Битови газови горелки за отопление

Несъмнено природният газ е най-удобното, икономично и екологосъобразно гориво. Но в същото време се изисква внимателно внимание към оборудването на отоплителния процес. Битови газови горелки за отопление са устройства, в които газ и кислород се смесват във въздуха. Получената в резултат смес се подава към изходите, където се запалва с искра от електричество или пиезоелектричен елемент.
домакински газови горелки за отопление
Структурата на домакинска газова горелка

Изисквания към горелката

газова горелка Структура на домакинствата за отопление трябва качествено изпълнение на техните функции - да се гарантира, смесване на газа с въздуха, което е необходимо за пълното му изгаряне, надеждност запалване, стабилност на горене, пълното изгаряне, когато промените на натоварването, при значителен обхват.

Всичко това вероятно е, когато използвате правилно проектирана и правилно инсталирана горелка. Ако горелката е с високо качество, това може да се докаже чрез простотата на производство и монтаж, безопасността при работа и дълготрайността, липсата на вибрации и шум. Ако газовите горелки за отопление не са проектирани за няколко вида гориво, тогава трябва да е възможно бързо да се премести от един тип в друг.

Наскоро имаше друго съществено изискване за горелките - дизайнът трябва да осигурява ниско токсично изгаряне. Това означава, че при изгарянето на газ трябва да има възможно най-малко токсични азотни оксиди и въглероден оксид.

Атмосферни газови горелки

Изгарянето на гориво под формата на газ се определя от начина и скоростта на смесването му с въздух (кислород). За малките нагреватели инсталирането на газови отоплителни инсталации обикновено включва атмосферни и вентилационни горелки.

отопление на газ от собствените си ръце
Принцип на действие на атмосферната горелка

Атмосферните горелки са такива устройства, които се характеризират с предварително смесване на гориво и въздух. Няма нужда от въздушен вентилатор.

Такива горелки са набор от пръти, в които газообразното гориво се подава през специален ежектор. Сместа гориво-въздух се влива в горивната камера чрез специални отвори, които се разпределят по горната генератория на прътите. Запалителните електроди са конструирани да запалват сместа на гориво-въздух и в горивната камера се образуват много "излъчвания" с относително ниска температура. По принцип котлите за стенни и подови настилки са снабдени с такива факли.

Газови горелки за вентилатори



Инсталирането на газовото отопление и неговата работа с вентилаторите са организирани по различен начин. Такива горелки се характеризират с факта, че те са задействали подаването на въздух, произведено чрез специален вентилатор. Също така има точно регулиране на подаването на въздух. Такива видове горелки се използват само в котли, които имат затворена горивна камера, която често работи при презареждане.

газова горелка за отопление на къщата
Газова горелка за вентилатори

Вентилаторен газов котел за отопление в дома включва следната функционираща система: горивото се смесва с въздуха след излизане от горелката. В съвременните времена, горелките за вентилатори са силно автоматизирани и имат и блок дизайн. По принцип такива автоматизирани блокови горелки се инсталират в самостоятелни котелни инсталации с мощност от 5 kW и повече. Благодарение на това, участието на потребителя в управлението на отоплителната система е сведено до минимум и е намалено само до едно - необходимо е да се загрява газ със собствени ръце или с помощта на специалисти и да се коригира.

Автоматиката на горелката за вентилатора я включва и контролира безопасната работа. При възникване на авария горелката се изключва автоматично.

Във всяка горелка от този тип има газов многофункционален блок. Тя включва следните компоненти: реле, което изключва горелката когато входното налягане е под ustanovlennogo- филтър gazovyy- стабилизатор на налягането на газа, който трябва да се поддържа постоянно налягане на изхода, когато налягането в регулатора на потока vhode- газ изходен регулатор на налягането.

Инсталирането на газово отопление с автоматични блокови горелки е компактно и удобно. Поради конструкцията на такива горелки, ако е необходимо, някои части могат да бъдат почистени, без да се разглобява захранващото устройство и самата горелка.

Други видове горелки

Други видове горелки могат да се наричат ​​дифузивно-кинетични и комбинирани. Дифузионни кинетика - междинна версия на основните видове, принципа на работа на които се състои в това, че въздухът за горене се подава към камерата само частично и след се добавя към огъня. Обикновено такива системи се използват за отопление на промишлени помещения.

инсталация за отопление на газ
Дифузивно-кинетична газова горелка

Комбинираните горелки осигуряват използването на газ, гориво или соларно масло. В една единица - функцията за изгаряне на газ или друг вид гориво. Такава система е подходяща за тези, които нямат връзка с магистралата, а самото газово отопление от този тип е предвидено само. Комбинираните горелки могат да се използват и за запазване на различни видове гориво.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Котел с дърва за огрев със собствени ръцеКотел с дърва за огрев със собствени ръце
Дизелови котли за отоплениеДизелови котли за отопление
Котлите за течни горива предимства и недостатъциКотлите за течни горива предимства и недостатъци
Принцип на работа на газов котелПринцип на работа на газов котел
Всичко, което трябва да знаете за отоплението на газовите котлиВсичко, което трябва да знаете за отоплението на газовите котли
Газови пещи за отопление на домаГазови пещи за отопление на дома
Нелетливи газови котли за отоплениеНелетливи газови котли за отопление
Отопление с твърдо горивоОтопление с твърдо гориво
Къде използват петролни котли?Къде използват петролни котли?
Котли на дълготрайно изгаряне BuderusКотли на дълготрайно изгаряне Buderus
» » Битови газови горелки за отопление
© 2021 BggeHat.com