За какво е колан за амортисьори?

Повреден колан

Преди да се говори за такъв строителен материал, като амортизационна лента, е необходимо да се разбере за какво се използва при запълването на замазката. Тази операция обикновено се извършва по време на ремонта на гениталната база. Замазката се излива само за една - за да изравнявате равнината на грубия под, за да улесните поставянето на подовата настилка. Но замазката е независим елемент на секса. Следователно, при вариране на температурата и влажността, слоят на замазката може да се променя.

Е, ако е компресиран, но всичко е точно обратното - замазката обикновено се разширява. Особено се отнася до повърхностите, на които е монтирана отоплителната система "топъл под". Оказва се, че решението на пода, когато е опъната, преси срещу стените на стаята. В същото време тя претърпява тежки натоварвания, които водят до образуване на пукнатини, дупки и издутини. И това е минимален дефект.

За да се избегне това да се случва с изравняващия слой, е необходимо да се положи не много дебел слой от някакъв материал между замазката и стените на помещението, за да се компенсира това разширение. Между другото, температурното разширение на конвенционалната циментова замазка е 0.5 мм на един метър дължина.

Но защо лентата на амортисьорите? Наистина ли няма друг материал на пазара? Разбира се, има такива материали. Те се използват дълго време, но качествените характеристики са много по-ниска лента. Не е, че този компенсационен материал се забави на пазара.

Какво стана майсторът?

  • Izolon.
  • Penofol.
  • Линолеум, нарязан на малки ленти.
  • Дървени ламели, обвити в пластмасова обвивка.

Всички тези методи обаче имат сериозни недостатъци. Следователно, производителите трябваше да търсят нов материал, който би имал само заслуга. Вярно е, че в случай на амортисьорна лента все пак не е без недостатъци - това е най-скъпата в своята категория.

Предимства на лентата

За начало, амортизационната лента е изработена от пяна от полиетилен. Ето защо има много предимства пред други материали:

  • Това е добра изолация и шумоизолация.
  • Материалът се характеризира с висока водоустойчивост и водоустойчивост, което е важен плюс за половете.
  • На практика не променя размера си с колебания на влажността и температурата.
  • Това е пластмасов материал, който компресира добре под натоварване, но не се счупва. За компенсация това е най-добрият вариант.
  • Дългосрочна работа.
  • Полиетиленът никога не събира микроорганизми.
  • Тя не се яде от гризачи.


Какво може да е по-добре от този полимерен материал?

Размери и сортове

Таймер (компенсираща) самозалепваща се лента

Размери на лентата на амортисьорите

Днес лентата се произвежда в ролки с дължина от 10-100 м. В същото време ширината й варира от 5 до 15 см, а дебелината е в диапазона 3-10 мм. Оказва се доста широк диапазон от размери, от които можете да изберете продукт, който е точно подходящ за конкретен случай. Колкото по-дебел е слоят на изравняващия разтвор, толкова по-широка е амортисьорната лента за замазката.

Обърнете внимание! Във фабриката лентата на амортисьора се срязва на всеки 8-10 мм. Това се прави така, че е възможно лесно да се отстрани част от продукта, излизащ над замазката.

Ако говорим за разновидности, тогава си струва да споменем 3 групи от този материал:

  1. Обичайна лента. Това е лента от пяна полиетилен, който се вписва около периметъра на стаята по стените.
  2. Самозалепваща. Тя също е ивица, само на задната й повърхност е лепило с по-малък размер, покрито със субстрат. Последният се отстранява преди инсталацията и материалът се полага директно върху стената. Това е много удобно нещо, особено когато е необходимо да се напълни дъската. Касетата е здраво закрепена към стената и не се движи.
  3. Панделка с пола. Полата е малко парче, което излиза от лентата от полиетилен, а когато лентата е прикрепена, покрива част от пода. Оказва се, че този елемент осигурява уплътняване на ъгъла на конюгиране на пода и стените. Между другото, ширината на полата може да бъде от 3 до 10 см.

Как да опаковате правилно материала

Монтиране на лентата

Полагане кантове

Върху периметъра на стаята трябва да се постави амортисьорната лента за топъл под. Когато го избирате, трябва да вземете предвид дебелината на замазката, излята върху топъл под - ширината на лентата трябва да бъде по-голяма от дебелината на изравняващия слой. След изсипването и втвърдяването на сместа за замазка, частта от лентата, издаваща над пода, трябва да бъде отрязана. Ако възнамерявате да инсталирате первази, материалът за залепване може да бъде оставен, тъй като няма да се вижда отдолу.

Обезценяващата лента ще играе огромна роля при изливането на течен разтвор. Той не само компенсира експанзията си, но и създава бариера срещу проникването на течност в порите и ставите.

Нека да дадем схема за полагане на топъл под, един от етапите на който е монтирането на колан за амортисьори.

  • Подготвен секс под - ремонтиран и изчистен от отломки.
  • Провежда се хидроизолация, която предпазва конструкцията от гниене и плесен.
  • Компенсиращата лента е прикрепена.
  • Подово отопление е инсталирано.
  • Замазката се излива. Ако системата е вода, замазката се излива директно над нея. Ако подът е електрически, първо го покрийте с пластмасова обвивка и след това изсипете само замазката. Често над отоплението създава подсилена рамка.

Нека да обобщим. Тласкащата лента е необходим елемент на подовата конструкция. С негова помощ можете да избегнете проблеми, свързани с разширяването на слоя свързващо вещество. Това е първото. Вторият - това е най-доброто от всички материали, предлагани от съвременния пазар. Ето защо днес всички специалисти го използват за тях. На трето място - голям размерно влакно ви позволява да изберете правилно материала за дебелината на разтвора, който се излива. И в това има елемент на икономичност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да повдигнем пода на балконаКак да повдигнем пода на балкона
Тръба за подово отоплениеТръба за подово отопление
Как се извършва цименто-пясъчна замазка на етапи на изливане на изравняващия разтворКак се извършва цименто-пясъчна замазка на етапи на изливане на изравняващия разтвор
Ремонт на подови замазкиРемонт на подови замазки
Устройството на топла подова настилкаУстройството на топла подова настилка
Монтирайте топлата етаж със собствените си ръцеМонтирайте топлата етаж със собствените си ръце
Укрепване на подовата замазкаУкрепване на подовата замазка
Топло подово отоплениеТопло подово отопление
Гипс мазилка еко-достойнство и технология за съхранениеГипс мазилка еко-достойнство и технология за съхранение
Ремонт на подова настилка със собствените си ръцеРемонт на подова настилка със собствените си ръце
» » За какво е колан за амортисьори?
© 2021 BggeHat.com