Какви са магнезиевите подове?

Сред цялото разнообразие от подови настилки, които ни предлага съвременният пазар, магнезиевите подове са особено важни. Те съчетават предимствата на бетонните и течните полимерни подове и имат широк спектър от приложения. Това обяснява голямата популярност на новата ремонтна технология.

Какво представлява магнезиевия под? Това е солиден монолит, който е направен от специални съставки. Тя се основава на екологични компоненти:

  • бисхофит - естествен антисептик, един от компонентите на морските соли
  • магнезит - фин прах от магнезиев оксид - продукт на калциниране на карбонатни скали.

Магнезитът е уникално вещество, което се смесва добре с всички други видове пълнители с естествен или изкуствен произход. Модерни магнезиеви подове се изработват с помощта на двата компонента. Те се добавят към разтвора, приготвен от пясък, мрамор или чакъл, натрошен камък, както и оцветен пигмент.

Полипропиленовото влакно действа като укрепващ елемент.

Положителните свойства на описаната технология

Изобретението на нови продукти винаги взема предвид недостатъците на аналоговите технологии, така че иновативните решения могат да решат много проблеми. Представените повърхности не бяха изключение. Те се отличават с голям списък от оперативни предимства:

  1. Новата технология за ремонт помага за създаването на покритие, което няма съкращения и пукнатини. Повърхността е идеално равна и здрава. Силата, тя набира доста бързо. През годината индикаторите достигат 900 кг / кв. М.
  2. Подобно на насипните подове, магнезиевите основи напълно нямат процес на образуване на прах. Такъв под е слабо одрачен и не се страхува от въздействието на горива и смазочни материали, разтворители и алкали.
  3. Минималната дебелина на замазката може да бъде 10 мм (според SNIP минималната дебелина на бетона трябва да е поне 80 мм). Максималната дебелина не е ограничена. Също така, за разлика от бетонните подове, няма нужда да се използва армираща мрежа при изливане.
  4. Модерни магнезиеви подове не натрупват статично електричество и не поддържат изгарянето. Те не се страхуват от ефектите на химичните съединения. Животът на новото покритие е 50 години. С помощта на ремонт, който не изисква труд, можете да постигнете сравнително дълготраен и висококачествен резултат. Да, и грижите за магнезиевата повърхност е съвсем проста.
  5. Това покритие не изгнива и не се покрива с мухъл. Тъй като един от основните компоненти е бисфофитът, съдържащ се в морската сол, магнезийните подове имат специални бактерицидни свойства. От бисфофил се създават терапевтични солни пещери, в които се извършват физиотерапевтични процедури при много хронични човешки заболявания. Оттук може да се заключи, че тази подова настилка също ще има благотворен ефект върху човешкото здраве.
  6. С помощта на тази технология можете да създадете декоративни покрития, които приличат на текстурата от естествен камък, гранит или мрамор. Широка гама от цветни решения, така че можете безопасно да експериментирате с избора на естетичен дизайн на пода.
  7. Поради използването на материали с най-добри технически характеристики крайната цена на продукта е повече от оправдана.

Обърнете внимание! Цената на магнезиевите подове е сравнима с цената на обикновена бетонна настилка, но качеството на бетоновите подове е много по-ниско от новата ремонтна технология.

Обхват на приложение

Полагане на пода

Монтаж на подови настилки

Тъй като магнезиевите подови настилки са в състояние да отговорят на високите изисквания, които се налагат върху подовите настилки, те най-често се използват на места, където се наблюдават повишени статични и динамични натоварвания. Тя може да бъде:

  • Складове.
  • Градски паркинги.
  • Предприятия в химическата промишленост.
  • Гаражи и автосервизи.
  • Търговски и развлекателни комплекси.
  • Спортни и изложбени центрове.
  • Предприятия, които произвеждат електронно оборудване.
  • Машиностроителни и автомобилни инсталации.

Технология за натрупване

Монтажът на описаните етажи включва няколко етапа.

Етап номер 1

Първо, подът е внимателно подготвен за последващи ремонти. Ако почвата се използва като основа, е необходимо да се извърши набор от мерки, осигуряващи нейната надеждна хидроизолация. Ако подът вече има бетон, трябва да се почисти старателно, да се отстранят строителните отпадъци, прах, мръсотия и петна от мазнини.



Препоръчително е преди това да се полира старата бетонна повърхност с фрезова машина.

Етап номер 2

Полагане на бетон

Рамка за запълване

Приготвяне на разтвора. Сухата магнезиева смес, направена на основата на магнезиев цимент, се затваря със специален стягащ слой.

Пропорциите и инструкциите за приготвяне на разтвора се съдържат в опаковката. Така че трябва да го изучавате предварително и можете сами да подготвите решението.

Етап № 4

Полагане на магнезиев бетон. Произвежда се при температура на подложката и температура на околната среда от +5 градуса по Целзий. Смесеният разтвор просто се разполага върху предварително подготвената основа с предварително изложени фарове. Сместа се изравнява с правилото и старее, докато започне първата настройка.

Етап номер 5

След първата настройка, когато дланта е напълно откъснато, без да се залепва разтворът, повърхността на пода се подлага на шлайфане и полиране. Шлайфането се извършва от машина за рязане на бетон (хеликоптер) на третия или седмия ден след изливането.

Обърнете внимание! Тестването на наличието на базата ще позволи провеждането на пробна процедура. Ако малки частици не бият при смилането, образувайки грозни чипове, можете да започнете основната работа.

След смилането повърхността е без прах. След това се грундира в 2 слоя. Времето между първия и втория импрегниран не трябва да надвишава три часа.

Последният ход е лечението със защитен лак.

Магнезийните подове могат да бъдат положени по три начина:

Шлайфане на бетон

Подравняване на пода

  • Първият - устройството на еднослоен грунд, което позволява да се получи не-декоративно, но с висока якост покритие, чиято повърхност е обработена с безцветна импрегнация на базата на полимер. Тази опция е най-подходяща за ремонт на подове в производствени зали, които отчитат високите изисквания за експлоатацията на пода.
  • Вторият метод е мозаечен декоративен под. Създава се чрез смилане на горния слой с излагане на мраморна или гранитна добавка и последващо покритие с безцветна полимерна импрегнация.
  • Третият метод е насипен индустриален под. Той е изключително устойчив на износване и дебелината му не надвишава 10 мм.

Обобщение по темата

Понастоящем магнезийните подове намират все по-голяма популярност. И всичко това, защото те ви позволяват да създадете висока здравина безшевна основа, без прах плоска монолитна повърхност, която може да бъде направена в различни цветове. С появата на нова ремонтна технология стана възможно създаването на фундамент, който е идентичен на естествен камък, мрамор или гранит.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво е епоксидни подови настилки, характеристики на технологиите и обхватаКакво е епоксидни подови настилки, характеристики на технологиите и обхвата
Подови настилки за детска стаяПодови настилки за детска стая
Как да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за подаКак да нанесете саморазливната смес за подробните инструкции за пода
Какъв вид пясък съществува?Какъв вид пясък съществува?
Стъкло-магнезиев лист технически характеристики, приложение в фасадите на къщиСтъкло-магнезиев лист технически характеристики, приложение в фасадите на къщи
Технологията за създаване на течни 3d етажиТехнологията за създаване на течни 3d етажи
Синтетични материали за подовеСинтетични материали за подове
Предимства на полимерни настилкиПредимства на полимерни настилки
За продуктите от естествен камък и тяхното използванеЗа продуктите от естествен камък и тяхното използване
Видове естествен камък в интериораВидове естествен камък в интериора
» » Какви са магнезиевите подове?
© 2021 BggeHat.com