Тавана на бордюра и неговите сортове



6. 
7. 
8. 
На кръстовището на довършителния таван и довършването на стените често има малка пролука или някаква кривина на материала. За да затворите този малък недостатък се нарича бордюра за тавана, наречен полюс. Обикновено използваме термина "цокъл" по отношение на долната част на стаята си, за да избегнем недоразумения, ще използваме първия израз.
Корнизи на тавана започнаха да се използват в края на XIX век. Въпреки това, повечето от тях заменят мазилката. Тя беше тази, която стана пророк на модерните бордюри за тавана, които сме свикнали да виждаме. По това време циментовата мазилка е скъп и отнема време за декорация, но е много ценен.
китеник на тавана
С течение на времето, циментова замазка се заменя с бордюр, който е направен от все по-евтини материали. Учените са открили нови типове икономически материали и технологии, а производителите са ги въвели в своите заводи. Така че стигнахме до факта, че в наши дни има много сравнително евтини бордюри за тавана, които са декорирани по много различни начини. Сега всеки собственик може да избере това, което харесва, и да украси тавана с почти произведение на изкуството. В тази статия ще разгледаме как да залепим границата на тавана, техните типове, избора на най-доброто за техните обстоятелства и предимствата от използването им. Първо, нека обърнем внимание на съществуващите сортове.

Видове бордюри за тавана

Облицовки от експандиран полистирол

Разширеният полистирол е надежден материал сам по себе си и в бордюри със специална трайност и не е необходим. Ето защо бордюрите от експандиран полистирол могат да бъдат приписани на висококачествен материал.
ограничаване на тавана
Освен това те имат и други положителни качества:
  1. Топлоизолационни свойства. Въпреки че бордюрът заема малко място в стаята, той покрива една от най-проблематичните области, където през студения сезон въздухът често се просмуква отвън. И за това как бордюра под тавана ще запази топлината у дома, зависи от вашия комфорт и размера на средствата, изразходвани за отопление.
  2. Водоустойчивост. Този имот е полезен в помещенията, където често има висока влажност, например в банята. Влажността не може да повлияе на състоянието на бордюра.
  3. Екологична съвместимост. В производството не се използват вредни и токсични вещества. Следователно, можете да бъдете спокойни и да не се страхувате от секрети във въздуха на отровни вещества. Абсолютно мнозинството от бордюрите на тавана могат да се инсталират дори и в детската стая.
  4. Леко тегло. На пръв поглед това е банално имущество, което не е толкова важно, но все пак ще ви спести пари, когато инсталирате, за да закупите лепило и ще улесни процеса на инсталиране. Нямате нужда от голямо количество лепило или от високото му качество.

Граници от полиуретан

Полиуретан - това е друг материал, който дойде да замени стария - гипс, дърво и циментова замазка. Всъщност, полиуретановите прегради веднага след появата им започнаха да изместват гипсото разпространение по това време. Ако сравним използването на полиуретанови бордюри с експандиран полистирол, има няколко важни разлики. Полиуретановите бордюри са по-трайни и гъсти, но в същото време доста гъвкави, за разлика от техния съперник. От друга страна, те губят от него в тежест, но това е фиксирано. Важно е тези бордюри да не се разпадат и да не се разпадат, което означава, че те могат да бъдат използвани в по-широк кръг от условия и с по-голяма смелост.
как да лепи граница до тавана

Обосновка на използването на бордюри

Едно от основните предимства на всякакви бордюри и всъщност основната цел на тяхното използване е декорацията на интериора. Заедно с тавана и стените, те могат да формират перфектна комбинация, подчертавайки положителните страни на стаята. Много е важно строителите да прикрият незначителни грешки, възникнали в хода на работа и да доведат до несъответствия в кръстовището на тавана и стените. Това се отнася както за ремонта на стените, така и за ремонта на тавана. Понякога границата може да затвори изпъкнали ръбове на плочките в банята или тоалетната.
Да, и вие ще се съгласите, че като цяло стая с бордюри на тавана изглежда много по-удобно, отколкото без тях. Следете как са инсталирани от вашите приятели и познати. Имайте предвид, че в повечето случаи те не са оцветени, тъй като няма нужда да маскирате присъствието на тези елементи. Но ако е необходимо, за боядисване, нямате нужда от нещо специално, защото границите са боядисани лесно и бързо, запазвайки цвета си дълго време.

Как да изберем бордюра на тавана

Изборът на бордюр, обикновено обръщат внимание на четири основни точки. Това е материалът, от който е направена, неговата ширина, цвят и форма. Ще обърнем внимание на всеки от факторите и ще разгледаме защо са толкова важни.
ограничаване на тавана

Ширина на границата

В нашето време в магазините можете да намерите бордюри с ширина от един до двадесет сантиметра включително. Следователно изборът е много голям и е невъзможно да се направи на случаен принцип. 
Не забравяйте да вземете предвид следните фактори:
  1. Първо, това е чисто психологически фактор. По уверенията на някои психолози ъгловата стая прави човека по-агресивен, а заоблените ръбове създават спокойна и спокойна атмосфера. Не е известно до каква степен това е вярно, но усещанията са наистина различни. Ето защо, имайте предвид, че колкото по-голяма е ширината, толкова по-заоблена е стаята. Но не прекалявай, за да не направиш подобие на пашкул от твоя апартамент.
  2. На второ място, колкото по-широка е границата, толкова по-добре ще се скрият недостатъците в кръстовището. Ето защо, съвършенството на извършената работа също ще повлияе върху избора на ширина.
таван бордюри изгледи
  • Трето, очевидно е, че широката бордюра заема повече пространство, затова обръщайте внимание на това, ако имате стая и таван, който не е от най-големия размер.
  • Оцвети цвета

    Съществуват няколко правила за ефекта на цвета върху помещението и съответно изборът й:
    1. Бял цвят визуално ще увеличи височината на тавана.
    2. Границата на цвета на стените визуално ще намали площта на тавана на площта, която заема.
    3. Не е необходимо да се комбинират в една стая повече от три цвята.
    4. Черното и бялото оцветяване е перфектно комбинирано с всяко друго.
    5. Контрастиращият цвят, съвпадащ с един от другите интериорни елементи, ще изглежда много впечатляващо в просторната стая.
    Как да лепене на бордюра на тавана, подробни инструкции за видео:

    Облицована форма

    Тук не можете да кажете толкова много. Изберете формата и кант, така че да се комбинира с цялостния дизайн на стаята и не изглежда твърде помпозен, оставайки сред останалите. И имайте предвид, че колкото по-опростено е таванът, толкова по-гъвкав е по отношение на монтажа.

    Няколко съвета как да лепете бордовете на тавана

    Преди поставянето на тапети, границата трябва да бъде инсталирана само когато има цвят подобен на тавана. Инсталирайки го на тапета, използвайте полимерно лепило, което е най-подходящо в тази ситуация. След монтажа, залепете всички отвори с уплътнител, за предпочитане акрил. И че никой от композициите не е на тапета, използвайте лента за боядисване или плат.
    Така че, от тази статия можете да научите, че дори и такъв прост елемент като ограничаване на тавана може да повлияе много на стаята. Така че не го лишавайте от вниманието му и ще бъдете успешни!
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Стъклото на тавана е изящна и красиваСтъклото на тавана е изящна и красива
    Видове таванни первази с различни формиВидове таванни первази с различни форми
    Как да украсят тавана в кухнята интериор опцииКак да украсят тавана в кухнята интериор опции
    Как да изберем бордюра за опънати таваниКак да изберем бордюра за опънати тавани
    Таван при инсталацията на гипсокартонТаван при инсталацията на гипсокартон
    Как да поставите таван первази в кухнята?Как да поставите таван первази в кухнята?
    Как да изберем лепило за таванни первазиКак да изберем лепило за таванни первази
    Как да направите ремонти в апартамент евтиноКак да направите ремонти в апартамент евтино
    Как да изберем таван за баняКак да изберем таван за баня
    Как да нарисувате тавана первази от себе сиКак да нарисувате тавана первази от себе си
    » » Тавана на бордюра и неговите сортове
    © 2021 BggeHat.com