Течно дърво с достойнство и приложение на материал

Течната дървесина има много предимства. Нека да поговорим за какво се състои, къде може да се използва, какво да търсите, когато купувате този материал и как да го направите сами.

Какво е направено от течно дърво

Разбира се, едно истинско дърво не може да бъде течност. Такава фраза означава дърво-полимерна композиция (DPC) - нов строителен материал, който включва следните компоненти:

  • нарязана дървесна основа (дървени стърготини, чипове и т.н.)
  • Свързващата част (полиетилен, полипропилен и др.),
  • добавки (добавки).

И дървото в KDP може да съдържа до 80%. И това не е прясно отрязани материали, но отпадъци от производството на дървен материал. Това означава, че в производството на KDP почти никаква вреда на всяко дърво.

Устойчивостта на продуктите от течно дърво понякога превишава дори и залепената лента. В крайна сметка като сноп в производствения процес са термопластични полимери, синтероване на частици стърготини и стърготини в монолитна маса.

Устойчивостта на продуктите от течно дърво понякога надвишава дори залепения дървен материал

Устойчивостта на продуктите от течно дърво понякога надвишава дори залепения дървен материал

Е, най-интересният компонент на тази сплав е адитивните добавки. Те защитават дървесния субстрат от гъбички, плесени и влага. Те наричат ​​продуктите в приятен "дървесен" цвят. А добавките позволяват пенене на DPC, което води до лесна, но силна маса.

За да се смесят всички компоненти, производителите на WPC трябва само да отопляват състава преди втечняване и да провокират ефекта на съполимеризацията. Тогава горещата маса се излива в матрицата. И след охлаждането на това леене, при което се допуска принудително охлаждане, получаваме готовия продукт - дървесен полимер.

Къде мога да използвам KDP?

Кълвач има свойства на природни и изкуствени материали. Изглежда и мирише на дърво и не изгнива, не реагира на температурните колебания и не се срутва под въздействието на ултравиолетовите лъчи като пластмаса.

От KDP правят отлична основа за секс

От KDP правят отлична основа за секс

Продуктите, получени от дървообработването, са намерили приложение както в строителството, така и в проектирането. От KDP правят отлична основа за секс. Дъските от течно дърво могат да бъдат положени дори на открита тераса. И те няма да се строшат или да се спукат от студа и да се гният от дъжд или сняг. И от дървесината е възможно да се хвърлят предформи или части за обзавеждане. И те ще държат товара по-добре от дървените бръснещи пластини.

В допълнение, външните и вътрешните декоративни елементи са направени от KDP. Добавките не оказват влияние върху околната среда, полиетиленът използва дори хранителната промишленост, а дървесината е най-благоприятната възможност за човешкото здраве от всички строителни материали. Затова завършването на KDP ще бъде по-подходящо от пластмасовите панели или винил тапет. Въпреки, че тази опция ще изисква добра вентилация на довършената от дърво стая.

В допълнение, този материал изгаря зле и добре толерира квартала с тухли или бетон. Когато дървото започне да издърпва влагата и да изгнива, KDP се намира и върши работата си в продължение на 40-50 години. Ето защо дървесната мазилка е много обещаващ довършителен материал за външни работи.

Накратко, едно естествено дърво има само едно неоспоримо предимство пред течен аналог - ниска цена. Плочите и продуктите от WPC са малко по-скъпи от материалите от естествено дърво. Въпреки това, предвид факта, че нарязания дървен материал със сходна трайност и здравина може да бъде получен само от ценна дървесина, разликата в цената не изглежда толкова зашеметяваща, колкото изглежда.

Как да направите KDP вашите ръце



Всеки може да направи течно дърво със собствените си ръце. За да направите това, трябва да направите следното:

  1. 1. Вземете дървесината. И степента на основата тук не е важна - можете да вземете и бор и дъбови стърготини.
  2. 2. Покрийте нарязаното дърво в кафемашина (за предпочитане електричество) и го смилайте на "брашно".
  3. 3. Подгответе смесителна купа. Това може да бъде басейн, кофа и малък съд.
  4. 4. Напълнете дървесното "брашно" в контейнера и го напълнете с PVA лепило. И ако имате нужда от висока якост - не използвайте канцеларски, а изграждайте съединения или дърводелци, основаващи се на тях.
  5. 5. Разбийте масата със смесител до гладка. При големи обеми може да бъде смесител за сгради.

Ако съставът е твърде течен - трябва да добавите стърготини. Ако сте получили много дебела маса - допълнете лепилото PVA.

Вярно е, че според гореспоменатата рецепта няма да получите пълноправен дървопластик, а неговия аналог. Но структурата и основните качества на домашния материал няма да се различават от фабричната. Тя може да се използва за запечатване на дупки, кола и други дефекти в този PDC, както и за отливане на декоративни елементи, които не носят оперативния товар.

Всеки може да направи течно дърво самостоятелно

Всеки може да направи течно дърво самостоятелно

При уплътняване на дефекти с самоходно устройство DPC се прилага следната технология: PVA лепило и запълнете чип или дупка с получената маса, като използвате гумена шпатула, за да фугирате ставите в плочката. След втвърдяване, остатъчната маса се смила с фино шлифован шкурка и боядисана до цвета на повърхността.

За да напълните домашно DPC в матрицата, използвайте течен състав, който наподобява конкретен разтвор в консистенция. И за екструдирането на мехурчета от отливката пълната форма минава през шейкъра. След това оставете го да почива, докато изсъхне напълно. Незначителни дефекти по повърхността на отливката могат да бъдат запълнени с лепило или шлифовани.

Избор на продукти от KDP: съвети към купувача

Изследвайте дъската или друг продукт от течно дърво. Ако на повърхността му има леки точки, тогава имате продукт със съмнително качество, тъй като такъв дефект сигнализира за лошо качество на смилане и смесване на дървесно брашно. Под открито небе, такъв продукт няма да продължи дълго. Точките ще започнат да почерняват, привличайки гниене и влага след няколко години работа.

Обърнете внимание на текстурата на продукта. За довършителни работи често предпочитате да избирате гладка, почти полирана повърхност. За подови покрития гладки дъски не могат да бъдат използвани във всеки случай, те са много травматични. Най-добре е да вземете груб вариант, дори и с гофрирани.

За производството на WPC отпадъци от твърда дървесина

За производството на WPC отпадъци от твърда дървесина

Ако е възможно, разберете състава на дървесната храна, използвана при производството на KDP. Най-добрият вариант е отпадъците от твърда дървесина. Такива материали не горят добре. Но смолистите иглолистни породи ще намалят пожарната безопасност на вашата къща с няколко точки наведнъж.

Погледнете цвета на продукта. Тя трябва да бъде еднаква. Петна, светлинни зони и други дефекти показват слабо смесване на компонентите. Такъв борд изглежда лош и добива до силата дори на обикновеното дърво, да не говорим за качеството на KDP.

Разберете каква гаранция се предоставя. Надеждните производители дават гаранция за 20-25 години. Ако спецификацията на борда е около 4-5 години, тогава в състава на такъв дървесен полимер има очевидни грешки. Опитайте се да откажете такава покупка.

Ако следвате тези съвети, закупените продукти от KDP няма да ви разочароват за 30-40 години трудов стаж.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Фибролитни пластини и обхват на материалаФибролитни пластини и обхват на материала
За чиповете за пушенеЗа чиповете за пушене
Velox технология на модерното жилищно строителствоVelox технология на модерното жилищно строителство
Как да направите чипове за пушенеКак да направите чипове за пушене
Arbolit състав, пропорции, когато самостоятелно направени блоковеArbolit състав, пропорции, когато самостоятелно направени блокове
Използване на чипс в пушенето на рибаИзползване на чипс в пушенето на риба
Приложение на елда чипове при пушенеПриложение на елда чипове при пушене
Приложение на течно стъкло в строителствотоПриложение на течно стъкло в строителството
Технология за производство на бетонТехнология за производство на бетон
Дървесина за пушенеДървесина за пушене
» » Течно дърво с достойнство и приложение на материал
© 2021 BggeHat.com