Velox технология на модерното жилищно строителство

Технологията Velox се използва активно в жилищното строителство. Veloks е плоча от неподвижен кофраж, т.е. спомагателен материал. Тази технология се използва за изграждане на корпус от монолитни плочи.

Плочи Veloks могат да бъдат използвани за инсталиране на прегради, в строителството на вили и селски къщи. Плочките Velox имат редица значителни предимства, които включват топлинно спестяващи, звукоизолиращи и огнеупорни свойства.

Този материал може да се използва за строителство през зимата. Няма нужда от голямо оборудване за повдигане на плочи по време на строителството на вили. Традиционният период на работа може да бъде намален най-малко два пъти.

За производителя

Velox е семейна компания, основана през 1956 г. в Австрия. Тя е основана от братята Щайнер (Петър и Франц), предлагаща концепцията за обработка на останките от дърво в строителни плочи.

За производствения процес се използват цимент и дървесни стърготини, които се обработват чрез пресоване. Резултатът от производството беше плоча, съчетаваща якост и екологосъобразност. Основателите наименуваха своя продукт името на плочата от цимент или "SCP". И технологията на братята за производство, наречена Velox, която се превежда от английски като "бърз, бърз, бърз".

Така се появи фирмата "Velox Werk GmbH". Понастоящем се използват плочки на Veloks строителство на къщи в много страни: Чешката република, Япония, Иран, България и др. В Русия компанията за пръв път се появи през 2003 година.

Сега компанията притежава три завода на територията на Руската федерация, чийто производствен обем е повече от две хиляди табели годишно. Технологията Velox се използва в нашата страна за изграждане на различни видове сгради. С използването на тази технология в Русия са създадени повече от 1300 обекти с различни цели.



Съвременна технология за производство на материали

Плоча Velox се състои от 90 дървени стърготини. В производствения процес се обработва с минерални добавки и цимент с добавяне на течно стъкло. След процедурата по натискане плочите се подлагат на топлинна обработка, която се извършва на няколко етапа. В резултат на внимателна обработка се появяват уникални свойства на материала, който е широко използван в строителната индустрия.

Предимства на плочките Velox

Технологията Veloks е проектирана по такъв начин, че полученият в производствения процес материал да има много конкурентни предимства:

  • Екологична съвместимост. Естествени материали, от които се произвежда готвене Velox, осигуряват на продукта високи екологични параметри. Табелата не излъчва вредни токсини и е рециклируема. Това означава, че производството е без отпадъци.
  • Якост и издръжливост. Plate Veloks в процеса на фабрична обработка абсорбира силата на камъка, но в същото време лесно се поддава на обработка по време на работа.
  • Пожарна безопасност. Плочите са слабо запалими, трудно се възпламенят и имат ниска способност да пушат.
  • Топлоизолация. Стените от плочки Velox имат дебелина не повече от 350 милиметра. По този начин тяхното използване увеличава полезната площ на помещението. Плочите намаляват общото тегло на сградата. Къщите, построени с технологията Velox, са няколко пъти по-добри запазвайте топлината, отколкото дървени.

  • Шумоизолация. Коефициентът на поглъщане на звука на стените, изградени от технологията Velox, е 50-60 dB. Плочки могат да бъдат използвани за изграждане на къщи, разположени в близост до железопътни линии и магистрали.
  • Дишащата. Съотношението на влажността и температурата на въздуха е балансирано, благодарение на структурата на SCP, която е в състояние да осигури естествена циркулация на водните пари.
  • Устойчивост на атмосферни влияния. Материалът е в състояние да издържи повече от 300 цикъла на температурна разлика. Плочите практически не абсорбират влагата.
  • Устойчивост на гниене и растеж на гъбички. Високо-алкалните свойства в комбинация с устойчивост на влага предотвратяват изгниването на материала и растежа на мухъл.
  • Лесна работа. Технологията Velox улеснява изграждането на различни видове сгради (ваканционни къщи, търговски центрове и др.). От плочите Велокс може да прави колони, склонове и прегради. С тях можете да работите през зимата, без да използвате подемна техника. Традиционното време за използване на тази технология се намалява наполовина.

Асортимент и цени

Номенклатурата Veloks включва плочи, замазки и подови кутии. Например цената на еднослойна плоча за кофраж може да бъде от 300 до 480 рубли на брой и зависи от такива параметри като дебелина и клас на пожарна безопасност. Плочките Veloks ви позволяват да сведете до минимум финансовите разходи за строителство и да намалите времето.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Новите технологии в строителството изграждаме къща по-бързо и по-евтиноНовите технологии в строителството изграждаме къща по-бързо и по-евтино
Фибролитни пластини и обхват на материалаФибролитни пластини и обхват на материала
Osb спецификации за печки, ревюта, приложение в фасадни работиOsb спецификации за печки, ревюта, приложение в фасадни работи
CSP технически характеристики и приложение в частното строителствоCSP технически характеристики и приложение в частното строителство
Панели от гипскартон за фасадни работи в частно строителствоПанели от гипскартон за фасадни работи в частно строителство
Газирани бетон или газ силикат какво е по-добре за изграждане на частна къщаГазирани бетон или газ силикат какво е по-добре за изграждане на частна къща
Монолитна конструкция Какви са основните функции на кофража?Монолитна конструкция Какви са основните функции на кофража?
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
Видове подови плочиВидове подови плочи
Магнезитни плочи като довършителни материалиМагнезитни плочи като довършителни материали
» » Velox технология на модерното жилищно строителство
© 2021 BggeHat.com