CSP технически характеристики и приложение в частното строителство

DSP - технически характеристики и приложение в частното строителство 1Циментовите плочи са били пуснати в експлоатация за дълго време: в Русия това е 80-то, а в САЩ - 30-те години на миналия век. Този материал е особено популярен през последните десетилетия, поради активното развитие на нискоетажното частно строителство. Този материал се отличава предимно с ниски разходи, безопасни компоненти, включени в неговия състав, както и с нетърпеливост в грижите и по време на монтажа. DSP, чиито технически характеристики са разгледани подробно в тази статия, се отнасят до материалите на групата "сух асансьор" за довършителни работи на напълно различни повърхности.

Технически характеристики на DSP

При производството цимент-частици циментови съединения с висока якост се смесват с дървени стърготини от различни фракции, вода и редица химични реактиви (например с течни стъклени или алуминиеви соли). Реагирайки с дървените стружки, химичните реагенти го минерализират, като по този начин увеличават здравината и трайността на плочата.

Многослойното е основното качество на плочите, което гарантира тяхното високо качество и специална издръжливост. Образуването на пластовата структура се извършва по такъв начин, че големите фракции на чиповете се намират вътре, а малките фракции се намират навън. След приготвянето на циментов чип материал, неговите слоеве се поставят в специални форми под пресата, от които произлиза завършеният многослоен DSP с гладка повърхност от едната страна.

DSP: техническите характеристики на таблото са такива, че не изисква нанасянето на довършителни замазки. Плочите трябва да бъдат боядисани достатъчно след поставянето. В някои случаи ще е достатъчно да нанесете тънък слой грунд преди боядисване.

DSP - технически характеристики и приложение в частното строителство 2

Предимства на циментовите плочи

Какви са предимствата на този материал? По-долу са предимствата на DSP по отношение на подобни материали.

  1. DSP се характеризира с висока ниво на околната среда и противопожарна безопасност.
  2. Плочата има свойства, подобни на дървесината, тъй като дървеният чипс представлява голяма част от материала.
  3. Циментовата плоскост е лесна за обработка, не е чувствителна към гниене и увреждане от насекоми.
  4. DSP, техническите характеристики са такива, че го характеризират като много издръжлив материал.
  5. Циментът в състава на плочата образува алкална среда в продукта, поради което е изключително рядко да се образуват гъби и мухъл.
  6. Съставът на DSP може да се характеризира като екологично чист, антикарциногенен, нетоксичен и огнеупорен.
  7. Материалът има високи звукоизолиращи свойства.
  8. Подходящ за използване в райони с критични температури - отрицателни и положителни.

Струва си да се отбележат някои недостатъци на този материал. На първо място, критиците отбелязват високото тегло на плочите (над един тон на квадратен метър) и поради това изискват допълнителни човешки ресурси, което не винаги е икономически изгодно. Освен това, когато материалът се разрязва, се образува голямо количество прах.

DSP - технически характеристики и приложение в частното строителство 3

Прилагане на DSPs

Използването на циментово-плочи от дървесни частици е доста разнообразно, като използването му се доказва като завършващ материал при внедряването на фасадите и довършителни работи, както и като нагревател.



Освен това, DSP е отлично решение за монтаж на тавани, подове, вътрешни прегради, покриви и прозоречни первази.

DSP, чиито технически характеристики го правят универсален материал, взаимодейства перфектно с цимента и следователно се използва като постоянен кофраж. В това отношение няма по-подходящ материал.

Плочата може да се използва за изграждане на частни къщи, бани, гаражи и сгради от скелетен тип.

DSP - технически характеристики и приложение в частното строителство 4

DSP монтаж

Преди да започнете инсталирането на DSP, е необходимо да се третира ключалките със специална антикорозионна смес. Ако материалът трябва да се използва при условия на висока влажност (на фасади, в бани, в кухни), тогава между плочите трябва да остане празно пространство от около 8 мм. Това ще позволи на плочите да "ходят" при набиране и освобождаване на излишната влага.

В други случаи плочите се монтират откъм края, прорезите се обработват със специални уплътнители, грундирани и декорирани. Продуктите от DSP могат да бъдат грундирани с какъвто и да е състав, за боядисване, можете също да изберете подходяща боя (за дома - интериор и за фасади - фасада).

По този начин циментовата ПДЧ ви позволява да изградите къща, гараж или банята от двама души за много кратко време, защото е лесна за сглобяване, особено когато става въпрос за изграждане на рамкова сграда.

Когато извършвате монтажни работи, трябва да внимавате при завинтване на винтове, тъй като материалът може да бъде изтрит, ако се наложи прекомерна сила.

DSP - технически характеристики и приложение в частното строителство 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Цимент и гипсова мазилка, които да изберем?Цимент и гипсова мазилка, които да изберем?
Основни химични свойства на строителните материалиОсновни химични свойства на строителните материали
Osb плоча технически характеристики, приложение в wireframe строителствоOsb плоча технически характеристики, приложение в wireframe строителство
Панели от гипскартон за фасадни работи в частно строителствоПанели от гипскартон за фасадни работи в частно строителство
Грунд gf-021Грунд gf-021
Характеристики на шлаката и характеристиките на материалаХарактеристики на шлаката и характеристиките на материала
Топлоизолация за тръби MIRLONТоплоизолация за тръби MIRLON
Технически характеристики на нагревателяТехнически характеристики на нагревателя
Бетонни конструкции и нови изолационни системиБетонни конструкции и нови изолационни системи
Приложение на гипсокартон в частно строителствоПриложение на гипсокартон в частно строителство
» » CSP технически характеристики и приложение в частното строителство
© 2021 BggeHat.com