Как и какво мога да направя, за да вдигна къщата на фондацията?

Ако основата не трябва да бъде поправена или подсилена, тя трябва да бъде напълно сменена. Поради това собственикът на сградата може значително да удължи срока на експлоатация, като му осигури солидна основа.

Процес на построяване на повдигане

Процес на построяване на повдигане

За частните домакинства има начини да повдигнете къщата и да попълните основата бързо и безопасно.

Как да изберем начин да вдигнем къщата?

За правилното вдигане на дневника трябва да имате предвид следните фактори:

  • теглото на сградата;
  • дължината на стените и общите размери на къщата;
  • вид сграда (рамка, от дървен материал);
  • продължителността на експлоатация на старата къща, състоянието на нейното основаване;
  • структура на почвата под основата;
  • вида на основата на къщата, използваните материали (камък, дърво, бетон);
  • целта на повишаване на структурата.

Ако цялата фундамента е повредена, тогава е необходимо тя да се повдигне напълно. Ако можете да направите с подмяната на само една част, тогава има начини да я увеличите частично.

На разположение на строителите има следните начини, по които може да се вдигне строителството:

  • с помощта на кран (използва се, ако къщата от дневната трябва да бъде преместена на друго място);
  • с помощта на въжета, които са напреднали по конструкцията (методът е оптимален за малки и малки конструкции);
  • с помощта на гнездо (универсален метод, препоръчван за различни видове и размери на конструкцията).

Правила и етапи на работа (видео)

Как да определим височината на асансьора?

Това, че по време на издигането на ъглите на сградата е възможно лесно и точно да се контролира височината на стъпалото, е необходимо да се монтира релса с предварително маркиран знак. Той също трябва да бъде преместен в ъгъла на сградата от рамката. Когато къщата започне да се издига, взаимното движение на двете марки ще покаже височината на стъпалото.

Дисковият прът за измерване на височината на асансьора не е подходящ. Той дава неточни показания, поради възможното потъване под налягане на структурата. При повдигане е необходимо да се наблюдава позицията на механизма. Ако се забележи, дори и най-малкото отклонение, работата трябва да бъде спряна и коригирана.

Как да вдигнем дървена къща?

Преди да вдигнете дървена къща, е необходимо правилно изчисляване на товара, който дава на един ъгъл. За да направите това, трябва да се изчисли общото тегло на конструкцията с покрив и да си поделят сумата от 4. От каква стойност своя страна зависи участък от гредата, която ще служи като резервен вариант след премахването на сградата.

След това е необходимо да изберете местата за инсталиране на джак механизмите. На този етап е необходимо да се отговори на въпроса: защо строителството се издига. Ако трябва да се сменят само долните лъчи на короната, тогава е необходимо да се направи дупка в повредените трупи до дълбочината на спирачката в масивния дървен материал.



Тя ще бъде подкрепена от жак. Необходимо е да се направи дупка за голям жак, тъй като той също така ще премине подпорни подпори за по-надеждна поддръжка на дървена къща.

Ако повишаването на къщата за дневник има за цел да повиши нивото на фундамента или увеличението на капачката, преди да е необходимо работата да изпълни една ниша в дизайна на основа. Това ще позволи на гнездото да поддържа долния журнал на сградата. Такива манипулации са необходими само в случай на работа с фундамент на лентата. Конструкцията на купчината не изисква използването на жак.

Джак технология

Отглеждането на къща от дървената къща изисква използването на два вилки и други, хидравличен тип, предназначени да работят с тегло от 5 тона. Те трябва да бъдат монтирани от два противоположни ъгъла. Етапите на издигане на къщата с последващата подмяна на основата са както следва:

Повдигане на къщата с крик

Повдигане на къщата с крик

  1. Подготовка на стените на сградата за предотвратяване на изкривяването им, напукване, деформация на отворите на прозорците и вратите. Трябва да ги напълните с дъски в перпендикулярна посока към елементите на стените.
  2. Инсталиране механизъм овен в ямата намира на разстояние 50 cm от ъгъла на сградата, размерът 1.0 х 0.7 х 0.5 m. Отворът трябва да бъде поставен върху метална плоча да се осигури стабилността на крика. За да поставите крик, първо трябва да разглобите част от основата за удобна спирка.
  3. Упражнение за повишаване на сградата. Повдигането се извършва постепенно на малки стъпки, особено ако къщата от дървената кабина е изчезнала. Максимумът на един повдигащ жак е 10 см.
  4. В резултантното пространство веднага трябва да поставите подпорите.
  5. Закрепване на сградата на височина за подмяна на основата. Обичайната височина е 2-3 м.

Правила и безопасност при вдигането на къщата

За да извършите безопасно вдигането на къща от дневната, е необходимо да спазвате тези правила:

  • повдигането на конструкцията се извършва от двете страни едновременно, за да се избегне изкривяването;
  • Използвайте само един жак е възможно само ако единият от четирите ъгъла е увиснал спрямо останалите. Монтирането на гнездото се извършва отделно, докато достигне едно ниво с останалите ъгли;
  • Една порутена къща е позволена да повдигне само 4-5 см;
  • фиксира на сградата, когато достигне максимална височина възможен начин, "пейка" - калдаръмена проектиране, монтаж се извършва по стената на дървената къща перпендикулярно на структурата на неутрон се поддържа на подпори, поставени под различни стени;
  • за да вдигнете сградата, първо трябва да разглобите фурната (ако има такава), тавана, както и покрива близо до тръбата.

Подмяна на основата

След като стените са здраво закрепени към опорите, можете да започнете да подмените основата. Между опорите и строителните стълбове е необходимо да поставите пластир, обработен с антисептик. Ширината му трябва да е два пъти по-голяма от широчината на дървения лъч. Тогава, на мястото на изливане на бетонна лента, чакъл или счупени тухли се изсипва, слой от 10 см.

Израснал в нова фондация

Израснал в нова фондация

Първо е необходимо да направите кофража и да попълните основата по обичайния начин с подсилване. Докато работата си струва следвайте жаковете на жаковете, така че когато сградата се снижи, няма проблеми. Когато къщата от дървената къща се върне на мястото си, нишите трябва да бъдат изпълнени с тухлена зидария. Преди да върнете сградата в нейното оригинално местоположение, трябва да сте сигурни, че бетона е напълно втвърден и неговата съвкупност от дизайн.

Ако се нуждаете от пълна подмяна на основата, трябва да прекратите процеса на етапи. Дължината на къщата по периметъра е разделена на два метра секции. Тяхното демонтиране се извършва чрез една, за да се осигури максимална безопасност на работата. С ъглите на къщата е необходимо да се свърже армиращата клетка.

Между прясно изляната основа и последния лъч на къщата от дървената къща трябва да има малко пространство. Необходимо е разработчикът да има възможност да инсталира хидроизолация. Ролята му може да играе покривен материал.

Ако къщата няма основа

Ако няма основа в мазето на дървена къща и трябва да се излее, е необходимо да се придържате към следните етапи на работа:

  1. Разработване на изкоп с лопата, дълбочина на ъгловата му част, от външната страна на сградата от дървената къща.
  2. Монтиране на малки подпори под неговата долна част (стълбове и купчини от дърво или стоманобетон).
  3. Запълване в изкопни възглавници, изработени от пясък с височина 15 cm.
  4. Подреждане на кофража от вътрешната страна на конструкцията.
  5. Производство на подсилен ремък от метални пръти, тел, тел, мрежа.
  6. Монтажът на кофража отвън е възможно най-висок, така че по-късно да е по-лесно да се затвори нишата с мистрия.
  7. Запълване на малък чакъл.
  8. Изливане на бетонна смес.

Когато основата се втвърди, тя може да бъде украсена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ние изграждаме основите на рамката къща със собствените си ръцеНие изграждаме основите на рамката къща със собствените си ръце
Как и какво да укрепим основата, изискваща ремонт?Как и какво да укрепим основата, изискваща ремонт?
Изграждане на основа на автомобилни гумиИзграждане на основа на автомобилни гуми
Характеристики на разширителните фуги в основитеХарактеристики на разширителните фуги в основите
Как се извършва реконструкцията на основата с винтови купчини?Как се извършва реконструкцията на основата с винтови купчини?
Изчисляване на основитеИзчисляване на основите
Основа за каминаОснова за камина
Как да попълните фондацията със собствените си ръцеКак да попълните фондацията със собствените си ръце
Основаване на къщатаОсноваване на къщата
Карфиле на дървена къщаКарфиле на дървена къща
» » Как и какво мога да направя, за да вдигна къщата на фондацията?
© 2021 BggeHat.com