Как да поставите ламинат върху технологията на дървения под на инсталационния процес

Полагане на ламинат върху дървен под

Това се случва, че идва време, когато търсенето на скъпи стоки и продукти има, но за цената те са недостъпни за по-голямата част от потребителите. Тогава на мястото на такива стоки идват съвсем нови евтини продукти, които в своите качества са почти по-ниски от първите. Така се е случило с паркета, на който е дошъл ламинатът. Този подов материал не само имитира дървесина от различни породи, но също така има отлични експлоатационни и технически характеристики. Ние добавяме, че процесът на полагане на ламинат върху дървена или бетонен под, видеоклип, в който можете да видите на тази страница, толкова просто, че тя е в състояние да се справи с още един мирянин.

Изисквания за поставяне на ламинат

Веднага необходимо да се спомене, че ламинатът трябва да бъде поставен върху равна повърхност с възможност малка разлика от 2 mm на 1 квадратен метър. Това е много равна повърхност. Но основата на секса може да бъде различна. Обикновено това е било бетон или дърво. И ако на етажа етажите са почти навсякъде бетонни, тогава в частни къщи често има дървени основи. За тях и разговорът ще продължи допълнително.

Да започнем с това, на дървен материал под трябва да бъдат приведени в подходящата форма - тя трябва да има достатъчен индикатор за силата, да са гладки и без дефекти. Това е необходимо, тъй като ламинатните елементи имат заключващо съединение, а плътното им прилягане е основата за качествена инсталация. И на неравна повърхност това няма да стане.

Неравномерен подът ще доведе до факта, че ключалките ще започнат да се различават. И това, от своя страна, е правилният начин да се счупи кръстопътя и да се създадат пропуски между ламелите. И ако водата прониква в празнината, ламинатът ще бъде гарантиран, че ще се деформира. Добре е, че бетонният под практически не се променя при въздействието на променлива влажност и температура, което не може да се каже за дървени подове. Поради това инсталирането на ламинат върху дървен под изисква изпълнителят на този вид работа да има специално отношение към подготвителния етап.

Всички знаем, че дървените елементи на пода, а това са дъските и трупите, в крайна сметка изсъхват и започват да променят своето измерение. Понякога има подове, които ремонтират, няма смисъл - просто трябва да се отървете от тях. Не ги съжалявайте, но все пак ще има много проблеми с тях. Най-простото решение е напълно да се разглоби и да се построи нов дървен сутерен.

И ако дефектите не са толкова сериозни, можеш ли да направиш и с други по-евтини методи? Няма проблеми. Всичко може да се направи и дори със собствените им ръце. Важно е само да се определи степента на износване на конструкцията.

Основните дефекти и начините за тяхното премахване

Много е важно първо да се определи състоянието на изоставането. Често скърцането на плочките за подови настилки показва, че свързването на дървени трупи и дъски е било счупено, както и за фиксиране на изоставането спрямо основата или гредите. Можете да се отървете от това само по един начин - да определите местоположението на скърцането, да пробиете дупка в основата и да закарате там метален дюбел. За допълнително закрепване на изоставането към основата, можете да пробиете дупка в самия бетон. И ако полагането се извършва върху гредите, тогава вместо дюбела се позволява да се използва дълъг винт.

Отношението към закъсненията трябва да е най-взискателно, тъй като тези елементи носят всички основни натоварвания. Ако е възможно, повдигнете една или две дъски и проверете регистрационните файлове за големи дефекти (дупки на дупки, счупвания, пукнатини и т.н.). Ако нещо не ви задоволява, препоръчваме да повдигнете подовете и да промените регистрационните файлове. Но ако те са в нормално техническо състояние, тогава можете да изравнявате и втвърдявате само плочките.

Ако дефектите на дъските са достатъчно сериозни, след това се отървете от старите и опаковайте нови. Ако качеството ви пасва, но има големи пукнатини, тогава трябва да се съберат подовете. Ако прорезите между дъските са малки, тогава можете да ги запечатате. Такива методи съществуват и има няколко от тях, така че можете да изберете най-добрия вариант за вас. Но не забравяйте, че във всеки случай, дървени подови настилки от дъските ще трябва да бъдат почистени с помощта на специална единица. Разбира се, това може да се направи ръчно с шкурка, но този метод е много времеемък и отнема много време.

И все пак, такъв етаж няма да отговаря на изискванията за ламиниран паркет. Спадането в самолета ще бъде повече от необходимо, а качеството на повърхността остава много желателно. Какво можете да предложите? Вариант 1 е да поставите плоско дъно върху дъската на дъската. Например, шперплат или ПДЧ. Шперплатът ще се справи добре и има много въпроси към ЕАФ, защото тези листове се страхуват от влага. Ето защо не се препоръчва използването им в мокри помещения.

Как да поставите шперплат на дървен под

Шперплат на пода

Дървена технология за подова настилка

Има няколко позиции, които определят правилното провеждане на шперплата:

  1. Листовете за шперплат се подреждат един върху друг. По този начин се решава проблемът с равномерното разпределение на натоварванията върху сексуалната повърхност.
  2. Между листовете трябва да има малка пролука от 3-5 милиметра. Това е необходимо, за да се гарантира, че когато размерите, свързани с промените в влажността и температурата, не променят и не деформират подовата настилка. Точно същият просвет се оставя между шперплата и стените.
  3. Закрепването на листовете се извършва чрез два закрепващи елемента - лепкава структура и самозалепващи се ленти. В този случай лепилото се прилага по целия периметър на листа и по линиите на диагоналите. Самонарязващите винтове могат да се използват точно в същия ред. Във всеки случай те са фиксирани по периметъра.

Моля, обърнете внимание, че винтовете за самозатягане трябва да бъдат вдлъбнати в корпуса на шперплата за 2-3 милиметра.



Пропуски между листа shpaklyuyutsya, и външния слой шперплат се обработва с грунд или горещо ленено масло. Вторият начин е по-приемлив.

За да бъда честен, този начин на изравняване на дървен под може да ви струва доста пени. Въпреки че е най-надежден. Възможно ли е да се опрости? Всичко зависи от качеството на подовите настилки. Ако те са нови и без никакви недостатъци, тогава подът може да бъде изравнен с шлайфане. Използвайте за тази цел специална шевна машина. Ще трябва да извършите този процес на два етапа.

Първият етап е да инсталирате шкурка върху шлайфащия барабан, с помощта на който ще се отървете от падането и неравностите. Вторият етап се осъществява с помощта на фино шкурка, която довежда дървената база до максимално ниво на гладкост и гладкост.

Моля, обърнете внимание! Движението на машината трябва да е от стена към стена с припокриващи се ленти от 10 сантиметра. Не скачайте от място на място - работата трябва да върви равномерно в цялата област.

И последният етап от подготовката на пода е почистването. Почистете замърсяването с метла или четка, а прахът е по-добър от прахосмукачката.

Полагане на ламинат

Правила за инсталиране

Най-простото полагане на ламинат

Така че всичко е готово да постави самия ламинат. Но преди да започнете инсталационния процес, е необходимо да покриете пода със субстрат. Това може да бъде ролков материал, изработен от пенополиетилен или корк. За какво е подложката? Тя ще скрие малка разлика в равнината от 2 милиметра, което беше споменато по-горе. Освен това всеки субстрат също е звукоизолиращ слой. Неговите ивици се полагат върху пода и се съединяват заедно чрез изграждане на лента за скуот.

Но сега можете да продължите с инсталационния процес. Понастоящем има няколко типа полагане, които се определят от местоположението на ламелите - по дължината на помещението, напречно, по диагонал, по образец. Ако направите сами работата, изберете най-лесния вариант - по стаята:

  • Първо, това всъщност е просто.
  • На второ място, поставеният по този начин ламинат ще бъде насочен към ставите, перпендикулярни на стената, където се намира прозорецът. Така че, светлината от прозореца няма да остави сенки в зоните на кръстовищата, а такъв под изглежда монолитен.
  • Трето, практически няма отпадъци.

Но първо, по целия периметър на помещението на нивото на ламинатната инсталация, е необходимо да се фиксират раздалечителните клинове директно върху стените с самобръчкови винтове. Те ще създадат малка разлика между материала и повърхностите на стените. Това предотвратява деформация на подовата настилка по време на разширяването, когато влажността и температурата на въздуха се променят. Тези пропуски впоследствие се затварят от первази. Разстояние клинове можете да си купите в същия магазин, където самият ламинат. Те са изработени от дърво или пластмаса.

Монтаж на панела

Завършен етаж с ламинат

Професионално полагане на ламинат

Имайте предвид, че ламинираната настилка започва от всеки далечен ъгъл на стаята, т.е. близо до прозореца. Приляга на първия ред по стената. Панелите се свързват с лицеви брави, за които следващият панел се довежда до предишния панел под ъгъл от 25 градуса. След като свържете ключалката за надеждност, трябва да почукате леко върху втория панел с чук (kiyankoy). Не винаги последният елемент може да се постави изцяло, затова трябва да бъде нарязан точно на размерите. Можете да направите това с обикновена метална хартия.

Това се случва, че последният панел не е много удобен за док поради липса на място. Ето защо, производителите предлагат специален инструмент - скоба. Тя е до известна степен подобна на обичайната fomka, само ръбовете й са огънати под ъгъл от 90 градуса. Можете да стекате панела, отгоре да инсталирате скобата, единият край на който ще бъде обърнат надолу зад ръба на панела. На втория ръб, който е обърнат нагоре, ще трябва да ударите леко с чук. И двата панела пасват плътно заедно.

Сега отидете на втория ред. Тя трябва да започне с половината от целия панел. Това се прави с една единствена цел - да се извърши инсталация по вид тухлена зидария. Защо това е необходимо? Спомнете си как са били подредени листовете от шперплат и защо е направено точно така. Това равномерно разпределя натоварването.

Панелът от втория ред се привежда към ламината първо под ъгъл от 30-40 градуса. Втулката се вкарва в жлеба и панелът се спуска. Винаги трябва да чуете едно щракване - казва, че е възникнала връзка. Има ключалки от друг тип, но те са по-малко надеждни. За тази цел панелът на втория ред се поставя с панела на първия ред в хоризонталната равнина. След това от външния ръб на подредения елемент е монтирана дървена шина, по която трябва да ударите с чук или чук. Ще има връзка от две ламели.

Всички други операции се извършват съгласно описаната технология, подредени по ред, от панел на панел. Обикновено в малка стая ще ви трябват няколко часа, за да покриете изцяло пода с ламинат. Какво остава в края? Разделителните клинове се отстраняват, первазите се фиксират и фиксират, подът се почиства от отломки и прах. Най-приятното е, че такъв ламиниран под може да бъде използван веднага.

Заключение по темата

Така че, разгледахме въпроса как да полагаме ламинат върху дървен под. Както можете да видите, за да проведем този процес, ще трябва да работим много. Въпреки че самата ламиниране не е нещо особено, процесът е сравнително прост. Но подготвителният етап ще отнеме много време. И това ще зависи от качеството на завършената дървена повърхност. Колкото по-нисък е, толкова повече разходи ще поемете и колкото по-дълго ще бъде подготовката.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как ламинатът се полага със собствените ти ръцеКак ламинатът се полага със собствените ти ръце
Полагане на ламинат върху дървените подови настилки на професионалистиПолагане на ламинат върху дървените подови настилки на професионалисти
Колко струват ламинат 32 и клас 33 и тяхната инсталацияКолко струват ламинат 32 и клас 33 и тяхната инсталация
Как правилно да се изгради ламинатКак правилно да се изгради ламинат
Разбираме как да полагаме ламинат върху конкретните правила за стила на пода и практически съветиРазбираме как да полагаме ламинат върху конкретните правила за стила на пода и практически съвети
Изравняване на пода за ламинирани тайни за качествена работаИзравняване на пода за ламинирани тайни за качествена работа
Възможно ли е да поставите ламината на неравен под?Възможно ли е да поставите ламината на неравен под?
Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?
Полагане на ламинат със собствените си ръцеПолагане на ламинат със собствените си ръце
Видове подови настилкиВидове подови настилки
» » Как да поставите ламинат върху технологията на дървения под на инсталационния процес
© 2021 BggeHat.com