Разбираме как да полагаме ламинат върху конкретните правила за стила на пода и практически съвети

Как да поставите ламинат върху бетонен под

Въпросът как да се полага ламинат върху бетонен под, днес вълнува много. В края на краищата, желанието за спасяване е съвсем естествено за всеки човек, който извършва ремонтни работи у дома. Процесът на полагане на ламинат не е толкова сложен. Тя не изисква използването на специални инструменти и устройства и не е необходимо много знания. Но някои точки, които оказват влияние върху качеството на резултата, е необходимо да знаем.

Етапи на процеса на сглобяване

Процес на полагане на ламинат

Модерен под, изработен от ламинат

Както всеки ремонтен и инсталационен процес, полагането на ламинат е разделено на няколко етапа. И всички те са еднакво важни, затова е необходимо да се отнасяме с тях с пълна отговорност. Вземете например изчислението на необходимото количество материал. Без съмнение този етап е много важен. Как може да бъде приложено правилно?

На първо място, площта на пода се определя чрез умножаване на нейната дължина по ширина. Обаче, това количество материал обикновено не е достатъчно, защото по време на полагането ламинатите трябва да бъдат нарязани, което води до появата на отпадъци. Ето защо към фигурата трябва да добавите 3-5. Но ламинатът не е единственият необходим материал и обикновено той се предлага със субстрат. Независимо как се опитвате да изравнявате основата на бетонния под, може да остане малка капка. Подложката може да компенсира този недостатък в равнината, но само ако не надвишава 2 милиметра на квадратен метър площ.

Какви материали могат да бъдат направени и какви други функции изпълнява?

  • Първо, това е ролка или керемиден материал.
  • На второ място, с помощта му се прави допълнително изравняване на равнината на пода.
  • Трето, тя играе ролята на хидро- и парна бариера, ако се използват синтетични материали като материал, от който са направени.
  • Четвърто, това е амортисьор. При ходене на ламинат без подложка ще чуете как финишът удари върху бетона.

Днес производителите предлагат няколко варианта за подложката:

  1. Пяна полипропилен.
  2. Корк.
  3. Екструдиран пенополистирол.
  4. Матове от дървени стърготини.

Последният материал практически не се използва поради лошото му качество. Всички други опции са отлични материали, които перфектно се справят с техните функции. Особено трябва да се спомене подложката от корк. Цената му е по-висока от тази на останалите, освен това има ниска амортизация. Плюс това, всичко под него трябва да се полагат хидроизолационни материали, например, полиетилен филм. Всъщност, под действието на парата, преминаваща през бетон плоча с долните етажи, корк абсорбира влагата, което намалява ефективността му.

Най-популярният и най-евтиният вариант е пенополипилен. Той обикновено се използва в процеса на полагане на ламинат в градски апартаменти. Тя е тънка, но много надеждна. Екструдираната пяна от полистирол е не само отличен компенсатор, но и добър топлоизолатор. Ето защо въпросът за избора е ваш. Единственото време е да се изчисли необходимото количество. Субстратът се изчислява по площта на пода, а тук не са необходими добавки.

Подготвителен етап

За начало бетонната основа трябва да бъде закалена и изравнена. Ако правите ремонт, първо премахнете старата повърхност преди бетонната плоча. Ако качеството на старото покритие отговаря на изискванията за здравина и надеждност, то може да бъде оставено. Но в същото време нивото на плоскост не трябва да надвишава 2 милиметра. Например ламинат може да бъде поставен върху керамична плочка или линолеум.



Обмислете процеса с демонтирането на финала. След като я премахнете напълно, обърнете внимание на дъното. Ако откриете дефекти, се отървете от тях. Пукнатини, канали и стърготини трябва да бъдат запечатани с циментово-пясъчен разтвор. Изрежете хълмовете и первазите с длето или българин. Сега изсипете замазката. Най-простият вариант е да се закупи готова суха смес, да се разрежда с вода според инструкциите и да се извърши подравняване на пода. Обикновено такива замазки имат малка дебелина, за да изсъхват бързо.

Сега е време да поставите основата. Ако сте избрали ролков материал, го изрежете на ленти, съответстващи на дължината на стаята. За да ги натрупате, е необходимо да ги налеете, закрепете краищата с шотландска конструкция.

Монтаж на ламинат

Когато всичко е готово, можете да отидете до основния процес. Съвет - стартирайте инсталацията от всеки ъгъл на стаята, но е по-добре от другата страна на входната врата. Все пак има още един въпрос, касаещ оформлението на ламинираните подови настилки. Под каква форма трябва да бъде поставена? Има няколко схеми - по протежение на стаята, диагонално, с рисунка. Ако провеждате този процес за първи път, препоръчваме ви да поставите материала в помещенията. Това, на първо място, е по-лесно. На второ място, тя дава по-малко отпадъци. И, трето, светлината падане от прозореца няма да хвърлят сенки върху ставите на панели, така че подът ще изглежда монолитна.

Днес производителите предлагат два основни вида ламинат, които се различават един от друг при проектирането на заключващото съединение. Заключване «LOCK» - свързването на два панела се извършва в хоризонтална равнина. Заключването "CLICK" е по-сложен, но и по-надежден дизайн. Панелите се съединяват под наклон, чийто размер е 30-45 градуса. Поставете един панел в другия, спускате първия до пода и чуете щракване. Казва, че връзката е станала и замъкът е затворен.

Метод на полагане на ламинат

Как да поставите ламиниран паркет

Връщаме се към процеса на инсталиране. Ламинатът има способността да "диша", т.е. под въздействието на различна влажност и температура, може да се разширява или да се свива. Затова между нея и стените трябва да оставите малка пропаст. За тази цел се използват специални разделителни клинове от пластмаса. Те се монтират около периметъра на помещението на нивото на полагане на подовата настилка на разстояние 1 метър.

Сега поставете първия панел в ъгъла на стаята, прикрепете втория панел към него и между тях ще бъдат свързани с крайна брава. За да направите това, имате нужда от дървена бара, която е инсталирана до края на втория панел. Натискате лентата с чук или чук и по този начин монтирате един ред от довършителни материали. Но имайте предвид, че много често последният ламинат в пълен размер не е включен, така че трябва да бъде подрязан. Тя може да бъде направена като метална халка за халс или пружинен трион.

За да вмъкнете такъв изрязан панел, ще ви е необходим специален инструмент, наречен скоба. Това е метален прът, огънат от двете страни в различни посоки, а краищата на инструмента са сплескани. За да използвате скобата по предназначение, е необходимо да поставите последния панел на място, поставете единия ръб на инструмента зад неговия край към стената и удряйте втория край с чук. Това ще свърже двата елемента на ламината.

Сега отидете на втория ред. Започва с половината от панела. Това означава, че полагането на това подово покритие се извършва според вида на зидарията. Факт е, че точно такава ламинатна инсталация прави възможно разпределянето на товарите равномерно върху цялата площ на пода. И това е много важен въпрос. Вземете втория ред до края, след това отидете на третия и го стартирайте от панела от едно парче.

Когато целият под е покрит с материал, отстранете разделителните клинове, монтирайте первази, затворете пролуката, почистете и използвайте покритието. Ламинатът може да се използва веднага след края на монтажа. И това е друго от достойнството му.

Заключение по темата

Ламинираните подови настилки днес са много популярни. Може да се използва във всички стаи независимо от местоназначението. Дори и в помещенията за душ и бани започнаха да се подреждат аналозите, устойчиви на влага. Освен това инсталационният процес не е толкова сложен и много домакинства го управляват сами. В същото време качеството на подреждане е доста високо. Но за тези, които за първи път решиха да извършат този процес, препоръчваме да видите видеоклипа, публикуван на тази страница на сайта.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подовете станаха много еластичниПодовете станаха много еластични
Как да поставите етажа на ламината със собствените си ръце, съветите на опитен майсторКак да поставите етажа на ламината със собствените си ръце, съветите на опитен майстор
Как да поставите ламинат върху дървен под основният начин за подрежданеКак да поставите ламинат върху дървен под основният начин за подреждане
Как да инсталираме ламинат върху шперплатКак да инсталираме ламинат върху шперплат
Как да изчислим ламинат за стая с калкулатор онлайнКак да изчислим ламинат за стая с калкулатор онлайн
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Полагане на ламинат със собствените си ръцеПолагане на ламинат със собствените си ръце
Полагане на ламинат върху неравен подПолагане на ламинат върху неравен под
Необходимите инструменти за полагане на ламинатНеобходимите инструменти за полагане на ламинат
Как да сглобим ламинатКак да сглобим ламинат
» » Разбираме как да полагаме ламинат върху конкретните правила за стила на пода и практически съвети
© 2021 BggeHat.com