Как да изолирате пода на верандата

Селските къщи са на мода днес. Някой е щастлив собственик на дачата, а мнозина дори предпочитат да живеят далеч от суматохата на града. Разбира се, всеки иска да направи домовете си по-уютни и красиви, така че да ги украсяват с веранди и тераси. Тези разширения трябва да бъдат разграничени. Ако не влезете в същността, то терасата е открита зона без стени, а верандата е част от къщата, но по принцип без отопление.

Как да изолирате пода на верандата

Как да изолирате пода на верандата

През лятото такива помещения са подходящи за различни събирания, но с настъпването на студения сезон те престават да се използват. Въпреки това, не можете да отречете себе си и близките си във вашето обичайно забавление. Затоплянето на верандата ще помогне да я поддържате уютно по всяко време на годината. Разбира се, най-добре е да помислите за това на етапа на строителството, но дори в завършената купена къща или на верандата, приложена по-късно, можете да коригирате ситуацията.

Как да изолирате пода на верандата

Как да изолирате пода на верандата

Така че няма смисъл да изолирате терасата, но можете да се погрижете за комфорта на верандата. Като правило, затоплянето е набор от мерки, насочени към подобряване на топлинно спестяващите свойства на стените, прозорците, тавана, но трябва да тръгнете от пода, защото студът се издига отдолу.

Процедурата ще зависи от начина на подова настилка, която може да бъде бетонна, върху здрава основа, а също така и върху дървени подпори.

Видео - Инсталиране на пода на лаг

Затопляне отдолу

Затопляне на пода върху бетонна основа

  1. Когато правите конкретна основа за бъдещата веранда, е необходимо да започнете работа с пълнежа на пясъчната и чакълната възглавница. Речен пясък (или друг, а най-важното - да не е добре и без глина примеси) заспива в ямата за основата и набит. След това идва слой от развалини или чакъл, които също трябва да бъдат подправени.
    Такава възглавница няма да позволи на студа да идва отдолу към бетонната плоча и да го предпази от капилярната влага, която може да се издигне през канали с ширина по-малка от 0,5 мм. Дебелината на слоевете пясък и камък зависи от вида на почвата и структурите, които се издигат.
  2. На върха на камъка за по-голяма надеждност се укрепва мрежа от клони с напречно сечение от 10-12 мм и се напълва основата с хоросан, базиран на мразоустойчив бетон.
  3. Бетонът е покрит със слой хидроизолация: покривен материал или подобен материал, а отгоре е поставен изолационен слой. Например можете да вземете плочи от минерална вата.
  4. Топлинна изолация, на свой ред, също покрити с слой от хидроизолационен филм, и вече на върха на този "пай" се поставят стоманобетонни плочи или усилена замазка се прави.

Такава основа би била добра пречка за студеното издигане от земята и също така предпазва верандата от влага. Освен това, бетоновият под позволява да се предприемат допълнителни мерки за изолация.

Затопляне на пода върху опори или кокили

С този тип фундамент, подът обикновено е изработен от дърво. Въздухът циркулира под него, така че ще бъде много студено през зимата на верандата.

  1. Затоплянето започва с мерки за блокиране на достъпа до верандата на студения въздух. За да направите това, трябва да построите кофраж по периметъра на пода, маркиран с опори.
  2. Втората стъпка е пълненето на глина, образувана от подземния етаж. На върха му можете да поставите филм за парната бариера и допълнително да поставите нагревателя. Разбира се, преди тези действия трябва да премахнете съществуващия етаж.

Затопляне на цокъла

Външното затопляне на основата е друг начин за запазване на топлината на верандата. В допълнение, почвата, разширяване или намаляване на обема под въздействието на температурата на въздуха, може да деформира основата. Същият проблем се решава съвсем просто, като се залепва смолата около периметъра на изолацията. Обикновено това са пластини от експандиран полистирол, които ще се превърнат в бариера за студа и също така ще предотвратят контакт със земята.

Разширена полистиролова пяна

Разширена полистиролова пяна

Бюджет по-малко, но по-надежден за това приложение е екструдиран пенополистирол, който има необходимата напрегнатост, не се страхува от влага и студ, и живота на - повече от 50 години. Преди прилагане на изолационни плочи или основа promazyvayut битумни битум смола, която не е страх от ниски температури.

Битумно-полимерна мастика

Битумно-полимерна мастика

Има още една възможност да изолирате базата, най-новата, скъпа, но и надеждна. Това е пулверизиране от полиуретанова пяна. Течен субстрат се напръсква със специално оборудване върху стените и след изсъхване пяната става твърда, монолитна без единичен шев.

Пръскане от полиуретанова пяна

Пръскане от полиуретанова пяна

Пръскане от пяна от полистирол

Пръскане от пяна от полистирол

Изолация отгоре

Такива методи са добри, когато не можете да стигнете до основата, но все пак искате да направите пода топъл. Въпреки това, дори при затоплена основа, мерките за топлоизолация няма да бъдат излишни. Основната характеристика на всички работи с готовия под е повдигането на неговото ниво, което се дължи на полагането на различни топлоизолационни материали.

Затопляне на бетонен под

Системата "топъл под"

Тъй като верандата не се нагрява, това решение е идеално за поддържане на комфортна температура в стаята. И електрическата система се препоръчва, а не вода, защото кабелът не се страхува от замръзване, което не може да се каже за тръбите с вода.

Затопляне под замазката

Доста времева, но надеждна опция, която изисква използването на трайни изолационни материали под формата на плочи или рогозки. Това може да бъде експандиран полистирол, екструдиран полистирол, минерална вата.

  1. Подът трябва да се демонтира до бетонната основа, да се почисти от прах и отломки, да се избършат пукнатините, да се отстранят очевидните изпъкналости.
  2. Парна бариера се поставя върху основата, приготвена по този начин, дори под формата на дебел филм. Всички стави трябва да бъдат залепени с лента, така че да няма останали пукнатини.
  3. Плочите на нагревателя се полагат на пода. Често по техните страни има дори специални канали, за да не се получат пропуски.
  4. На периметъра на верандата е необходимо да се залепи лента на амортисьора, която да компенсира възможното разширяване на замазката.
  5. На нагревателя се полага още един слой от филма, а върху него - подсилена мрежа.
  6. По време на тази конструкция се инсталират маяци и след това замазката се уплътнява и се изравнява с дебелина най-малко 3 см. Когато се изсуши, може да се постави покритие.

    Затопляне под замазката

    Затопляне под замазката

Затопляне под пода

Подът на едно дърво може да бъде много красив и често е обичайно да се украсяват къщи с такива покрития. Дървените подове могат да се поставят на всяка основа, успоредно, като се внимава за изолацията.

  1. Подготовка на основата: премахване на старото покритие, ако е било, почистване, запечатване на пукнатините.
  2. Завършената основа е покрита с парно бариерен филм с припокриване между 15-20 см и фиксиране на отделни парчета шот.
  3. Филмът се нанася дървени трупи, третирани с антисептични средства и състави, които намаляват запалимостта. Стъпката зависи от дебелината на подовата плочка, например, плоскост от 40 мм ще се вписва перфектно върху неравномерните пръти, разположени на 70 см един от друг. Между надлъжните дълги пръти са фиксирани напречно, така че завършената структура наподобява решетка. Центърът на всеки дървен материал трябва да бъде отбелязан на стената, след това този знак ще служи като ръководство за фиксиране на дъските.
  4. В мрежата клетките са изолирани: нарязани на размера на плочата, влакнести материали, дори можете да заспите с разширена глина. Пълнежът трябва плътно да запълва цялата клетка, като не оставя студени мостове, но не достига горното ниво на изоставането. Тази разлика ще осигури на пода необходимата вентилация.

    Затопляне под пода

    Затопляне под пода

Една от възможностите за изолация - напръскани материали. Това е доста скъпо и изисква работа от специалисти с помощта на специално оборудване. Използването на такъв нагревател ще изисква почистване на пода от отпадъци, потоци битуми, мазни петна и разтворители. Полагането между закъсненията на кръстовините не е нужно - бъдещото пръскане създава доста плътен изолационен слой. Пяната се нанася със специално устройство, което смесва специална течна композиция с въглероден диоксид и го притиска под налягане.

Една от възможностите за изолация - пръскащи материали

Една от възможностите за изолация - пръскащи материали

Щайга изпълнен с изолация, е необходимо да се покрие с друг слой от филм или penofol сравнително нов материал, който се разпенва върху алуминизирани полиетилен субстрат. Той продължава да архивирате и месят в малка клетка, за да оставащото място за етаж вентилация.
Сега можете да поставите отгоре третирани с антисептични дъски, като ги закрепите с винтове. Дъските са перпендикулярни на трупите, но вместо тях се разпространяват шперплат или листа от GVL, а след това - покритието.

Затопляне на дървен под

Има мнение, че е по-лесно да се изолира дървен под, отколкото бетон, но това съвсем не съответства на истината. Свиването, разбира се, не трябва да се прави, но все още трябва да се работи усилено.

Инфрачервен топъл под

Инфрачервен топъл под

Инфрачервен топъл под

Това е алтернатива на електрически кабел, който се вписва в слоя за замазка и следователно не е подходящ за дървени подове. Единственото изискване, което трябва да се спази при инсталирането на такава система, е нетоксичността на подовите материали при нагряване и в противен случай е добра възможност да се запази топлината на верандата.

Подът на трупите

Този метод е основният за подгряване на дървени подове. По отношение на последователността на действията, тя е подобна на описаната по-горе, но само земята е подготвена по различен начин.

Подът на трупите

Подът на трупите

  1. Демонтиране на стария етаж. Трябва да стигнете до грубия под. След като започне ремонта на пода, ще бъде възможно да се уверите, че всичко е наред. Тези дъски, които започнаха да гниет и да се разпадат, трябва да бъдат заменени с нови, предварително третирани антипрени.
  2. Подова хидроизолация на мембрана. Нуждаем се от мембрана, тъй като тя ще позволи на влагата да избяга отвътре и в същото време да не я оставя да премине отвън. Този материал се подрежда, както всеки друг, припокрива се с 15-20 см с последващо залепване на самозалепваща лента.

    PVC мембрана

    PVC мембрана

  3. Инсталиране на регистрационния файл. Тяхното напречно сечение в този случай може да бъде 50х150 мм, но ако имате намерение да инсталирате тежки мебели на верандата, можете да вземете по-дебели барове, например 75х150. Между закъсненията и стените трябва да оставите празнина от 2-3 см, след това по-късно ще бъдете напълнени с топлоизолационен уплътнител и ще предпазите прътите от температурна деформация. Разбира се, всички трупи трябва да бъдат третирани с антипрен.
  4. Запълване на пространството между загряващото устройство. Тя може да бъде всеки подходящ материал: минерална вата, пяна, стиропор, филц и други, ползата сега е огромен избор. Можете да използвате различни видове изолация, например, върху мембраната парна бариера може да постави ролка материал, и на върха на легло от минерална вата. Изолацията е здрава, но не и нагоре, за да се остави място за вентилация.

    Minvata за изолация на пода

    Minvata за изолация на пода

  5. МИГ изпълнен с изолация от по-горе, са обхванати от друг тънък слой от алуминий или penofol страна с доставка за вентилация, и е възможно да се подредят на topsheet: подовата дъска, шперплат или подобни материали.

В допълнение към всички описани по-горе методи, можете да използвате подовите настилки от специални видове линолеум или ламинат, които са в състояние да задържат топлината, както и килима.

Затоплянето на пода на верандата е най-доброто нещо, което трябва да направите в процеса на издигане на това разширение, но със специално желание можете да започнете работа по всяко време. Не може да се каже, че комплексът от действия е изключително прост и достъпен за всеки, който иска. Самото способност да държите чук в ръка няма да бъде достатъчно, за да вършите работата, но тези, които са уверени в способностите си и имат малък, но все пак изграждащ опит, могат да направят всичко сами.

Основното е да се изберат най-подходящите за цената и качеството материали, защото успехът на всеки ремонт се състои от два компонента: уменията на работниците и качеството на използваните инструменти и инструменти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плъзгащи се прозорци за веранди, тераси и беседкиПлъзгащи се прозорци за веранди, тераси и беседки
Остъклена веранда с алуминиева профилна снимка и върховеОстъклена веранда с алуминиева профилна снимка и върхове
Как да изолирате веранда за зимно пребиваване без помощта на специалисти?Как да изолирате веранда за зимно пребиваване без помощта на специалисти?
Методи на веранда, ползи и препоръки за остъкляванеМетоди на веранда, ползи и препоръки за остъкляване
Тераси и верандиТераси и веранди
Разпределение на двуетажна вилаРазпределение на двуетажна вила
Затопляне на верандата на дървена къща отвътреЗатопляне на верандата на дървена къща отвътре
Пристройка към дървена къща, затопляща верандата с дървена къщаПристройка към дървена къща, затопляща верандата с дървена къща
Как е изградена камина на терасата, кой дизайн е най-предпочитанКак е изградена камина на терасата, кой дизайн е най-предпочитан
Как мога да направя поликарбонатен покрив над верандата на къщатаКак мога да направя поликарбонатен покрив над верандата на къщата
» » Как да изолирате пода на верандата
© 2021 BggeHat.com