Боклук затопляне евтини методи за вътрешна топлоизолация

Възможно е да се спори дълго, независимо дали е необходимо да се направи затопляне на гаража, ако не се нагрява. Като оставим дискусията встрани, в статията ще кажем на привържениците за целесъобразността на това събитие, както и с какви материали техническото помещение е изолирано отвътре.

Външна или вътрешна топлоизолация - кое е по-добре?

Когато стените са предназначени за изолация, възможно е също така да се монтира изолация отвътре, която е външна. Но, предвид създаването на термична бариера за техническо помещение, което е гараж, ще доведем до минимум разходите. Външната изолация на стенните конструкции винаги ще бъде по-скъпа, тъй като топлоизолационният материал изисква задължителна защита чрез декоративни мазилки с облицовка или пластове. От вътрешната страна на гаража изолационният слой може да бъде затворен с минимален завършек или да е оставен така, както е - гаражният интериор не включва големи естетически претенции.

Изолиран гараж

Изолиран гараж

Ако гаражът е прикрепен към къщата и има прилежащи сгради с основната сграда, логично е да направите фасадата в едно външно изпълнение. В този случай е необходимо да се направи изолация на гаража едновременно с топлоизолацията на основната сграда, така че въпросът "отвътре или отвън" изчезва от само себе си. Остава да се реши проблемът с топлоизолацията на тавана. Ако покривът е odnoschatnaya, изолирайте подове, уникално получени само от вътрешната страна. Когато покривът включва създаването на таванско помещение, изолационният слой може да се полага на пода отвън - той ще бъде по-лесен и по-евтин.

Ако гаражът е отделна сграда, в същото време искате да го затоплите, но с минимални разходи стените и таванът са изолирани отвътре. Стени - защото е много по-проста, таванът е покрив с едно наклон и по никакъв друг начин. На пример за такава гаражна конструкция ще разгледаме начини за затопляне на структурите, които влизат в контакт с външната среда.

Модерни материали за топлоизолационни дейности

Преди да започнете практически действия, трябва да изберете оптимална изолация, определяйки какво да изолирате тавана в гаража и стените. Какво имаме в търговската мрежа от това, което би било подходящо за нашите цели?

Затопляне на гаража с пластмасова пяна

Затопляне на гаража с пластмасова пяна

Пяната е най-достъпната и поради това най-популярната изолация, особено за създаване на външна термична бариера. Не се препоръчва използването на този материал в жилищните помещения, тъй като то е гориво и е изключително токсично в същото време. Но за техническа предпоставка е напълно подходящо да въведете компетентно и колкото е възможно повече да ограничите допира на топлоизолационния материал с електропроводимост. Ограничението за използването на пенопласт от вътрешността на гаража ще бъде използването през зимата на различни пещи (burzhuyki) или електрически нагреватели с отворена спирала.

По-надеждни по отношение на пожароустойчивостта, модифициран аналог на полистирен - екструдиран полистирол (пеноблокове). Материалът не поддържа изгарянето, въпреки че може да се стопи при високи температури, освобождавайки токсините във въздуха. От гледна точка на топлопроводимостта, пеноплексът е подобен на пяната, но е много по-силен, абсолютно хидрофобен и по-удобен за работа. Недостатъкът е около два пъти по-скъп от полистирола с плътност 25 kg / m3. Ако средствата позволяват, по-добре да се избере с полистирен - тя не се разпадне, тя е здрава и гаражни условия (влажност, температурни колебания и възможно механични повреди) ще вземат по-добре пяна.

Имаше една възможност, приемлива за направата на изолацията на гаража - минерална вата, предназначена за фасадна "мокра" изолация (за декоративна мазилка). Ще ви трябват твърди подложки с плътност поне 220 кг / м3, продавани от бали с няколко парчета. Roll минерална вата с ниска плътност в гараж не е точно (за стени), въпреки че е възможно да се направи изолация на тавана на гаража, предмет на последващо облицовка на клетката. Минерална вата не горят, но когато изолацията на стената е много по-сложна полимерен изолация и изисква задължително мазилка (рогозки с висока плътност) и пароизолация (насипно ролка материал).

Затопляне на стените с минерална вата

Затопляне на стените с минерална вата

Тези нагреватели могат да се комбинират. Да предположим, че долният ред, където има повече влага и възможност за механично увреждане, се прави с твърд, устойчив на влага полистирол, като останалата част от площта е покрита с по-материална пяна. При топлоизолацията този ход няма да бъде отразен по никакъв начин - устойчивостта на топлопренасяне в тези полимери е приблизително еднаква.

Друга версия на комбинацията от материали. Основната област изолира пяна, пак там, където кабели (електрически табла, контакти, ключове) и, да речем, изходна тръба от "burzhujki" прилага огнеупорна минерална вата. Миналата малко по-лошо като топлинен изолатор (с една и съща дебелина), но по-горе безопасността на повече - около 10 обекти с по-висок коефициент на топлопроводност на общото затопляне на критично засегнатите.

Защитете стените от външни температури - проста задача за занаятчията

Помислете за нюансите на процеса на топлоизолация на вътрешната повърхност на стените, въз основа на използването на най-вероятната материална пяна. За да изолирате гаража отвътре с този полимер, първо трябва да изберете крепеж. Това може да бъде полимер-циментово лепило или полиуретанова пяна в цилиндрите. Глутиновата смес е подходяща само за столичните стени (тухли, циментови блокове, пенобетон). Пяната е по-гъвкава - перфектно се залепва за всякакви повърхности, включително метални. Ако гаражът е направен от метал, изходът е прост - монтаж на изолация с пяна.



Но пяната е от два вида - обикновен уплътнител, използван за запълване на празнините при монтиране на врати, прозорци и специален състав, предназначен за монтиране на полимерни изолационни плоскости. Предпочитание трябва да се прилага втори вариант - полиуретанов състав, по-твърд (твърдо вещество) и почти разширява (не повлияят на пяна лист под налягане нарастващия обем на пяната полимеризиращия).

Независимо от фиксиращия материал, избран за монтиране на пяната, процесът на монтаж на изолационните плочи е като цяло подобен. Има малка разлика в подготовката на повърхността. Ако се използва полимер-циментово лепило, стената се грундира. За употребата на грундирана пяна не е необходимо - достатъчно е повърхността да се навлажни с обикновена вода (за метална конструкция това правило също е действително). За качествената полимеризация на всякакви полиуретанови състави е необходимо наличието на вода. Изобилието на влагата ще осигури силна адхезия на пяната към повърхностите и по-твърда консистенция на замразения полиуретан.

Монтиране на пяна за изолация на стени

Монтиране на пяна за изолация на стени

Загряване на гаражната стена отвътре със собствените си ръце полимерните топлоизолационни плоскости включват такива последователни действия.

  1. 1. Монтирането на пяна започва от долния ред в един от ъглите. Първоначално плочата нагревател се нанася лепилото или пяна (по периметъра и центъра), след което листът е прилепен към стената по посока на контрол (обикновено) и вертикални (ниво на водата). Чрез настройване на първия елемент трябва да се вземат особено отговорен "сонда" обща посока до нагревател масив не се премества по време на монтаж допълнително от стената или закрепена към базовата повърхност. За да улесните работата, можете да затегнете ориентацията на конеца.
  2. 2. Следващата табелка се инсталира по подобен начин до, и така до противоположния ъгъл, където последният лист ще трябва да бъде нарязан на размерите (използвайте нож за строителството или обикновена хартия).
  3. 3. По-добре е да инсталирате нагревател в кръг, т.е. да инсталирате първия ред около периметъра, след което да продължите с инсталирането на втория. По време на монтажа на първия ред, пяната или лепилото, закрепващи първите монтирани елементи, ще се притискат изцяло или частично. Вторият и третият ред (по-малко вероятно да бъдат) са монтирани така, че вертикалните шевове да не съвпадат, ако е необходимо, плочите се изрязват до необходимите размери.
  4. 4. Останалите празнини между листовете (тяхното образуване по време на инсталацията е нормален процес) се запълват с монтажна пяна или парчета пяна (те ще бъдат в излишък). Не е необходимо да се привличат плочи с дюбели - този допълнителен вид крепежни елементи се използва само при затопляне на фасадите.

Как да се справим с повърхността на нагревателя зависи от естетическите предпочитания на собственика и от бюджета, определен за събитието. Има много опции - от обикновената мазилка до приложението на фасадна технология, плочки или пластмасови панели.

Изолиран таван - решението на половината от проблема

Гаражни тавани, особено с еднопластова припокриване - огромна топлинна празнина, без изолация от които топлоизолация на стените, няма много смисъл. Изолация на тавана в гаража отвътре се извършва с помощта на същите материали като за стените, тук има два варианта, изборът на които зависи от материала на припокриване. Ако гаражът е блокиран с стоманобетонни плочи, същата технология се използва като на стените (залепване на изолацията).

Когато се припокриват дървена конструкция е по-добре да се направи допълнителна летва полагане изолация и обшивка подходящ материал (дъски, декоративни панели). Като опция с ограничен бюджет, възможно е да се закрепи дъските се припокриват пяна или penoplex чадъри (шапка, изрязани от дюбела и се използва във връзка с винтове за дърво), ако в първото място изолация и икономиката, и естетика - далеч от втората.

Полагане на изолация на тавана

Полагане на изолация на тавана

Ако таванът е изолиран в гаража с пяна или екструдиран полистирол върху бетонния под, процесът обикновено е подобен на описания по-горе за топлоизолация на стените. Разликата е в предпочитанието за тази работа на полимерно циментово лепило, което прави възможно непосредственото закрепване на полимерните плочи и ги поставя в пространството в желаното положение. Пяната при работа на тавана е по-малко удобна. ВДруга особеност - на тавана е желателно да се използват допълнителни крепежни елементи под формата на дюбели за дъжд, особено ако се предполага, че са направени мазилки или други мерки за довършване на инсталираната изолация (допълнително тегло).

Ако решите да се създаде една щайга и не само топло, но и красив таван, при избора на материал за изолация в приоритета на рула минерална вата. Да, необходимо е да го защитите от покрива на влагоустойчивата, отвътре - парно бариерен филм. Но минералната вата на ниска плътност - не само добър топлинен изолатор, но и напълно заглушава звука вибрации, което е много важно за покрива (дъждовни капки, особено градушката, които попадат на покрива, без изолация създава много силен шум).

Как да бъдем с гаражната врата - прост начин, чудесен резултат

Остава да се предпази от външните температурни ефекти на портата (т.е. крилен метал), като има голяма площ, следователно, значителна разлика в изолираната гаражна сграда. Тук можете да изолирате повърхността само отвътре, а изборът на изолация е малко по-малък. Никоя от сортовете минерална вата за тези цели няма да работи, тъй като топлоизолационният материал може да бъде залепен само към повърхността на метала. В тази ситуация пяната е най-добрата (най-леката и скромно пластмаса).

За залепване на полимерната изолация съществуват два вида фиксиращи материали: споменатата по-горе монтажна пяна и специално лепило (течни нокти). Пяната в този случай е по-малко надеждна, тъй като твърда (в замръзнала форма) и по-лошо толерира вибрациите. Течните нокти на базата на пластмасови полимери са много по-надеждни, затова е за предпочитане да се залепва пяната към гаражната врата. Получените празнини между плочите и металния ъгъл също се запълват с лепило.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изолирайте тавана в гаража - просто е необходимоИзолирайте тавана в гаража - просто е необходимо
Каква изолация трябва да избера да изолира стените отвътре?Каква изолация трябва да избера да изолира стените отвътре?
Затопляне на рамката къща навън с екологична изолацияЗатопляне на рамката къща навън с екологична изолация
Самозатваряне на стени с полиуретанова пянаСамозатваряне на стени с полиуретанова пяна
Как да изолирате дървена къща с пенофолКак да изолирате дървена къща с пенофол
Технология за затопляне на стената от тухлиТехнология за затопляне на стената от тухли
Как да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътреКак да изолирате стените с минерална вата в дървена къща отвътре
Външна изолация за стени, затопляне на стените на къщата отвън със собствените си ръцеВъншна изолация за стени, затопляне на стените на къщата отвън със собствените си ръце
Течните топлоизолации преглеждат изолацията на стените на къщите с течна изолацияТечните топлоизолации преглеждат изолацията на стените на къщите с течна изолация
Начини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пянаНачини за затопляне на дървени стени отвътре с пластмасова пяна
» » Боклук затопляне евтини методи за вътрешна топлоизолация
© 2021 BggeHat.com