Тогава да се покрие таван в гаража как да се направи



За превантивна поддръжка и ремонт на собствен автомобил всеки собственик предпочита в топъл, добре осветен и просторен гараж. Всяко превозно средство е желателно да не излиза в студена стая, където има повишена влажност. За да спестите пари за отопление, гаражът трябва да бъде изолиран - това е най-важно за стените и тавана.
отколкото да подреждат тавана в гаража

Какво трябва да бъде гаражът

На първо място, тя трябва да бъде топло, както е добре известно, в горещия въздух се издига, да излезете от стаята през тавана и покрива, особено ако те не са изолирани и не хидроизолация. Решавайки как да шият тавана в гаража, трябва да се има предвид, че на повърхността му се събират продукти от обработката и изгарянето от колата. Те не са лесни за почистване и измиване. Не е малко важно е височината на гаража - ако ви позволява да инсталирате касетен окачен таван, елементите на които лесно могат да бъдат извадени, поставени в ред и инсталирани на техните места.
Що се отнася до вентилацията, също така е необходимо, тъй като в гаража се събират изпарения от масла, оксиданти, бои и когато се затопли двигателят се отделя въглероден окис. Вентилацията трябва да се мисли преди таванът да е фиксиран в гаража. За да не се създадат условията, при които може да се стартира процес на окисляване, който унищожава тялото на кола, е необходимо подреждането на вентилационната система, но трябва да се направи в затоплена стая. В този случай електрическите кабели и комуникациите не трябва да се виждат. Те могат да скрият тавана или касетата с окачен таван в гаража, чийто външен вид може да се види на снимката. В същите тези таванни конструкции, които отговарят на съвременните технически параметри, е лесно да се инсталира вентилация. В допълнение, такива тавани са огнеупорни, устойчиви на висока влажност, лесно да се грижи за тях, те ще продължат дълго време.
как да направите таван в гаража
Експертите препоръчват в изграждането на гараж да се направи солидна основа, изправи стена с дебелина около 25 сантиметра, така че е лесно да се монтират бетонни плочи върху тях като покритие. Вътре в тази стая, ако не приключите, тя ще изглежда непълна. Тя трябва да бъде проектирана по такъв начин, че вътрешността на гаража да е в същото време изолирана и изглежда прилична.

Модерен начин за отопление на гаражите

Напоследък често се използва такъв метод за отопление на гаражи като инсталация на инфрачервени нагреватели, които за разлика от други уреди не загряват въздуха, а обекти в стаята и стените му. Те работят по аналогия с излъчването на слънчева енергия, която преминава през въздуха без да го загрява и топлината се абсорбира от непрозрачни предмети. Експертите съветват да инсталирате гаражи за отопление таван инфрачервени нагреватели, чиято работа няма да бъде застрашена от проекти. Такива устройства не представляват заплаха за здравето на дадено лице.
опъвам таван в гаража
Предимствата на инфрачервения нагревател включват следното:
  • за отоплението не отнема време, защото топлината се усеща веднага след включване;
  • блокиране на потока от студени въздушни маси;
  • лесно се закрепва към всяка повърхност;
  • Той е с термостат, оборудван със сензор за задействане, който работи в автоматичен режим.
Оптималното решение за отопление на гаражите е таванните версии на нагревателите, тъй като обхватът им обхваща голяма площ, предотвратявайки проникването на студен въздух от входа на стаята. При покупка е необходимо да се вземе предвид мощността на устройството: тези модели, при които даден параметър не надвишава 400 W, са в състояние да нагреят площта около 4 "квадрата". Колкото по-голяма е мощността на инфрачервения нагревател, толкова повече стая може да се нагрее. Но експертите не препоръчват използването на устройства, чиято мощност е повече от 1300 W, така че да не предизвиква топлинен удар. Инфрачервеният нагревател в процеса на работа не може да бъде покрит, той трябва да бъде инсталиран на разстояние не по-малко от един метър от най-близките обекти.

Опции за завършване на тавана в гаража

Собствениците на коли често се притесняват за проблема, отколкото да подрежат тавана в гаража. начини изолация на тавана в гаража Има много, но това е по-разумно да се инвестира един път и да направи качеството на финала, отколкото за справяне с недостатъците, защото ремонт и профилактика на зимата ще бъде трудно да се извърши в студа - на превозното средство трябва да се съхранява и поддържа в комфортна обстановка.
Освен това от икономическа гледна точка е нерентабилно да се завърши голяма площ с помощта на дървен таван в гаража. Незабавно е необходимо да се изключи такъв завършващ материал като пластмасовите панели, тъй като те са лош топлоизолатор и не понасят температурните промени.
Таванът на тавана в гаража може да се извърши с помощта на минерална вата, която по стените ще изглежда необуздана, но това ще изисква допълнителна подплата студен таван.
Една от най-добрите опции за изолация на подовата настилка е инсталирането на листове от полистирол с квадратна форма със страна от 100 сантиметра и дебелина от 5 сантиметра. Преди това е създадена рамка от метални профили, които се закрепват с помощта на самонарезни винтове за метал.
отколкото боя на тавана в гаража

Редът на изолация на тавана с пяна пластмаса

Таванът в гаража със собствени ръце от пенопласт се изпълнява в следния ред:
  • Профилът е монтиран на ръба и е фиксиран към стената на стаята с винтове;
  • Профилите се завинтват към долните точки на бетонните плочи на припокриването, като с помощта на нивото се посочва точността на инсталацията;
  • Разстоянието между профилите е отбелязано с лента и молив;
  • дупки се правят в ламелите;
  • профилът се нанася от отвор върху плочата и се поставя под дюбелите;
  • дупки в плочата са пробити;
  • профилът е запушен и завинтен;
  • разстоянието между съседни профили се измерва, за да се определи ширината на листовете;
  • нож, нарязан на желания размер на последния лист пяна, който се поставя на място;
  • от профила е направен скок, който е завинтен с винтове към дълги рейки;
  • Следващите листове от стиропор се поставят по следния начин.
Този завършващ материал може да бъде прикрепен по различен начин (виж фиг. Топлоизолация на тавана с полистирол). Необходимо е да се сложат листовете пяна на два слоя в шарка, като се монтират върху лепилото по такъв начин, че да се блокират шевовете. След това трябва да решите какво да нарисувате тавана в гаража. Най-добре е да направите това с маслена боя в няколко слоя. Необходимостта от по-нататъшно завършване зависи от това, колко внимателно е направена картината внимателно. След края на изолацията се получава нисък и красив таван с добри отразяващи стойности. С гаражна площ от около 25 "квадрата" цената ще бъде около $ 130. Можете да покривате тавана с подплата.

Затоплянето на тавана на мазето в гаража

Таванът на мазето в гаража също трябва да бъде изолиран. Преди всичко, трябва да изолирате окабеляването, тъй като изтегленият кабел не трябва да влиза в контакт с топлоизолационни материали. Прочетете също: "Как да направим таван в мазето".
Последователността на работа е, както следва:
  1. На повърхността на стените здраво закрепени 20-милиметрови тръби, които се спускат малко по-ниско (около 15 сантиметра) от стоманобетонния под. Те са монтирани с интервал от около 60 сантиметра.

  2. По-нататък от металните пръти с диаметър 8-10 мм, армировъчната мрежа е конструирана със стъпка от 25-30 сантиметра, перпендикулярна на тръбите. След това получената структура трябва да бъде боядисана с водоустойчива боя.

  3. Получената рамка е пълна с избрания топлоизолационен материал. Като топлоизолационен таван може да се използват листове от пяна, с квадратна форма със страна от 100 сантиметра.
Полезно видео по тази тема:

Изисквания за топлоизолационни материали

Когато решавате какво да шиете тавана в гаража, за неговия собственик, основните критерии за избор на нагревател са:
  • предотвратяване на кондензацията;
  • екологичната съвместимост на материала;
  • ниско ниво на топлопроводимост;
  • висока огнеустойчивост.
Завършването на тавана в гаража се извършва при отчитане на параметрите на конструкцията, разположението, топлопроводимостта, структурните характеристики и климатичните условия. За такова помещение за топлоизолация на тавана се изискват материали с голяма дебелина. Например плочите от стъклени влакна са добре възпрепятствани от проникването на студен въздух.
За топлоизолацията на сгради и съоръжения с всякакви цели днес се използват най-новите технологии, които освен осигуряването на висококачествена защита срещу студ и влага, имат добра звукоизолация. Така, като се поставят всички кухини и слоеве на "екотермикса", се създава защитна бариера, независимо от конфигурацията на стените и тавана в стаята. Затоплянето е просто - чрез пръскане, така че няма нужда да използвате рамки и крепежни елементи.

Гаражно осветление

Обсъждане на опции, как да се направи и изолирайте тавана в гаража, как да изолирате стените и какъв вид отопление да направите, не забравяйте за висококачественото осветление. Обикновено в такава стая, инсталирана на противоположните стени и под таванните осветителни тела, които се включват или изключват едновременно, което не е напълно вярно от практическа гледна точка. Ползите от такива източници на светлина са малко, тъй като този начин на осветление не съответства на функционалността на гаража, който също е паркинг за кола, работилница и често складово помещение. Също така е доста опасно да се използва "пренасяне" при ремонт на превозно средство.
По-рано вече беше казано, че ако височината на тавана в гаража позволява, добра опция за оборудване на тавана се счита за касета и рамкови конструкции и те лесно се комбинират със съвременни и лесни за използване осветителни устройства.
отколкото да удари тавана в гаража
Ако таванът е украсен с система за опъване на таван, добър допълнителен източник на светлина ще бъде най-новото поколение осветителни тела. Прочетете също: "Таван от плочки".
Окачен таван в гаража с грижливо построена в него такива източници на светлина изглежда естетичен, но те пестят енергия и почти никаква топлина, и тяхната продължителност на живота е около 10000 часа. Окабеляване за осветление се извършва преди платното да е прикрепено към рамката на системата за опъване. Но е трудно да прикрепите нещо към този таван, ако е необходимо. За да инсталирате осветителното тяло, в таванния участък трябва да направите дупка. Изборът на светлините на място трябва да бъде внимателно, защото прегряването на корпуса им може да доведе до деформация на PVC филма (прочетете също: "Как да нарисуваме таван за разтягане - препоръки").
Ако опцията отколкото да се подредят на тавана на тавана на гаража е избрана от гипсокартон (гипсокартон), тя може да бъде оборудван с лампи енергоспестяващи, които предимство е високата ефективност и отлични светлинни характеристики.
Ако финансовите възможности не позволяват, собственикът на гаража за монтиране на осветително оборудване може независимо да прави специални окачвания, както следва:
  • на разстояние от един метър по протежение на стените се простира и захваща нишковидния проводник;
  • върху всеки низ е окачен от осветително устройство, към което е прикрепена тел, извита с буквата "S";
  • с помощта на изолационна лента, към куките е прикрепен кабел, който се държи от струните.
Създаването на тази проста конструкция от собственика на гаража дава възможност за осигуряване на висококачествено осветление на всички ъгли в помещението, където всяка лампа ще има свой собствен ключ.

Колата се чувствах комфортно в гаража и може да се получи дори и през зимата в минусови температури, и стопанинът му прави профилактика и ремонт в комфортна среда, без да се страхува, че ще бъде студено, важно е, че стаята е с добра вентилация, топлина и светлина.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да си направим гаражно отопление сами?Как да си направим гаражно отопление сами?
Отопление на гаражаОтопление на гаража
Таванът на гаража откъде да започнеТаванът на гаража откъде да започне
Варианти на планиране на двуетажни къщи с гаражВарианти на планиране на двуетажни къщи с гараж
Вентилация в гаража как да нарисувате качулката самиВентилация в гаража как да нарисувате качулката сами
Отопление на гаража с топлинен пистолет с финност на избор и работаОтопление на гаража с топлинен пистолет с финност на избор и работа
Изолирайте тавана в гаража - просто е необходимоИзолирайте тавана в гаража - просто е необходимо
Как да се изолира таван в гараж, ние считаме нюанси на кондензатКак да се изолира таван в гараж, ние считаме нюанси на кондензат
Разпределение на едноетажна къща с гараж и таванско помещениеРазпределение на едноетажна къща с гараж и таванско помещение
Правим правилния бетонен под в гаражаПравим правилния бетонен под в гаража
» » Тогава да се покрие таван в гаража как да се направи
© 2021 BggeHat.com