Таванът на гаража откъде да започне



Уникално решение, отколкото да покрие по-добре тавана на гаража, не съществува. Технологията на изпълнение на произведението зависи от материала, от който е направено основното припокриване, може да бъде дърво, бетон или метал. Също така, когато се обсъжда въпросът за довършването на тавана на гаража, се вземат предвид личните предпочитания на собственика и финансовия компонент.

Възможности за подаване на гаражния таван

Има няколко възможности, отколкото да се покрие тавана в гаража. На първо място, е необходимо да се определи целта на ремонта: да се донесе стая в правилната форма, за изолация на тавана в гаража или и двете заедно. Не е лошо изглежда таван, зашит с дъски от борова дървесина, както на снимката, ще продължи няколко десетилетия. Лесно може да се окачи с лампа или с пластмасови панели.
как да шият тавана в гаража
Ако е необходимо, изолирайте гаража пред подаване на тавана Можете да използвате материали като минерална вата, пяна, пенополиетилен. Независимо от избрания вариант, от който да направите тавана в гаража, трябва да направите рамка (дърво или метал).

Технология на изграждане на дървена рамка

В случай, когато повърхността на бетонния под е плоска, тогава дървените ламели са прикрепени директно към него, а горната част е облицована с един от завършващите материали (да се чете:Тогава украсете гаража отвътре евтино") В случай, когато има значителни разлики във височината на основата, след това за фиксиране на профилите се използват лентови U-образни метални окачвания.
Когато се създаде фалшив таван за гаража, за захващане на закачалите се използват винтове и пластмасови дюбели. Между съседните окачвания разстоянието е равно на 60 сантиметра, а между стелажите - 50 сантиметра. Рейкът се избира с размери 20 × 40, 20 × 50, 25 × 40 или 25 × 50 mm. По-дебелата лента няма смисъл.
отколкото да направи таван в гаража
До самия таван на гаража се оказа равномерно, рамката трябва да бъде поставена строго хоризонтално. За целта периметърът на помещението за бъдещото строителство е маркиран по стените. В най-долния ъгъл поставете етикет и с помощта на нивото на сградата го пренесете в другите ъгли на гаража. Между тях е необходимо да се направи линия, тя може да бъде отблъснат от боя стринг, той също се нарича скъсана линия.
Що се отнася до равномерната равнина на рамката, проверете дали се прилага отдолу на нивото на сградата или дърпате под нея найлонова нишка. Такава конструкция е покрита с листове от гипскартон или панели от PVC, MDF, OSB.

Технологията за създаване на метална рамка

Металната окачена рамка е подобна на дървена конструкция. Периметърът, по който е инсталиран, е обозначен. На разстояние от 50 сантиметра се завинтва U-образно окачване за CD профила. Но при монтажа на металната рамка е необходимо да фиксирате UD профила около периметъра на гаража, като го поставите на долния край на профила. Този профил служи като ръководство и в същото време притежател. Поради тази причина тя е фиксирана към стената на интервали от 40 до 50 сантиметра. Като ключалки, дюбели и винтове също се използват. CD профилите се вкарват в UD профилите, които са прикрепени към стената. Всеки профил се изрязва според желания размер, но с 5 милиметра по-малко от разстоянието между противоположните стени и се вкарва без окачване към окачванията. За да контролирате самолета, използвайте найлонова нишка.
от какво да направи тавана в гаража
Тя се изтегля под рамката, но за да не се увисне профилът, трябва да я огънете за окачване, като я повдигнете над нивото. Профилите са подравнени според резбата и завинтени към окачванията и UD с малки винтове, предназначени за профили от гипсокартон. Ушите на профилите са огънати отстрани.
В случая, когато е необходимо да се шият тавана в гаража на бетонна основа, често има проблеми, тъй като такива плочи в кухината и дюбелите падат. Избягвайте този проблем ще помогне за използването на дюбели с изгаряне. Ако не са, можете да нанесете дюбелите за удар, докато сменяте винта. Оптималният диаметър на дюбела за монтиране на окачванията е 6 милиметра, а за винт - дебелината трябва да бъде 4-5 милиметра. В противен случай дюбелът няма да може да остане в отвора на товара.

Боядисване на тавана

Често преди да направи таван в гаража, той трябва да бъде изолиран. Най-простият метод е, когато се вкара топлоизолационен материал между метални или дървени профили, а в гнездото се вкарва монтажна пяна.
Тази опция се използва най-добре, когато се работи с пяна, но може да се процедира по същия начин, когато ремонт на тавана в гаража се извършва с помощта на минерална вата, но тя трябва да бъде поставен под рамката, тъй като не е възможно да духне на пяната. При работа с минерална вата е необходимо да се използват такива защитни средства като респиратор, специални очила и дрехи с дълги ръкави. Тези предпазни мерки са важни за всички, които използват тази изолация, тъй като прахът от материала оказва неблагоприятно въздействие върху дихателната система и кожата.
отколкото да покрие тавана в гаража
Добър термоизолатор е пенополиетиленова пяна, през която се завинтват ламелите и по този начин се притискат към тавана. На този нагревател е възможно да се монтира рамка върху окачванията, докато топлоизолационният материал се притиска до тавана, като се използват чиповете за памет. Има и друг начин за полагане на топлоизолацията: пробива се върху ушите на окачванията и след това се прикрепват профилите на трупа.

Облицовка на тавана в гаража на OSB

Много потребители се интересуват от по-доброто покриване на тавана за гаража: листове от гипскартон или ориентирани ПДЧ (съкратено като OSB). По-практичен и надежден е вторият вариант, казват експертите. OSB може да се използва от собствениците на гаражи, които не се интересуват от дизайнерския проблем. Най-търсените плочи, с дебелина 6.8 и 10 милиметра.
Преди да шиете тавана в гаража, трябва да се сдобиете с винтове. За да фиксирате панелите към дървената рамка, използвайте самонарезни винтове за дърво, а за довършване на металната конструкция са необходими самовинтови винтове, но само за метал. Достатъчно е да имате закрепващи продукти с дължина 25 мм, но ако дебелината на OSB е 10 мм, дървена рамка ще изисква винтове с дължина 35 мм.
ремонт на тавана в гаража
За да направите този материал за довършителни работи, използвайте аспен тави. Вътрешните слоеве в него са разположени през листа, а външните слоеве по него. Чиповете са импрегнирани с естествени смоли, така че плочата да стане устойчива на влага, и това свойство за такава стая като гараж е необходимо. Можете да инсталирате OSB преди боядисване на тавана в гаража. Първо е необходимо да се залепят ставите с шпакловка върху дървесината, след което е трудно да се разграничи този материал от гипсокартон, тъй като дъската има гладка и равна повърхност.
Таван в гаража, подробности за видеоклипа:

Облицовка на тавана в гаража с подплата

Ако окачените тавани в гаража не са практични, PVC панелите са отличен избор за помещения с тази цел. Те са по-трайни, но лесни за грижи, устойчиви на влага, а монтирането им е по-лесно от OSB. За да монтирате облицовката по периметъра на гаража, завийте L-образния профил - той ще бъде водач за панелите, изработени от пластмаса.
Първата лента е скосена така, че да попадне по-плътно в профила и да не се образува празно място, където се натрупва прах, което води до черна лента. Монтирайте панелите към рамката, независимо от какъв материал е направена, експертите препоръчват самозатваряне с преса за измиване, след което облицовката ще бъде задържана при деформация на летвата под влиянието на температурни промени.
Преди да инсталирате последния панел, той се нарязва на ширината. За тази цел се установява разстоянието от вътрешната част на L-образния профил до предния ръб на предпоследната лента и резултатът се изважда от 5 милиметра. Такива измервания се извършват по цялата дължина и се прехвърлят към панела, който ще бъде изрязан.
под тавана в гаража
За да работите с облицовката, е по-добре да използвате нож за строителството, който често променя ножа, тъй като бързо става неизползваем. На маркирания знак, изрежете пластмасата в горната част и я разчучете по линията на издатината. След това, като огънете панела, го изрежете в долната част.
Поставете последната лента по-добре в L-образния профил, след това се избутва в жлеба на фаската и се изтегля с мокри палми, натискайки се в равнината. В екстремни случаи използвайте длетото, изтласквайте под профила и го бутайте в посоката на жлеба, намираща се на предишния панел.
Подобно на начина, по който се използва ПХБ за довършване на пода, възможно е да се инсталират листове от гипскартон. Трябва да се помни, че в гараж, чиято височина на тавана не надвишава 2,5 метра, окачването не е монтирано, тъй като рамката заема до 20 сантиметра. Също така, гипсокартонният таван ще изисква допълнителни довършителни работи - шпакловане, грундиране, шлифоване и др.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Боклук затопляне евтини методи за вътрешна топлоизолацияБоклук затопляне евтини методи за вътрешна топлоизолация
Вентилация в гаража как да нарисувате качулката самиВентилация в гаража как да нарисувате качулката сами
Как да се изолира таван на баня, отколкото е по-добре да го направиКак да се изолира таван на баня, отколкото е по-добре да го направи
Топлоизолация на тавана с полистиролТоплоизолация на тавана с полистирол
Звукоизолиращи материали за тавана - характеристикаЗвукоизолиращи материали за тавана - характеристика
Изолирайте тавана в гаража - просто е необходимоИзолирайте тавана в гаража - просто е необходимо
Как да се изолира таван в гараж, ние считаме нюанси на кондензатКак да се изолира таван в гараж, ние считаме нюанси на кондензат
Правим правилния бетонен под в гаражаПравим правилния бетонен под в гаража
Икономично отопление за гаражИкономично отопление за гараж
Какъв етаж да се направи в гаража?Какъв етаж да се направи в гаража?
» » Таванът на гаража откъде да започне
© 2021 BggeHat.com