Отопление на гаража

Всички помещения през зимата трябва да се нагреят, дори и да принадлежат към категорията технически. В противен случай, през студения сезон, ще започне да се натрупва влага, която може да се превърне в лед, сняг. За да си помислят колко бързо и икономически да направят отоплението на гаража със собствените си ръце, това е необходимо през лятото. Само в този случай колата по време на студа няма да замръзне и двигателят, който е постоянно топъл, ще се "чувства" много по-добре.

В студените сезони в гараж без отопление за дълго време е невъзможно да бъде. Ремонт или поддръжка на автомобили е трудно при тежки студове. В допълнение, колата, която остава през цялото време на студено, изисква допълнително загряване. И преди всеки собственик на кола има въпрос как да се нагрява в гаража.

Този проблем се решава чрез инсталиране на отоплителната система в гаража. Отоплението на гаража има много начини. Най-простият метод е да се оборудва гаражното отопление, което граничи с жилищната сграда или сградата. Тогава можете да загрявате гаражната стая от общата отоплителна система. По правило е газов котел с водна система. Ако гаражът е далече от жилищни сгради, тогава ще е необходимо да се създаде система за автономно отопление.

Преди да отоплявате в гаража, трябва да вземете предвид цените на нагревателите, вида на използваното гориво, неговия клас на безопасност и сложността на инсталирането на отоплителната система.

Газови системи

Газови системи

Природният газ се счита за един от евтините горими материали. Инсталациите за отопление на газ в магазина винаги могат да бъдат закупени.

Газовото отопление може да се използва като:

  • отоплителна система посредством газов котел;
  • загряване на вода за циркулация в тръби;
  • гаражно отопление посредством газов пистолет. Горелката изгаря газ и издухва топлата въздух в стаята с помощта на вентилатор;
  • прилагане на инфрачервен или католичен нагревател.

В тези системи, изгарянето на газ се извършва в специални пити и генерирана топлина се хвърля в стаята. Газовото отопление на гаража трябва да бъде свързано към главния газопровод. Такова свързване се извършва от служители на газовата компания след получаване на разрешение за страничната лента и след заплащане за услуги. Това е най-трудният начин за генериране на отопление в гараж. Ще ви отнеме много време, за да подготвите всички необходими документи.

Необходимо е да се извърши проектът и монтажа на цялата система и да се извърши покупка и монтаж на котела.

Средствата, похарчени за инсталацията, могат да бъдат възстановени само при постоянно отопление на голяма площ от гаража. Когато работите с газов пистолет, отоплението на гаража се извършва чрез нагряване на водата и значително опростява инсталацията на оборудването и не е необходимо да получавате никакви разрешителни. За този вид отопление може да се използва балон газ със сгъстен натиск.

Този тип отопление ще изисква известна капиталова инвестиция за закупуване на оборудване, но благодарение на ниската цена на газа тези разходи ще се изплатят съвсем скоро. Можем да считаме този гараж за отопление по най-икономичен начин. Основният недостатък на този тип отопление може да се нарече продукт, който се отделя по време на горенето. Газовите пистолети и горелките произвеждат горивни продукти, а гаражът често се нуждае от вентилация.

Отпадните пещи за пещи са най-често използвани в ремонтните работилници. Този тип отопление може да се използва и за гараж. Този тип нагревател може да се извършва самостоятелно, като се използва маслен резервоар и метална тръба. Ако направите пелетна горелка с правилния дизайн, тя ще бъде много по-безопасна от газовата печка. Горивото в такава пещ изгаря без остатък и не образува сажди и сажди. Както показва практиката, такива проекти трябва да се почистват само от време на време, е необходимо тази работа да се извършва не повече от веднъж на седем дни. По-малкото от този дизайн може да се приеме, че е бил подложен на огън на такава пещ, той се извършва чрез пепелник и факел и не винаги то се разпалва мигновено. Особено трудно е да се запали такава плоча от пръв път със замразени пръсти.

Въз основа на този проект можете да направите пълно гаражно отопление с радиатори и тръби. За осъществяването на такъв проект е необходимо да се монтира котел на пещта, от който да има изход и вход от тръби, а в гаража да има разпределение на радиатори. С помощта на отопление на отработено масло може да се счита за най-безопасното. В тръбата се образуват маслени пари, те напълно изгарят и предметите около котела не могат да се възпламенят.

Друг метод е икономичен, защото горивото се използва отработено масло, което никой друг не се нуждае. Пещта с обработка също има своите минуси. Основната трудност е инсталирането на пещта. Коминът трябва да е с дължина около 4 метра.

Котелно оборудване за течно и твърдо гориво

Котелно оборудване за течни и твърди горива.

Отоплението на гаража от малък размер може да се направи с малък бургер. Тя може да се стопи от всякакви материали на твърдо гориво. Домашната burzhuyku може да бъде заменена със специален бойлер, но на цена ще бъде много повече. Бойлерите се произвеждат за различни видове гориво.

Използвайте ги безопасно и не се нуждаете от постоянно човешко участие. Също така, някои собственици на автомобили използват тухли за отопление. Такава пещ работи по подобен начин на печката. Когато горивото гори, пещта се нагрява и горещият въздух от пещта загрява цялата стая. Основната разлика между тухлената печка и железния нагревател е, че тухла се нагрява значително по-дълго от желязото, но също така запазва топлина за дълго време. Тухли печки или burzhujki да го използвате е възможно само временно, не е възможно да се направи автоматично подаване на гориво, винаги е необходимо да се изхвърлят въглища или дърва пожар. Основният недостатък на това отопление е голяма опасност от пожар. Дори ако оборудвате желязна престилка около пещта, все още има голям риск от запалване на гориво, каучук и друг материал, който винаги е в гаража.

Много добра по отношение на безопасността се е доказала самата фурна "Булерян". То се отоплява с дърва за огрев и поставянето им може да се извърши веднъж на 5-10 часа. Но неговата цена е много висока и по-голямата сложност на инсталирането на комина. Комините трябва да бъдат правилно изолирани. Такава пещ изисква редовно почистване от сажди. В допълнение, готовите котли са с високи разходи, а домашното оборудване може да предизвика пожар.

Отоплителна система за гореща вода

Отоплителна система за гореща вода

Най-надеждното и безопасно гаражно отопление, използващо топла вода. Повечето от тези видове отопление са подходящи за поддържане на температурата в няколко помещения. За инсталирането на такава система ще са необходими тръби, в които ще се използва нагрятата вода, котелът за отопление и радиаторите за увеличаване на топлопреминаването. Котелът може да бъде от всякакъв вид.



Ако използвате такова гаражно отопление в малка стая, разходите за оборудване и инсталация почти не се изплащат. Електрическите котли на практика не причиняват никакви проблеми, но ще има нужда от редовно плащане за високи сметки за електроенергия. И ако в електроцентралата се случи инцидент и няма дълго време електричество, рискът от замръзване на водата в системата е вероятно. Това може да доведе до разкъсване на тръбата.

Подобно отопление в гаража е по-добре да не се използва в районите, в които преобладават силни ветрове и зимни зими. Такива метеорологични явления често водят до счупване на електропроводи, и ако не го направи във времето, от отоплителната система, за да се оттича водата, трябва да се харчат пари, за да замени тръбата разрушаване. В котела може да се затопли водата с помощта на пещ с маслена обработка или с фургон. Разбира се, такова отопление в гаража ще бъде много по-бавно, за да затопли стаята, за разлика от конвектори или газов пистолет, но запази топлината ще бъде много по-дълго. Ако често източвате вода от системата с железни тръби, можете да получите метална корозия. Това може да бъде избегнато чрез използването на съвременно металопластично оборудване. По същите причини не се препоръчва използването на използваните преди това батерии. В старите тръби често се натрупва ръжда, което може да доведе до запушване на системата и водата няма да циркулира добре в тях.

Основното предимство на отоплението в гараж с гореща вода в тръбите е да загрее помещението равномерно и топлината ще остане дълго време дори след изключване на пещта. Недостатъците включват високата цена и сложността на инсталацията. Също така, трябва да източвате водата, когато отоплението е изключено за известно време.

електричество

електричествоОтоплението на гаража с електрически нагреватели е идеален вариант. Не е нужно много време за инсталиране на оборудването. Днес има 4 вида нагреватели:

1. За отопление на гаража най-икономичният начин са топлинните оръдия.

Изходящият горещ въздух през вградените вентилатори се разпространява в цялата стая.

2. Нагреватели с инфрачервено лъчение.

Това е средният начин за отопление на стаята. Такива охлаждащи тела са предназначени за загряване на повърхностите около тях, а не на самия въздух. А отопляемите обекти на свой ред пренасят топлината в стаята. Този метод ще консумира по-малко електроенергия, за разлика от конвектора и топлинните оръдия. Лъчите на инфрачервения нагревател не причиняват никаква вреда на човека, но боята върху колата може да се развали.

По-добре е да насочите лъчите към гаражни врати. Този метод за отопление на гаража създава топла завеса и пространството ще се нагрее с още по-големи икономии.

3. Най-скъпият от предложените методи е термичен конвектор.

Той се загрява и отделя топлина около себе си. Гаражната стая ще бъде загрята по-бавно, в сравнение с пистолета, но дори и след изключване за известно време може да запази топлината.

Можете да купите конвектори от различни модели. Има конвектори с колелца, които могат да се движат или могат да бъдат монтирани на стена.

4. Инверторни сплит системи.

Това оборудване ви позволява да поддържате постоянно същата температура, да намалявате цената на електроенергията и да работите при ниски температури до -20 градуса. Но такава система е много скъпа.

Електрическото отопление на гаража има такива недостатъци:

  • скъпо оборудване;
  • висока цена на електроенергията;
  • риск от затваряне на електропровода.

За да отоплявате в гаража със собствените си ръце, трябва да определите вида на отоплителната система.

Вземат се предвид следните фактори:

  • размерите на стаята;
  • вид структура - временен или капиталов;
  • постоянно отопление на гараж или временно.

Само при определянето на основните задачи собственикът на гаража може да избере отоплението на гаража по най-икономичния начин, тъй като всеки метод на отопление има своите плюсове и минуси. Но най-важният фактор все още трябва да бъде сигурността.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да си направим гаражно отопление сами?Как да си направим гаражно отопление сами?
Топлата подова настилка в гаража със собствените ни ръце създава комфорт за себе си и колата ниТоплата подова настилка в гаража със собствените ни ръце създава комфорт за себе си и колата ни
Отопление в гаражаОтопление в гаража
Как да направите бетонен под в гаражКак да направите бетонен под в гараж
Ние правим дървения под в гаража със собствените си ръцеНие правим дървения под в гаража със собствените си ръце
Отопление на гаража с топлинен пистолет с финност на избор и работаОтопление на гаража с топлинен пистолет с финност на избор и работа
ТЕМ за отопление на гаражаТЕМ за отопление на гаража
Правим правилния бетонен под в гаражаПравим правилния бетонен под в гаража
Икономично отопление за гаражИкономично отопление за гараж
Десет в батериите за отопление в гаражДесет в батериите за отопление в гараж
» » Отопление на гаража
© 2021 BggeHat.com