Полу-суха подова настилка силна основа за четири дни

Неравномерните етажи правят всеки интериор непредставен. На тях е невъзможно да се направи качествено модерно покритие. И да се използват подове с кухини и височини е много неудобно. Поради тези причини се поправя замазката на подовите повърхности. Помислете за популярен начин за прилагане на такава процедура.

Полу-сухо изравняване - за плюсовете и минусите на техниката

Полу-сухата подова замазка (PSP) включва използването на специален състав от цимент, пясък и специални добавки (модификатори, пластификатори, влакна). Такива съединения се произвеждат в завода и се продават готови в изграждането на магазини. Всеки компонент в тях е наличен в строго определен обем, което гарантира получаването на наистина здрава и висококачествена структура за захващане. Домакинът трябва само да проучи правилата за използване на полусухи смеси и да се справи с технологията за организиране на паметта на паметта, за да се възползва от всички оперативни предимства на последния.

Полусухи подова настилка - здрава основа за четири дни

Нека да изброим основните предимства на полусухите подови настилки:

  1. 1. След нанасяне на пясъчно-циментовия състав върху подлежащата на третиране повърхност, след 4 дни може да се извърши по-нататъшна работа по неговата подредба. Спомнете си, че след изливането на класическа замазка (мокър) трябва да изчакате 3-4 седмици, докато се затегне напълно.
  2. 2. Полу-сухата смес се разрежда с минимално количество вода. Поради това опасността разтворът, преминаващ през подовете, да бъде намален до нула.
  3. 3. С правилното изпълнение на работа получаваме идеално плоска подова повърхност. Не е необходимо допълнително да се изравнява с течни състави, които струват много пари и увеличават времето за подреждане на замазката.
  4. 4. Не е необходимо PSP да се навлажнява по време на втвърдяване, изпълнете каквито и да било допълнителни процедури.
  5. 5. След изсъхване на повърхността на описаната замазка не се образуват пукнатини, пролуки и други несъвършенства, които обикновено възникват при използване на мокра технология.
  6. 6. ПСП има пореста структура. Увеличава топлоизолационните и звукоизолиращи свойства на готовите подове.
  7. 7. Цената на изравняването, извършена с помощта на полусухи смеси, е значително по-ниска, отколкото при наливане на мокър разтвор.

Минусите на PSP са малки. Неизпитани майстори могат да изпитват известни трудности при прилагането на състава върху зоните на чифтосване на пода и стените. Полу-сухата смес има висока плътност. От оперативна гледна точка това е категоричен плюс. Но когато извършват работа със собствените си ръце, запълването на ъглите в стаята с такава плътна композиция може да бъде много трудно. Проблемът се решава чрез добавяне на специални пластификатори към полусухия състав. Те повишават пластичността на сместа. "Управление" в ъгъл е много по-лесно.

Вторият недостатък на техниката е, че е нецелесъобразно да се използва за изравняване на основите на голяма площ (над 70-75 квадрата). В такива случаи се препоръчва механичното полагане на замазката. Тази технология включва използването на гъвкави тръби. На тях се доставя полусухов състав на работното място. Механизираната честотна лента на паметта позволява да се намали времето за настройка. Но цената му е много висока.

Функции за подове - когато се прилагат и какво се случва?

Суперабсорбиращи обикновено се използват, когато подовите плочи са с недостатъчна дебелина, което може да доведе до притока на вода към съседите по-долу, и ако е необходимо, изравняване етажа в кратък период от време. Ние сме заинтересовани в замазката се разрешава да прилага върху бетон и дървена основа (жилищни високи сгради ново и старо строителство период), на пясък и чакъл или песъчлива почва (на първите етажи на жилищни сгради, частни жилища, мазета). Важно! Земно платно преди да се използва полу-суха смес трябва внимателно да се уплътнява.

Монолитът и здравината на PSP се осигуряват чрез добавяне на влакна от полипропиленови влакна към сухия състав. За да постигнете качествени свойства на замазката, можете също да използвате друг метод - чрез монтиране на подсилена метална мрежа. Тя е поставена на пода и след това заспива с леко извлечено решение. Сега стоманените решетки се използват изключително рядко, тъй като усложняват работата, правейки ги много трудоемки. И разходите за създаване на метален подсилен слой ще бъдат доста големи.

Полусухи подова настилка - здрава основа за четири дни

Инсталирането на честотната лента на паметта се извършва по различни начини. Има четири варианта за полагане на полусухи съединения:

  1. 1. Плаваща замазка с полиетиленова основа. Този дизайн не е прикрепен към пода и стените. От първата е разделена от слой хидроизолация (филм от полиетилен), от стените - с ограничител на лентата, изработен от експандиран полистирол.
  2. 2. Нанесете замазката без да монтирате основата - разтворът се полага директно върху пода. Техниката се използва изключително за бетонни подове.
  3. 3. Нанесете замазка със субстрат, който служи като топлоизолатор. Поради това се препоръчва използването на плочи от минерална вата. PSP от този тип са незаменими за частни къщи и апартаменти на първите нива на многоетажни сгради.
  4. 4. Намажете шумоизолационната облицовка. Допълнителен субстрат (специална шумоизолационна мембрана) е монтиран на главния (полиетилен).

След това ще разгледаме технологията за подреждане на плаваща конструкция с конвенционален полиетиленов субстрат. Този метод е най-популярен сред местните занаятчии. Алгоритъмът за изпълнение на работата е прост. Първо подготвяме подовете и стените, поставяме маяците, подготвяме разтвора, слагаме го и правим крайната обработка на PSP (шлайфане).

Подготовка на пода и стени, инсталиране на маяци - важни операции

Работата започва с демонтирането на старата замазка. Изтриваме цялата структура - най-долу. Продължаваме да почистваме помещенията. Премахваме всички остатъци от пода, отстранете финия прах с прахосмукачка. Изчистваме малки неравности на почистената повърхност. Ако подът има сериозни недостатъци (широки пукнатини, дълбоки пукнатини и вдлъбнатини), ги запечатваме с цимент. Ако желаете, можете да преминете чиста основа. Въпреки че тази процедура не е необходима, при полагането на хидроизолационен материал се планира за замазката.

Водоустойчивият слой е снабден с Izolona. Този материал има сложен хидро-, звуко-, топлоизолационен потенциал. Вместо да izolona Можете да използвате обикновен филм от полиетилен. Основното е, че дебелината на материала е повече от 200 микрона. И полиетилен, и izolon осигуряват същото и наистина висококачествено хидроизолация на основата, както и необходимото ниво на якост на замазката. Продуктът, който не е влагоустойчив, трябва да се полага с непрекъсната кърпа директно върху почистената повърхност. Не правете квоти и стави. Това е забранено! По стените хидроизолацията трябва да е с размери 20-25 см. Затова е важно да направите правилното рязане на филма, преди да започнете да го слагате.

Полусухи подова настилка - здрава основа за четири дни



Сега се занимаваме със стените. Вземаме амортизационна лента с лепкава задна повърхност. С негова помощ ще направим изолация на стените и всички архитектурни детайли в стаята (например колони). Той елиминира риска от напукване на ПХБ, когато разтворът изсъхне. Лентата е залепена по периметъра на стаята. Обърнете внимание! Горната граница на слоя амортисьор е леко над планираното ниво на настилката. След като излеем разтвора, отрязахме излишната част от лентата. Тази операция е лесна за изпълнение с нож с остри ножове.

Преминаваме на отговорната фаза на работата - изхвърляме фаровете. Препоръчително е да извършите тази процедура, като използвате лазерно ниво. С негова помощ инсталиране на маяк ще мине бързо и без проблеми. Схемата на нашите действия е следната:

  1. 1. Поставяме изравняване в центъра на стаята.
  2. 2. Изберете която и да е от стените на произволно място и завийте дълбок (около 10 см) винт в основата на пода.
  3. 3. Ние поставяме правилото върху усукания хардуер. В точката на пресичането й с лазерния лъч се поставя прорез. Маркировката се прави директно по правилото.
  4. 4. На противоположната стена завинтваме втория винт. Ние поставяме правило върху него. Ние гледаме. Ако правилото се пресича от нивото на гредата на направената марка, нищо повече не се прави. В противен случай, завъртете хардуера, докато лазерната линия не е на нивото на прореза.
  5. 5. По подобен принцип излагаме 12-16 винта по стените, като напълно маркираме стаята.

Поставихме сигналите. Има два варианта. Първият - ние правим сигнали, добавяйки вода към цимента. Трябва да получим достатъчно дебело решение. Ние го поставяме под формата на билото между два хардуера. На получения хълм поставяме скоч лента (вземаме широк продукт). Натиснете циментовия състав върху винтовете, докато спре. По същия начин разпространяваме останалите фарове. Ние отстраняваме лепилната лента от разтвора, след като циментът напълно изсъхне.

Още по-лесно е да използвате готови Т-образни релси (купуваме ги в най-близкия магазин за сгради). Отново, пригответе гъста смес от вода и цимент. Ние го хвърляме в малки групи на винтовете. Над тези слайдове ние монтираме тези стелажи (надолу трябва да виждаме тяхната гладка страна), натиснете ги. Подравнете водачите с помощта на нивото на сградата. Nuance. При използване на T-образни профили, разстоянието между хардуера е около 0.55 м. След това релсите под тежестта на правилото няма да потънат.

Осъществяване на разклонител - дългоочакваният финал се затваря

Подреждането на ПХБ се извършва най-добре с използване на готови формулировки. Но ако искате, не можете да харчите за фабричните миксове и да ги направите сами. Сериозни трудности, които тази операция няма да ни донесе. За да направите полусух композиция, купуваме портланд цимент (оптимално - M-400), влакна, речен пясък, пластификатор добавка. Чрез закупуването на тези материали, ние вземаме под внимание следното. Циментът не трябва да бъде просрочен. Ние я купуваме строго в непокътнати оригинални опаковки.

Речен пясък се почиства (без вградени растителни и торфени). Той може да съдържа не повече от 3 глинени фино разпръснати включвания. Модул за размера на пясъка (препоръчително) - 2.5. Вместо речен материал се разрешава да се използва кариера (измита). Оптимално свързване на всички компоненти в бетонов смесител. Ако не е, вземете контейнер с подходящи геометрични параметри. Компонентите се смесват в такива съотношения:

  • 1 част цимент;
  • 3-4 часа пясък;
  • 1 литър пластификатор за всеки 100 кг Портланд цимент;
  • около 700 g влакна на кубичен метър от сместа, която се приготвя.

Водата използва най-често - от кранчето. По-добре е да не използвате течност от естествени резервоари. Тя може да съдържа ненужни включвания. Разбъркваме всички тези компоненти в препоръчаните томове. Операция, веднага ще кажем, трудоемки. Но по друг начин.

Ако е необходимо, добавете малко вода към разтвора. В идеалния случай трябва да получим едно плътно и същевременно достатъчно пластмасово съединение. Проверете го за подходящ начин за монтиране на замазката просто. Ние вземаме малко подготвен състав в ръката, затягаме (силно) в юмрук. Ние разделим пръстите си. Ако топката не се разпадне, всичко се прави. Възможно е стартирането на замазката. Ако след компресия на юмрука водата започне да се отделя от сместа, ние я преодоляваме с течността. Ще трябва да добавите пясък и цимент към композицията. След това разбъркайте отново съставките. След като постигнем необходимата последователност на решението, започваме да го полагаме.

Важно! Общата дебелина на замазката трябва да бъде в рамките на 3-4 см.

Напълнете полусухия състав с определена област (за предпочитане малка) между два маяка. Изравняваме композицията и веднага я омазняваме (можете просто да стъпите върху сместа с краката си). Поставяме следващата част от решението. Работим по вече известен ни алгоритъм (изравняване, подтискане). Сега приемаме правилото. Извършваме подреждането на сместа. Задвижваме инструмента наляво-надясно и бавно се движим върху себе си. В зоните, където разтворът не е достатъчен, добавете мистрия или мистрия върху малко количество от сместа. Ние преработваме "коригираните" места по правилото.

Полусухи подова настилка - здрава основа за четири дни

След изравняване на състава, се пристъпва към крайната обработка на PSP. Тази процедура се нарича шлайфане. Извършва се със специална инсталация с няколко отделни диска от метал. Такава машина не само смила замазката, но също така добавя към нея и повишената якост и плътност. Не е трудно да използвате дисково устройство. Просто го карайте с малко усилие около пода с кръгово движение. След четири дни можем да започнем да инсталираме избраното подово покритие за напълно замръзнала замазка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разтвор за подова настилкаРазтвор за подова настилка
Как да направите подова настилкаКак да направите подова настилка
Полусухи подова настилка със собствени ръцеПолусухи подова настилка със собствени ръце
Какво представлява полусух подова замазка и как се извършва?Какво представлява полусух подова замазка и как се извършва?
Как да изравним пода за ламинат преглед на най-добрите начиниКак да изравним пода за ламинат преглед на най-добрите начини
Полусухи подова настилка и технология на складиранеПолусухи подова настилка и технология на складиране
Проучваме сместа за изравняване на подаПроучваме сместа за изравняване на пода
Как да запълним подовата топла водаКак да запълним подовата топла вода
Композиция на хоросан за подова замазкаКомпозиция на хоросан за подова замазка
Самонивелиране на подаСамонивелиране на пода
» » Полу-суха подова настилка силна основа за четири дни
© 2021 BggeHat.com