Как се разпространява онлайн инструкциите за начина на използване на програмата

Плочки на пода

За да направите стената или подовата настилка толкова привлекателна и по-евтина, колкото е възможно, трябва да разберете как ще се поставят плочките на повърхността, която ще се обработва. Това е особено важно, ако се предполага, че плочките са орнаменти или шарки. Можете да направите оформление на плочките на хартия, но е по-добре да използвате по-съвременни методи.

Полагане на плочки - един от най-важните етапи, ако искате да стените на стените с този материал. По принцип плочките се използват в кухнята, в банята или в тоалетната. И като подово покритие може да се използва в почти всяко жилище, до спалнята. Следователно оформлението трябва да се основава на местоназначението на стаята. Отделете време, за да направите това, защото плочките "се движат" е по-лесно на хартия или на компютърен монитор, отколкото на стените.

Подготвителен етап

Черно-бели плочки

Големи плочки

Преди да разгледате опциите за оформление на плочките, трябва да измерите стаята, в която ще се извърши ремонта. Това ще изисква лента, писалка и лист хартия. И няма значение - програмата ще изчисли броя на плочките и ще предложи различни версии или ще можете да изчислите листа - все още трябва да премахнете параметрите.

Първоначално измервайте с лентова мярка и запишете дължината, ширината и височината на самата стая. След това измервайте отворите - вратата и прозореца (ако има такива). Ако възнамерявате да подсилите банята, трябва да обозначите самата баня - височината и ширината. Този индикатор е особено важен, ако стената зад него не е покрита с керемиди.

За да получите красиво органично оформление на подовите плочки, трябва да прецените къде и какво ще стои и след това да отбележите върху импровизирания план.

Факт е, че плочките се полагат на пода от видни места, т.е. в центъра, и след това се преместват до стените. Това е най-важно в баните, когато малка площ е заета от мивка и пералня. След като всички измервания бъдат извадени и фиксирани, можете да преминете към избора на плочка.

Използване на програмата за полагане на плочки

Прозорецът на програмата

План за оформление

Програмата, чрез която ще се изпълни оформлението на плочките, може да бъде инсталирана на домашен компютър или да бъде стартирана онлайн. Последната опция е най-удобната, защото за работа, например с 3D max, се нуждаете от определени знания и умения. На сайта има проста и удобна програма, която ще ви накара да се почувствате като истински дизайнер.

Преди да въведете данните трябва да се определи: как ще бъдете разположени плочки - вертикално, хоризонтално или диагонално. Последният вариант е приемлив само за материали със същите страни. Поставяне на плочки в тази програма може да бъде не само веднъж, така че можете да експериментирате и изберете най-подходящия вариант, който ще ви задоволи за всички показатели.

Първият етап

Проектиране

Интериор от дизайнера

Програмата обикновено включва 4 етапа, които трябва да минете, за да получите желания резултат. Първият е:

  • място за поставяне - стена или под;
  • варианти за поставяне на плочки;
  • ширината на шева - може да варира от 1,5 мм до 4 мм, за облицовка навътре, оптималното е 2 мм;
  • размерите на стените и пода.

Когато указвате параметрите, можете да ги посочите с число в съответната клетка или плъзнете курсора над владетеля до желаната стойност. В програмата можете, ако е необходимо, да премахнете една или няколко стени (например в кухнята ще бъде облицована само с работеща). За да направите това, поставете курсора върху ненужна стена и натиснете бутона "премахване на стената", който се намира в десния ъгъл под ръба. Можете да го добавите, като кликнете върху синия бутон "Добавяне на стена" вляво. След като всички полета са попълнени, продължете нататък.

Вторият етап

Интересна оформление

Проектно решение

На втория етап се извършва оформлението на стени от различни колекции. Асортиментът от плочки и декори се намира отляво, а отдясно - по-голямата част от екрана се показват на стените в зависимост от зададените параметри. За да изберете желаната колекция, трябва да кликнете върху съответния бутон по-долу.



След като сте избрали цвета на основната плочка, трябва да я плъзнете, като държите левия бутон на мишката върху импровизираната стена. В същото време трябва да се стигне до надписа "Подреди в редове". В случай, че е просто поставена на стената, тя ще бъде показана като един елемент.

Тази функция е много удобна при създаването на големи декори под формата на картини или панели.

Имайте предвид, че тук оформлението на плочките ще бъде направено хоризонтално или вертикално, в зависимост от зададеното в първия етап. Тъй като едно монофонично платно с абсолютно идентични плочки изглежда като стена в манипулационна зала, можете да я "разредете" с декоративни елементи.

Чертеж на пода

Възпроизвеждане на цветя

За тази цел можете да използвате отделен декоративен елемент, който трябва да бъде преместен на определено място. Ако ще се повтори в цялата серия, трябва да използвате елемента "Подреждане на плочките в редове". Серията може да бъде хоризонтална и вертикална. За да направите това, просто приложете съответния бутон.

В случаите, когато оформлението на дадена плочка на всяка стена не ви е удобно, опцията може лесно да бъде премахната от инструмент, който изглежда като гума в графичните редактори. Прихващате го с мишката и го преместете към неуспешния елемент.

Между другото, ако имате модел, повтарян на две или повече стени, можете да използвате функцията "Позиция, подобна на стената ...". "Licking" по този начин всички повърхности могат да продължат.

Третият етап

Комплексен вариант за оформяне

Италиански плочки

Оформлението на плочките ще бъде неточно, ако не вземете предвид отворите и други нюанси. На третия етап изваждате области, които няма да бъдат изложени на облицовка. Не забравяйте да забележите по стените на отворите - вратата и прозореца. Техните параметри, които вече сте фиксирали върху листа, трябва да бъдат прехвърлени на импровизирана стена. Цифрите могат да бъдат ударени в съответните прозорци или да се придвижват курсора на владетеля. Избраните области са отразени в оформлението.

При облицовката на банята консумацията на плочки може да бъде намалена от факта, че повърхностите зад големите водопроводни инсталации (баня, душ) могат да бъдат оставени без облицовки. Такива секции на стените също трябва да бъдат извадени от оформлението. В кухнята, в името на икономиката, долната част на работната стена може да не е облицована, тъй като тя често е "покрита" с мебели.

Във всеки случай, преди да започнете да броите и купувате довършителни материали, трябва да помислите внимателно.

Експертите съветват закупуването на малко повече материал в сравнение с изчислените данни. По време на работа плочката ще трябва да бъде нарязана, материалът може да бъде повреден, напукан. Всичко това неизбежно води до увеличаване на потреблението. В случай, че плочките не са достатъчни, може да е трудно да го купите, тъй като плочките от една серия в различни партиди могат да се различават по техния сянка.

Четвърта фаза

Вид готово планиране

Готов резултат

Последният етап - четвъртият етап - не изисква никакви данни. Това е резултатът. Пред вас виждате оформлението на плочките, които сте създали, направени в съответствие с параметрите на стаята и като се вземат предвид области, които не са облицовани. Също така са посочени цената на единица материал, необходимата площ на плочките, броят на декоративните елементи и общата цена на облицовъчния материал.

С тези изчисления можем да продължим по различни начини: да се изпрати до пощенската си кутия, с изключение на отметки, върнете се на първия етап, както и всички "облицовам" отново, в друг вариант, или да се спирам на получените резултати. Ако избирате плочки в онлайн магазина, можете да поръчате и материали, свързани с производството на всички облицовъчни материали - лепило, шпакловки, декоративни елементи и т.н.

Обикновено онлайн магазините, които предоставят на потребителите качествени материали от добре известни марки или които са дилъри на производители, имат на разположение и подходящи онлайн програми за оформление на плочки от различни колекции.

заключение

Преброяването и оформянето на плочките може да се извърши след няколко минути, но тъй като залепването на плочката е отнемащо време и отнема много време, не отделете време да разгледате възможните варианти. В края на краищата, ще се насладите на постигнатия резултат не за една година, а може би и за няколко десетилетия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите гипсокартон, как да поставите плочки върху гипсокартонКак да поставите гипсокартон, как да поставите плочки върху гипсокартон
Как да поставите сами плочките в банятаКак да поставите сами плочките в банята
Плочка на пода на кухнята, характеристики, цени, снимкаПлочка на пода на кухнята, характеристики, цени, снимка
Как да изберем подходящата керамична плочкаКак да изберем подходящата керамична плочка
Облицовка на килимиОблицовка на килими
Баня за баняБаня за баня
Подова и стенна облицовка с плочкиПодова и стенна облицовка с плочки
Как да изберем керамични плочкиКак да изберем керамични плочки
Как правилно да поставите плочкаКак правилно да поставите плочка
Полагане на плочкиПолагане на плочки
» » Как се разпространява онлайн инструкциите за начина на използване на програмата
© 2021 BggeHat.com