Етаж изолация на балкона избор на изолация и стъпка по стъпка обучение

Затопляне на пода на балкона

Собствениците на малки апартаменти се стремят да превърнат всеки ъгъл на пространството в полезна област. Често се използват открити лоджии и балкони, които се прикрепят към стаята. Но в същото време е необходимо да се извърши хидроизолация и топлоизолация работа. По-специално, изпълнете изолацията на пода на балкона.

Какво е необходимо за това? И каква технология трябва да се наблюдава?

Изборът на най-добрата изолация

Модерните производители предлагат огромен избор от материали за ефективна изолация:

  1. Pefonol.
  2. Пяна.
  3. Пяна от полистирол.
  4. Минерална вата.

За да изберете най-добрия вариант, трябва да се запознаете с техническите характеристики на всеки от тях.

Pefonol

Pefonol - изолация на ново поколение. Като основа се използва експандиран полиетилен, защитен от една страна от тънък слой от алуминиево фолио. Този "пай" има не само високи топлоизолационни свойства. Може да се използва за хидро и звукоизолация на основата.

В продажба има два вида пефонол - едностранно и двустранно. Дебелината на всяка от тях е 3-5-10 мм. Материалът се продава на ролки, тежи малко и лесно се транспортира. Важно предимство на пефонола е значително икономия на място. Затоплянето с него почти не "яде" височините, което е важно за малките балкони.

Изолацията на лоджията с този материал обаче предполага допълнително използване на penopolix.

стиропор

Пенопласт - най-популярната изолация, която се използва дълго време в строителството. Произвежда се чрез разпенване на пластмасова маса. Структурата на материала е запълнена с голямо количество газ, което осигурява високи топлоизолационни свойства.

Плочи с дебелина 2-10 cm са с ниска цена и са идеални за подова изолация на балкона. Материалът се поставя между дървените лагери. Съществуващите цепнатини на дъвка и на върха на техническите пълнежи, покрити с подови настилки.

В полза на тази изолация говорят следните факти:

  1. Пенопластът има високи топлоизолационни свойства. Същевременно тя е достъпна за голяма част от населението.
  2. Материалът е нетоксичен, безопасен за употреба, но все още не се налага да се нагрява.
  3. Лекото тегло гарантира лесна инсталация.

Срещу този избор, следните обстоятелства казват:

  1. Стиропорът гори добре и отделя токсични вещества, включително алергени, при нагряване.
  2. Нагревател "се страхува" от агресивни киселинносъдържащи течности, минерали, лепила, бои и лакове.
  3. Високата влажност унищожава пяната и бързо губи свойствата си.
  4. Вътре в синтетичния материал вредните микроорганизми не живеят. Но на повърхността му може да се образува растеж, нарушавайки неговата цялост.

Сравнявайки всички предимства и недостатъци, е лесно да се види, че отрицателните качества на тази изолация са по-големи от положителните.

Пяна от полистирол

Пенополистирол за изолация

Процедурата за подова изолация на балкона

Пяната от пенополистирол (penoplex) се отличава и от неговата устойчивост, ефективност, здравина и надеждност. Изработва се чрез екструдиране (екструдиране) на полистирол. В резултат на сложен процес в материала се появяват херметични въздушни елементи, които след втвърдяването образуват хомогенна структура с високи топлоизолационни свойства.

Предимствата на тази опция са:

  1. Липса на абсорбиране на влага.
  2. Ниска топлопроводимост.
  3. Висока якост на натиск.
  4. Ниска пропускливост на парите.
  5. Висока устойчивост на замръзване.
  6. Дълъг живот и лесен монтаж.

Penopex има своите недостатъци:

  1. Под въздействието на високите температури материалът се топи.
  2. Той не може да устои на атаките на гризачи.
  3. Заслужават prenopleks скъпи в сравнение с аналози.


Въпреки това, въпреки наличието на отрицателни качества, пенополистирът перфектно се справя със задачата за спестяване на топлина. Минималната абсорбция на влага, достатъчно висока якост, много ниска топлопроводимост са много важни за изолацията на терасата.

Минерална вата

Пълнене на минерална вата

Затопляне на пода на балкона

Минералната вата е устойчива на ниски температури. То блокира топлинните загуби добре, предпазва от проникване на шума, не гори, не отделя токсични продукти, когато температурата се покачва. Възможността за създаване на дим е незначителна за този материал. Ето защо, често се използва при затопляне на дървена къща.

Друго съществено предимство на такъв нагревател е способността да преминава пара между влакната си, без да го абсорбира по едно и също време. Кондензът в минералната вата не се запазва, така че с течение на времето нейната топлопроводимост не намалява. Тази изолация обаче е много "причудлива". Ако технологията за подреждане не е спазена, тя напълно губи полезните си свойства. Ето защо, експертите често са поканени да извършват топлоизолационна работа.

Но това не е единственият недостатък на минералната вата. Тя "работи" отделно от дизайна. Липсата на сцепление води до образуване на пукнатини, които стават източници на изтичане на топъл въздух. С течение на времето материалът под натиск на тежестта се пробива и се образуват кухини, които също се превръщат в източници на студ.

И още. Вещество, което се свързва с памучни влакна, е способно да освободи фенолно-опасно канцерогенно съединение под влияние на високи температури. Освен това, по време на процеса на полагане, микрочастиците от памучна вата започват да летят във въздуха. Попадането им в белите дробове на човек може да предизвика опасни заболявания. Следователно е толкова важно да се спазват предпазните мерки и правилата за работа на изолираната основа.

Процесът на затопляне

Процесът на затопляне на пода и стените на балкона

Как да изолирате балкон - избор на материал

Затоплянето на пода на балкона може да се извърши по различни начини. Не можете да направите бетонна замазка никъде, но само там, където балконът не е застрашен от разрушаване, а състоянието на лоджията е повече от задоволително.

Информация за максимално допустимото натоварване на пода може да бъде получена от управляващото дружество. Но е по-добре предварително да отхвърлите бетона и да се възползвате от осветените опции.

Инструкция стъпка по стъпка за една опция

  1. Първо, те добре почистват пода, отстраняват строителните отпадъци и се отърват от прах. Експертите препоръчват подът да бъде изцяло вакуумиран.
  2. На чиста основа поставете изолационни листове с дебелина не повече от 5 милиметра. Те покриват цялата повърхност, а ставите внимателно се запълват с монтажна пяна. По същия начин, има и втори слой от изолация, чиито листове трябва да лежат по шевовете на първия слой.
  3. От горе на един нагревател поставени дървени греди. Разстоянието между тях не трябва да надвишава 50 см. Първо, първото и последното закъснение се поставят на 7-10 см от стената, правят предварителна "монтаж" и само след това трупите се закрепват с винтове за самозатягане.
  4. В образуваните ниши между дървените трупи се стека един от гореописаните нагреватели. Дебелината на материала определя височината на изоставането. В идеалния случай нагревателят трябва да лежи равномерно с него.
  5. Полето на това като ниши са изпълнени, на върха на цялата конструкция е затворен с pecophol. Полага се върху събраното "пай" фолио нагоре. Краищата на материалите задължително трябва да стигнат до стените, като ги затварят с 20 см. Ако ширината на материала не ви позволява да затворите повърхността на пода, следващата лента се припокрива.
  6. На този етап изолацията на подовете завършва и процесът на подравняване започва. За тази цел се използват надлъжни греди и листове от шперплат или ПДЧ.

Алтернативни опции

Алтернативни възможности за изолация

Подово отопление на балкона

Подова изолация на балкона може да се направи с помощта на топла подова система. Водната версия не е подходяща за това. Използвайте върху лоджия само електрически топло подове. Те са представени в три версии. Комплектът отопление се допуска с кабел, електрически подложки и инфрачервен филм.

Всяка опция за инсталация включва собствена технология. За кабелна система е необходимо да се направи височина на замазката на не повече от 5 cm. На балкона на периметъра на демпфер прикрепена лента обелени половината забулена с найлон върху нея се поставя армираща мрежа, и то е фиксирано електрически кабел "змия" или "зигзаг". Пригответе циментово-пясъчен разтвор (цимент + пясък в съотношение 1: 3). Разтворът се излива върху кабела и се изравнява с правило с фиксираното върху него ниво на водата.

Поставете нагряващи подложки или инфрачервени ленти на суха замазка. При монтажа подът е покрит с полиетиленово фолио, поставени са дървени профили, които са фиксирани към гъста гипсова шпакловка или са завинтени към основата с дюбели.

Пространството между профилите е изпълнено с разширена глина с размер на зърното, по-голям от 5 мм. Отгоре, запълването отново е покрито с филм, а след това с гипсокартонени плоскости. На тях се поставя фолио и върху тях се поставят рогозки или инфрачервен филм.

Обърнете внимание! Сухата замазка е самостоятелна версия на подовата настилка на балкона, която може да се използва без по-нататъшно монтиране на топъл под.

Обобщение по темата

Ако планирате да направите балкон част от жилищното пространство, той задължително трябва да бъде изолиран. И трябва да направите това компетентно, като изчислите допустимото натоварване.

Има три начина за топлоизолация:

  1. Инсталирайте дървените трупи и поставете топлоизолация между тях, отгоре, затваряйки "тортата" с довършителна подова настилка.
  2. Направете тънка замазка за полагане на електрически кабел, инсталиране на система от топъл под.
  3. Прокарайте сухата замазка, като направите експандирана глина и я покриете отгоре с гипсокартонени плоскости.

Изберете това, което ви харесва, и овладейте технологията, като отоплявате балкона със собствените си ръце.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем подов нагревател за преглед на най-популярните материалиКак да изберем подов нагревател за преглед на най-популярните материали
Какво и как да изолирате пода на балкона възможни опции и материалиКакво и как да изолирате пода на балкона възможни опции и материали
Затопляне на тавана на баните избор на материал, работен редЗатопляне на тавана на баните избор на материал, работен ред
Видове изолация за покрива и техните характеристикиВидове изолация за покрива и техните характеристики
Как да изберем най-добрата изолация за подаКак да изберем най-добрата изолация за пода
Топлоизолация и шумоизолация на отоплителни тръбиТоплоизолация и шумоизолация на отоплителни тръби
Избор на материал за изолация на фасадитеИзбор на материал за изолация на фасадите
Фолиева изолацияФолиева изолация
Затопляне на къщата с екструдирана полистиролова пянаЗатопляне на къщата с екструдирана полистиролова пяна
Затопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видеоЗатопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видео
» » Етаж изолация на балкона избор на изолация и стъпка по стъпка обучение
© 2021 BggeHat.com