На приземния етаж със собствени ръце къщата ще стане по-просторна

Много от домашните майстори полагат в плана за изграждане на частна къща издигането на сутеренния етаж. Смята се, че прави работата на къщата рационална и по-икономична. Ще разберем защо този етаж е необходим и как можете да го направите сами.

Мазе - изберете най-добрата опция

Изграждането на частно жилищно строителство със степен на интерес за нас се счита за икономическа конструктивна категория. Под мазето обикновено се разбира подът, който е изцяло или частично погребан в земята. Всъщност това е голяма изба, функционираща като първото (или нулево) ниво на къщата. Осигурява обикновено гаражи, разнообразие от съоръжения за отдих, басейни, фитнес зали, сауни. Ако частното жилище е построено върху скромен парцел земя, сутеренният етаж става незаменим. Тя дава възможност значително да се увеличи полезната площ на къщата. В този случай няма нужда да се разширява съществуващият сайт, определен за изграждане.

Също на приземния етаж:

  • Намалява строителния товар върху основата и повърхностите на стените, като по този начин увеличава цялостната си надеждност и издръжливост.
  • Подобрява микроклимата в къщата. Основата може да бъде топлоизолирана и не се нуждае от допълнително нагряване. При подходяща изолация на нулево ниво тя винаги ще бъде суха и топла и без батерии.
  • Направя външния вид на къщата по-уважаван и привлекателен.

Основният недостатък на socle е необходимостта да се инвестира в неговото изграждане. Но получените "допълнителни" квадратни метри дават възможност за бързо отхвърляне на строителните разходи. За да ги намали, между другото, е съвсем проста, ако партерният етаж е издигнат със собствени ръце. Технологията на нейното изграждане е разбираема и относително проста.

Приземен етаж със собствени ръце - къщата ще стане по-просторна

Специалистите разделят socles в вдлъбнати, изпъкнали (изпъкнали) и построен флъш с основата на къщата. Коя опция да изберете? Изпъкналите конструкции са оптимални за жилища с достатъчно тънки стени. В изпъкнала основа обикновено има помещения за съхраняване на различни предмети и структури, които често не се използват, домашни работилници.

Погребаните сгради са напълно защитени от влага. По този начин те защитават носещите елементи на жилищната конструкция от негативните ефекти на времето. Това също определя популярността на вдлъбнатия сноп. Те са издигнати най-често. Но нивото на строителство с фондацията е много рядко. Те не осигуряват адекватна защита на сградата от влага. И те също не изглеждат добре на вид. Къщите с такива соколи имат невиждащ вид.

Ключови параметри на вихъра - изграждаме се от ума

Описаната част от сградата на къщата е продължение на нейното основаване. Логично е, че снопът е изграден от същия материал като основата. Този подход се счита за оптимален. Възможно е да се изгради нулево ниво от материали, използвани за изграждане на стени. В повечето случаи основата се състои от:

  • тухла;
  • твърд бетон;
  • блокове за фабрични основи.

Подовата повърхност на подземната стая е удобно да се оборудва с бетонна плоча или плочи. По желание подовете могат да бъдат завършени с дървени изделия. Ако котловината над земята изпъква на сравнително голяма височина, може да се правят врати и прозорци. Важно! Прозореца и вратите никога не се пробиват от северната страна. През зимата те ще бъдат покрити с много сняг. Това ще доведе до деформация на инсталираните конструкции.

Стандартната височина на мазето е 230-250 см. Ако възнамерявате да направите пълен етаж от него, ще трябва да изкопите фундаментна яма с по-голяма дълбочина, която не винаги е рационална.

Дебелината на стените на стената обикновено се приема за идентична с дебелината на стените на самата къща. Но тази опция е подходяща само за случаите, когато сградата е издигната на твърдо и не подлежи на движение. При проблемните почви се препоръчва стените да са по-дебели (с 20-25 см). Но когато изграждате къща от естествено дърво като материал за страничните повърхности на основата, желателно е да изберете конкретни твърди блокове.

Приземен етаж със собствени ръце - къщата ще стане по-просторна

Особено внимание трябва да се обърне на дълбочината на разкопките и подготовката на място за него. Когато площадката е белязана от огромна поява на подземни води, е необходимо да се приложат мерки, насочени към отстраняването им от подготвената база. Най-лесният начин е да се отцеди мястото или да се постави специална дренажна линия под бъдещата основа.

Ако подземните води са високи, препоръчително е да се издигне земята в мястото на строителството на къщата. Но тази процедура изисква допълнителни финансови, трудови и времеви разходи. Ето защо най-често при сложни почви мазето се задълбочава на кратко разстояние, като се задоволява с по-скромната височина на издигания етаж.



Изкопни работи - как да копаем и оборудваме правилно?

Изкопаването на основната яма е първият етап от издигането на къща с нулево ниво. Плочата се изкопава по цялата площ на планираната структура. Дълбочината му е с 50-60 см по-голяма от дълбочината на подземната част на основата. Допълнителни сантиметри ще са необходими за подреждането на специална възглавница. Това намалява вероятността от подуване на почвата и изпълнява важна функция при отстраняването на подпочвените води.

Приземен етаж със собствени ръце - къщата ще стане по-просторна

Много е трудно да се изкопае цялата фундаментна яма ръчно. Не си струва да спестяваме тук. Поръчваме екскаватор и допълнителна машина за отстраняване от работната площ на изкопаната почва. Трябва да получим равномерно погребана яма. Поради това багерът прави основната част от събитието, а след това трябва да извадим последните 30-50 см земя ръчно с лопата, а също така да изравним ъглите на изкопа. Ако на дъното има вода, ние изпомпваме с помпа. Не можете да използвате такова оборудване, а само да изчакате известно време, докато тя изчезне.

Сега се обръщаме към подреждането на възглавницата. Заспиваме на дъното на основата на ямата слой от чакъл (като опция - развалин) фракция не е по-висока от 50 мм. Трамвай подсипката. Височината му трябва да е около 10 см. Върхът с пясък. Ние я импрегнираме, след това го накисваме с обикновена вода (за предпочитане 2-3 пъти). Това се прави за висококачествено уплътняване на пясък.

Сега разбъркайте бетона (вземете марката M100) с вода. Напълнете получената смес с уплътнена повърхност. Получаваме един бетонен слой с дебелина 5-6 см (не по-малко). Тя подравнява основата и ще играе ролята на хидроизолация. След изсъхването на бетона допълнително го предпазваме от влага, използвайки рулони (например рубероид). Те трябва да бъдат монтирани на два слоя, които се свързват един с друг чрез метода за нанасяне на повърхности или използване на битумен мастик. По същия начин те са прикрепени към бетонната възглавница.

Пълнене на плоча и бетонни стени - създаваме ултра-здрава конструкция

Започваме да изграждаме основата с планирания подземен етаж. Схемата за запълване на плочата е, както следва:

  1. 1. Изграждаме кофраж от несменяем тип от дъски или щитове. Тези елементи са свързани заедно с винтове и малки дървени пръти.
  2. 2. Подсилваме кофража. Важно! Използваме за основната плоча гофрирана и в напречна и надлъжна посока на секцията на пръта от порядъка на 10-12 см. Ние ги свързваме с жица, която предварително се поставя върху водачите.
  3. 3. В зоните, където ще бъдат разположени стените на къщата, допълнително поставяме (вертикално) армиращи пръти.
  4. 4. Напълнете кофража (1 част цимент M300, 3 части пясък плюс вода). Бетонът се сервира без прекъсвания (в даден момент). Дебелината на плочата трябва да бъде 20-25 см.
  5. 5. Натискаме бетонния разтвор с вибрационен вибратор и специален вибратор (дълбоко), внимателно изравнявайки наводнената повърхност.

След това ще трябва да изчакате 4-5 седмици, докато основата на плочата се втвърди. След това можете да продължите конкретната работа. Трябва да построим кофраж за стени с нулево ниво. Процесът ще бъде подобен на вече описания. Но в този случай е по-добре да направите кофража от полипропиленови щитове (отново незащитени). Тези продукти ще служат като топлоизолатор за стени. Това ще даде възможност да се оборудва мазето не само с икономическа, но и с пълна жилищна сграда.

Укрепване на кофража на стените в надлъжна посока. И ние използваме използваните пръчки с предварително сглобени вертикални пръти. Ако къщата е издигната върху непроходимите почви, наклонени да се движат хоризонтално, се препоръчва да се оборудват един или два подсилващи ремъка. Напълнете бетона. За предпочитане в даден момент. Ако това не помогне, приложете разтвора на отделни слоеве. Но с едно условие. След като излеете първия слой, изчакайте три дни и едва след това сервирайте следващата партида бетон.

След 4 седмици започваме да хидроизолираме стените и основата. Ние го правим отвън и отвътре. Външната защита от влага се извършва с плочи от експандиран полистирол. Те лесно се фиксират лепило. Можете допълнително да ги фиксирате с дюбели в надземната част на конструкцията. От вътрешната страна, ние водоустойчива структура с oklechnye или смазочни материали. Експертите съветват използването на проникваща защита. Първо, той увеличава силните характеристики на бетона, и второ, не нарушава процесите на обмен на пара.

Запълването на основата на плочата изисква сериозни временни разходи и разходи за труд. Ето защо някои местни занаятчии предпочитат да построят основа за основата на основата. Техните недостатъци са големи размери и висока маса. Доставянето на такива продукти на строителната площадка, както и тяхното монтиране в изкопните работи ще трябва с помощта на специално оборудване.

Приземен етаж със собствени ръце - къщата ще стане по-просторна

Последната част от работата включва инсталирането на изградените стени на таванския таван. Като такива най-често се използват стоманобетонни завършени плочи. Въпреки това, нерядко вместо тях се използват дървени греди. Те се монтират много по-лесно. Когато се използват греди, те трябва да бъдат изолирани с плоча или ролков топлоизолатор, както и да произвеждат грубо и грубо покритие.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да построите къщи с приземен етаж?Как да построите къщи с приземен етаж?
Ние изграждаме основата с приземния етаж със собствените си ръцеНие изграждаме основата с приземния етаж със собствените си ръце
Оформлението на къщата с мазе, гараж и оранжерияОформлението на къщата с мазе, гараж и оранжерия
Оформлението на модерна къща с мазеОформлението на модерна къща с мазе
Разпределение на едноетажна къща с гараж и таванско помещениеРазпределение на едноетажна къща с гараж и таванско помещение
Удобно разположение на двуетажна къща с подземен етажУдобно разположение на двуетажна къща с подземен етаж
Оформлението на двуетажна къща с красива камина, комбинирано с удобствоОформлението на двуетажна къща с красива камина, комбинирано с удобство
Проектиране и оформление на двуетажна къща със зимна градинаПроектиране и оформление на двуетажна къща със зимна градина
Изграждане на изба в къщатаИзграждане на изба в къщата
Проектът на къщата с перспектива за завършванеПроектът на къщата с перспектива за завършване
» » На приземния етаж със собствени ръце къщата ще стане по-просторна
© 2021 BggeHat.com