Нов плочки за подова настилка от кварцова винилна керемида

Кварцова плочка за дърво

Разнообразието от подови материали предизвиква много потребители да експериментират в дома си, което не винаги дава положителен резултат. Във всеки случай, а не този, който се очакваше. Ето защо, въпросите за това, какво подови настилки е по-добре и защо, днес звучи доста често.

И ако с традиционните материали всичко е повече или по-малко ясно, тогава с нетрадиционни останки има много неразбираеми неща. Например, кварц винил плочки. С това покритие потребителите не се срещат много често. Но на пазара е налице, рекламата от производителите непрекъснато мига, затова е необходимо да се справите с този материал.

Как се подрежда материалът?

Какво е кварцова винилова плочка? Това е хетерогенен подов материал, състоящ се от няколко слоя:

  • Винилът е най-ниският слой, който е отговорен за висококачествената адхезия на плочките към основата на пода.
  • След това идва фибростъклото, натиснато под влиянието на високите температури. Всъщност това е тънка плоча, изпълняваща функциите на подсилваща рамка.
  • Върху рамката се поставя квазисен винилов слой. Това е смес от винил (20) с фина черупка или речен пясък (80). Оттук и името на материала.
  • Декоративният слой създава модел, който може да имитира всеки естествен материал. Например, най-популярните днес са камъкът и дървото.
  • Полиуретанът е защитен филм, който определя степента на износоустойчивост на подовата настилка. Той е прозрачен, така че картината е идеално видима на предната повърхност.

Това е полиуретановият филм или по-скоро неговата дебелина определя продължителността на експлоатационния живот. И колкото по-дебел е, толкова по-добре.

Всички описани слоеве трябва по някакъв начин да се свържат заедно. За тази цел технологията използва поливинилхлорид (PVC). Той действа като състав за лепило, освен че този полимер е безвреден. Така че присъствието му в кварцова винилова керемида само подобрява характеристиките му на работа. Ние добавяме, че дебелината на плочките варира в диапазона от 1.6-4.0 мм.

достойнство

Трябва честно да признаем, че кварцова винилова плочка придобива популярност. Потребителите оцениха положителните си характеристики:

  • Това е екологичен подов материал, който под въздействието на влага и температури не излъчва вредни вещества за човешкото тяло. Освен това има почти 100% устойчивост на влага, така че при мокри помещения това е най-добрата възможност за довършване на пода.
  • Ако сравняваме кварц с винилова керемида с ламинат, тогава първият отговаря на 32 клас на износоустойчивост - много добър резултат.
  • Простота на инсталационния процес и практическото довършване. Измийте и почистете това покритие може да бъде почти всички течни домакински почистващи продукти.
  • Кварцовите плочки се класифицират като горими и огнеупорни материали. Той не провежда електрически ток, освен това е абсолютно антистатичен.
  • Ако поставите субстрат под него, то плочката може да се счита за добра топлоизолация. В допълнение, кварц винил материал има добра топлопроводимост. Ето защо плочката може да се използва за завършване на основата, върху която е монтиран подът. Можете да проведете експеримент. Просто постави дланта си върху плочката и незабавно почувствайте как тя стана по-топла.
  • Животът на материала е 25 години. В този случай отсъствието на пластификатори и пенообразуватели в плочката не позволява да се променят размерите му под въздействието на промени в температурата и влажността. Така че, между елементите на декорацията, празнините никога не се образуват, което е много важно. Следователно, тя може да се постави обратно на стените, колоните и водопроводните инсталации.
  • Материалът може да бъде класифициран като звукоустойчив. Тестването показа, че кварцова винилова плочка е способна да удави удари и шумове до 19 dB.
  • Висока поддръжка на покритието. Демонтирайте една плочка и я заменете с нова - няма проблем. Това може да се направи дори със собствените си ръце.

Недостатъци на покритието

Полагане на плочки

Кварцова плочка в интериора

Има плочки и недостатъци:

  • Голямо специфично тегло, дължащо се на наличието на кварцови скали в материала в големи количества.
  • Преди монтажа подгответе основата. Тя трябва да бъде възможно най-плоска и издръжлива.

Моля, обърнете внимание! Не се препоръчва поставянето на кварцова винилова плочка върху бетонна основа. Първо, такъв етаж винаги ще бъде студен. И на второ място, плочките обикновено се фиксират с помощта на специални съединения, които не се прикрепят добре към бетонния под.

И още нещо. С течение на времето, разликите между подовите елементи ще бъдат разпределени все повече. Особено ще бъде забележимо, че на пода е поставена кварцова винилова плочка с леки нюанси. Така че бъдете готови за това.

Характеристики на полагане винил кварц

Процесът на полагане на кварцова винилова плочка започва с подготовката на пода. То трябва да бъде силно и равномерно. За да се отговори на това изискване, има две опции - циментови замазки или саморазливни подове на базата на полимери.



Ако основата е дървена, подравняването се извършва с шперплат, OSB или GVL плочи, устойчиви на влага дървесни частици. Моля, обърнете внимание, че плоският под трябва да е грундиран и проверен за влага. Последният индикатор не трябва да надвишава 5 лимита. Това е важен момент, от който зависи качеството на свързване на плочките към основата на пода.

Настилката вече е маркирана. Тук просто трябва да намерите центъра на стаята, за който можете да използвате две опции:

  1. Свържете противоположните ъгли, т.е. издърпайте диагоналите, пресичането на които ще бъде центърът. След това през получената точка е необходимо да се правят перпендикулярни линии паралелно на стените. В резултат на това на пода трябва да бъдат оформени 4 области под формата на правоъгълници.
  2. На двете противоположни стени определят средните точки и свързват тези точки един към друг. След това намерете средата на нова линия, през която да изчертаете друга, перпендикулярна на първата. Това означава, че на пода отново ще има 4 правоъгълни секции.
Правила за полагане на кварцова винилова плочка

Характеристики на полагане на плочки

Защо е необходимо това маркиране? Фактът, че технологията за полагане на кварцова винилова плоча осигурява нейното инсталиране от центъра на помещението с постепенно запълване на четирите секции. Това се прави, така че средата на пода е покрита с масивни плочки. Но по-близо до стените могат да бъдат нарязани на необходимия размер.

Наистина, съвсем наскоро, нов материал. Това е кварцова винилна керемида с ключалка "слик". Кой някога се е сблъсквал с инсталирането на ламиниран паркет, знае какво е. Тази новост ви позволява да извършвате инсталационна работа без лепила. Всъщност се оказва, че се инсталира ламинат под формата на плаващ под, направен по същата технология. Ето защо за този тип плочки не е необходима маркировка на пода. Процесът започва от всеки ъгъл на стаята, далече от входната врата и се движи по стените, постепенно запълвайки равнината на пода.

Тази версия на финала се появи наскоро, така че досега майсторите използват залепващи методи за полагане. Те ще бъдат обсъдени по-нататък.

Полагане на плочки

Преди всичко е необходимо да се каже за лепилото. За такива довършителни работи обикновено се използва специално лепило за фиксиране на кварцови винилови плочки. Ако не сте намерили такъв в магазина, можете да си купите дисперсно лепило.

Той трябва да се приготви както е посочено върху опаковката и да се постави върху подготвената повърхност с назъбена мистрия. Както при полагане на подови покрития чрез залепване, свързващото съединение трябва да се нанася равномерно върху цялата равнина на пода. Между другото, консумацията на лепило на един квадратен метър повърхност не трябва да надвишава 350 г. И още един връх - изберете шпатула с вложки А1-А2.

След нанасянето на лепилото е необходимо да се изчака времето, за да се получи силата на сцепление. Обикновено това отнема не повече от десет минути. След това можете да започнете процеса на редактиране. Моля, обърнете внимание, че плочките се предлагат в две форми - под формата на квадратчета и правоъгълници (ламели). Размерите им могат да варират.

Така че се препоръчва да се сложат лентите по помещенията, както в случая с ламинат. С тази подредба връзките между плочките в естествената светлина, падаща от прозореца, ще бъдат по-малко забележими, а подът ще изглежда монолитен. Поради това материалът трябва да се полага по линия, успоредна на дължината на стената. Но квадратните плочки са най-добре разположени в цялата стая, като попълните всички секции на свой ред. По-добре е да започнете с най-близките до прозореца области. Не забравяйте да оставите песни, от които можете да отидете от един сайт в друг. Те се попълват последно.

Формата на полагане може да бъде различна. Помнете инсталирането на ламината - навсякъде, по диагонал или покрай него. Всичко зависи от избрания проект.

За какво да обърна специално внимание?

Кварц-винилови плочки на пода

Майстори

  • Всички плочки трябва да се полагат плътно без празнини. Не са необходими компенсационни пролуки между подовата настилка и стените.
  • Плочките, поставени върху лепилото, трябва да се търкалят с ролка от центъра до краищата. Това премахва излишното лепило и въздуха. И най-добрият свързващ материал с пода се постига.
  • Ако е необходимо да се отреже материалът до определен размер, маркировката първо се прилага към предната страна. След това с остър нож се прави разрез с половината дебелина. След това керемидата се огъва на мястото на жлеба и най-накрая се нарязва с нож.
  • След валцуване с валяк се появява над повърхността лепило. Те могат да бъдат премахнати с чиста кърпа. И е по-добре, ако е напоена с етилов алкохол, който не оставя остатъци върху лигавицата. Но това трябва да се направи веднага, веднага щом се появи лепилото.
  • След като сте инсталирали на пода, можете веднага да ходите. Възможно е обаче да се зареди облицовката само след 24 часа и да се измие след 5 дни.
  • Важен момент - преди да инсталирате кварцовия винилов материал, е необходимо да го внесете в стаята, където ще бъде поставена. В хоризонтално положение кварцова винилова плочка трябва да лежи най-малко 24 часа. През това време тя събира температурата и влажността на помещението.
  • И малко информация за размера на предложените панели. Квадратът е 300 × 300 и 600 × 600 mm. Листовете са 110 × 920 mm, 180 × 920 mm и 300 × 600 mm.

Много кварцови винилови плочки се наричат ​​винил ламинат. Сходството на двата материала е голямо, но те са различни покрития. И въпреки че новият модел с браздата на шпиндела-гръбначния стълб почти изглажда границите между тези материали, те все още принадлежат към различни категории.

Заключение по темата

Кварцовата плочка е модерен материал. Производителите му се опитаха да го направят, за да имат необходимите технически характеристики. И какво е най-важно за подовата настилка? Якост, висока износоустойчивост, видим външен вид, лекота на грижа и безопасност при употреба. Всички тези качества и има плочки от винил и кварц. Добавете, че на цена е много по-евтино от ламинат и е близо до линолеум. Така че, в това отношение, това е оптималната версия на лигавицата на гениталната основа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво представляват виниловите плочки? Прегледи от експерти и характеристики на материалаКакво представляват виниловите плочки? Прегледи от експерти и характеристики на материала
Разглобяваме подовите настилки от PVC и композицията на плочкиРазглобяваме подовите настилки от PVC и композицията на плочки
Евтините подови плочки как да направите правилния избор?Евтините подови плочки как да направите правилния избор?
Винилова настилка е всичко за материалВинилова настилка е всичко за материал
Какви са декоративните подови настилки и как да ги инсталирате?Какви са декоративните подови настилки и как да ги инсталирате?
Винилови подови плочкиВинилови подови плочки
Най-добрият избор от плочки на пода в коридораНай-добрият избор от плочки на пода в коридора
Избор на основните критерии и характеристики на виниловите плочкиИзбор на основните критерии и характеристики на виниловите плочки
Облицовка на килимиОблицовка на килими
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
» » Нов плочки за подова настилка от кварцова винилна керемида
© 2021 BggeHat.com