Винилова настилка е всичко за материал

Винилови настилки

Не толкова отдавна в строителния пазар на нова, но вече добре доказала материал, който комбинира положителните черти на трите най-чести подови настилки - ламинат, балатум и гора. Практичната винилова настилка може да издържа на високи механични натоварвания, така че често се използва там, където се наблюдават.

Какво представлява виниловото покритие?

Описаният материал е многопластов "пай". Основата в него е слой от смачкан камък, смесен с пластификатори. Тя е фиксирана върху винилова облицовка, а отгоре е защитена с винилова паста, която изпълнява две функции наведнъж - декоративна и защитна.

Всички слоеве са взаимосвързани с помощта на специално високотемпературно третиране. Резултатът е модулно покритие, характеризиращо се с голяма здравина и сравнително уважаван външен вид.

Основата на модулната плочка играе ролята на топлоизолационен материал. Освен това се нанася лепило и се образува заключване, което значително опростява монтажа на покритието. Декоративният слой с почти 100% автентичност предава визуални усещания от естествени материали. Устойчивият PVC филм надеждно защитава модела. Лабораторните тестове показаха, че са в състояние да издържат натоварванията, които се използват при тестването на якостта на порцелановите камъни.

Но това не е всичко. Филмът е покрит отгоре с слой декоративен лак. Той е отговорен за факта, че повърхността на пода е лъскава. Ако не е така, то ще остане матово.

Тази многослойна структура позволява на производителите да дават високи гаранционни периоди. С течение на времето платното не е абсолютно деформирано - не се изкривява, не крекира, не се простира и не изгнива. В допълнение, полимерната основа никога не се образува гъбички или мухъл.

Съществуващи видове

Въпреки факта, че този материал се продава в сравнително наскоро, производителите предлагат широка гама винилови подове. Колекциите от винилови плочки се състоят от най-разнообразни копия, които се различават едно от друго, както в текстура, така и в цветовете и размерите.

Практиката показва, че най-популярните и популярни са правоъгълни и квадратни модули. Въпреки това, професионалните дизайнери често използват специални образци, които имат странна геометрична форма за реализиране на екстравагантни идеи. Те отиват още по-далеч и използват винилови плочки, за да украсяват стените. Многобройни потребителски мнения показват, че в тази версия изглежда страхотно.

Тъй като отделните елементи се произвеждат чрез горещо пресоване, производителите могат да пресъздават и симулират практически всяка съществуваща естествена или синтетична текстура. Но в края на етажа най-често се използват традиционни варианти. Ето защо, винилови плочки, имитиращи гранит, дърво, корк, естествен камък или паркет, се различават по-бързо от дизайнерските колекции.

В допълнение към формата и структурата, виниловите плочки могат да бъдат класифицирани според вида на повърхността. Налице са блестящи или матови модули, както и екземпляри с интересна груба повърхност. Последният вариант най-често се използва, когато е необходимо да се осигури висок коефициент на сексуално триене. Поради това такива винилови подове могат да се видят в супермаркетите и на верандите в частни къщи.

Има винилови подове, чийто горни слоеве са допълнително подсилени с фибростъкло. Този материал е специално проектиран и създаден за големи зали и помещения, за които основното изискване е висока износоустойчивост. И последният принцип на разделяне на винил плочки. Когато избирате материал, обърнете внимание на неговия подвид. Не много отдавна производителите предложиха нов продукт - винилова плочка, в която има самозалепващ се слой. Той помага да се монтират модулите в правилната посока без използването на лепило.

Обърнете внимание! Производителите произвеждат винил плочки, предназначени за декорация на жилищни помещения и индустриални съоръжения. Техните технически характеристики се различават помежду си.



Естествено, втората категория материал ще бъде много по-силна от първата. Но това ще струва много повече. Няма смисъл да се плаща по-голяма сила, ако материалът е избран за довършителни домакински подове. Гаранционният срок на експлоатация на домакинските материали е 25 години. Това е достатъчно за домашна употреба.

Предимства на материала

PVC подови настилки

Винилови настилки, самозалепващи

Модерното винилно покритие има редица предимства:

  1. Материалът не се страхува от абразия, не се страхува от механичен стрес, трудно е да се правят драскотини или да се оставят вдлъбнатини. Ето защо никога няма да има следа от токове и тежки мебели. С течение на времето материалът не се разпада и не е покрит с пукнатини. Висока якост и издръжливост - описани са основните положителни качества на покритието.
  2. Ако винилната керемида е правилно положена, след сглобяването подът придобива абсолютна устойчивост на влага. Благодарение на това, подобни модули се използват за декориране на пода в банята, в кухнята и в санитарните помещения.
  3. Благодарение на модуларността, възможно е да се създадат покрития, върху които шевовете са практически невидими. Той има високи естетически свойства. Виниловият под не изглежда евтин. Той е красив, изискан и уважаван.
  4. За разлика от паркет винил плочки с времето няма да скърца, той е антистатичен, така че прахът не се заселва на него.
  5. Поставете тази плочка може да бъде на всяка повърхност - върху бетон, дървен под или керамични плочки. Не е нужно внимателно да изравнявате основата на пода преди полагането, не е необходимо да отстранявате нередностите и височините. И за да събирате плочки себе си е много проста.
  6. Описаният материал има стабилни линейни характеристики, така че не се страхуват от промени в надморската височина, прекомерната влажност и други негативни фактори.

Този, който се приближава по-близо до винилови настилки, всъщност разбират какви са основните им предимства при експлоатацията.

Характеристики на стил

Предварително съставяне на план на помещенията, като се вземат предвид съществуващите ниши, первази и други подобни препятствия. Определя се площта на помещението и върху него се определя обемът на необходимите материали.

Обърнете внимание! Експертите препоръчват винаги да купуват още 10 материала. Излишъкът ще помогне за покриване на неизбежните разходи и ще бъде полезен при ремонт на повърхността.

Ремонт на подове

Полагане на винилова обвивка

Ако модулите са снабдени с заключваща система, технологията на тяхното инсталиране не се различава от инсталацията на ламината. Единственото условие е, че не е необходимо да използвате подложка и водоустойчив под.

Монтажът на винилната керемида, който има самозалепваща се основа, се различава леко от монтажа на заключващите модули. Тук повърхността на пода трябва да бъде предварително варена. Той се полира, всички замърсители се отстраняват, обезпрашават се и се грундират. Тогава той е предварително изложени модули. Тази операция показва дали закупеният обем е достатъчен или не. Можете да започнете да залепвате плочките от средата на стаята или от входа.

Ако инсталацията е направена от центъра на стаята, първо се определя нейната среда. Не е трудно да го намерите. Достатъчно е да измерите центъра на всяка стена, за да задвижите в тази точка винтовете и между двете противоположни шапки, за да затегнете конеца. Пресечната точка на две перпендикулярни оси ще бъде центърът на стаята.

След маркирането е препоръчително да разширите модулите по една ос и да видите как са разположени по-близо до стените. До краищата на стаята не се разпространяват тънки ивици, по-добре е предварително да се премества центърът във всяка посока. Това ще ви помогне да сведете до минимум изрязването и следователно да спестите пари.

След монтажа е необходимо да се отстрани защитното фолио от лепилото и модулът да се прикрепи към пода. По-нататък в центъра на плочките трябва да натиснете здраво и да държите гумения валяк по краищата, като отстранявате въздуха от центъра към средата. Правим същото и при всички останали модули.

Обобщение по темата

Както виждате, виниловият капак може да се нарече универсален и много практичен. Но също така се нуждае от специални грижи. Полезно е да носите специални гумени уплътнения за мебели и други големи предмети. Внимавайте да не пепелите върху винилната плочка от цигари или други горещи предмети. Не оставяйте мокри локви на повърхността дълго време. На входа на апартамента е по-добре да поставите гумено покритие върху виниловото покритие. Не използвайте почистващи средства за оцет, когато се грижите за описаната повърхност.

Не забравяйте, че модулното покритие е добре устойчиво на всякакви петна, но в случай на тяхното образуване е по-добре незабавно да се отстрани такова замърсяване. Колкото по-дълго се абсорбира, толкова по-трудно ще бъде.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Арт-винилови настилкиАрт-винилови настилки
Винил плочки плюсове и минуси на употребаВинил плочки плюсове и минуси на употреба
Какво е винил ламинат?Какво е винил ламинат?
Какво представляват виниловите плочки? Прегледи от експерти и характеристики на материалаКакво представляват виниловите плочки? Прегледи от експерти и характеристики на материала
Нов плочки за подова настилка от кварцова винилна керемидаНов плочки за подова настилка от кварцова винилна керемида
Това, което се характеризира с подови покрития винилТова, което се характеризира с подови покрития винил
Винилови настилкиВинилови настилки
Имам ли нужда от балатум подложка?Имам ли нужда от балатум подложка?
Пластмасов дървен винил блок къща под логаПластмасов дървен винил блок къща под лога
Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?
» » Винилова настилка е всичко за материал
© 2021 BggeHat.com