Винил плочки плюсове и минуси на употреба

Слагане на плочки

На пазара на строителни материали има постоянно нови елементи, които могат да привлекат вниманието както на специалистите, така и на обикновените жители. Една от тях - винилови плочки - евтино подово покритие, много практично и издръжливо. Тя може да се похвали с висока якост и издръжливост, навън може да изглежда като дърво, камък или линолеум. Но за разлика от тях, повърхността на пода след инсталиране на плочките няма да бъде студена. Поради високите качества на потребителите? Те се формират благодарение на уникалната структура на плочките.

Характеристики на структурата

В продажба има няколко разновидности на описания материал. Но всички те имат приблизително една и съща многопластова структура на структурата. Като основна суровина се използват пластификатори, винил и поливинил хлориди.

Основата на плочката е от винил, подсилена с пластификатори. Над него лежи декоративният слой, който е отговорен за рисуването на подовата настилка. Съвременните технологии помагат да се създадат багрила, които лежат съвсем равномерно върху съществуващата повърхност, да се създаде ясен модел. Боята е много здраво закрепена към основата и много вероятно имитира повърхността на дърво, камък или плочки. За допълнителна защита, декоративният слой се покрива отгоре със специален филм, който може да осигури надеждна защита срещу изгаряне.

Предната страна е винил-прозрачен слой, много издръжлив. Освен това се подлага на обработка, която прави подовата плочка достатъчно здрава, за да издържи не само високи механични натоварвания, но и химически ефекти.

Съвременните плочки от винил имат своите плюсове и минуси. Препоръчително е да ги изучите, преди да купите материала.

Положителни аспекти на употребата

Създавайки винилови плочки, производителите искаха да отчетат всички недостатъци на съществуващите подови настилки и да се опитат да ги премахнат. Така се появи материалът, който има гъвкавостта на линолеума, силата и стабилността на естествения камък, лесната инсталация, присъща на ламинираните ламели.

Визуално самозалепващите се винилови плочки могат да бъдат като скъпи парчета парчета, керамични плочки, мраморна облицовка и украса от естествена кожа. Подобно разнообразие помага на дизайнерите да приложат всякакви стилистични концепции и да създават всеки интериор. Съществуват колекции с екстравагантни рисунки, благодарение на които изкуствената тревна площ, крайбрежната вълна или окото на плажната ивица, речен пясък може да стане зелен под краката ви.

Декоративно покритие

Материал за подреждане

  • Изучавайки техническите параметри на материала, може да се отбележи, че виниловата плочка е в състояние да служи с вяра и истина за 35 години. Този вид гаранция се дава днес от съвременните производители.
  • Ако съдържа кварцов пясък или минерална троха, горният слой показва много слаба абразия. Цветът не изгаря, затова подовата настилка изглежда като нова за десет години.
  • Радвам се, че полагането на винилови плочки Ви позволява да създадете запечатано подово покритие, което не се страхува от влага. Поради това обстоятелство описаният материал може да се използва за декориране на подовете в банята, в закрития басейн, във външните детски площадки.
  • Нито наличието на влага, нито температурни колебания могат да нарушат стабилността на размерите на подовата настилка и това е друго значително предимство пред други алтернативни варианти.
  • За разлика от корк, винил плочка не се страхува от дълго точка на механични натоварвания, така че не се образуват следи от тежки мебели, не се появи на него, своевременно и скоро пукнатини, драскотини, вдлъбнатини, вдлъбнатини и washouts.
  • Гризачите не кървят плочката, мухълът не се образува върху него, гъбите не се размножават, не е силен алерген, така че тази облицовка е абсолютно безопасна за човешкото здраве.
  • Простото полагане на винилови плочки, както и достъпната цена, отличава описания довършителен материал между другите подови настилки.
Сексът в магазина

Смес от естествен камък и винил

Превишава аналозите на виниловите плочки и технологичните аспекти. И всичко това, защото подовата настилка се сглобява с помощта на отделни елементи, които могат да се регулират до необходимия размер, като се отрязва ненужната дължина с обикновен конструктивен нож. Ламелите са с точни размери, което улеснява персонализирането на шаблона и необходимите маркировки.

Материалът е много пластмасов, лесно се лее на пода, има сложна конфигурация или склонове. Тя тежи малко, така че не е трудно да се транспортира. Изключително проста схема на монтаж значително опростява процеса на инсталиране. Тя може да бъде направена от всеки, без помощта на професионални майстори. Можете да поставите керемида върху някакъв субстрат, няма нужда да поставяте субстрат под него. И това е допълнително спестяване. В крайна сметка, завършената настилка е с малка дебелина, така че височината на таваните не се яде.

Отрицателни аспекти на употребата

Въпреки големия списък с очевидни предимства, има винилови плочки и недостатъците им, които също трябва да бъдат обсъдени.

Най-важните недостатъци, които трябва да се определят, не са трудни.

Интериорът на хола

Кликнете върху Moduleo

  1. Преди полагане, внимателно да почиствате подовата повърхност, е важно тя да не съдържа големи частици, камъчета, други елементи, които могат да повредят мекия гъвкав материал отвътре.
  2. В процеса на производство на винил, нефт и газ се използват, след обработка с тях се създава синтетичен материал, който не е обект на биологично разпадане. Това означава, че няма да можете да използвате винил след употреба. Често отива в сметища и лежи там в продължение на десетилетия, причинявайки щети на околната среда, докато учените не са разбрали как да го използват за рециклиране.
  3. В началните етапи на експлоатация има незначително отделяне на токсични газове. Тяхната концентрация е незначителна, но човешкото тяло с отслабен имунитет може да реагира различно на такъв феномен. Ето защо не използвайте плочки, за да украсите пода на детските стаи.
  4. Конвенционалните винилови плочки са устойчиви на химически атаки. Но има вещества, които при взаимодействие могат да променят външните свойства на материала. Например, ако поставите гумени рогозки върху виниловия под, или се разхождате с плочки с гумени ботуши, материалът ще изчезне, ще загуби оригиналния си цвят. И това трябва да се вземе под внимание.
  5. След като се полагат на пода, се получава много силно подово покритие с висока степен на херметичност. Това е добро от едната страна. Но от друга страна, това обстоятелство също има своите недостатъци. В случай на повреда на един обект, не можете да го замените с нова, ще трябва да промените изцяло подовете.
  6. Използвайте винил, където има открит огън (кухня), който не можете. В случай на пожар, той отделя голямо количество токсични вещества.
  7. И още една важна собственост. Както вече споменахме по-горе, винил ви позволява да създадете най-тънките подови настилки. Това означава, че не можете да изолирате пода с него. Ако има такава нужда, ще трябва да закупите нагревател отделно и да изпълнявате сложна инсталационна работа. И това са допълнителни разходи.

Съществуващи видове

Пъзел елементи

Винилова мозайка

Както можете да видите, плюсовете и минусите са почти еднакво разделени. Това дава право на независими приоритети и да решат дали да купят плочки или не. Тези, които решиха да купят, искам допълнително да говоря за съществуващите разновидности на материала. Тя се класифицира според технологичните характеристики. Списъкът показва три разновидности:

  1. Универсални самозалепващи се плочки.
  2. Каменният сорт.
  3. Адхезивно покритие.

Първата опция е най-лесната и най-удобна за инсталиране. И всичко това, защото на гърба на всеки сегмент има черупка, върху която в условията на фабриката се прилага адхезивният състав. Той осигурява незабавно сцепление с чиста, равна повърхност.

На ключалката има пластмасови скрепителни елементи. Което влезе в системата "скок-бразда". Използва се такъв сорт само там, където има голям пешеходен трафик.

Лепило покритие - най-евтиното подово покритие. За да го инсталирате, ви е необходимо специално лепило за винилови плочки. Този материал се използва, когато има нужда от използване на плаващи подове.

От избора на този или този сорт зависи от характеристиките на монтажа на подовата настилка. В домакинството последният вариант е най-често използван. По принцип технологията за полагане на лепило е подобна на технологията за полагане на плочки. Има само една разлика: винилна керемида - пластмасов материал, с който е лесно да отрежете вдлъбнати или изпъкнали области. Елементите се слагат на гърба. Алгоритъмът на действията е изключително ясен.

Характеристики на стил

Поставяне на принципа на стикерите

Адхезивно покритие

Можете да поставите лепилото върху равна груба бетонна основа, всяка твърда неотклоняваща се повърхност от шперплат или GVLV плочи. Предварително е желателно да се извадят от основния прах, мръсотията, петна от мазнини, остатъците от маслена боя.

Обърнете внимание! Подравняването на пода, запечатването на пукнатини, шевове, дупки, пукнатини позволява намаляване на консумацията на лепилен състав. И това е допълнително спестяване. Преди полагане на винил, е по-добре да го оставим да "спя" в къщата и да се приспособи към наличната стайна температура. Направете необходимата инсталация при температура не по-ниска от +18 градуса по Целзий.

Преди да поставите елементите върху лепилото, експертите препоръчват те да бъдат разположени на пода "сухи" и да определят началната точка на инсталацията. От нея са изчертани перпендикулярни оси, по които ще се извърши инсталацията. Има няколко начина за полагане. Тя може да бъде пирамида и диагонални схеми. Като правило чертежите лесно могат да бъдат намерени на специализирани сайтове или независимо от тях, като се вземат предвид характеристиките на помещението и възможностите за обзавеждане на мебелите.

Работата с лепилото се извършва съгласно следната схема:

Секс в ресторанта

Moduleo трансформира дървото

  1. Ние внимателно изучаваме внимателно инструкциите и откриваме в него времето за полимеризация на състава. Това ще позволи правилното използване на лепилния състав.
  2. Ако полагането се извършва само от себе си, лепилото за винилови плочки се използва грижливо. Липсва малка част от пода (можете да започнете с 3 кв.м., като постепенно увеличите площта до 5 кв.м.). За приложение се избира гумена шпатула, която има V-образни зъби. Първоначалната област на обработка е началната точка в близост до оста.
  3. Всеки елемент от плочката има намеци на предната страна на стрелката, лесно е да се движите по тях, като стекате елементите. Плочките просто се полагат върху пода и се притискат към нея с ръце. След това се препоръчва незабавно да се отстранят излишните лепила и въздушните мехурчета. Всеки друг елемент се подрежда, без да се оставят празнини. Инсталирането се извършва съгласно избраната схема.
  4. Всеки половин час, когато положената площ се валцува с гумена ролка, новите излишъци от лепило се изливат.

Обърнете внимание! При необходимост разрезът на отделните елементи се извършва само от предната страна. Ако има нужда от изрязване на всяка технологична дупка (под тръбите или под вратата), струва си да се направи шаблон от картон предварително и вече върху него да се правят резници. Рязането се извършва с нож за строителството.

Вид ламинат

Плочките се изработват под ламинат

След като инсталацията приключи, се проверява надеждността на фиксирането на всеки елемент. Ако някой се развърне, можете да го махнете и да го залепите отново. Както можете да видите, полагането на винилови плочки е съвсем проста. В един ден, нови етажи могат да бъдат измити, в две - да се поставят мебели. Правилно поставената подова синтетична винилова плочка служи дълго време. Няма нищо сложно в лицето на пода. За да изпълните работата, може да ви е необходим минимален брой строителни инструменти. Това е шпатула, лента, гон и остър нож. Основното е да се изчисли правилно количеството материал, не забравяйте да добавите 10 към него, като вземете предвид грешките в среза.

Обобщение по темата

Изкуствените материали за синтетични довършителни работи се използват по-често за декориране на жилищни и търговски помещения. Сред тях, винил плочки са особено популярни. Той има много оперативни предимства, сред които най-важното е простотата на полагане.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Самозалепващи винилови стенни плочки и стил на стилСамозалепващи винилови стенни плочки и стил на стил
Какво представляват виниловите плочки? Прегледи от експерти и характеристики на материалаКакво представляват виниловите плочки? Прегледи от експерти и характеристики на материала
Нов плочки за подова настилка от кварцова винилна керемидаНов плочки за подова настилка от кварцова винилна керемида
Разглобяваме подовите настилки от PVC и композицията на плочкиРазглобяваме подовите настилки от PVC и композицията на плочки
Винилови плочки, плочки, предимства и инсталационни характеристикиВинилови плочки, плочки, предимства и инсталационни характеристики
Винилова настилка е всичко за материалВинилова настилка е всичко за материал
Винилови подови плочкиВинилови подови плочки
Модерен подови настилки ламинат, линолеум, винилов подМодерен подови настилки ламинат, линолеум, винилов под
Винилови настилки Предимства и недостатъциВинилови настилки Предимства и недостатъци
Модерни подови настилки от PVC плочки, предимства и недостатъци, характеристики на стилаМодерни подови настилки от PVC плочки, предимства и недостатъци, характеристики на стила
» » Винил плочки плюсове и минуси на употреба
© 2021 BggeHat.com