Винилови настилки Предимства и недостатъци

Винилови настилки

Доскоро от дърво или линолеум се използваха като довършителни подови настилки. Първият материал помогна да се създаде определена атмосфера на домашен комфорт и топлина, но имаше сериозни недостатъци. С течение на времето, дървото syshalos, напукани, се появяват пукнатини и чипове. Вторият материал беше много по-практичен, но липсата на дизайн, която винаги придружаваше такъв избор, не позволи да се очаква висока естетика на крайния резултат. Днес на пазара има голям брой алтернативни решения. Сред най-популярните са винилови подове.

Те успяха да станат достойни заместители на скъпия паркет и с тяхна помощ можете да създадете оригинални стилистични композиции. Модерните винилови подове са много достъпни, тъй като те са в средния ценови сегмент.

Какво е винилови настилки

Оригинален дизайн на пода

Винилови листове са изложени със стълби

От техническа гледна точка виниловите подове са многопластов композитен материал, основан на два компонента. Този полимер е поливинилхлорид и кварцов трохи. Повишава твърдостта, якостта и еластичността на крайния продукт.

Кварцът е субстратът, най-ниският слой. В средата на пластовия пай има междинна плоча, която отговаря за цвета на плочката и нейната естетическа привлекателност. На нея се прилага желаният модел с помощта на специални технологии. Тя осигурява само устойчивостта на цветовете, но и точните контури на самата рисунка.

Цветният слой е защитен със специален филм, който предпазва керемидата от въздействието на ултравиолетовите лъчи. Това обстоятелство осигурява дългосрочно обслужване на плочките, така че виниловите подови настилки да не избледняват с възрастта и да не губят външния си облик.

Във форма, описаният материал е подобен на ламинат, но ламелите нямат заключваща система. Вместо това има места и синуси за свързване, които вече са намазани със специално лепило. Винилната плоча е много гъвкава, мека, но плътна. Тя е 2 пъти по-тънка от ламината - в една опаковка се съхраняват 2.23 кв.м.

Предимства на новото покритие

Как да лепирам винил плочки

Лесно е да залепите плочката на пода

Забелязва се, че винилови подове са много печеливши при употреба. И всичко това, защото те имат редица значителни предимства. Те са:

  1. Durable.
  2. Водоустойчив.
  3. Устойчив на вдлъбнатини и драскотини.
  4. Durable.

Днес винилови подове се продават в различни цветове. Те имитират кората на дъба, оттенъка на кленов и махагон. Производствените технологии помагат лесно да се възпроизвежда виниловото покритие под формата на естествено дърво. Крайният резултат изглежда толкова правдоподобен, че е трудно да се разграничи от първия, който лежи на пода.

недостатъци

Изберете специални средства за грижа за секса

За такива подове е необходимо внимателно внимание

Разбира се, няма идеален материал, който да бъде лишен от всички съществуващи недостатъци. Винилните плочи не са изключение. За целите на справедливостта е необходимо да се отбележат и негативните аспекти на използването на описания материал, така че мисията да има обективна представа за винила.

Така че, като се има предвид, че виниловият плот е много по-тънък от който и да е друг завършващ материал, препоръчително е да се извърши допълнителна изолация на цялата повърхност при завършване на пода. И това е плюс разходи.

Новото покритие не е биоразградимо, така че е трудно да го наречем екологично чист. Виниловите подови настилки не могат да се справят с обичайните и обичайни химически детергенти. Обикновено на опаковката всеки производител посочва какво да внимава при почистването на виниловия под.

Класификация на винил плочки

Видове подови настилки

Асортимент на подови настилки



По правило винилови подове имат най-висока износоустойчивост. Поради това такова покритие често се използва в места с голяма проходимост - на летища, търговски обекти, офиси и училища.

Плочките се произвеждат в три групи:

  • Средно ниво на използване (дебелина на покритието 2 мм, клас на износване до 31).
  • Интензивно ниво на употреба (дебелина на покритието 2,5 мм, клас на износване до 42).
  • Максимално ниво на използване (дебелина на покритието 3 мм, клас на износване 43).

За къщата можете да изберете плочка от първата категория.

Характеристики на стил

Как да стил винил

Характеристики на стил

Виниловите плочки са много трайни материали, които лесно се вписват. Всеки, който има поне някои умения за ремонт, може да направи това.

Процесът е прост и чист. Схемата за монтаж е подобна на поставянето на ламинат. Принципът и алгоритъмът на действията са еднакви. Вместо системата за заключване, плочките са залепели синусите, защитени със специален филм. Отстранява се, ламелите се сгъват и ръбовете на съединението се пресоват.

Елементите могат да бъдат скъсени с остър нож, а жлебовете и резбите за тръбите са направени с метални ножици. Виниловият под може да бъде поставен за няколко часа.

Техника на полагане на пода

Полагане на пода

Производителите твърдят, че преди полагане, не е нужно да подготвяте повърхност. Материалът, според производителите, е добър дори при нередности. Но въпреки това, опитни експерти препоръчват задълбочено почистване на пода и отстраняване на всякакви удари и остри чипове. Тогава подовете ще могат да издържат много дълго време.

Такова покритие е универсално. Тя изглежда еднакво добре в детската стая и в хола. Но виниловият под е идеалното решение за баня, баня и кухня. Той не се страхува от влага, и, за разлика от плочки, винил не е студено. Тя може да бъде поставена върху топлия под, а нейната здравина е много по-висока от тази на ламината.

Някои въпроси и отговори

По време на монтажа на пода могат да възникнат различни проблеми.

  • Ако виниловият панел вече беше залепен, но товарозахващащото устройство осъзна, че греши, остана там, може ли ламелата отново да бъде залепена?
Рустична спалня

Рустик стил спалня

Можете да - кажете специалисти. Но ако го направите веднага, а не след 2 дни. По-добре, разбира се, правете всичко от първия път, много внимателно, следвайки препоръките на производителите. Не забравяйте, че виниловият под не харесва прах, от който лепилото веднага се разваля. Ето защо най-добрият начин да направите инсталацията е в края на ремонта, старателно почистване на стаята от кал. И ако сте започнали да полагате винилови плочки, най-добре е да не ги оставяте утре.

  • Възможно ли е да поставите виниловите плочки върху стар покрив или върху неравен бетон?

По-добре да не правите това. Иновативна покритие ще продължи много по-дълго, ако всички предварително процеса конкретните изравняване съединения, както и да се премахне дървото, особено ако тя rassohlos, скърцането, а понякога и лош.

Етажен план за кухнята

Подът в кухнята

Идеален - за разглобяване и монтиране шперплат плочи, върху тях субстрат, а само тогава винил. По-рано или късно ще се появят хълмове или камъчета. При ходене те ще създадат известен дискомфорт и визуално такъв под няма да изглежда перфектно.

данни

Виниловите плочки са отлична алтернатива за ламинат, линолеум и керамични плочки. Предлага се под формата на правоъгълници с различни размери и цветове. Повърхността леко имитира не само дърво, но и камък, промишлен бетон и керамични плочки. Това помага да се създаде място в традиционен и във футуристичен стил, за да се реализират разнообразни дизайнерски проекти.

Повърхността на материала може да бъде матов, блестящ и груб. Последният вариант е предпочитан, когато влажността на помещението е висока.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво представляват виниловите плочки? Прегледи от експерти и характеристики на материалаКакво представляват виниловите плочки? Прегледи от експерти и характеристики на материала
Това, което се характеризира с подови покрития винилТова, което се характеризира с подови покрития винил
Каква трябва да бъде подовата настилка за избраните от вас помещенияКаква трябва да бъде подовата настилка за избраните от вас помещения
Винилови плочки, плочки, предимства и инсталационни характеристикиВинилови плочки, плочки, предимства и инсталационни характеристики
Винилова настилка е всичко за материалВинилова настилка е всичко за материал
Какви са декоративните подови настилки и как да ги инсталирате?Какви са декоративните подови настилки и как да ги инсталирате?
Винилови подови плочкиВинилови подови плочки
Модерен подови настилки ламинат, линолеум, винилов подМодерен подови настилки ламинат, линолеум, винилов под
Как и от какво да се подове в къщата и апартаментаКак и от какво да се подове в къщата и апартамента
Характеристики на избор на подови настилкиХарактеристики на избор на подови настилки
» » Винилови настилки Предимства и недостатъци
© 2021 BggeHat.com