Това, което се характеризира с подови покрития винил

Винилови настилки

Модерните материали за подови настилки, произведени от най-новите технологии, имат различни характеристики на изпълнение. И повечето от тях са силно устойчиви на износване. Но нищо не е вечно и по всяко време може да се образува подуване на ламината, или паркетът да може да се надраска с нож, падащ върху него. В този случай обръщайте внимание на виниловото покритие. Този материал не е познат на всички, така че има смисъл да говорим повече за него.

Малко от историята на един добре забравен стар

Винилови подови настилки са модерни през 30-те години на миналия век. Но с течение на времето те бяха незаслужено забравени. Така че само по-старото поколение може да си спомня такъв материал. Те покриваха подовете в детските градини или столовете и като правило те бяха просто многоцветни квадратчета. Но съвременният винил, въпреки че е същият в състава си, има значителни разлики от стария човек, особено по отношение на дизайна.

Да го опознаем отново.

Какво се характеризира с този материал?

За пореден път идващи на строителния пазар и придобиването на доверието на потребителите, виниловите подови настилки стават все по-често срещани при различни завършвания. Подобна триумфална възвръщаемост се дължи на някои характеристики на този материал.

Разнообразие от цветове и текстури

Всеки основен производител има най-малко 150 имена на такъв материал, различаващи се по цвят и текстура. Най-често това са най-популярните текстури от дърво и камък. Но през последните години на пазара се появиха различни екзотични цветове. Ето защо, за да изберете опция за интериора на вашия апартамент няма да бъде трудно.

Ниска цена и лесна поддръжка

Винил покритие в спалнята

Винил паркет Contesse

Винилова настилка на фона на други съвременни материали има много малко разходи. На цена от един квадратен метър, те са сравними с ламинат със средна класа стабилност, въпреки че те превъзхождат качеството.

По време на работа, те не изискват специално внимание и грижи и също така са лесни за почистване.

сила

При условие, че инсталацията ще бъде извършена в съответствие с правилата, покритието ще бъде безпроблемно от 15 до 20 години.

Хомогенните или композитните керемиди по време на производството са боядисани по цялата дебелина на материала. Ето защо дори дълбоките драскотини не са забележими на повърхността му.

Освен това, теоретично е невъзможно да се изглажда този материал, а устойчивостта на износване на винилови настилки зависи изцяло от дебелината на защитния слой.

Проста инсталация и поддръжка

Всеки може да се справи с полагането на този материал. В продажба има самозалепващи се покрития и плочки, монтирани върху специални съединения. И в двата случая работата се извършва достатъчно бързо и не изисква специални умения. И ако по някакъв начин сте повреждали материала, е много лесно да го демонтирате и да го замените с нов елемент.

Плюсите могат да бъдат приписани и на факта, че виниловите подови покрития на допир винаги са топли. На тях е приятно да ходим с голи крака, а горният слой против изплъзване ги прави безопасни.

Разберете недостатъците на покритието

За съжаление, този материал за подови настилки не е без недостатъци, които се доказват от отзивите на клиентите.

Токсичност при изгаряне

Винилен под в чакалнята

Винилова настилка

Въпреки факта, че винил не принадлежи към материали с висока горимост, но в случай на пожар, той създава определена опасност.

Факт е, че когато е изложен на високи температури, той отделя токсични вещества, които оказват неблагоприятно влияние върху човешкото тяло. Но е по-добре да не мислите за най-лошото, така че този недостатък може да бъде пропуснат.

Страх от ултравиолетовите лъчения

Този недостатък е по-подходящ за евтините плочки. При постоянно излагане на слънчева светлина повърхността им губи своята яркост.

Във всеки случай това е неприятен фактор. Но по-скъпите варианти на винилови настилки не се влияят от това.

Страх от химическото замърсяване

Такива покрития са отлични за почистване. Но има някои видове замърсители, които са много трудни за отстраняване.

Особено неприятни ивици от токчета или гумени пера с обувки. Ако не премахнете отпечатването във времето, няма да можете да се отървете от него по-късно.

Токсични изпарения

За първи път след монтажа винилови подови покрития освобождават летливи вещества от органичен произход. Тяхното въздействие върху човешкото тяло може да бъде опасно.



Но това отново се отнася само за евтини материали с неизвестни марки. Ето защо, при покупка винаги се изисква сертификат за качество.

Правила за инсталиране

Винил ламинат (винилова настилка)

Монтаж на винилова настилка

Запознаването с виниловите настилки ще бъде непълно, ако не говорите за инсталацията му. В началото ние ще характеризираме целия процес.

Въпросът е, че при винилните продукти се имат предвид различни материали. За всички от тях основният компонент е винил, представен от горния слой, а субстратът може да бъде различен.

Това е плочка, паркет с ключалка и ламинат на лепило или с интелигентна лента. Естествено, във всеки случай инсталацията се извършва по свой начин.

Нека да разгледаме общите точки и да се съсредоточим върху различията в инсталацията.

Адаптиране на обхвата

Тази процедура се извършва с всеки материал за подови настилки. След закупуване и доставка до къщата не бързайте да го разопакова. Позволете да легнете за няколко дни за аклиматизиране.

Съществуват и някои препоръки относно температурния режим:

  • Ако материалът е транспортиран от мястото на покупка до къщата при външни температури под -10 ° C, то може да бъде разопакован само след 48 часа. Ако транспортирането се извърши в по-топло време, след това в един ден.
  • За да се осъществи инсталацията без излишни температури, температурата в помещението преди работа трябва да се поддържа от +15 до +25 градуса през деня и същата в края на работата.
  • Желателно е да се създаде и удобна влажност в стаята - не повече от 60.
  • Ако трябва да поставите виниловият капак със залепващата основа на повърхността с вградената система от топла подове, изключете го от захранването най-малко три дни преди началото на инсталацията.

Надеждната основа е ключът към успеха на всяка работа

Подово покритие под винилови настилки

Подравнете основата

Този факт се отнася до полагането на всякакви покрития. Основното е, че основата трябва да бъде чиста и суха. Съгласно препоръките, съдържанието на влага в покритието за винил не трябва да надвишава 5. При полагането на материала върху специални лепилни съединения се образува водонепромокаем филм. И ако повърхността на основата съдържа повече влага, отколкото е необходимо, лепилото в крайна сметка ще се разпадне и рано или късно материалът ще падне от повърхността.

За да разберете нивото на влагата на субстрата, можете да използвате специален инструмент - хигрометър. Ако не, тогава можете да използвате следния метод. Вземете малко парче плътно полиетиленово метър на метър и лепяща лента. Поставете го във всяка част от стаята, като стените стегна здраво от всички страни и я оставете за една нощ. Ако на сутринта се виждат капки вода под филма, повърхността няма да изсъхне и ще трябва да изсъхне напълно поне 5 дни. Ако няма капки кондензат за работа, можете да започнете веднага.

Също така са двусмислени ситуацията с изравняването на повърхността. Подложката трябва внимателно да се подготви и да се почисти. Ако има чипове и черупки, тогава всичко това трябва да бъде запечатано и, ако е възможно, да бъде изравнено със замазка. Ако това не стане, всички неравности, останали на повърхността, се отпечатват върху виниловия материал.

Полагане на неподготвена повърхност

В линията на винил материал има видове покрития, които не изискват цялостна подготовка на повърхността. Те са разположени по плаващ начин, не са залепени към основата. Достатъчно е само да се ремонтират дълбоки пукнатини - макар и малки, но подготовката ще се изисква.

Тези материали включват гъвкав ламинат Allure Floor - второто име на винилови покрития. Тя е закрепена за лепене на ключалки, а докинг плочките изглеждат чудесно дори при хоризонтални люлки до 3 мм. Този тип винилно покритие може да се монтира върху стари довършителни материали без тяхното предварително демонтиране.

Единственото нещо, което трябва да направите, когато полагате материали с ключалка или лепило, е да почистите изцяло работната повърхност. Каквото и подготвителна работа да направите, дори и най-минималната, в крайна сметка не забравяйте да отстраните всички остатъци от повърхността, а по-скоро да я вакуумирате.

Повърхностна маркировка и полагане

Винилови подове - характеристики и характеристики на монтажа

Разположение на винил лист

Разглеждайки напред, казваме, че за материали с ключалка не се практикува предварителна маркировка. Инсталацията се извършва чрез експресния метод, поради което в технологичния компонент няма нищо свръхестествено. Полагане започва от типа инсталация за плочки от далечната стена по отношение на входната врата и към изхода.

Плочата, закрепена към лепилото, все още изисква предварителна маркировка. Принципът е следният - първо намерете центъра на стаята, а след това, в зависимост от него, стаята е разделена на четири еднакви части. Плочките започват да се разпространяват от средата на единични линии от централната лента в различни посоки последователно. Лепилото е акрилово или диспергирано. Нанесете го с назъбена мистрия и след 5-минутна експозиция поставете керемиди с малко задържане.

Последната стъпка е да проверите качеството на стила

След като завършите инсталирането на подови настилки от винил, трябва да проверите качеството на инсталацията. Обърнете специално внимание на ръбовете и ъглите. Дори и да са малко, те ще са сравнително кратки. Постепенно всички подови елементи ще започнат да се разкриват. Ето защо, такива места са, ако е възможно, залепени или напълно заменени.

Кварцови плочки от PVC

Подложен бе винил

Ако повърхността на материала остава следи от лепило, те веднага се отстраняват с алкохол или сапун. Някои хора пренебрегват това, но напразно. Макар че прозрачни петна от лепилото и не са забележими на повърхността, те могат по-късно да се откъснат заедно с парче декоративен филм, оставяйки забележимо петно.

Накрая поставете повърхността в ред и я изплакнете с вода само 2 дни след края на монтажа. През това време лепилото ще изсъхне напълно и ще се подобри. Ето защо, преди това време подът не трябва да се измива. Дори малко количество влага, захваната между плочките, ще попие състава и впоследствие материалът ще започне да се ексфолира.

Виниловото покритие на гъвкава основа не изисква такива предпазни мерки. Използвайте го по предназначение и го изплакнете с вода веднага след монтажа.

заключение

Разбира се, за да се опишат напълно качествата на материала и да се дадат подробни схеми за редактиране, ще се изисква много повече информация. Зависи от виниловото покритие да заемаш уважавано място в къщата, зависи от теб. Но с пълна сигурност може да се каже, че по никакъв начин не е по-нисък от съвременните конкуренти - ламинат или линолеум. И от някои характеристики дори ги надминава.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Винилови настилкиВинилови настилки
Изберете етажИзберете етаж
Винилови настилки Предимства и недостатъциВинилови настилки Предимства и недостатъци
Характеристики на плочката от лиственицаХарактеристики на плочката от лиственица
Избор на основните критерии и характеристики на виниловите плочкиИзбор на основните критерии и характеристики на виниловите плочки
8 Плюсове и минуси на винилови подове8 Плюсове и минуси на винилови подове
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Предимства при използването на порцеланови каменинови подови настилкиПредимства при използването на порцеланови каменинови подови настилки
Ламинат за настилкиЛаминат за настилки
» » Това, което се характеризира с подови покрития винил
© 2021 BggeHat.com