Изберете етаж

Подови настилки

Водени от собствените си предпочитания и особености на дизайна на стаята, трябва да се помни, че подови покрития поемат по-голямата част от оперативния товар. Той е построен в частни къщи, апартаменти, офиси, промишлени помещения, магазини и кина. То може да бъде приятно, меко, хлъзгаво и студено.

В зависимост от предназначението на помещението и като се вземат предвид индивидуалните предпочитания, се избират различни видове и варианти на покритие. Във всеки случай тя трябва да бъде:

  1. Красива и приятна по текстура.
  2. Устойчив на износване и лесен за почистване.
  3. Съответства на функционалната му цел.
  4. Лесно се заменя в случай на неизползваемост или неизправност на частите.

Видове подови настилки

Днес, като се имат предвид възможностите за подови настилки, е лесно да се изгубите в тяхното разнообразие. Съвременният пазар на тези продукти е пълен с евтини и скъпи, красиви и удобни, модерни и традиционни, леки и тежки, естествени и синтетични продукти. Въпреки това трябва да се обърне сериозно внимание на процедурата за подбор, като разберем, че настилката трябва да продължи най-малко 10 години.

линолеум

Най-търсените показатели за качество, лекотата на използване и разнообразието на ценовата политика са линолеумът, заемащ водещи позиции. Този подът е естествен и синтетичен.

 Природни продукти

Естественият линолеум в състава си има свързващи смоли, каучук и различни растителни масла. Като екологично чист продукт, тази настилка се отнася до доста редки и висококачествени продукти.

В ядрото си балатум има тъкани от юта. Компонентите на горния слой са натрошената коркова кора, лененото масло, иглолистната смола и различни естествени багрила. Класическият му дизайн е представен от мраморни петна в различни цветове на дъгата. Благодарение на лененото масло в състава на тези продукти има отлични бактерицидни свойства през целия живот на продукта.

Такива подови настилки са най-търсени в болници и здравни заведения, спортни и образователни институции. тя е:

  1. Той има отлични антисептични свойства.
  2. Устойчив на агресивни среди.
  3. Не реагира на домакинските химикали.
  4. Тя не е смачкана от женски токчета.
  5. Не избледнява и не променя текстурата с течение на времето.

Полимерни продукти

Модерен устойчив на износване полимерен линолеум има отлична способност да издържа на доста високи температури на топъл под. Изработва се на основата на синтетичен полимер поливинил хлорид с добавяне на различни пигменти, пластификатори и пълнители. Специалната производствена технология ви позволява да създавате върху тези продукти чертежи с ефект на обема.

В специална група от полимерен линолеум материалът се изолира на топла основа. Тя може да бъде филц, естествена или синтетична юта.

паркет

Подовото покритие на паркета е една от най-скъпите опции за подови настилки. Ценовото му ниво е оправдано от неговата привлекателност, елегантност и издръжливост. Основните характеристики на паркета са отлично изпълнение:

  • сила;
  • плътност;
  • хигроскопичен;
  • твърдост.

Ще анализираме всичко в ред:

  1. Плътност. Тя се характеризира със съотношението на теглото на паркетната дъска към индекса на обема. С висококачествени паркетни елементи издържат всички видове метални закопчалки под формата на пирони и винтове.
  2. Хигроскопичността характеризира способността на дървото да абсорбира влагата. Колкото по-висока е тази стойност, толкова по-малко влага се поглъща в дъската. Паркетът обаче е дърво, което може да се надуе и да се увеличи по размер при висока влажност. Това води до нарушаване на целостта на паркетната повърхност. Когато влагата в помещението е суха, влагата от паркета се изпарява, микровълните се появяват в нейните елементи и се образуват видими цепнатини между тях.
  3. Оптималното съдържание на влага в паркетните елементи трябва да бъде в диапазона 6-12.
  4. Твърдостта характеризира устойчивите на износване качества на паркета. Колкото по-трудно е дървото, толкова по-малко е изложено на външно механично увреждане и колкото е по-устойчиво на абразия и надраскване.

Керамични плочки

Брой в хотела

Подови настилки - теракота

Подовата настилка от този вид довършителни материали е най-популярна. Керамичните плочки имат редица отлични характеристики. тя:

  • Устойчив на влага и не изгнива.
  • Не отделя вредни вещества.
  • Устойчив на агресивна химия.
  • Не се изкривява и не се поддава на абразия.
  • Има отличен външен вид.


Информацията за якостта и способността за устойчивост на абразия, които са основните критерии, винаги може да бъде получена от сертификатите за качество на производителя.

Важно е да изберете най-безопасната плочка с най-голям коефициент на триене.

Производителите предлагат 4 вида плочки по отношение на безопасността:

  1. Много опасно с коефициент на триене до 0.19.
  2. Опасен, чийто коефициент на триене е 0,19-0,39.
  3. Относително безопасно - от 0.39 до 0.71.
  4. Сейф с коефициент над 0.75.

Информация за коефициента на триене на керамичните плочки се намира на пиктограмата на всяка опаковка.

Ламиниран паркет

Изключително популярно и търсено през последното десетилетие стана подова настилка от ламиниран плот. Това е панел на основата на ПДЧ или ПДЧ със силно покритие. Това покритие е образувано от няколко слоя специална хартия, импрегнирани с меламинови смоли и пресовани с плоча при висока температура и под налягане.

За да увеличите якостта на смолата за горния слой, добавете алуминиев диоксид, корундни микрочастици и антистатичен агент.

Системата за заключване на ламинираните плоскости осигурява временни предимства за монтажа. Подът на ламината не трябва да се върти, да се шлайфа или лакира.

материя за килими

Подови настилки от мокет

Килим - универсален килим

Без съмнение, най-удобната настилка, използвана в последно време - това е килим. Тя придава топлина, мекота и комфорт, което го отличава от другите подови материали. Килимът олицетворява дизайнерските идеи, подчертава стила и формата на интериора.

Това покритие се състои от няколко бази. Основната основа, върху която е прикрепена дръжката, е тъкана или нетъкана. За тъкана основа се използват изкуствени или синтетични влакна в различни пропорции. Като основна база може да се използва пяна. Този материал е на разположение, евтин и издръжлив. Поради това се използва за по-често изработване на килими.

Нетъканата основа на килима се състои от полиестер или фриселин, който служи като дантелен материал. Използва се като фиксиращ слой, който държи влакната на купчината на първична основа.

За да се гарантира, че влакната са здраво задържани, технологията за производство на килими включва внасяне на фиксиращ слой. Те могат да бъдат поливинилхлорид, латекс или полиуретан, полиакрил или поливинил ацетат. Закрепващият слой повишава нивото на пожарна безопасност и намалява образуването на статично електричество върху лентата за покриване.

Вторичният субстрат е слой, който е в пряк контакт с пода. Направете го от пенолен латекс, филц или текстил. Този слой осигурява на килима звуко- и топлоизолационни свойства, запазва формата си и предотвратява свиването.

заключение

Създаване на нов интериор, трябва да разгледате внимателно всички видове подови настилки и да изучите техните характеристики. Това ще ви помогне да изберете най-доброто решение за инсталиране на пода и създаване на удобни условия.

Паркетът прави пода уникален и външно скъп. Ламинатните плоскости са удобно свързани посредством зъбни канали. Тяхната повърхност е много силна и богатството на текстовото решение позволява на дизайнерите да претворят своите идеи в реалност.

Широкият избор на подови настилки, предлагани от пазара на строителни материали, дава възможност за намиране на всяка възможност в зависимост от дизайна и финансовите възможности. Твърдите подови настилки под формата на керамични плочки са идеални за помещения, през които преминават голям брой хора. Мекият килим ще осигури комфортен престой, усещане за топлина и лукс в спалните, както и детски стаи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
Плочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетикаПлочки kerama marazzi хармонично съчетание от отлични технически характеристики и естетика
Характеристики на избор на подови настилкиХарактеристики на избор на подови настилки
Най-добрият производител на ламиниран паркетНай-добрият производител на ламиниран паркет
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Характеристики на селекцията на климатици за различни стаиХарактеристики на селекцията на климатици за различни стаи
Универсални пердета за блиндирани жилища и офисиУниверсални пердета за блиндирани жилища и офиси
Характеристики на ламинатаХарактеристики на ламината
Подова дъскаПодова дъска
» » Изберете етаж
© 2021 BggeHat.com