Винилови настилки

С винилови настилки почти всеки човек е трябвало да се изправи, ако не и у дома, а след това да посети роднини и приятели със сигурност. Преди това този материал е бил произведен под формата на многоцветни квадратни плочки и е използван за довършване на пода в голямо разнообразие от стаи.

Винилови настилки

Винилови настилки

Съвременните довършителни работи са претърпели много качествени промени, главно по отношение на дизайна и характеристиките на изпълнението. След това ви каним да се запознаете с предимствата и недостатъците на съвременните винилови настилки и да научите подробните инструкции за самоинсталацията му.

Виниловото подово покритие е подходящо за всеки интериор

Виниловото подово покритие е подходящо за всеки интериор

Основни предимства и недостатъци на материала

Винил, както и всеки друг довършителен материал, има редица силни и слаби качества. Поканени сте да ги прочетете в следната таблица.

Таблица. Плюсове и минуси на винил за секс

Предимства Недостатъци
Широка гама от дизайнерски решения.



В колекциите на всеки повече или по-малко голям производител традиционно се представят над 100 имена на разглежданото разнообразие. Панелите, които симулират камък и дърво, са най-широко използвани, но всичко е наред с многоцветни решения, така че изборът на подходящ вариант няма да бъде абсолютно труден.
Излагане на изгаряне.



Винилът не е особено запалим материал, но в случай на пожар той започва да отделя вредни вещества за човешкото здраве и дори живота.

Ето защо е силно препоръчително да не се използват винилови настилки в помещения с риск от пожар.
Достъпни цени.



Най-скъпият етаж винил струва средно не повече от $ 40-50 на 1 м2. Същевременно на пазара се предлага широка гама от бюджетни покрития от 15-20 долара, което е сравнително евтино.
Ниска устойчивост на ултравиолетово действие.



Директната слънчева светлина води до бледо покритие и появата на жълти петна върху него. В по-малка степен се подлагат на това скъпи модели на покритие с подобрен защитен слой.
Ненатрапчив по време на работа.



Етажният винил е лесен за почистване и не се нуждае от допълнителни оперативни разходи.
Риск от появата на химически петна.



Винила е непретенциозен при употреба, но е изключително трудно да се премахнат някои от мръсотията от него. Такива петна включват следи от токове, гумени подложки и други продукти, изработени от този материал.
Добри показатели за здравина.



Ако не разваляте покритието умишлено, то ще трае средно 15-20 години. Най-стабилните са хомогенни и композитни плочки. За отпечатване на покрития тази характеристика се определя от дебелината на слоя защитен материал. При избора на печатни платки, дайте предимство на добре познатите производители - затова е по-безопасно.
Токсично отделяне.



Нискокачественият подови винил може да отделя различни вещества, които са опасни за човешкото здраве. Ето защо, когато купувате материал, трябва да помолите продавача да представи сертификати за качество.
Лесен стил.



На практика всеки може да овладее инсталацията на подови винили. Производителите произвеждат самозалепващи се плочки и материал, който изисква допълнително нанасяне на специално лепило. Не са необходими специални умения за инсталиране на двата типа материали.
Трудност на рециклирането.



Винилно покритие - чисто изкуствен материал, т.е. за естествено разлагане не е наклонен. За рециклирането също така трудно се използва. С оглед на това, разграденият винил се натрупва в депата, което не отразява по най-добрия начин състоянието на околната среда.
Възможност за възстановяване.



Етажната винилова обвивка трябва да бъде ремонтирана. Премахнете повредените елементи, заредете вместо тях нови и всичко е наред.
Търсенето на земята.



Технологията за монтиране ви позволява да поставите винил дори върху горния етаж, но основата за покритието трябва да е равна и да отговаря на изискванията за нивата на влажност.
Приятна външна текстура.



На пода, завършен с винилови панели, е хубаво да ходи бос. Материалът е доста топъл и не се подхлъзва.

Самоинсталация на покритието

Винилови настилки

Винилова подова настилка. Богат асортимент

Към разглежданата категория на подови покрития има няколко разновидности на довършителни материали, направени на базата на същия начален компонент, но са различни по отношение на техните конструктивни характеристики и следователно на реда на опаковане.

Пазарът включва плочки, панели с заключваща система, както и гъвкав винилов ламинат с лепилна основа или специална интелигентна лента. След това ще бъде описана общата процедура за инсталиране на въпросния материал, като се посочват ключовите разлики.

Гъвкав винил ламинат

Гъвкав винил ламинат

Фина подова настилка от винил ламинат

Фина подова настилка от винил ламинат

Първият етап. Позволяваме на покритието да се адаптира към условията в стаята

Не бързайте да разопаковате материала веднага след доставката му в ремонт. Винил изисква 2-дневно адаптиране към условията на околната среда при транспортиране при температура по-ниска от + 10 ° С. Ако по време на транспортирането е по-топло, времето на привикване е намалено до 1 ден.

Препоръките за температурни индикатори по време на полагането на винил се дават от производителя. Средно тези стойности се поддържат в диапазона от + 15-26 ° C - тази температура трябва да се поддържа в помещението през деня преди и след работа. Ако стаята има подово отопление, тя трябва да бъде преустановена една седмица преди завършването и да не работи за същия период след завършването й.

Цената на винилови настилки "Allure". изтегляне

походка

Вторият етап. Подготвяме основата за монтаж

Преди всичко подът трябва да е сух и чист. Това изискване е особено вярно за лепилните сортове винилово покритие.

Съдържанието на влага в пода не трябва да бъде по-голямо от 5. Изискването е оправдано от факта, че материалът за производство на панели е напълно водоустойчив. Водата, която просто няма да отиде никъде, ще започне да унищожава лепилото. В резултат на това самият винил ще се отлепи.

За да се провери влажността, се проектира хигрометър. При негово отсъствие изрежете парче полиетилен с размери около 1 x 1 м, поставете го на земята с лепяща лента и го оставете за около един ден. В случай на кондензация на фолиото, влажността на пода надвишава 5 - работата може да започне само след намаляване на този индикатор. При липса на кондензационна влага, можете безопасно да пристъпите към довършителните работи.

Саморазливна смес за подравняване на пода

Саморазливна смес за подравняване на пода

Ако плочката е залепена към основата, тя трябва да бъде предварително подравнена. В противен случай, с течение на времето, всички нередности ще се появят върху материала на финала. Най-оптималният вариант на изравняване е използването на самонивелиращи се съединения.

Саморазливна Ceresit CN 68

Саморазливна Ceresit CN 68



Ако полагането на винил се извършва без залепването му към основата, подравняването може да бъде ограничено чрез запечатване на дълбоки пукнатини с шпакловка. Средно производителите търпят разлика от не повече от 3 мм на 1 м2 от площта, която трябва да бъде подрязана.

Големи пролуки в дървения под са запечатани чрез задвижване на дървени клинове

Големи пролуки в дървения под са запечатани чрез задвижване на дървени клинове

Ремонт на дълбока пукнатина в бетонния под

Ремонт на дълбока пукнатина в бетонния под

И накрая, основата трябва да бъде внимателно почистена от отломки и прах. Всяко превключване от трета страна ще доведе до влошаване на надеждността на ключалката или лепилото. Първо, основата се почиства с метла и прахосмукачка, след което се покрива с грунд. Благодарение на грундния слой ще бъде осигурено допълнително свързване на частиците и повишаване на адхезионните характеристики на покритието.

Подготвяне на пода

Подготвяне на пода

Третият етап. Маркиране и довършителни работи

Винил на адхезивна основа, както и неговият аналог с ключалка, не се нуждаят от предварително маркиране на пода. Такова покритие се вписва без ненужни действия. Завършването започва с монтажа на панели по стената, доколкото е възможно от вратата. Първите плочки / панели са монтирани в ъгъла. Постепенно капитанът се придвижва напред към вратата. Действията се повтарят, докато приключи цялата планирана област.

Завършването започва с монтажа на панели по стената

Завършването започва с монтажа на панели по стената

За да свържете една лента с друга, трябва да държите единия от тях под ъгъл 45 градуса. Горният ръб на една лента трябва да се припокрива по долния край на другия

За да свържете една лента с друга, трябва да държите единия от тях под ъгъл 45 градуса. Горният ръб на една лента трябва да се припокрива по долния край на другия

Полагане на винил ламинат

Полагане на винил ламинат

Полагане на винил ламинат

Полагане на винил ламинат - просто и бързо

Полагането на винилово покритие се извършва след няколко минути

Полагането на винилово покритие се извършва след няколко минути

Видео - VINILAM с лепило за лепило

Ако монтирането на лентите включва използването на лепило, основата трябва да бъде предварително маркирана. На първо място, капитанът намира центъра на стаята. За да направите това, достатъчно е да свържете противоположните ъгли към диагоналите и да установите точката на тяхното пресичане - това ще бъде центърът на стаята. След това основата е разделена на 4 сектора с приблизително еднакъв размер.

За да отрежете баровете, използвайте молив, владетел и строителен нож

За да отрежете баровете, използвайте молив, владетел и строителен нож

Първите плочки се монтират в сектора, който е най-отдалечен от вратата към стаята, като се започне от центъра на стаята. Последователността на работа е много проста: с назъбена шпакла на основата е покрита с дисперсия или акрилен адхезив състав, господар му дава малко сухо и поставя винил лентата. Работата се извършва в посока "от себе си", т.е. капитанът ще трябва да се придвижи напред върху поставената подова настилка.

Адхезия на винилно покритие

Адхезия на винилно покритие

Четвъртият етап. изключване

В крайна сметка се проверява качеството на инсталацията. Обърнете специално внимание на ъглите и ръбовете. Разхлабените съседни елементи по-добре да се повторят - няма да се разтягат за дълго време.

За да премахнете следи от лепило, използвайте парцали, напоени със сапунен разтвор или алкохол. Покритието може да се измие най-малко 24 часа след края на работата. За да направите мебели, оборудване и други интериорни елементи да бъдат разрешени най-малко 2 дни по-късно. През този период лепилото ще има време да изсъхне достатъчно и да получи необходимата сила. Изискването е приложимо само за материали, монтирани с помощта на лепилни смеси. Други разновидности на виниловото покритие трябва да се използват веднага след завършване на споразумението.

Сега сте наясно с характеристиките на виниловото покритие и реда на неговото полагане. Получените знания ще ви помогнат да направите правилния избор и да се справите с всички планирани дейности, без да включвате специалисти от трети страни.

Винилови настилки

Винилови настилки

Винилова настилка в интериора

Винилова настилка в интериора

Успешна работа!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Етаж от Vinyl плочки Плюсовете и минусите на употребаЕтаж от Vinyl плочки Плюсовете и минусите на употреба
Винилови подови плочкиВинилови подови плочки
Това, което се характеризира с подови покрития винилТова, което се характеризира с подови покрития винил
Винилови плочки, плочки, предимства и инсталационни характеристикиВинилови плочки, плочки, предимства и инсталационни характеристики
Винилова настилка е всичко за материалВинилова настилка е всичко за материал
Винил тапети за кухняВинил тапети за кухня
Винилови подови плочкиВинилови подови плочки
Модерен подови настилки ламинат, линолеум, винилов подМодерен подови настилки ламинат, линолеум, винилов под
Винилови настилки Предимства и недостатъциВинилови настилки Предимства и недостатъци
Как и от какво да се подове в къщата и апартаментаКак и от какво да се подове в къщата и апартамента
» » Винилови настилки
© 2021 BggeHat.com