Етаж от Vinyl плочки Плюсовете и минусите на употреба

Цветни винилови плочки

На пазара на строителни материали има постоянно нови елементи, които привличат вниманието както на специалистите, така и на потребителите. Една от тях - винилови плочки - евтино подово покритие, много практично и издръжливо.

Тя се отличава с висока здравина и издръжливост, а навън може да изглежда като дърво, камък или линолеум. Но за разлика от тях, повърхността на пода след инсталиране на плочките няма да бъде студена. Такива високи потребителски качества на материала се формират благодарение на уникалната структура на плочките.

Характеристики на структурата

В продажба има няколко разновидности на описания материал. Но те имат приблизително една и съща многопластова структура. Като основна суровина се използват пластификатори, винил и поливинил хлориди.

Основата на плочката е от винил, подсилена с пластификатори. Над него лежи декоративният слой, който е отговорен за рисуването на подовата настилка. Модерните технологии позволяват създаването на оцветяващи вещества, които равномерно лежат на повърхността, като образуват ясен модел. Боята е здраво закрепена към основата и много вероятно имитира повърхността на дърво, камък или керемиди. За допълнителна защита декоративният слой е покрит със специален филм, предпазващ материала от изгаряне.

Предната страна е много силен винил прозрачен слой. Освен това се подлага на обработка, която прави подовата плочка стабилна не само за високи механични натоварвания, но и за химически ефекти.

Модерните винилови плочки имат плюсове и минуси. Препоръчително е да ги изучите, преди да купите материала.

Положителни аспекти на употребата

Създаването на винил плочки, производителите се опитаха да вземат под внимание и премахване на всички недостатъци на съществуващите настилки. Така се появи материалът, който има гъвкавостта на линолеума, силата и стабилността на естествения камък, както и лесната инсталация, присъща на ламинирания ламинат.

Визуално самозалепващите се винилови плочки могат да бъдат като скъпи парчета парчета, керамични плочки, мраморна облицовка и кожени гарнитури. Това разнообразие помага на дизайнерите да приложат всякакви стилистични концепции и да създадат интересен интериор. Съществуват колекции с екстравагантни рисунки, благодарение на които изкуствена морава може да се появи под краката ви, може да тече брегова вълна или пясък на плажа и речен пясък ще зарадват окото.

Основни предимства на материала

Винилови подови плочки в дизайна

Винилови плочки в интериора

  • Изучавайки техническите параметри на материала, трябва да се отбележи, че виниловата плочка може да служи с вяра и истина за 35 години. Това е гаранцията, дадена от съвременните производители. Ако същевременно в състава му има кварцов пясък или минерална троха, тогава горният слой показва изключително слабо абразия. Цветът не изгаря, затова подовата настилка изглежда като нова за десет години.
  • Радвам се, че полагането на винилови плочки Ви позволява да създадете запечатано подово покритие, което не се страхува от влага. Поради това обстоятелство описаният материал може да се използва за декориране на подовете в банята, закрития басейн и откритите игрища. И нито влагата, нито температурните колебания могат да разрушат размера на облицовката и това е друго голямо предимство пред алтернативните варианти.
  • За разлика от корк, виниловите плочки не се страхуват от дългите механични товари. Следователно, тя не образува следи от тежки мебели. Освен това, дори и с времето, което няма да намерите по повърхността на материалните чипс, има пукнатини, драскотини, пукнатините, вдлъбнатини и washouts.
  • Гризачите не кълват такава плочка, тя не образува мухъл, а гъбите не се размножават. Това не е алерген, така че това облицоване е абсолютно безопасно за човешкото здраве.
  • Простото полагане на винилови плочки, както и достъпната цена, подчертава описания довършителен материал между другите подови настилки.

Превишава аналозите на виниловите плочки и технологичните аспекти. И всичко това, защото подовата настилка се сглобява от отделни елементи. Те могат да се персонализират до желания размер, като отрязват излишъка с обикновен конструктивен нож. Ламелите са с точни размери, така че можете самостоятелно да комбинирате шаблона и да направите необходимите маркировки.

Материалът е много пластмасов и е лесен за поставяне на пода, има сложна конфигурация или склонове. Тя тежи малко, така че не е трудно да се транспортира. Изключително проста схема на монтаж значително опростява процеса на инсталиране. Всеки може да го направи, без да прибягва до помощта на специалисти. Можете да поставите керемида на всяка основа и тя не се нуждае от субстрат. И това е допълнително спестяване. В резултат на това завършената подова настилка е с малка дебелина, така че височината на таваните не се яде.

Отрицателни аспекти на употребата

Плочките са размазани

Винилови подови плочки

Въпреки огромния списък от очевидни предимства, има винилови плочки и недостатъци, за които трябва да говорим и за:

  1. Преди полагането внимателно да почиствате повърхността на пода, така че да няма големи частици, камъчета и други елементи, които могат да повредят мекия и гъвкав материал отвътре.
  2. В процеса на производство на винил, нефт и газ се използват. След обработка с помощта на тях се създава синтетичен материал, който не е обект на биологично разпадане. Това означава, че след употребата няма да можете да използвате винил. Той често стига до депа и лежи там в продължение на десетилетия, причинявайки щети на околната среда. В края на краищата учените все още не са разбрали как да го използват след рециклирането.
  3. В началните етапи на експлоатация има незначително отделяне на токсични газове. Тяхната концентрация е ниска, но човешкото тяло с отслабен имунитет може да реагира отрицателно на такъв феномен. Ето защо не използвайте плочки, за да декорирате пода в детските стаи.
  4. Конвенционалните винилови плочки са устойчиви на химически атаки. Но има вещества, които могат да променят външните свойства на материала при взаимодействие с него. Например, ако поставите гумени рогозки на виниловия под или вървите около плочките в гумени ботуши, материалът ще изчезне и ще загуби оригиналния си цвят. И това трябва да се вземе под внимание.
  5. След като се полагат на пода, се получава много силно подово покритие с висока степен на херметичност. Това е добро от едната страна. Но от друга страна, такова обстоятелство има своите недостатъци. В случай на повреда на един обект, заменете го с нов и ще трябва да смените подовете напълно.
  6. Използвайте винил, където има открит огън, например в кухнята, не можете. В случай на пожар, той отделя голямо количество токсични вещества.
  7. И още една важна собственост. Винил ви позволява да създадете най-тънките подови настилки. Това означава, че не можете да изолирате пода с него. Ако има такава нужда, ще трябва да купите нагревател поотделно и да извършвате сложни инсталационни работи. И това са допълнителни разходи.

Съществуващи видове

Плочки с ярък дизайн

PVC подови плочки

Както можете да видите, плюсовете и минусите бяха разделени почти еднакво. Това дава на купувача правото самостоятелно да дава приоритет и да решава дали да закупи плочката или не. Тези, които са решили да купят, не пречат на информацията за съществуващите видове материали.



Тя се класифицира според технологичните характеристики. Списъкът показва три разновидности:

  1. Универсални самозалепващи се плочки.
  2. Каменният сорт.
  3. Адхезивно покритие.

Първата опция е най-лесната и най-удобна за инсталиране. На гърба на всеки сегмент е обвивката, която е залепена във фабриката. Тя осигурява незабавно сцепление с чиста и равна повърхност.

На плочата за заключване има пластмасови закопчалки, които се вкарват в системата "скок-канал". Този вид материал се използва само там, където има голям пешеходен трафик.

Лепило покритие - най-евтиното подово покритие. За да го инсталирате, ви е необходимо специално лепило за винилови плочки. Този материал се използва, когато се изискват плаващи подове.

В зависимост от избора на един или друг сорт зависи от характеристиките на монтажа на подовата настилка. В ежедневието най-често се използва последният вариант. По принцип технологията за полагане на лепило е подобна на технологията за полагане на плочки. Има само една разлика. Винил плочки - пластмаса, така че с него лесно можете да завършите вдлъбнатите или изпъкнали области. Елементите се слагат на гърба. Алгоритъмът на действията е изключително ясен.

Характеристики на стил

Полагане на винилови настилки

Винил керемида Contesse

Адхезивните плочки могат да се полагат върху равномерна груб бетонна основа или каквато и да е твърда, не огъната повърхност, изработена от листов шперплат или GVLV плочи. Предварително отстранете прах, мръсотия, петна от мазнини и остатъци от маслени бои от основата.

Обърнете внимание! Подравняването на пода, уплътняващите пукнатини, шевовете, дупките и пукнатините ви позволяват да намалите консумацията на лепило. И това е допълнително спестяване. Преди да постави винил, е по-добре да го оставя да "прекара нощта" в къщата и да се приспособи към атмосферата в стаята. Инсталацията трябва да се извършва при температура не по-ниска от +18 градуса по Целзий.

Преди да поставите елементите върху лепилото, експертите препоръчват те да бъдат разположени на пода "сухи" и да определят началната точка на инсталацията. От нея са изчертани перпендикулярни оси, по които ще се извърши инсталацията.

Има няколко начина за полагане. Тя може да бъде пирамида и диагонални схеми. Като правило, чертежите лесно могат да бъдат намерени на специализирани сайтове или да бъдат компилирани самостоятелно, като се вземат предвид характеристиките на стаята и възможностите за обзавеждане на мебели.

Работа с лепило

Лепила за винилови плочки

Ние правим лепило

Работата с лепилото се извършва съгласно следната схема:

  1. Преди това внимателно изучете инструкцията и намерете в нея времето за полимеризация. Това ще позволи правилното използване на лепилния състав.
  2. Ако извършим полагането, използвайте лепило за винилови плочки. Те размазват малка част от пода, например на 3 квадратни метра. м, като постепенно увеличаваме площта до 5 квадратни метра. м. За прилагането ние избираме гумена шпатула, която има V-образни зъби. Първоначалната област на обработка е началната точка в близост до оста.
  3. Всеки керемиден елемент има стрелки на предната страна - можете да ориентирате върху тях чрез подреждане на елементи. Плочките просто се полагат върху пода и се притискат към нея с ръце. След това се препоръчва незабавно да се отстранят излишните лепила и въздушните мехурчета. Всеки друг елемент се прилага без пропуски. Инсталирането се извършва съгласно избраната схема.
  4. Всеки половин час положената площ се валцува с гумена ролка и изливат нови излишни лепила.

Обърнете внимание! При необходимост разрезът на отделните елементи се извършва само от предната страна. Ако трябва да се намали всяка технологична дупка, например, тръба или врата, е необходимо предварително да се направи картон шаблон и вече върху него да извършва рязане. Рязането се извършва с нож за строителството.

След като инсталацията приключи, се проверява надеждността на фиксирането на всеки елемент. Ако някой се развърне, е необходимо да го премахнете и да го поставите отново.

Както можете да видите, полагането на винилови плочки е съвсем проста. За да изпълните работата, може да ви е необходим минимален брой строителни инструменти. Това е шпатула, лента, гон и остър нож. Основното е да се изчисли правилно количеството материал и не забравяйте да добавите към него 10 на всеки поток, като се вземат предвид грешките в среза.

В един ден могат да се мият нови етажи, а след два - да се поставят мебели. В същото време правилно поставени подови плочки синтетични винил ще продължи много дълго време.

Обобщение по темата

Все по-често за декорация на жилищни и търговски помещения се използват синтетични довършителни материали. Сред тях, винил плочки са много популярни. Той има много оперативни предимства, сред които най-важното е простотата на полагане.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Самозалепващи винилови стенни плочки и стил на стилСамозалепващи винилови стенни плочки и стил на стил
Подови покрития изкуство винил ново поколение на довършителни материалиПодови покрития изкуство винил ново поколение на довършителни материали
Какво е винил ламинат?Какво е винил ламинат?
Какво представляват виниловите плочки? Прегледи от експерти и характеристики на материалаКакво представляват виниловите плочки? Прегледи от експерти и характеристики на материала
Нов плочки за подова настилка от кварцова винилна керемидаНов плочки за подова настилка от кварцова винилна керемида
Разглобяваме подовите настилки от PVC и композицията на плочкиРазглобяваме подовите настилки от PVC и композицията на плочки
Винилови плочки, плочки, предимства и инсталационни характеристикиВинилови плочки, плочки, предимства и инсталационни характеристики
Винилова настилка е всичко за материалВинилова настилка е всичко за материал
Винилови подови плочкиВинилови подови плочки
Модерен подови настилки ламинат, линолеум, винилов подМодерен подови настилки ламинат, линолеум, винилов под
» » Етаж от Vinyl плочки Плюсовете и минусите на употреба
© 2021 BggeHat.com