Модерни подови настилки от PVC плочки, предимства и недостатъци, характеристики на стила

Външни PVC плочки

Когато има въпрос за ремонт на апартамент, искам да използвам материали, които в никакъв случай не биха били по-ниски от естествените аналози в естетическите им качества, но в същото време компенсират недостатъците, присъщи на тях. Универсална подова плочка от PVC ще помогне да се намери компромис между практичност и декоративност. Той има редица изгодни характеристики, така че е много популярен.

С описания материал е лесно да се монтира подово покритие, имитиращо дърво, мрамор, естествен камък или желязо с платинено покритие. Но тъй като PVC се използва като основна суровина, този завършек е по-устойчив на износване. Не се страхува от влага, внезапни промени в температурата и пряка слънчева светлина.

Много е лесно да се грижи за такъв пол. Неговата стабилност няма да бъде засегната от външни фактори, а в крайна сметка плочките от PVC няма да изсъхнат като дърво, няма да бъдат нарязани като естествен камък. Между шевовете никога няма да има пукнатини, пода няма да "води" и няма да покрие "вълни".

Подредени PVC подови настилки, лицето получава нечуплив, не се пързаля, много издръжлив, много привлекателна, внушава усещането за естествен материал и най-важното, топла повърхност, образувайки уютна атмосфера.

Какво е PVC плочки

Модерните подови плочки от PVC имат многопластова структура:

  • Долният слой е направен от хетерогенен материал и примеси от PVC. Те образуват пластичността на основата, осигуряват ниска топлопроводимост и изключват възможността за появата на деформационни процеси.
  • На долния слой чрез метод на фотографско отпечатване се поставя необходимия рисунък, който позволява да се имитира повърхност от всеки естествен материал.
  • Горният слой се състои от чиста прозрачна PVC. Той отговаря за повишаване на трайността и продължителността на работните срокове. Зависи от неговата дебелина, колко дълго може да се използва този материал.

Обърнете внимание! Всичките три слоя са надеждно заварени заедно с метода за обработка под високо налягане. В същото време те придобиват повишена сила, която може да бъде сравнена със силата на порцелановите каменинови изделия.

Технология за натрупване

При полагането на описания материал е необходимо предварително да се изравнят повърхността на основата. След това изчертайте маркировките, като изчертаете надлъжните и напречните оси.

След това перпендикулярно един на друг, метални маяци се монтират по протегнатите оси. С ориентацията към тях се поставят плочки от PVC върху пода. Залепва се към основата с подходящо лепило (може да се използва PVA). Съставът се прилага както за основата, така и за гърба на всеки елемент.



Започнете да се монтирате по-добре от центъра. В същото време работата се извършва през цялото време. Започнете с една напречна ос и разстилете PVC подове първо в една посока, а след това в другата. Излишното лепило се отстранява едва след като напълно изсъхне.

Полезни съвети

  • Никога не поставяйте PVC плочки на влажна основа.
  • Инсталацията може да се извърши само на напълно плоска и чиста повърхност, която няма никакви сериозни дефекти. Тя трябва да е суха и твърда. Не допускайте наличието на мазни петна или остатъци от боя.
  • Силата на поставяне на плочките се влияе от внимателната подготовка на основния под.

Предимства и недостатъци на използването

Многослойната структура на материала има редица положителни и отрицателни моменти. Без да ги опознава, е невъзможно да се направи обективна картина. Следователно ще опишем подробно положителните и отрицателните аспекти на употребата.

Съществуващи предимства

Монтаж на плочки

Лесен за инсталиране

  1. Транспортирането на плочки е много по-лесно от аналогов.
  2. Дори най-тънката PVC плочка е много по-силна от всеки търговски линолеум.
  3. Методът за отпечатване на снимки ви позволява да създадете огромен брой текстури и цветове, както и разменени рисунки, които могат да задоволят търсенето на взискателен купувач.
  4. Подът, декориран с описаните плочки, ще бъде по-топъл от ламината. Материалът по-добре осигурява шумоизолация на основата.
  5. PVC не се страхува от влага. Дори ако има наводнение и отделни плочки излизат, подът може лесно да бъде ремонтиран, без да се демонтира цялото платно.
  6. Покритието не може да бъде счупено, разделено, никога няма да бъде покрито с пукнатини. И когато "наводнението" не се появи "вълни".

Специалистите отбелязват, че всъщност има уникален довършителен материал. Всъщност, като се похвалим с толкова много положителни качества днес, можем само да подреждаме ПВЦ за пода - обратната връзка за това е много положителна. Но само в случай, че хората действително оценяват и възприемат своите недостатъци.

Какви са те?

Изрично забранени

Една жена полага плочки

Плочки от поливинилхлорид

Основният недостатък на плочката е неговата изкуственост. Тя не може да се похвали с високите естетически качества, които днес са толкова ценни. Той не притежава благородството на едно дърво и положителната енергия на естествен камък.

Модерните производители дават определени свободи, които правят описания материал. Ето защо не всички продукти могат да се похвалят с високо качество и безопасност на употребата. Всяко растение произвежда собствен поливинилхлорид. И това, което се използва като суровина за него, е доста трудно да се разбере мирянин. И това трябва да се вземе предвид при вземането на решение за посочения избор.

Обобщение по темата

Подови плочки ПВЦ е завършващ материал от ново поколение. Благодарение на съществуващите технологии е възможно да се създаде много еластично покритие, което прилича на линолеум. Но за разлика от нея, цветът на плочката не изгаря с времето в слънцето, а горният слой от поливинил хлорид осигурява по-голяма трайност.

При полагане на плочки не е необходимо да се използва сложно специално оборудване, както за нанасяне на рулони. Асортиментът от PVC плочки е представен от 50 фактури, сред които можете да намерите всичко, което ви харесва.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Модерни подови плочки за нови дървени елементи и по-добри характеристикиМодерни подови плочки за нови дървени елементи и по-добри характеристики
Порцеланови плочки за етажните предимства, недостатъци, класификация, обхватПорцеланови плочки за етажните предимства, недостатъци, класификация, обхват
Практично подово покритие за кухненски преглед на различните опцииПрактично подово покритие за кухненски преглед на различните опции
Мраморни плочки за пода, неговите видове и особеностиМраморни плочки за пода, неговите видове и особености
Мраморни подове лукс и богатствоМраморни подове лукс и богатство
Как и от какво да се подове в къщата и апартаментаКак и от какво да се подове в къщата и апартамента
Не преминава мода за керамични плочкиНе преминава мода за керамични плочки
Избор на основните критерии и характеристики на виниловите плочкиИзбор на основните критерии и характеристики на виниловите плочки
Керамични керемиди предимства на използванетоКерамични керемиди предимства на използването
За продуктите от естествен камък и тяхното използванеЗа продуктите от естествен камък и тяхното използване
» » Модерни подови настилки от PVC плочки, предимства и недостатъци, характеристики на стила
© 2021 BggeHat.com