Как да изберем един етаж в кухнята?

Етаж в кухнята

При извършването на ремонти, много от нас са изправени пред същите трудности. Първият тест е да се изберат материалите, които според техническите им характеристики ще отговарят на условията за работа в дадена стая. Например, какъв трябва да бъде етажът в кухнята? Нека да прегледаме най-популярните материали за отопление и да посочим плюсовете и минусите на всеки от тях.

Основни изисквания за довършителни материали

Кухненският под е важен елемент

Интериор в кухнята

Подът в кухнята е повърхността с най-голямо износване. В крайна сметка в тази стая всички членове на семейството постоянно посещават няколко пъти на ден. Много време за готвене тук стюардеси. Това се случва, че нещо се излива от ръцете или се събужда на пода, така че веднага се замърсява от светкавици.

Разбира се, подът на кухнята трябва да се мие по-често, отколкото в другите стаи. Ето защо материалите за довършителни работи тук се износват по-бързо. Така че е необходимо да се избере устойчиво на влага покритие, силно, надеждно, функционално от практична и естетична гледна точка, както и с непретенциозно почистване. Разбира се, има много материали, които отговарят на всички тези изисквания. Но за да се определи избора, е необходимо да се проучат подробно плюсовете и минусите на всеки от тях.

Как да направите правилния избор

Преди да решите какво да изберете за завършване на пода в кухнята, трябва да проучите подробно предложената гама. Какви материали са устойчиви на драскотини и механични удари? Които не се страхуват от влага и изглеждат естетически приятни? Това е линолеум, керамични плочки, гранит, корк, естествено дърво, ламинат, каменна плочка и течни подове.

Всички те се използват най-често като завършващо подово покритие на кухнята.

линолеум

Висококачественият модерен линолеум с дебела основа за здравина и издръжливост може да се конкурира с практични керамични плочки. В същото време цената е много по-ниска. Описаният материал има много предимства.

Професионални настилки

  • Лесно се почиства.
  • Можете сами да оформите материала, като спестите значителни средства за отказа на квалифицирана работна ръка. Целият процес ще отнеме само няколко часа. В този случай не е нужно внимателно да подготвяте и подравнявате основата. Достатъчно е да го почистите добре.
  • Материалът на ролката има висока устойчивост на абразия, осигурява допълнителна звукова и топлоизолация.
  • Средният живот на продукта е не по-малък от 10 години.
  • Производителите предлагат огромна гама от материали, изработени в различни цветове. Новите колекции вярват, че имитират дърво, керамични плочки, мрамор и паркет. Визуално те, разбира се, не са много сходни, но играта с фактури ви позволява да внедрите стилистични концепции.

минуси

  1. Материалът не може да се нарече екологично чист. Евтините проби имат устойчив силен химически мирис, което показва ниско качество на производството.
  2. С течение на времето повърхността на линолеума се изтрива. Той често създава драскотини, които, запушени с мръсотия, стават все по-видими.
  3. С помощта на този материал е невъзможно да се подчертае почтеността на интериора - текстурата изглежда "евтина" и не винаги привлекателна.
  4. Линолеумът се страхува от огън. Въпреки това при продажбата има материали, третирани със специални противозапалими съединения. При силно нагряване субстратът излъчва опасен каустик дим, който лесно може да бъде отровен.

Керамични плочки

Плочките са обикновен и популярен вид декорация

Кухня в бургундски цветове

Най-често срещаният и популярен вид декорация. От гледна точка на хигиената плочки почти перфектни на - това е удобно да се отмиват и почистващи препарати, където повърхността изсъхва бързо, и то не образува никакви петна. Но това не са единствените положителни аспекти на материала:

  1. Широката гама от цени ви позволява да изберете най-добрия вариант. В продажба има продукти, достъпни за широк спектър от хора, има клас "premium" плочки, което спомага за създаването на изключителен и много скъп интериор.
  2. Невероятно количество цветове, рисунки, орнаменти, циментова замазка също може да се нарече положителен момент. Той отваря полет на фантазия и ви позволява да осъзнавате мечтите си.
  3. Плочките са екологични, не изпускат течности, не се страхуват от пряка слънчева светлина. С течение на времето тя не губи формата си и служи много дълго време.

Недостатъците също са очевидни:

  • Ако подовата отоплителна система не е монтирана, материалът винаги остава студен. Така че през зимата бос по керамичната плочка не е като.
  • Плочките, покрити с глазура, са много хлъзгави и ако подът е влажен, винаги съществува риск от нараняване.
  • Шевовете между елементите - място за размножаване на патогени. Тук се натрупват бактерии, мръсотия и прах.
  • Полагане на керамични плочки е по-трудно от линолеум. За инсталацията се нуждаете от определени знания и умения, както и от специални инструменти.

Обърнете внимание! За кухнята, най-добре е да изберете плочка с мат, а не остъклена повърхност. За пода е подходящ материал с устойчивост на износване от 3-4 и твърдост 4-5.

Порцеланови плочки

Керамичният гранит е изкуствен материал с отлични технически характеристики. Той почти не абсорбира влага, стоически издържа спад температури и има най-висока твърдост - 8-9 топки от 10. С оглед на това, че е безопасно да се използва гранит в кухнята.

Производителите предлагат много голям диапазон, включително образци, които имитират различни естествени материали. Поради това керамичният гранит се вписва перфектно в стилистичното решение. Другите плюсове, като недостатъците, напълно съвпадат с тези на керамичните плочки.

корк

Корк е екологичен материал

Как да направите пода в кухнята



Щепселът е един от съвременните материали. Той се появява на пазара толкова дълго, затова потребителите все още не знаят как да го оценят. Анализирайки множество отзиви, можете да видите плюсовете и минусите на корк.

Положителни моменти:

  • Корк е екологичен материал от кората на определено дърво без химически добавки.
  • Той има свойства на омекотяване, така че ходенето на такъв етаж е полезно за всеки, на когото е доказано, че намалява натоварването на гръбнака и ставите.
  • Контейнерът практически не провежда топлина, абсорбира шума добре и повърхността му не привлича прах. Това улеснява страдащите от алергии и астматиците.
  • Ако тежък предмет падне върху повърхността на корковия под, той не се счупи и не се счупи.
  • На корковия под е невъзможно да се плъзнеш, хубаво е да ходиш бос през зимата и през лятото.
  • Разливането на вода в материала не е ужасно, ако е защитено от водоотблъскващ лак.
  • Щепселът е лесен за почистване и в продажба има материали с различни цветове.

Отрицателни точки:

Има само две минуси: висока цена и необходимост от подходящо опаковане на материала. Ако инсталирането на корк етаж не е много високо качество, а след това, когато влагата прониква в ставите на покритието набъбване и да стане неестетичен.

Естествено дърво

Благодарение на естественото дърво подовете в кухнята изглеждат много достойни. Материалът създава уникален комфорт и комфорт. Предимствата на такъв пол са по-малко от недостатъците. Дървото е екологично чист материал и помага за създаването на "скъп интериор". Но за кухнята това не е най-добрият избор:

  • Първо, дървото се страхува от влага, така че ще трябва да бъде обработено с влагоустойчиви съединения. И в началния етап на ремонт ще трябва да мислят за хидроизолация.
  • Второ, дървесината е скъп материал, а процесът на инсталиране на дървен под е на стойност пари. Трудно е да го изпълнявате сами, защото е необходимо да имате специален инструмент.

Обърнете внимание! Винаги можете да намерите компромис. Използвайте дървото, за да украсите трапезарията, а в работното пространство поставете керамични плочки или порцеланови каменинови изделия. Това решение ще позволи зониране на стаята.

Ламиниран паркет

Ламинат на пода на кухнята

Как да поставите ламинат

Ламинатът е на трето място по отношение на екологичната съвместимост след корк и естествено дърво. В кухнята можете да използвате материали от европейски производители с безупречна репутация на пазара. В сертификата за такива продукти е необходимо да се посочи за кои помещения този тип продукти е предназначен. Има в списъка на подови настилки, които са специално проектирани за кухнята.

Те също имат доста голям списък от положителни качества:

  1. Ламинат не се страхува от драскотини.
  2. Има ламели, имитиращи различни видове дървета, гранит и мрамор. Следователно, от декоративна гледна точка, материалът предлага големи перспективи.
  3. Под летвите може да поставите система от топъл под.
  4. Лесно е да се събере покритието - това не изисква професионални знания и умения, както и сложни строителни инструменти.

Въпреки това, има и негативни аспекти на ламиниращите настилки:

  • Първо, дори този ламинат, който има предпазен от влага защитен слой, се страхува от голямо количество вода. Той лесно може да проникне в ставите на ламелите, да влезе в заключващата система и да провокира набъбването на многослойния субстрат.
  • На второ място, ламинатът може да бъде поставен само на идеално равна повърхност, затова е необходимо подготвителна работа. А именно този етап изисква големи разходи. Извършването на бетон е дълъг, скъп и отнема много време, така че този процес е поверен на професионални работници, което води до допълнителни разходи.

Обърнете внимание! Експерти смятат, че ламинираната настилка не е най-практичното подово покритие в кухнята. Но ако размерите му позволяват, възможно е, както в случая с дървените подове, да се използва, за да се различи групата на трапезарията.

Подземен под (течен линолеум)

Течен линолеум

Подът в кухнята

Не толкова отдавна полимерният полимер беше пуснат в продажба, което хората наричат ​​течен линолеум. Какъв е този материал? Трайно и надеждно подово покритие, което съчетава предимствата на другите два - външно прилича на линолеум и усещане - керамична плочка.

След изливането повърхността е гладка, гладка и безшевна, което гарантира нейната хигиена. Тя е удобна за измиване, не се страхува от механични влияния и температурни промени. Можете да изберете цвят на материала, да добавите тематично изображение и да създадете истинска художествена картина с помощта на пода.

Минус за този материал е един - ако искате да се отървете от насипния етаж, тогава вие самият няма да успеете. За да премахнете течността линолеум не е толкова просто. Понякога разглобяването му е десет пъти по-скъпо от стил. Следователно, струва си да мислите много пъти, преди да вземете решение за такъв избор.

Каменни плочки

Камъните са рядък избор. В края на краищата естественият материал е скъп и изкуствените аналози са непрактични. Положителните и отрицателните му страни са същите като на порцелановите каменинови изделия. Единствената разлика е цената на въпроса.

Обобщение по темата

Както можете да видите, изборът е огромен и няма смисъл да съветвате нещо конкретно. В крайна сметка, решението кой етаж в кухнята да се очертае, до голяма степен зависи от вашите финансови възможности. Ако имате нужда от практичен и евтин материал, купете линолеум. Сънувайте да извършвате ремонт на подове и завинаги да забравите за това, използвайте порцеланови каменни изделия. Искате да украсите кухнята в класически стил, дайте предимство на дървото. Подът в малка стая е по-добре да завърши веднага с матираща керамична плочка или, ако средствата позволяват, естествен камък.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кухненските осветителни тела избират осветлениеКухненските осветителни тела избират осветление
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
Как да оборудваме малка кухня да направи повечеКак да оборудваме малка кухня да направи повече
Дизайн завеси за кухня изберете своя собствена версияДизайн завеси за кухня изберете своя собствена версия
Мозайка за кухнята, която може да завърши в кухнята?Мозайка за кухнята, която може да завърши в кухнята?
Как да изберем добри строителни материали в магазинаКак да изберем добри строителни материали в магазина
Течен тапет в кухнятаТечен тапет в кухнята
Ремонт на кухня в домаРемонт на кухня в дома
Проектирайте дома сиПроектирайте дома си
Как да изберем правилната кухняКак да изберем правилната кухня
» » Как да изберем един етаж в кухнята?
© 2021 BggeHat.com