Как да подредите пода правилно

Най-големият товар във всяка стая поема повърхността на пода. Подготовката за полагане на нова или подмяна на неуспешно подово покритие е важен етап в извършването на ремонтите. Тя е от силата и стабилността на фондацията ще зависи от своята издръжливост и надеждност.

Как да подредите пода правилно

Как да подредите пода правилно

Всеки вид материал има своите изисквания на проекта за рамково и ако по-малки нередности база за полагане на плочки може да се компенсира от по-дебел слой лепило за плочки и линолеум върху плътна основава на не достатъчно, за да имате уеб от сериозно увреждане, а след това на основата под паркета и ламината наложи по-строги изисквания.

В този случай допустимото отклонение на хоризонталната равнина при два линейни метра не трябва да надвишава 2-3 mm. Идентифицирането на такива дефекти позволява измервания с помощта на нивото на сградата. И ако има нужда да се изравни основата за инсталиране на декоративен подови настилки, тогава можете да го направите по един начин.

Видео - Как да подредите пода правилно

Подравняване на бетонната повърхност

Подравняване на бетонната повърхност

Подравняване на бетонната повърхност

Независимо от материала, който ще изпълнява функцията на новото подово покритие, бетонната основа трябва да е плоска и да няма значителни повреди.

Подготовката за работа по изравняването на грубия основи започва с задълбочен преглед на повърхността. Ако няма сериозни отклонения в хоризонталното ниво, но има ями, пукнатини и могили, е необходимо да имате мелница, за да изравнете изпъкналите места и циментово-пясъчна смес и мистрия, за да поправите щетите.

Единственият вариант за коригиране на сериозните разлики във височината, открити по време на изследването, ще бъде циментовата подова замазка.

Циментова подова замазка

Циментова подова замазка

Циментова подова замазка

За производството на циментова замазка първо трябва да подготвите необходимите материали и инструменти. Списъкът с инструменти е сравнително прост и обикновено повечето от тях са в домакинството на всеки домашен майстор:

· Лопата;

· Мистрия;

· Ниво (лазерно или конвенционално, конструкция);

· Капацитет за решение;

· Hammer;

· Правило.

Ще трябва да закупите и материала от следния списък:

· Пясък;

· Цимент не по-нисък от 150;

Фин трошен камък;

· Колан за амортисьори;

· Метален профил или рейка за маяци;

· Полиетиленов филм.

В продажба има няколко вида смеси за замазка - гипс, експандирана глина или готови самонивелиращи се съединения. Въпреки това, най-простият и най-икономичния начин да се приведе в пода е все още на съединението с пясък с цимент в съотношение 1 към 3. висококачествен цимент марка създава надеждна основа, и по-нататъшно повишаване на нейната сила чрез добавяне на пластификатори може да бъде под формата на вар или лепило за плочки.

Целият процес на изравняване на пода с циментова замазка се състои от няколко етапа.

Старата подова настилка е демонтирана и повърхността е проверена за дефекти. Изравнете изпъкналите участъци с шлифовъчна или фрезова машина. Елиминирайте гнездата и пукнатините, като обърнете специално внимание на фугите на пода със стените. На тези места увреждането е особено сериозно поради естествената деформация на конструкцията.

Грубият под е добре почистен от отломки и прах и трябва да бъде покрит с няколко слоя грунд, като се използват специални състави за порьозни повърхности. Всеки следващ слой почва се нанася, след като предишният слой се изсуши напълно.

На периметъра на стаята е поставена амортизационна лента. Този материал се използва за запечатване на пропуски в ставите на стените и плочите, компенсирайки деформации по време на температурни промени и влага и предпазва съединителя от повреда по време на сушене. Касетата се поставя по дъното на стаята, така че тя да се появи на стената, а частта грабва пода. Ако плитката след това не затвори издадения край на лентата, тя се нарязва с остър нож.

Хидроизолация на основата и определяне на нивото на замазката

Хидроизолация на основата и определяне на нивото на замазката

Хидроизолация на основата и определяне на нивото на замазката

Задължително условие при провеждането на циментова замазка е хидроизолацията на основата. Провеждане на тези произведения предпазва от прекомерно проникване на влага в бетона предпазва долния етаж на течността на течове по време на строителството, както и осигурява желаното ниво на влага и качеството на замазката.

хидроизолация

хидроизолация

Хидроизолацията може да бъде течна, направена от битумна или битумна-полимерна смес, или да бъде направена от разредени готови мазилни композиции. Но най-достъпният и надежден метод се полага на базата на дебел рулон полиетилен. Платовете се разпределят на повърхността с припокриване от 8-10 см и ставите се фиксират с лепяща лента. На върха на хидроизолационния слой има така наречената "възглавница", изработена от фин чакъл или пясък, която няма да позволи на монолита на замазката да се изплъзне и да образува пукнатини.



Определете необходимата дебелина на слоя за бъдещата замазка. Минималната му височина не трябва да е по-малка от 3 см, по-тънкият слой ще бъде покрит с пукнатини и ще започне да се разпада. В тази работа ще бъде по-удобно да се използва лазерното ниво, с което по стените се отбелязва положението на гредата с молив. Изработените марки се свързват помежду си чрез непрекъсната линия, която ще определи идеално хоризонтално ниво и ще служи като референтна точка за наливане на бетон.

Провеждане на циментова замазка

Провеждане на циментова замазка

Провеждане на циментова замазка

Преди да започне пълненето на разтвора, трябва да се инсталират маяци, чийто горна страна трябва да съвпада с нивото на маркировките, направени по-рано по стените. За тяхното производство са подходящи конвенционални стелажи или метални профили. Маяците се закрепят към земята с бетон или гипс или не толкова дебела мазилка, на разстояние около един и половина метра. Трябва да се отбележи, че тази разлика трябва да бъде малко по-малка от продължителността на правилото, което ще бъде използвано за изравняване на решението. Това ще позволи по-нататъшно свободно манипулиране на инструмента.

При инсталирането на всеки нов фар коректността на настройката на следващия се проверява спрямо позицията на първия и след това се опъва между тях.

Цимент-пясъчна смес се приготвя по такъв начин, че в началото на изливането да се влива в продължение на 1 час. Работата започва от далечния ъгъл на стаята, срещу вратата. Районът, от който започва изливането, ще бъде обилно навлажнен с вода, като се използва широка четка за това. Разтворът се полага върху основата с лопатка и слоят се изравнява с мистрия за строителството, като се проверява с нивото, маркирано от маяците. Крайната равномерност на бетонния слой е прикрепена към правилото.

Замазката се извършва в последователни ленти, движещи се към вратата.

Изсипете замазката

Изсипете замазката

Готовата повърхност на замазката е покрита с полиетиленов филм. Това ще спомогне за най-равномерното изпаряване на влагата от разтвора. След 12 часа ще има основна настройка на бетона, филмът се отстранява и замазката се пръска с вода, за да се предотврати образуването на пукнатини в циментовия слой. Тези стъпки се повтарят в продължение на 3 дни, докато пълното втвърдяване на разтвора, тогава ще трябва да се обработват с помощта на шпатула и дървена ренде неравности, докато тя е била напълно хомогенна. След това подът отново се покрива с филм и на върха се разстила равномерен слой от влажен пясък, който остава за 10-12 дни, като редовно се намокря с вода.

Изравняване на пода с помощта на трупи

Дълга и по-скоро досаден процес на циментова замазка може да се избегне чрез прилагане на стари и доказан начин за изравняване етаж на трупи. Това изпълнение е икономичен и има допълнителни предимства, като подобрена топлинна и шумоизолация и свободното пространство между гредите позволява не само удобен за осъществяване на комуникации уплътнението, но също така осигурява добра вентилация, особено важно по време на полагане на подови настилки, съдържаща дървесина.

Този метод се използва успешно в помещения, които не позволяват създаването на голям натиск върху подовете. Това е типично за циментова замазка, чиято дебелина може да увреди преградите в старите къщи.

Необходими материали и инструменти

При подготовката на устройство за подови настилки трябва да се обърне специално внимание на материала. Дървеният лъч за дърводобив трябва да бъде добре изсушен и трябва да бъде обработен с препарати, за да се предотврати появата на микроорганизми. За тази цел обикновено се използва антисептик, но обичайната обработка на двигателното масло дава добра защита срещу гъби и мухъл. Напречното сечение на лъча обикновено е избран от 50x100 да 100x50 мм, но в помещения с ниски тавани може да се използва и материала с напречното сечение на 50x50 не да се намали вече малка вертикална пространство.

Дървени греда за изоставане

Дървени греда за изоставане

Подреждането на пода по дървените трупи може да се извърши с използване на шперплат, дърворезба или цимент-частици. Първите две варианти имат слабости поради недостатъчна якост и ниска устойчивост на влага. Наскоро подовите плоскости се използват по-често за изравняване на пода.

В допълнение към възможността за пълно сдържане на влажността, което прави възможно използването им в банята и в кухнята, те имат редица предимства. На доста разумна цена този материал е много издържлив, не е горим, не се влияе от микроорганизми, а по време на обработката е лесен за рязане, пробиване и монтиране, без да се разпада или разпада.

Като цяло, за да подредите пода с помощта на трупи, ще ви трябва:

· Дървени греди;

· Антисептично или отработено масло;

· Шперплат, ПДЧ или ПДЧ;

· Българин или пиле с малък зъб;

· Хидроизолационен материал;

Топлоизолационен материал;

Капрон въже или въже;

· Владетел, молив;

· Дюбели-нокти;

· Самонарезни винтове;

· Бормашина;

· Шлайфмашина;

· Замазка за изравняване.

Технология за подравняване на пода с използване на DSP закъснения

Технология за подравняване на пода с използване на DSP закъснения

Технология за подравняване на пода с използване на DSP закъснения

Преди започване на работа е необходимо да се подготви и почисти бетонната основа от отломки и да се постави хидроизолационния слой върху повърхността. При инсталирането на дневника е необходимо да се придържате стриктно към хоризонталното ниво. Първите стълбове на дървения материал са прикрепени към две противоположни стени, а през интервала се издърпва въже или въже.

Платката DSP е универсален строителен материал под формата на монолитни листове

Платката DSP е универсален строителен материал под формата на монолитни листове

За циментова свързани частици на трябва да се поддържа оптимално разстояние между гредите в диапазона 45-50 см. След това с един и същи интервал с помощта на винтове или дюбели, пирони монтирани напречни летви. Тогава се извършва облицовката на изолацията, която може да се използва като пяна или минерална вата.

DSP листовете лесно се изрязват с обикновена хартия, но ще бъде по-удобно да се отделят части с български. Закрепването към дървена преграда се извършва чрез самозатягане, а подът е направен с задължително разбиване по шевовете. Слотовете между листовете се затварят с изравняваща шпакловка, която се шлайфа след сушене. Допълнителна повърхностна хидроизолация може да се постигне чрез третиране със специален грунд.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Регулируем под на трупиРегулируем под на трупи
Подравняване на пода с шперплат как правилно да се шперплат?Подравняване на пода с шперплат как правилно да се шперплат?
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
Керемида основаКеремида основа
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Полагане на ламинат със собствените си ръцеПолагане на ламинат със собствените си ръце
Как да поставите керамични плочки?Как да поставите керамични плочки?
Как да изберем ламинатКак да изберем ламинат
Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?
Изборът на подови настилки е ламинат или PVC плочкиИзборът на подови настилки е ламинат или PVC плочки
» » Как да подредите пода правилно
© 2021 BggeHat.com