Съвети за кримпване на мрежовия кабел

Тази статия ще обсъди как правилно да се компресира мрежовият кабел, чрез който компютърът осъществява достъп до интернет. Обикновено такъв кабел се продава, но не се прегъва, в противен случай ще бъде трудно да се задържи през дупките в стаята или просто да се удължи, ако е необходимо. Просто казано, първоначално е нормален проводник, който с помощта на специалисти е снабден с върха за свързване към мрежова карта на компютъра.

Същността на тази история е как да го направите сами и какво е необходимо да знаете. По принцип това е съвсем просто, въпреки че изисква известни познания и умения.

Така че, първо трябва да купите този кабел в магазина, един метър от него струва около 5 до 10 рубли. Следва да получите двойка съединители RJ-45 и за предпочитане малко повече. Те струват много малко, като правило, 5 рубли за едно парче.

От инструментите се нуждаете от малък нож, с който се отстранява изолацията. Тъй като обхващане може да се използва уред за къдрене, като се използва тя може бързо и лесно да компресирате кабела сами належащи клещи могат да бъдат закупени тук https://prestig.ru/elektrika/ruchnoi_instrument/obzhimnoi_instrument на достъпна цена. Можете да използвате обикновената отвертка, но в този случай ще ви е необходима помощта на партньор.



Първата стъпка е да премахнете изолацията от края на кабела. Това може да се направи с нож и много внимателно, за да не се повредят малките кабели вътре. Друга възможност е да направите това със специална капронова резба, която се предлага във всеки кабел. Тя трябва да бъде издърпана гладко по нея, а след това внимателно премахване на остатъците от изолация с нож. Но най-добрият вариант е да използвате кримпер, защото вече има острие за отстраняване на изолацията.

След това трябва да поправите четири малки жични проводника и да решите какъв тип свързване да направите. Или прав, в който мрежовата карта се свързва директно с хъба, или се свързва кръстосано, за да свърже две мрежови карти. Като правило ви е необходим изглед от кръстосан тип, за да свържете два компютъра. Но в повечето случаи си струва да се използва прави.

Окабеляване на дясно, така че те са успоредни близо един до друг, както и техните съвети никога не са се разделили. Това е последвано от бавно и внимателно ги постави в конектора, като се уверите, че те не са побъркани или не преминават две жици в една дупка. След това остава само поставянето на съединителя в кримпера и захващане на дръжките му.

След това остава само свързването на готовия кабел към компютъра.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите бойлер със собствените си ръцеКак да направите бойлер със собствените си ръце
Удобни инсталационни и инсталационни елементи за подово отопление на NexansУдобни инсталационни и инсталационни елементи за подово отопление на Nexans
Какво напречно сечение на проводниците е необходимо за 3 kw, а други изследваме въпроса от различни…Какво напречно сечение на проводниците е необходимо за 3 kw, а други изследваме въпроса от различни…
Видове и приложение на водопроводни кабелиВидове и приложение на водопроводни кабели
Поетапно свързване на проста схема за интернет достъп за потребителяПоетапно свързване на проста схема за интернет достъп за потребителя
Кабелна електропроводКабелна електропровод
Как правилно да направите електрически кабели в къщатаКак правилно да направите електрически кабели в къщата
В коя стая да поставите компютъраВ коя стая да поставите компютъра
Кабел WBPSКабел WBPS
Електрически работи в КиевЕлектрически работи в Киев
» » Съвети за кримпване на мрежовия кабел
© 2021 BggeHat.com