Съвети за избор на въже за теглене

Всички ентусиасти на автомобили знаят, че всяка кола преди напускане трябва да е готова и да се грижи напълно, както се казва във всички 100. В автомобила винаги трябва да са: комплект за първа помощ, джак, резервна гума и кабел.

Често шофьорите забравят за теглещата линия, която съжаляват по-късно. Тази статия ще ви покаже как да изберете правилния кабел за по-нататъшно теглене на автомобила.

Доста често, вместо въже, водачите имат въже или парче въже - това не е правилно. Такива въжета не преминават изследванията и могат да се разкъсват или да избухват във всеки един момент. Затова трябва да използвате само доказани теглещи въжета.

Избор на кабел (теглене)

1. Дължина. Дължината на такъв кабел за теглене трябва да бъде най-малко четири метра, тъй като това е най-безопасната дължина при теглене, съгласно писмените правила за движение.



2. Материал. Сега се продават кабели от различни материали, механични, тъкани или така наречените "връзки". Що се отнася до металното въже за теглене, мнозина го считат за надеждни и способни да издържат на всяко от товарите, за разлика от тъканта. Ето галванизираният метален кабел е добър пример. На сайта takelag.in.ua можете да си купите метален галванизиран кабел.

Но все пак, когато теглете кола, ще бъде достатъчно и кабел, изработен от плат. Металният кабел е склонен на корозия и заема много място в колата. Въжето за влачене на тъкани е по-компактно и сгънато не отнема много място. В случай на скъсване на този кабел няма да причини вреда на вашата кола и на колата, която те води.

3. Максималното натоварване. При избора на такъв кабел си струва да се обърне внимание на максималното му натоварване. Например, при тегло от 2 тона, максималното натоварване ще бъде 3-4 хиляди кг. Препоръчва се да се вземе с марж.

4. Закрепване на кабела. Обикновени крепежни елементи, които са контури. Тук умението е необходимо, тъй като, когато са фиксирани, много хора имат трудности. Най-надеждният кабел е кабел с метални куки в краищата му. Тези куки са добре прикрепени и достатъчно надеждни. Специалните фиксатори няма да позволят на куките да излязат в процеса на теглене.

Ако следвате всички необходими препоръки за избора на въжето за теглене, а след това вие сте длъжни да направят своя избор и да получат достатъчно надежден въже за теглене, която винаги може да дойде по-удобно в различни аварийни ситуации.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Хамакът със собствените ни ръце прави надеждно окачване по различни начиниХамакът със собствените ни ръце прави надеждно окачване по различни начини
Устройство с удобно въже с необичайно име за работа с тежки предметиУстройство с удобно въже с необичайно име за работа с тежки предмети
Полагане на кабели под земята създаване на надеждна електропровод за лятната резиденция и частната…Полагане на кабели под земята създаване на надеждна електропровод за лятната резиденция и частната…
Видове и приложение на водопроводни кабелиВидове и приложение на водопроводни кабели
Какви са типовете линииКакви са типовете линии
Кабел WBPSКабел WBPS
Естествени и синтетични въжетаЕстествени и синтетични въжета
Подгрявайте дома си с подово отоплениеПодгрявайте дома си с подово отопление
Съвети за кримпване на мрежовия кабелСъвети за кримпване на мрежовия кабел
Летни гуми Направете правилния изборЛетни гуми Направете правилния избор
» » Съвети за избор на въже за теглене
© 2021 BggeHat.com