Как да изберем правилния електрически кабел?

1

При избора на окабеляване, трябва да бъдете ръководени от проводниковия материал от електричество - мед или алуминий. Ниската цена на алуминиевите проводници е единственият значим аргумент в тяхна полза. Алуминият има по-малко електрическа проводимост от медта, е податлив на окисляване и лесно се къса в завои. По-добре е да спрете с мед PVS в края на краищата.

Сега, след като изберете материала, трябва да определите правилно напречното сечение. Като цяло, за осветление, достатъчно проводници с напречно сечение до 1,5 mm2, докато за изходите изискваното напречно сечение е 2,5 mm2.

Сега определете броя на проводниците в жицата. Дори и за по-стари домове без специално заземена земя, по-добре е да изберете трижилен кабел, който има заземен кабел.

И накрая, трябва да проучите маркирането на електрически кабели.



NYM - кръгъл кабел, състоящ се от медни вени в PVC изолация, заобиколен от две черупки от екструдирани мелодии. Увеличи пожарната безопасност, достатъчна гъвкавост и лесна инсталация.

VVG - се основава на медни жици с изолация и PVC обвивка. Той може да бъде кръгъл и плосък, лесен за поставяне в шумове и кабелни канали. Като допълнителна функция (незапалима) се обозначава ng. За да се повиши пожарната безопасност в корпуса и изолацията, съдържанието на противопожарни добавки се увеличава. Този кабелен модел е идеален за окабеляване в жилищни райони, тъй като повишава общото ниво на пожаробезопасност.

PVS е кръгъл гъвкав кабел, базиран на усукани медни многожилни вени, PVC изолация и обвивка. Високата гъвкавост, която притежава телта PVA, гарантира използването му в помещенията за домакинството за свързване на електрически уреди. Разпространението на температурите за монтаж е + 15 ° С ... + 40 ° С.

PPPP е проводник-аналог на VVG, с идентични индикатори, но малко по-тънка изолация. Тя е малко по-евтина от аналоговия и намира широко приложение в електрическата работа.

Окончателният избор на тип кабел зависи от мястото на работа и зададените задачи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Публикуване в къщата със собствените си ръцеПубликуване в къщата със собствените си ръце
Проводници за окабеляване как да не правите грешка при избора си?Проводници за окабеляване как да не правите грешка при избора си?
Инсталирането на електрическата инсталация в дървена къща се извършва при спазване на правилатаИнсталирането на електрическата инсталация в дървена къща се извършва при спазване на правилата
Желените цветове изискват правилна връзкаЖелените цветове изискват правилна връзка
Полагане на кабели под земята създаване на надеждна електропровод за лятната резиденция и частната…Полагане на кабели под земята създаване на надеждна електропровод за лятната резиденция и частната…
Какво напречно сечение на проводниците е необходимо за 3 kw, а други изследваме въпроса от различни…Какво напречно сечение на проводниците е необходимо за 3 kw, а други изследваме въпроса от различни…
Кабелна електропроводКабелна електропровод
Как правилно да направите електрически кабели в къщатаКак правилно да направите електрически кабели в къщата
Контролни кабелиКонтролни кабели
Кабел WBPSКабел WBPS
» » Как да изберем правилния електрически кабел?
© 2021 BggeHat.com