Устройство с удобно въже с необичайно име за работа с тежки предмети

Може да се твърди, че почти всеки човек е видял такова полезно устройство като кабелен обтегач. Мнозина дори знаят как да използват това устройство. Много малко хора обаче знаят, че това устройство има име - това е ремък. Тази дума е била пусната в обращение от професионални riggers. В тази статия ще говорим за въжетата, техните основни характеристики, както и съвети за правилната експлоатация.

Използването на въжетата - където се използват

Широко приложение на този тип обтягащ елемент, открит в областта на товарните и корабоплавателните услуги. Досега не е възможно да си представим тежки или извънгабаритни товари, които ще бъдат прикрепени без помощта на въжетата. Благодарение на специален дизайн, устройството има способността да се справи с много тежки товари, чиято маса достига няколко десетки тона. Първоначално капитаните използват механизъм за свързване на метални и дървени конструкции от различни типове и видове.

Лентата е идеална за закрепване на товари при маневриране

Лентата е идеална за закрепване на товари при маневриране

Лентата е устройство, което е идеално средство за закрепване на товари при маневриране, както и за транспортиране на стоки. Например, механизмът ще бъде необходим в случаите, когато се налага да се инсталират тромави антени или метални конструкции.

Модерните въжета са изработени от висококачествена неръждаема стомана. Поради това механизмите са устойчиви на разрушителните ефекти на корозията. За подобряване на производителността, както и за повишаване на нивото на надеждност, здравина и издръжливост на устройството, те често са покрити с различно разпрашване. Огромна популярност на поцинковани въжета, чиято цена е малко по-висока от средната цена за подобни устройства.

В същото време разходите са напълно оправдани. Долната линия е, че металните кабелни обтегачи обикновено се използват за закрепване на товари извън откритото небе. Следователно те са изложени на въздействието на околната среда. Ако купувате инструмент, покрит с цинк, тогава проблемите, свързани с деформация или унищожаване поради въздействието на атмосферните валежи, могат да бъдат забравени завинаги.

Когато купувате кабелни обтегачи, първо трябва да обърнете внимание на дебелината и дължината на въжетата и въжетата, за които се изисква въже. Въпреки факта, че те са в състояние да издържат огромните натоварвания, генерирани от многотонажни обекти, параметрите на самите въжета са компактни. Размерите варират от няколко до десетки сантиметра. Правилното избиране на монтажния обтегач за кабелите може да разчитате на успешното закрепване на необходимите предмети.

Книгата отвътре - как работи

Външно, захващащото приспособление прилича на обикновен съединител, който се състои от няколко винта. Особеността е, че винтовете имат резба с противоположния ход. Друг важен елемент на всеки захват е металната основа, на която са завинтени винтовете. По принцип основата е с цилиндрична форма. Базите обаче не винаги се използват. По-простите и примитивни модели са оборудвани със специални пръстени. Естествено, металната основа осигурява по-голяма здравина и надеждност на устройството. Във всеки случай, механизмът работи чрез затягане на винтовете по-близо до центъра. Резултатът е максималното напрежение на кабели, въжета, колани или въжета, в зависимост от това, което се издърпва заедно от ремъка.

Товарен транспорт и такелаж - това не е единствената сфера на приложение на обтегачите. Например, въртящите се ремъци могат да се използват в ежедневието, по-специално за настройка на пиано (опъване на струни за постигане на по-добър звук) и, ако е необходимо, затягане на закопчалките за завеси.

В повечето случаи устройствата за работа с кабели се отварят, т.е. винтовете за регулиране на силата на опъване се виждат. Тялото може да бъде произведено чрез леене, заваряване или коване. Следващият етап от технологичния процес се състои в фрезоване на два отвора, чрез които силата и дължината могат да се променят. Независимо от метода за производство на всеки отделен компонент, който е част от опъвача, самото устройство се изработва чрез завъртане.

Вратовръзката се състои от два винта с противоположни конци и куки

Вратовръзката се състои от два винта с противоположни конци и куки

Дизайнът на всеки захват е представен от следните основни компоненти:

  • Метален корпус
  • Два винта с противоположна резба
  • Главата на винта, която се изпълнява под формата на пръстен, кука или вилка.

Трябва да се отбележи, че има и модели с затворен тип винтове, които са необходими за осигуряване на допълнителна защита на превозваните стоки, тъй като ще отнеме повече време, за да се разхлабят винтовете. В допълнение, затворените захванати се нуждаят от работа при тежки огромни обекти при трудни метеорологични условия.

Лента за въжета - основните типове



При закупуване на ремък за опъване на кабели, трябва да определите неговата маркировка, както и характеристиките на всеки отделен модел. Има няколко вида устройства за закрепване на стоки:

  1. 1. О + О - върху всяка глава на винта са разположени пръстени
  2. 2. C + O - на краищата има пръстен и кука
  3. 3. С + С - въртящият се съединител е представен в конфигурация с две куки
  4. 4. B + B - винтовете имат вилици

Това са най-популярните модели, които се предлагат на пазара. За да се затегне или разхлаби напрежението, е необходимо да завъртите винтовете, в резултат на което те ще се движат или от центъра, или от централната част на устройството. В първия случай силата на опъване ще намалее, докато движението на винтовете към центъра показва увеличаване на опъващата сила на кабела. Има подсилени модели, които се наричат ​​въжета за товари. Характеристика на тези устройства е здравата и трайна стомана, способна да носи огромни товари. По този начин товарните механизми с тегло около 25 килограма осигуряват закрепване на предмети с обща маса до 90 тона.

За да увеличите напрежението на захващащото приспособление, е необходимо въртите винтовете

За да затегне напрежението, трябва да завъртите винтовете

Също така имайте предвид, че въжетата с куки-куки се използват в случаите, когато товарът е прикрепен към здрави продукти като антени, мачти и кабели или въжета. Ако сте закупили устройство от пръстеновидно звънене, тогава е необходим кукаобразен обект за закрепване на такъв захват. В противен случай обтегачът с формата на O не може да бъде фиксиран. Подвижните елементи на такива механизми имат специална нишка, необходима за регулиране и промяна на дължината на кабела. В съвременните устройства се появяват допълнителни устройства, чиято задача е да променят нивото на гладкостта на напрежението. Обхватът на тези устройства е опъването на оптични кабели при ниски натоварвания.

Когато работите с въжетата от горепосочените сортове, трябва да се вземе предвид факта, че използването им е строго забранено за фиксиране на носещите конструкции. В този случай опцията "вилица" на главите на винтовете може да помогне. Много популярна и популярна версия на опъвача. С помощта на такова устройство револверите са в състояние да регулират дължината на кабела и нивото на напрежението му във възможно най-кратко време. Този инструмент обаче не е подходящ за повдигане на предмети. Основната му цел е да осигури, опъне и също така да регулира окачването.

В някои ситуации се използват верижни въжета, които могат да се похвалят с значително по-голяма дължина. Благодарение на тази функция инструментът може да се използва за захващане на два или повече предмети, за да ги затегне, като задава определено ниво на напрежение.

Правилното използване на въжетата - тайната на успешната работа

Корпусът на ремъка трябва да бъде изложен само на товарите, за които е проектиран. В случай на деформация на отделни елементи, дължащи се на увеличените натоварвания, е необходимо незабавно да се реагира на това, което се случва: да се намали нивото на напрежение на кабелите и да се заменят неизправните компоненти. Нещо повече, е необходимо тези действия да се извършват с най-голяма грижа и внимание, така че напрегнатият кабел да не унищожи механизма и да не ви навреди.

Радиалните или страничните товари намаляват експлоатационния живот на инструментите

Радиалните или страничните товари намаляват експлоатационния живот на инструментите

Радиалните или страничните натоварвания значително намаляват живота на инструментите, тъй като въжетата за тестване на такива товари не са предназначени. В тази връзка е необходим постоянен мониторинг на инструмента преди работа, по време и след това. Всички, дори и най-малките и незначителни на пръв поглед деформации, са недопустими. Избирайки правилното устройство за обработка на товари с подходящ размер и тегло, минимизирате вероятността устройството да се провали.

Преди работа се препоръчва да се извършат някои подготвителни мерки, които увеличават експлоатационния живот на въжетата:

  • Нанасяне на грес
  • Полирането с филцово колело
  • Зачервяване на бензин
  • Пускане на инструмента на празен ход


Един от най-често срещаните проблеми с обтегачите е плътно закопчаният ремък, който може да бъде изключително трудно да се развие дори и за физически развитите мъже. За да се избегнат подобни проблеми, е необходимо да се използват специални смазочни материали, включително добавки от молибден бисулфат или графит, както и периодично промиване на устройството в чиста прясна вода.

Както можете да видите, захващането е отличен инструмент за извършване на сложни работи, свързани с транспортирането на тежки товари, както и тяхното закрепване. Правилната грижа ще осигури дълго и безпроблемна работа на механизма.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем щори за пластмасови прозорци?Как да изберем щори за пластмасови прозорци?
Сортове и характеристики на завеси-щориСортове и характеристики на завеси-щори
Газов уред gf4Газов уред gf4
Плъзгащи се полупрозрачни структури и техните характеристикиПлъзгащи се полупрозрачни структури и техните характеристики
Какви са типовете линииКакви са типовете линии
Подхранващо корито за риба автоматичноПодхранващо корито за риба автоматично
Естествени и синтетични въжетаЕстествени и синтетични въжета
Строителни разтвориСтроителни разтвори
Плоско покривно устройствоПлоско покривно устройство
Защитени входни вратиЗащитени входни врати
» » Устройство с удобно въже с необичайно име за работа с тежки предмети
© 2021 BggeHat.com