Хамакът със собствените ни ръце прави надеждно окачване по различни начини

Когато искате да легнете на чист въздух, не е необходимо да изваждате легло или надуваем матрак от къщата до тревата, понякога е достатъчно да свържете хамак между два полюса. Предлагаме ви няколко начина да направите това въздушно легло, което ще бъде отлично място за почивка или пълно сън.

Какво може да бъде окачване - помислете за популярни опции

Голяма част от готовите модели се продават в магазините за спортни стоки и сред тях можете да намерите както тъкани, така и въжени хамаци. В същото време качеството на двете може да бъде както отлично, така и много посредствено. Затова ние ще ги произвеждаме сами. Най-простите варианти са плат, за които се нуждаете от 1 или 2 парчета плат и въже, а в някои случаи и ламели. Много повече труд ще изисква плетени въжени хамаци, направени в стила на макара, т.е. чрез свързване на кордите с възли.

Окачено легло под тавана

Окачено легло под тавана

Към плата се включва марокански тип хамак, за който се нуждаете само от плат и силен прашка, минаващ през пантите. Тази окачена кутия има предимства и недостатъци. До първата можете да се отнасят относителното удобство по време на почивка и безопасност - да падне от този хамак е почти невъзможно. Но това също създава определени недостатъци, тъй като е изключително трудно да се промени позицията в такава въздушна люлка, тя покрива като пашкул.

Също така е достатъчно просто да направите всички познати хамак-леглото, опъната между две ламели. Това е много удобно легло, което обаче не е безопасно със силна люлка, тъй като лесно може да се обърне. Като закачалки, силни шнурове или колани се използват, обикновено закрепени на панти към скоби-куки. Използваните материали са различни и винаги силни, като парашутна коприна или платно, или окото, плетено от въжета.

И накрая доста екзотични опции: един стол за хамак и едно кръгло висящо легло. Всъщност в сърцето на всеки от тях лежи плат от пластмаса или метал, разликата е само по размер и употреба. Столът, когато сте в него, е ориентиран под ъгъл към земята и повдигнатият ръб става гръб. Кръглата кръгла маса е такава и е, че може да бъде свободно положена и е окачена на един закопчалък, всички линии се сливат отгоре, над центъра. Столът може да бъде закрепен по този начин или, както обичайният класически тип - на два крака.

Изберете прост начин - хамак, изработен от плат

Най-простият дизайн - ушит от две еднакви по размер разфасовки или един, но с огънати и подгънати ръбове. И нашият модел няма да има барове, т.е. марокански тип. След подготовката на основата ние използваме набор от бримки със стъпка от 15-20 сантиметра по всяка тесен страна на материята. За тази цел ще правят широки синтетични колани или ивици от парашутна коприна. Можете също така да използвате обикновени въжета, но те трябва да бъдат закрепени със специални грижи, може би чрез преминаване през сгънатите вентили по краищата на тъканта.

Хамак от плат

Хамак от плат

След това се обръщаме към най-важното - прикрепяме участъците, които ще се окажат на хамака. За да направите това, измерите от дълги въжета 70 сантиметра, минавайки през първото от всеки ъгъл отвътре навътре, към ръба. След това измерваме 140 сантиметра в по-дългия край, огъваме този сегмент наполовина и бутаме останалата част от останалата част в следващия контур от ръба до средата. Повтаряме, докато преминем през всички панти, зашити от нас от единия край на платното, а след това преминем към другия. Остава от всяка страна на продукта, за да се свържат всички краища в пакет, оставяйки само 10 сантиметра, които ще се превърнат в цикъл за захващане върху куката. Тя трябва да се формира чрез обвиване около обиколката с тънък канап. Също така краищата могат да бъдат фиксирани върху метални пръстени.

Вторият вариант е с ламели, които могат да бъдат направени както от дървени, така и от пластмасови тръби, което често е по-лесно. Преди да създадем хамак, ние избираме дължината и широчината на платното, така че да е удобно да лежи, но не трябва да бъде твърде широко, в противен случай ще бъде нестабилна поради голямото разширение на линиите. За закрепване на пръта може да се използва като kuliska (извивката на ръба на тъканта е 5-7 см, която е зашита по ръба, обвит отвътре) и зашитите контури. Както за въжетата, те могат да бъдат или да резба чрез специално вмъква в тъкани на отворите или да ги отваря директно в ленти, за които, обаче, може просто обвива въжето, както предаването в контура.

Така че, когато уплътнителните пръстени (или дупки) ще бъдат готови, като прескочите тънък въже за теглене 2 екстремни и на централно, свързване на разстояние половин метър от релсата, така че всяко свободно завършва не по-малко от 10 сантиметра. След това вземем въже, върху което ще окачим хамак, оставяйки парче дължина, равно на крайната дължина на конеца. И всеки път, когато издърпате края, измерете разстоянието до кръстовището на първите три части на кордата декорации, а след това се навежда на въже и отново започна да мери необходимата дължина, се предава на следващата дупка. Веднага можете да вкарате каишката около металния пръстен или карабинера, да режеш гънките на кордата или да завъртите цикъла.

Опитваме се в макара - тъкаме просто легло от мрежата

Има няколко начина за тъкане на хамаци: плосък възел, триизмерни, квадратни, както и пресичащи се салфетки. Най-простият вариант е, разбира се, обикновен плосък възел, но изисква прецизност, тъй като лесно се движи по въжета, около която е затегнато. Също така разграничават няколко вида закрепващи въжета на стелажите. Това е единична шарнирна бримка, двойна, когато всеки от свободните краища също е увит около лентата и да премине въжето обратно към резултантния завой.

Продуктът в техниката на макара е плетена хамак

Продуктът в техниката на макара е плетена хамак

Плетен хамаци са най-комплекса, но им е изключително висока, и няма страх, както е в случая с кърпа, че внезапно raspolzetsya шев, или просто нахлу основа материал. Добре възловите възли няма да позволят на мрежата да се разпадне, дори ако по някаква причина някоя от секциите на кабела се счупи - само 2 клетки ще се слеят в една по-голяма. Има няколко начина да плета и ние ще започнем с най-простите - с помощта на игли за плетене или кука. Да, можете да на силен кордата да завърже хамака точно като пуловер, оставяйки само в двата края достатъчно дълго сегменти, за да премине през отворите, направени в релсите. Въпреки това, този метод има един недостатък: дивана също лесно се разтваря с почивка поне на едно място.

Следващият начин за тъкане на хамак е ръчното производство на мрежата. Нуждаем се от 2 бара, един от които ще е необходим само в самия край, за да завършим работата. Така че ние вземаме необходимия брой въжета, като се започне от факта, че стъпалото между тях трябва да бъде от 5 до 7 сантиметра, в зависимост от желания размер на клетките. Дължината на кордата трябва да се установи предварително, като се направи прототип на тъкане, тя трябва да бъде около 10-12 метра. Сгънете всеки сегмент на половина и получете заготовки за 5-6 метра, съответно, след тъкането те ще бъдат половин по-дълго. Освен това, всеки контур се поставя на релсата, увива се наоколо и се оставя свободни краища. Затягаме го.

Вземаме крайната десен двойка и разделяме края, който е по-близо до следващото затягане. Отстъпваме 5 сантиметра от бара и правим примка, след което свободният край се хвърля около най-близкия кабел от следващата двойка и преминава в подготвената линия. Подравнете двата сегмента така, че възелът да е точно между крепежите на шкафа и да се затегне. Освен това, свободният край, останал от втората двойка, също е свързан със следващия последователен кабел. След като завършим първия ред, започваме да тъкаме следващия, който е плетен в шахматна дъска, т.е. започвайки от първия край. След като получихме желаната дължина на хамака, прикрепваме въжето с надеждни възли на второто легло.

За окачване на плисираната окачваща кутия използваме отделни корди, които са закрепени с nakidnymi контури в интервалите между мрежата, направена върху пръта.

Правим кръгли хамаци - фотьойл и легло с пръстеновидна рамка

Не винаги има нужда от окачена кутия, понякога просто искате да седнете във въздуха в удобен въздушен стол. Тя ще се основава на метален или пластмасов обръч (ще се справи добре PVC тръба, отопляем, огънат и свързан с дървена вложка).

Фотьойл и легло с пръстеновидна рамка

Фотьойл и легло с пръстеновидна рамка

След това вземаме 2 разфасовки от тъканта кръг, диаметърът на всеки от които трябва да бъде повече от 40 сантиметра от обръча. В един кръг правим слот, равен на дължината на диаметъра на обръча, и шийте цип. Зашийте детайлите заедно, така че закопчалката да е куче вътре. После извадихме полученото покритие, за да направим шевовете от другата страна.

Сега най-важното е опаковането на обвивката със синтпон или вата, правенето на няколко слоя леко да седи, а след това и шевовете. В случая направете 4 изрези на ръба на кръга, като ги поставите на квадрат, и зашийте краищата на overlock, за да не виси наоколо (ако това е синтетика, можете просто леко да го стопявате). Вземете 4 силни въжета или тъкани колани, 1 чифт от които трябва да са 220 см дълги, а другият - 240. Вмъкваме пръстеновидната рамка в капака. Сгъваме линиите наполовина, обвиваме бримките във всеки слот около обръча, прескачаме свободните краища и затягаме. Остава да се свържат краищата с карабина или метален пръстен, да се мотае фотьойл и да се постави кръгла възглавница.

За да направите легло, ще ви трябва по-голям обръч, с диаметър най-малко 2,5 метра. По-добре е да направите пръстен от дебела пластмасова или алуминиева тръба, за да не натоварите структурата с стоманена рамка. Производственият принцип се различава до известна степен от горния метод направете кресло. Трябва да пробием отвори през еднакви интервали, тогава трябва да затегнем плисетата много плътно, в съответствие с принципа на тенис ракета, кръстосано. Освен това покриваме с плътно платно, в което, на всеки 50 сантиметра, се правят разфасовки, преместени по ръба. Чрез тях се простираме на линиите за окачване, като правим един проход, за да получим метър разстояние, за да можем да легнем. Ние свързваме кордите в една точка, точно в центъра. Окачваме го до пръстена или до куката, а леглото е готово.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Мебели за дача със собствени ръцеМебели за дача със собствени ръце
От едно надуваемо легло intex е по-добре от другиОт едно надуваемо легло intex е по-добре от други
Как да изберем безвъздушен матрак за леглоКак да изберем безвъздушен матрак за легло
Легло с механизъм за повдиганеЛегло с механизъм за повдигане
Как да изберем диван за холаКак да изберем диван за хола
Как да изберем ъглов диванКак да изберем ъглов диван
Как да решите и изберете подходящия матракКак да решите и изберете подходящия матрак
Диван-легло във всеки интериорДиван-легло във всеки интериор
Избор на мебели за спалняИзбор на мебели за спалня
Мебели за спалниМебели за спални
» » Хамакът със собствените ни ръце прави надеждно окачване по различни начини
© 2021 BggeHat.com