Мебели за дача със собствени ръце

Ако все пак нямате добре запазен или не толкова прекрасен материал като дървена палет, винаги можете да ги купите на малка цена само чрез съобщение или от производител, транспортна фирма.

Ако нямате възможност или желаете да купите палети, можете сами да ги направите. За да направите това, имате нужда от дъски с дебелина 1,5-2 милиметра.

Колкото по-удобни са такива дървени палети, толкова е, че с тях можете да направите абсолютно всички мебели просто като ги закрепите заедно. В допълнение, палетите могат да бъдат боядисани, могат да бъдат увити в тъкани и комбинирани с голямо разнообразие от материали. Първо трябва да решите какъв размер ще бъде бъдещите мебели, да изчислите колко палети имате нужда и след това да сложите всички парчета заедно.

Единственото нещо, което трябва да се направи преди изграждането на дача мебелите на техните палети е да се обработва материала. Първоначално почиствайте палетите от мръсотия и прах, почиствайте ги от парченца и грубост, обработете ги с антисептици и защитни вещества. Всъщност, подготовката на материала не отнема много време и усилия, но е необходимо, за да се разшири услугата до такъв специфичен материал, а също и да се предпази от пожар или влага. И след полиране на външния вид на мебели ще бъде много по-привлекателни и подредени.

В плановете си да правят мебели с неправилна форма, но тавите имат сходни характеристики, това няма значение, защото вие лесно ще можете да ги направи разбор на отделни части, да ги сортирате по дължина и ширина за по-лесна употреба. Бъдете сигурни, да се вземат предвид, където ще бъде инсталиран, защото градина мебели и градината със собствените си ръце от дървото на улицата без предварителна обработка на водата, много бързо да скъси живота си и да не продължи по-дълго от няколко сезона. То просто ще гние и ще се влоши в дъжд или сняг.

Изграждането на мебели от палети прилича на игра в дървен конструктор. Бордът на борда и можете да получите творчески уникални мебели, които със сигурност няма никой освен вас, защото сте го направили сами. Нека разгледаме варианта как да се направи например една градинска пейка от такъв универсален материал.

Преди да започнете да събирате интериорни предмети под формата на мебели, препоръчваме да боядисвате проекта, който всъщност ще бъдете ръководен в процеса на монтаж.

Създаването на пейка в градината ще изисква такива материали:

  1. Палети (количеството зависи от размера на пейката);
  2. Барака, изработена от дърво с дебелина 5 мм;
  3. Ъгълчета от стомана;
  4. Комплект свредла и електрическа тренировка;
  5. Болтове с винтове и шайби;
  6. Маска или очила, ръкавици, които да гарантират собствената си безопасност по време на работа.

За подобряване на представянето на палетите може да се боядисват със специална боя за дървени изделия или лакирани. За пейка със стандартен размер използвайте седем дъски от палет. Седалката може да бъде направена чрез разрязване на таблата наполовина.

Използвайте дървени блокове за свързване на седалката към облегалката. Необходимо е да проверите гладкостта на връзката. Закрепващите части могат да бъдат направени с самонарезни винтове. Качеството на вече сглобената готова пейка може да се подобри чрез двойно закрепване. За по-голямо удобство на пейката, прикрепете подлакътници от двете страни под формата на две дъски.

Дъските, които са останали, се използват за направата на краката на пейката. Четири дебели, но ниски крака са закрепени с стоманени ъгли към завършената пейка. Такива мерки са необходими, за да се увеличи и поддържа стабилността на вашия продукт.

За да подобрите вида на градинската пейка, можете да я нарисувате с боя или лак и да добавите декоративни елементи към вашия вкус.

Следвайки инструкциите по-горе, можете да създадете не само пейки, но удобни столове или пейки с увеличена ширина. На фотьойла можете да поставите меки подложки, които могат да направят седалката по-мека и по-удобна.

Окачено легло или диван за лятна резиденция

Окачено легло или диван за лятна резиденция

С помощта на палети можете да направите не само пейки и столове, но по-сложни и интересни мебели. Например, висящо легло или диван, който може да бъде инсталиран на лятната тераса или веранда.

За да оформите просто легло, имате нужда от два стандартни палета, които трябва да бъдат закрепени заедно. Ако искате да направите легло с матрак, трябва да регулирате размера на леглото под размера на матрака. В такъв случай е необходимо палетите да бъдат нарязани на няколко части, за да се постигне желаният размер.

В целия периметър на леглото е необходимо да поставите оригинални завеси, така че матракът да не се плъзга и да пада, те са прикрепени с помощта на добри стари самонарезни винтове. Тази "кутия" също се произвежда от палетни дъски.

Окачено легло или диван за лятна резиденция

Главата на леглото може да бъде изградена от дървени пръти или останалите части на палета. Спалното бельо и другите аксесоари могат лесно да се сгъват на интервали между палетите. Ако ще транспортирате легло, например от дома до градината или на друго място, то е най-подходящо за такива цели да се поберат колела, подходящи за ъглите на леглото. Те обаче трябва да са особено силни и да могат да издържат на тежки товари, в противен случай творението ви може много бързо да се влоши.

За да се създаде градинско легло не на един етаж, палетите се инсталират по многоредов начин. Такова уединено и удобно място може да бъде чудесно за гледане на филми с голямо семейство.

За да се гарантира, че матракът е защитен от външни фактори и разрушаване, е необходимо да се направи агломерат на леглото на леглото. Ако решите да направите висящо легло, трябва да прикрепите към него силни въжета, на които ще се фиксират.

Дървени мебели за собствени ръце на дача

Дървени мебели за собствени ръце на дача



От дървени палети можете да построите градински маси и пейки със столове. Такива мебели ще бъдат прекрасно място за почивка на вашата дача. За да се постигне уникалност и креативност, можете да боядисате мебели в ярки цветове, които се харесват на вас да опитате, което го прави още по-удобен и прекарва известно време в място като това ще не само удобен, но все повече и ще донесе усещане за комфорт.

За да допълвате вече завършените мебели от дървени палети, добавете детайли от материали като стъкло, метал, кожа, камък. Правилното свързване на двете палети може да направи малък стол.

При оформянето на мебели, където се използва едно платно, се монтира палет и дъските се пълнят в празните му пространства. В бъдеще крайният продукт е смлян и покрит с петна. За вторично шлифоване се използва шкурка, която ще премахне малката грапавост.

Готовата конструкция на масата вече е сглобена, а подготвените за нея крака са инсталирани. Под работната повърхност на бюрото можете да прикрепяте кутии с инструменти, добре, или за други аксесоари.

За да се подобри възможността за представяне на готовия продукт, той е боядисан. Палитрата и рисунките, които избирате според вашия вкус. Боя, както ви казва фантазията. След това можете да поставите таблицата на мястото, където сте планирали да я поставите.

Палетите се използват дори за производство на шкафове, рафтове за книги, рафтове за инструменти, цветни щандове и много други. И можете да ги поставите както на улицата, така и на закрито.

Единственото правило при изграждането на такива мебели е компетентното и разбираемо изготвяне на чертежи, според които мебелите ще бъдат произведени по-късно. След това ще остане само да свържете всички части, за да получите готовия продукт.

Има много примери за дървени палети, направени за детски площадки. За да не направите този красив материал, той ще бъде много екологичен и икономически ефективен.

Характеристики на създаването и рисунките на собствените си ръце

Характеристики на създаването и рисунките на собствените си ръце

Нека да видим как да направим удобно градинско шезлонче, което ще се превърне в чудесно място да се отпуснете след тежки работни дни. Освен това на такава шезлонга можете да регулирате облегалката, след което може да се използва както като кресло, така и като легло.

За да направите такова шезлонг сами, ще имате нужда от такива материали:

  1. Плочи, чиято дебелина е 2 сантиметра;
  2. Дървени барове;
  3. Дъски, дебелината трябва да бъде 2,5 сантиметра;
  4. Отвертки или електрически монтажни триони;
  5. Крепежни елементи и винтове за закрепване и закрепване на части;
  6. ролки;
  7. Ъгълчета от стомана;
  8. Хартия за шлайфане;
  9. Защитни материали за дървопреработка;

Плочите се закупуват в дърводелски магазин или на пазара, не забравяйте да посочите необходимия размер. Ако ще направите улично шезлонги, купувайте материали от иглолистни дървета. Това е важно, защото иглолистните дървесни видове имат смола в състава им, което освен това предпазва дървото от разрушаване под въздействието на влагата, а също така предотвратява развитието на гъби и мухъл.

Препоръчителният размер на шезлонга е 900 на 1900 милиметра. Сега трябва да направите чифт странични парчета с различни дължини, които са покрити с дъски отвън.

Характеристики на създаването и рисунките на собствените си ръце

Краката на шезлонга са направени от дървена бара, която се фиксира върху нея с помощта на винтове. Производството на дървена решетка е направо нарязано с мозайка на дъската според размера на шезлонга и се поставя с интервал от 1,5-2 милиметра. За да се постигне същата свобода между дъските, се монтират дистанционните елементи. Всички части са прикрепени към рамката и са свързани чрез панти на вратите.

Регулиращата лента е направена от напречна греда. Тя ще фиксира опората, прикрепен към винтовете. Поради това ще настъпи регулирането на облегалката на шезлонга.

Характеристики на създаването и рисунките на собствените си ръце

Готовите мебели трябва да бъдат шлайфани и лакирани или боядисани в желания нюанс. Не забравяйте за защитното вещество.

Още по-лесно е да направите шезлонг, изработен от плат. За да се направи това, се прави рамка, която след това се покрива с кърпа и всичко е готово.

Тъй като бяхте убедени, за да направите вашите дачи по-чисти и по-удобни с мебели, не е нужно да изхвърляте много пари, за да я купите. Можете да създадете свой собствен творчески и уникален продукт, който ще зарадва очите ви в продължение на много години. И те са изработени изцяло от просто материални - дървени палети, които имат редица предимства до символична цена.

Нека вашият престой в дача ви донесе само удоволствие!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Холна маса с твои собствени ръце творчески дизайн за декориране на вашия дом интериорХолна маса с твои собствени ръце творчески дизайн за декориране на вашия дом интериор
Дървени мебели със собствени ръцеДървени мебели със собствени ръце
Как да направите диван с ръцете си практични мебели за дома и вилиКак да направите диван с ръцете си практични мебели за дома и вили
Изберете добра душ кабинаИзберете добра душ кабина
Как да изберем мебелите за вашия интериорКак да изберем мебелите за вашия интериор
Как да изберем мебели за кухнятаКак да изберем мебели за кухнята
Как да се изгради дървена къща от палетиКак да се изгради дървена къща от палети
Характеристики на съвременните тефлонови и нанотехнологични боиХарактеристики на съвременните тефлонови и нанотехнологични бои
Как да изберем мебелите за дневната?Как да изберем мебелите за дневната?
Метални рафтовеМетални рафтове
» » Мебели за дача със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com