Контролен кабел

Контролните кабели се използват за свързване на устройствата на електроавтоматиците и служат за предаване на управляващи сигнали за релейна защита, както и за дистанционно наблюдение и контрол на компютърно и друго микропроцесорно оборудване.

Издържа до 1000V постоянен ток и 660 волта, с честота повече от 100 Hz, променлива. Магнитудът на съпротивлението на електрически ток на километър при +20 градуса е минимум 6M. Кабелът може да има от 4 до 61 жила, диаметър от 0.75 мм до 6 мм в мед и от 2.5 мм до 10 мм в алуминий.

Той е надежден инструмент за дистанционно наблюдение и проверка на точността и експлоатационните качества на оборудването от всякаква сложност: аларма, защита, автоматизация, измервателни уреди. Също така, управляващият кабел може да служи за свързване на отделни части от управляващи вериги и друга автоматизация.

Кабелът е предназначен за неподвижно свързване и поставяне в канали, тунели, стаи и др. Без предварително нагряване се позволява полагане на кабели при температури до -15 градуса. Температурен диапазон, при който управляващият кабел може да се използва от -50 до +50 градуса. В случай на полагане на кабела на открито, той е задължителен, защита от пряка слънчева светлина.



Животът е повече от 25 години. (В агресивна среда от 15 години и повече)

В зависимост от предназначението на кабела може да се различават по неговите характеристики и дизайн. Кабелът се произвежда с медни и алуминиеви проводници. При мед, в началото на маркировката има индекс "К", а при алуминий "АК.

В заоблените кабели жилата са покрити с изолация от различни цветове, а плоските са представени в един цвят, но в строг последователен ред.

Следва да се отбележи, че още една сила на контролния кабел е възможността за използването му в съоръжения, които са опасни за огъня. Кабелите с буквите "ng" и "ngd" (незапалими) в индекса са оптималното решение при поддръжката на опасни за огъня обекти. В някои марки, като защита, също добавете екран-алуминиево фолио, капак от олово и дори железни плитки. И най-защитените в допълнение към огнеустойчивостта, също имат такива свойства като ниско (газова) дим-изчезване. Това при всички условия ще бъде в състояние да осигури максимално ниво на защита и няма да позволи на огъня, няма да се разпространи при никакви условия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на кабели под земята създаване на надеждна електропровод за лятната резиденция и частната…Полагане на кабели под земята създаване на надеждна електропровод за лятната резиденция и частната…
Автоматизация на котли за газово отоплениеАвтоматизация на котли за газово отопление
Какво напречно сечение на проводниците е необходимо за 3 kw, а други изследваме въпроса от различни…Какво напречно сечение на проводниците е необходимо за 3 kw, а други изследваме въпроса от различни…
Кабелна електропроводКабелна електропровод
Контролни кабелиКонтролни кабели
Кабел WBPSКабел WBPS
Организиране на отопление на дренажа със собствените си ръцеОрганизиране на отопление на дренажа със собствените си ръце
Електрически работи в КиевЕлектрически работи в Киев
Подгрявайте дома си с подово отоплениеПодгрявайте дома си с подово отопление
Пълни разпределителни устройстваПълни разпределителни устройства
» » Контролен кабел
© 2021 BggeHat.com