Удобни инсталационни и инсталационни елементи за подово отопление на Nexans

Независими подово отопление

Не винаги в къщата можете да създадете удобна среда само с централно отопление, толкова много прибягват до устройството на допълнителни отоплителни системи. За тези цели топлият етаж nexans ще бъде много удобен. Човешкото здраве в много отношения зависи от състоянието на краката му. Топъл подът осигурява комфорт за всеки, който живее в къщата. Но преди да решите да инсталирате този дизайн, трябва да разберете какво е то.

Същността на топлата неоксана

Подово отопление тел

Подово отопление Nexans TXLP / 1 73

Този електрически проект за подово отопление е разработен от Nexans през 1926 г. Естествено, сега отоплителната система се е променила радикално, тъй като са се появили нови материали и иновативни технически решения. По време на своята дейност Nexans активно се ангажира с нови разработки и изследвания, разширява сферата на дейност, въвежда иновативни технологии и като резултат се превърна в водещ производител на кабелни отоплителни системи в света. Продуктите му се различават от подобни, тъй като топлоизолационните системи на Nexans използват заварени запечатани съединения - изключителното техническо решение на компанията.

Същността на използването на тези съединители е, че при монтаж на топъл под няма механично свързване на електрически проводници. В резултат на това проводниците не подлежат на изгаряне, дори ако са в открито пространство.

Основната идея за подгряване на подовата настилка е да се поставят под нея отоплителни кабели, чиято топлина е равномерно разпределена върху материала на пода. Това затопля въздуха в стаята. Но в допълнение към подовото отопление тези системи се използват в други случаи - за отопление на канализационни тръби, покриви и др.

Отоплителните системи на нексаните се различават от подобни в това, че използват иновативни решения. Специално свързване на електрически кабели осигурява непрекъсната работа на цялата система за дълго време. За свързване на меден проводник с елемент от друг материал се позволява муфтовый проводник, който да гарантира плътност и цялост на съединението.

Електрическият кабел е снабден с масивен алуминиев екран, който предпазва конструкцията от влага и прегряване, като същевременно подобрява механичните свойства на кабела. Защитата от алуминиева тел осигурява гарантирана безпроблемна работа на подовата отоплителна система.

От механичните ефекти на електрическата тел защитава модифицирания PVC, а в средата на кабела се използва нагрят полиетилен, което значително увеличава периода на работа.

Понастоящем топлата подова настилка на тази фирма е представена от два вида - със саморегулиращ се кабел и резистивен.

Саморегулиращ се кабел

В дизайна на този тип кабел е вградена специална полупроводникова матрица. Той променя съпротивлението на проводника в зависимост от температурата на околната среда, което води до промяна в отоплителната мощност.

Периодът на експлоатация е не повече от 15 години, тъй като има свойството да остарява, поради което мощността на отоплителния кабел намалява. Замяната на същия кабел е труден и скъп бизнес. Поради това не се препоръчва използването на саморегулиращ се кабел в конструкцията на топъл под. Тя е по-лесна за използване в системи като отопление на покрива.

Оптичен кабел

Този тип кабел най-често се използва в подово отоплителни системи, тъй като е най-икономичен и надежден.



Същността на работата му е, че когато се прилага напрежението, то се нагрява като редовно желязо. Има резистивни кабели от два вида - едножилни и двуядрени. Те се различават по отношение на мощността, метода на монтаж и самия дизайн. А мощността се измерва във ватове или киловати на един изминат метър.

Устройството на топъл под

Предимства на Floor Nexans

Едножилен кабел в своя дизайн има:

  • Нагревателният проводник (тел), който трябва да бъде изолиран с флуоропластичен или омрежен полиетилен.
  • Наземна жица, най-често изработена от мед или покрита с мед.
  • Защитена метална защита.
  • Външна защита от PVC, устойчива на ултравиолетова радиация.
  • Съединители, разположени в краищата на кабела.

Двуживният кабел се състои от два изолирани проводника, единият от които има отоплителен съединител, а другият е възвратно-постъпателен и е изработен от мед. Нагревателният кабел и приложеното напрежение са свързани със специален съединител, който служи като интегриран проводник. В допълнение, двужилен кабел, като едножилен кабел, трябва да има заземен проводник, защитен щит, външна обвивка и съединител.

Не се препоръчва да свързвате нагревателния кабел и термостата директно без съединител. Чрез нея проводниците са изработени от мед, стомана или друг материал, дължината на които може да варира от 2 до 10 метра по искане на клиента.

Инсталация и мощност

Електрическа кабелна отоплителна система

Система за отопление Nexans

Монтирането на едножилен кабел е малко по-сложно от двужилен кабел. Това се обяснява с факта, че тук е необходимо точното изчисляване на стъпката между завоите, така че захранващият край на кабела да може да бъде свързан към терморегулатора.

Поставянето на двужилен кабел е много по-лесно, защото и двата му края са от едната страна, така че няма проблем при свързването към термостата.

Силата на кабела може да бъде различна и се измерва в работещи метри. Колкото по-ниско е, толкова по-малко трябва да има стъпка между завоите, което е предпоставка за по-добро затопляне на пода.

За дюшеме с помощта на кабел с капацитет 9-10 W / m н. За жилища, тази цифра трябва да бъде в диапазона от 17-20 W / m н. За отопление лоджии, балкони, тераси, използвани кабел с капацитет от 25-28 W / m н. Същата мощност е необходима за използване при монтирането на противообледенителни системи за покриви, както и за отопление на канализацията и почвата.

За каква настилка се вписва кабелът на нексана?

Препоръчва се да се използва подово отопление, ако покритието е керамични плочки или гранитогрес. Тези материали имат висока топлопроводимост, така че подът се нагрява много бързо.

Под паркета или ламинат може да се постави отоплителен кабел, ако тези материали се монтират върху залепващата или циментовата замазка. Ако са поставени върху топлоизолационна подложка, инсталирането на отоплителен кабел е неикономична опция.

За ламинат има специален материал Millidry, разработен от Nexans. Тя е под формата на листове метализирани с фолио, между които има отоплителен кабел.

заключение

Както можете да видите, топло подовете не представляват нищо сложно, но възлагането на инсталацията им все още следва специалистите. Правилно сглобената система ще продължи дълго време без да се ремонтира самата система и подовата настилка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изберете нагревател за топъл под плочкатаИзберете нагревател за топъл под плочката
Какви са най-добрите оценки за топлинна подготовка на специалистиКакви са най-добрите оценки за топлинна подготовка на специалисти
Производители на топли подовеПроизводители на топли подове
Различни видове топли подове какво да избера?Различни видове топли подове какво да избера?
Имате ли нужда от пода и как да го изберете?Имате ли нужда от пода и как да го изберете?
Как да поставите топъл под паркет на ръцетеКак да поставите топъл под паркет на ръцете
Как да изберем топъл под? Кой да избере?Как да изберем топъл под? Кой да избере?
Направяме ли подовата настилка на балкона?Направяме ли подовата настилка на балкона?
Водоотопляем подов валтекВодоотопляем подов валтек
Избор на топъл етаж Видове и характеристикиИзбор на топъл етаж Видове и характеристики
» » Удобни инсталационни и инсталационни елементи за подово отопление на Nexans
© 2021 BggeHat.com