Поетапно свързване на проста схема за интернет достъп за потребителя

В тази стъпка по стъпка майсторски клас, ние ви помисли за подробна схема на свързване на линия изход с RJ-45 конектор, оправи с основните характеристики и тънкостите на инсталирането на електрическата система.

Стъпка # 1: Подготовка за кабелния извод

За да свържете цялата система, първо поставете интернет кабел в стената, който виждате от лявата страна на снимката, 10-15 см на изхода ще бъдат достатъчни, останалата част ще бъде прекъсната. След това правим дупка за перфоратора и диамантен бит. Подгответе и почистете отвора, монтирайте го и го фиксирайте алабастърна смес. Ако самостоятелно инсталирате кабела в стената, препоръчваме ви първо да се запознаете с правилата стена за включване.

Bookmark проводници

Стъпка # 2: Изваждане и избиране на усукана двойка кабел

Отличителна черта на Ethernet или интернет кабел от конвенционален електрически кабел в присъствието на усукана двойка. За свързване в апартаменти и частни къщи има достатъчно жици с 2 усукани двойки (4 ядра) с максимална интернет скорост до 100 Mbps. В перспектива можете да поставите кабел с 4 усукани двойки и 8 медни проводника с възможност за свързване на супер бърз интернет с 1024 Mbps (1Gbit / s). Като използвате монтажен или остър нож, внимателно почиствайте ръба на кабела с 5-6 см и изправете кабелите.

Почистваме ръба на жицата

Стъпка # 3: Разглобяване на контакта за връзка

За да се направи по-лесно монтирането на гнездото, трябва да се демонтира. Отстранете декоративния панел (корпус), отвийте централния болт или натиснете ключалката, в зависимост от модела.

Разглобяваме случая на гнездото

След това извадете блока на клемите, разположен в центъра. Отново отвийте с отвертка или натиснете бравата.

С помощта на отвертка извадете клемната лента

Пред вас на терминала. В нея ще поставим кабелите, но първо трябва да премахнем горния от тях и да изберем подходящата схема на свързване.

Свързваме проводници към терминала

Стъпка # 4: Избор на диаграми на свързване и полагане на медни ядра по цветове

Най-важният момент на свързване идва - изборът на правилната верига и полагане на проводниците. От двете страни на терминалната лента можете да видите цветовете, подредени в два реда. Това е схемата на свързване. За да изберете подходящата опция, трябва да определите оформлението на кабелния ремък в съединителя. За да направите това, достатъчно е да се консултирате с вашия доставчик на Интернет, кой тел маркер използват. Има две схеми "А" (T568A) и "B" (T568B). На практика първият вариант със схема "А" рядко се използва, той не е общоприет. В 98 случая се прилага схема "В", както в нашата страна. Полагаме всичките 4 ядра според цветовете в съответствие с диаграмата на клемния блок. Във вашата версия могат да бъдат всичките 8 вени, принципът на работа е еднакъв.



Поставяме проводници в терминала в цветове

Поставяме проводниците в подходящите съединители, освен това не е необходимо да се почистват. Използвайки кросов нож, специален инструмент за навиване на усукана двойка, плътно притискайте контактите към основата. Затваряме пристанището с цветен капак, който осигурява допълнително фиксиране.

Ние поправяме връзката

Скъсяваме и подрязваме проводниците, така че да не пречат на инсталацията и да изглеждат по-чисти.

Поетапно свързване на интернет достъп - проста схема за потребителя

Стъпка # 5: Сглобяване и тестване на изхода

Върнете термичната лента на мястото й. Преди по-нататъшното сглобяване, уверете се, че отворът работи. Поставете интернет кабел или друго устройство. Ако има сигнал, всичко работи, продължете инсталацията. В противен случай отново проверяваме правилността на полагането на кабелите според схемата и степента на тяхното компресиране.

Събираме изхода

Поставихме металната рамка в буркана и я завихме с болтове.

Закрепваме металната рамка към подзетоника

Последният етап - поставяме калъфа и го фиксираме здраво. Както виждате, при инсталирането на компютърна мрежа за интернет няма нищо сложно, а дори и неопитен майстор ще се справи с него, като се придържа към препоръките.

Поставете кутията на металната рамка

Поетапна видео инсталация на интернет достъп

 

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтиране на електрическото табло за стъпка по стъпка за монтажаМонтиране на електрическото табло за стъпка по стъпка за монтажа
Как да свържете правилно котелаКак да свържете правилно котела
Как правилно да свържете електрическата печка самата верига, кабелната секция, какъв кабел е…Как правилно да свържете електрическата печка самата верига, кабелната секция, какъв кабел е…
Поставяме електрическия под плочката за подробни инструкции за монтажПоставяме електрическия под плочката за подробни инструкции за монтаж
Схема за топла връзка на подаСхема за топла връзка на пода
Полагане на кабели под земята създаване на надеждна електропровод за лятната резиденция и частната…Полагане на кабели под земята създаване на надеждна електропровод за лятната резиденция и частната…
Електрически подгряван под с ръцеЕлектрически подгряван под с ръце
Реле за напрежение 220 V за домашна селекция на диаграмата на уреда и електрическата инсталацияРеле за напрежение 220 V за домашна селекция на диаграмата на уреда и електрическата инсталация
Поетапна инсталация на вентилатора в банята с ключПоетапна инсталация на вентилатора в банята с ключ
Полагане на топъл под стъпалото стъпка по стъпка от маркировката към замазкатаПолагане на топъл под стъпалото стъпка по стъпка от маркировката към замазката
» » Поетапно свързване на проста схема за интернет достъп за потребителя
© 2021 BggeHat.com