Кратки инструкции за монтаж на вратата

Входовият телефон отдавна е разпознат от мнозина като изключително удобно и полезно устройство. Комфортът в употреба, възможността да се контролират гостите без да се излъчва присъствието им, правят системата за домофони по много начини незаменим елемент на системата за достъп до апартамента или къщата. Тази статия ще ви помогне да инсталирате правилно това устройство без проблеми и дълги опити за дизайнерски функции.

За начало е необходимо да се определи с устройството от основната категория

Обаждащо устройство е устройство, предназначено да предава сигнал на абонат и да преговаря с него, инсталирано извън територията на собственика. По-модерните модели могат да се комбинират в тази функционалност на телефона на устройството, системите за контрол на достъпа и т.н. Тук компанията VIDEOTorg предлага висококачествени системи за интерфейс на достъпни цени.

Домофонът е устройство, което осигурява приемане на сигнал от абонат и преговори с него. Най-простият метод на такова устройство е проста аудио лента. Скъп аналог е видеодомофон, чрез който абонатът и околностите са видими.

Има няколко етапа на инсталиране на домофона.

1. Избор на оборудване

Този избор определя финансовото състояние на купувача и неговите нужди и очаквания от мобилния телефон. Най-евтиният вариант е аудио-говорещо устройство, което позволява да се говори само с абоната. Друга опция е видеодомофонът, който е оборудван с цветен или черно-бял дисплей, който показва абоната и пространството близо до вратата. Освен това, при някои модели е възможно да се свържат камери за заключване. Почти всички модели за мобилни телефони предоставят възможност за управление на електрическите брави, което прави възможно отварянето на достъп на голямо разстояние.



2. Избиране на местоположение на инсталация

Като правило, домофонът е инсталиран на височина от 152 до 155 см. Препоръчително е да наблюдавате ъгъла на наблюдение в параметрите 70 - 90 градуса хоризонтално и 50 - 70 градуса вертикално. Това ще осигури добър преглед на околната среда и лекота на използване на устройството. Във всеки случай местоположението на домофона в апартамента се определя от собственика му, като се има предвид удобството на достъпа до него и чутото на сигнала във всички ъгли на апартамента.

3. Управление на кабелите

Този етап определя качеството на домофона. За тази цел се препоръчва използването на екранирана "усукана двойка" или специален кабел за предаване на сигнала. По принцип добър сигнал се съхранява на разстояние не повече от 30-40 метра. Избягвайте близостта на кабела до електрическите линии, тъй като това значително ще изкриви сигнала. Не забравяйте да донесете 220-волтов захранващ кабел към вратата.

4. Монтаж на оборудване

Ако всички предварителни етапи на подготовката са извършени качествено, инсталирането на оборудването не би трябвало да създава никакви трудности. Достатъчно е да пробиете няколко дупки, да фиксирате оборудването на 2 - 3 винта, да свържете захранването и кабелите. Това е всичко. Трудно е да се направи грешка при свързването на кабелите при тази ситуация, като се има предвид малкият им брой. Не забравяйте да проверите надеждността на фиксирането на оборудването, за да предотвратите кражбата му.

И не забравяйте най-важното правило - ако имате инструкции, прочетете внимателно предварително.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да свържете кабелите на вътрешната комуникация и съвети за инсталиранеКак да свържете кабелите на вътрешната комуникация и съвети за инсталиране
Какво трябва да знаете за външните котли?Какво трябва да знаете за външните котли?
Къде мога да намеря броя на водата на броячаКъде мога да намеря броя на водата на брояча
Реле за напрежение 220 V за домашна селекция на диаграмата на уреда и електрическата инсталацияРеле за напрежение 220 V за домашна селекция на диаграмата на уреда и електрическата инсталация
Настройване на температурата на радиаторите, както се случва?Настройване на температурата на радиаторите, както се случва?
Предаването на индикатори на устройствата се отчита за електроенергия по телефонаПредаването на индикатори на устройствата се отчита за електроенергия по телефона
GSM алармената система е незаменима уредба за защита от гаражGSM алармената система е незаменима уредба за защита от гараж
Видове климатициВидове климатици
Какъв вид система за сигурност трябва да избера?Какъв вид система за сигурност трябва да избера?
Как да изберем автомати за портиКак да изберем автомати за порти
» » Кратки инструкции за монтаж на вратата
© 2021 BggeHat.com