Как да направите асфалт със собствените си ръце

За да направите сами асфалта, трябва да знаете няколко подробности, които ще ви помогнат да избегнете наранявания по време на работа. Основният материал за асфалт е чакъл, катран и пясък. Освен това се нуждаем от полимерни материали, които помагат за полагането на повърхността. На пръв поглед, за да направите асфалт сам не е трудно, но преди да започнете, трябва да се подготвите за този процес. Първо трябва да намерите контейнер, в който всички съставки ще бъдат смесени. Също така се нуждаете от малък огън, който трябва да изгори не по-малко от 8 часа. За да се охлади суспензията, е необходимо да се приготвят около 100 литра вода. За да се гарантира, че всички материали се държат заедно, използвайте паста под формата на смола или битум.

Студен асфалт
Към днешна дата има друг вид асфалт - студен, т.е. полимер. Основното предимство е, че се полага при всякаква температура. Чрез тестване се установи, че вискозитетът на този асфалт се поддържа дори при -15. Този факт дава огромни предимства на този вид асфалт, тъй като позволява ремонт на пътища по всяко време и време. Специално оборудване се използва за това полагане, включително използването на такава услуга като отдаване под наем на почвен комбактор.



Горещ асфалт
1. Приготвяне на контейнера.
На първо място, необходимо е да се направи определен обект, който да извърши работата на бетоновия смесител. За това можете да използвате железен варел. От горе, тя трябва да бъде покрита с капак, а в дъното в центъра на сеялката трябва да пробиете дупка. След това трябва да премине тънка тръба или пръчка и заваряване с заваряване, така че цевта не изтича. На единия от краищата на тръбата трябва да заварите пръчка с формата на L и ще получите изплювка.
2. В домашен бетонен смесител ние заспиваме развалини и пясък по принцип 2: 1 и всичко е добре да се смесва. Не изсичайте влажни смеси, тъй като те изсъхват много бързо и трудно се отстраняват.
3. Битумът трябва да се загрее в друг контейнер. За тази цел кофата е най-добра. Загрейте до кипене, за да добавите полимери. За да направите битумната еластична, трябва да добавите малко шампоан. В резултат на варенето ще изгори, и ще стане много по-лесно да се намесва в сместа.
4. Горещият битум трябва да бъде добавен към цевта, където пясъкът и чакълът вече се затоплят. В никакъв случай не е необходимо да се излива битум в студена цев, тъй като тя бързо ще се втвърди.
5. Преди изливането на асфалт, шахтите трябва да бъдат добре почистени. Освен това, с помощта на компресор, можете да издухате всички ненужни остатъци. Залива горещата смес в ямите, трябва да изплакнете материала с пързалка. За да не се придържа инструментът към битума, той трябва да се навлажни с вода.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Черният трошен камъкЧерният трошен камък
Натоварване назначаване на специално оборудване в строителствотоНатоварване назначаване на специално оборудване в строителството
Монтаж на мембранни покривиМонтаж на мембранни покриви
Изграждане на беседка Етапи на строителствоИзграждане на беседка Етапи на строителство
Колко лесно е да се справите с ремонтаКолко лесно е да се справите с ремонта
ПодовеПодове
Техника на запечатванеТехника на запечатване
Видове специални съоръжения за строителствоВидове специални съоръжения за строителство
Валцови и маститни покривни материалиВалцови и маститни покривни материали
Изграждане на магистралиИзграждане на магистрали
» » Как да направите асфалт със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com