Сутерен от пенобетон

На етапа на проекта за създаване на бъдещ дом, въпросът за избора на материал за изграждането на основните стени става все по-остър. След спиране на избора на продукти от пенобетон, различно ниско ниво топлинната проводимост на блока и много атрактивни цени, съмнение започва да се промъква в: ще партер на пяна бетон достатъчно надеждни? Плотът е свързващият елемент на основната сграда и основата, стените на долното ниво са повлияни от големи товари, така че те трябва да бъдат издигнати само от силни материали. Класическите варианти на конструкцията на такъв етаж се изразяват в неговия монолитен пълнеж с основата или използването на фундаментни блокове и тухли. Всички тези опции със сигурност са добри, но за да ги приложат ще изискват използването на специално оборудване, а навремето устройството на кошара по такива начини на работа ще бъде много дълго. Тези фактори, съчетани с високата цена на тези материали, значително ще увеличат очакваните разходи за строителство, а използването на пенобетон при спазване на всички норми и правила ще бъде добро решение на този въпрос.

на фундаменти

Фондация за ленти

Най-добрият вариант за равномерно разпределение на товара върху достатъчно крехки пенобетонови блокове е устройството на основата на ремъка, а в паричен смисъл този метод е много демократичен.

  1. В предварително подредени и натрошен строителна площадка, както е планирано изкопае ров размера на неговия индивидуален и зависи от почвата на мястото на строителството, след което изкопа запълва със слоеве от чакъл и пясък. Дебелината на всяка от тях може да достигне до 100 мм.
  2. Следващата стъпка е кофражът на устройството. Най-приемливата възможност за подготовката му е дървена дъска и арматура с диаметър 14 мм. Такива фитинги са инсталирани по целия периметър на изкопа на разстояние 4 метра, след което са монтирани дъските и гредата е закрепена отгоре. Не забравяйте да настроите малките указатели с помощта на ноктите през нивото.
  3. Укрепването на основата се осъществява чрез полагане на армировката от външната страна на изкопа, както по дължина, така и напречно, напречното сечение на валцувания продукт може да бъде 12-14 mm. За надеждност фитингите са заварени или вързани със специален проводник.

пяна блок

Сега най-важното е да се запълни основата, най-важното е да се избере подходящата марка бетон, следната селекция на бетонова смес за 1 м 3 се препоръчва за изграждането на качествена основа:

  1. Портланд цимент M500 - 370 кг.
  2. Нормален пясък, чието съдържание на влага не надвишава 5, в противен случай трябва да се изсуши, в противен случай качеството на бетонната смес ще пострада. - 1200 кг.
  3. Натрошен камък, с размери не повече от 40 мм - 2000 кг.
  4. Вода - 170 литра.

изливане на основи

За да се увеличи скоростта на втвърдяване и сила, е възможно да се приложи суперпластификатор, при който точно количеството ще зависи от неговата марка. Той се втвърдява такава основа средно от 4 до 6 дни, с налична може да отоплява на кофража с помощта на бойлери електричество, но има и по-икономичен вариант - покриване на гласове база филма, и в началото на това все още е възможно да се организира един слой от минерална вата, така че запазването на топлината вътре в бетона по-бързо ще дойде.

хидроизолация

снимка на хидроизолацията

След завършване на основата, спешно трябва да се изолира от въздействието на водата, това може да стане чрез конвенционален ролков покривен филц, той трябва да бъде подреден на няколко слоя. Отново този път зависи изцяло от вида на почвата и дълбочината на преминаване на подпочвените води, но рубероидът се разпростира върху заварения мастик Bikrost SKP. Още след изолацията върху повърхността му се полага слой от бетонна смес с дебелина не повече от 10 мм, която ще служи като връзка между пянобетонните блокове и основната основа на сградата.

Зидария на стенни блокове от плинт



Зидария на стенни блокове от плинт

Полагане на първия ред на пяна блокове трябва да се забравя, че тя винаги трябва да бъде подсилена и само в този случай, пеноблоковете издържат всички тежки товари. Обаче следващите редици от стени на стените също се нуждаят от допълнителна армировка. Преди да започнете опаковане пяна, първо трябва да дръпне щепсела от контакта на стената, за да се получи равна, а след това се фокусира върху него, е необходимо да се извърши монтажа на първия ред. Основното е, че те са разположени колкото е възможно по-плоски, след което се извършва хидроизолация, нанася се специални течни препарати за монтаж, които се полагат на няколко слоя, а след това се извършва и по-нататъшно издигане на стените. Започвайки от втория ред, препоръчително е да използвате специален монтаж лепило за блокове от пяна, предотвратява замръзване на фуги между блокове. Нанесете такова лепило, специфична шпатула с денички.

пенобетон

Когато стените на подовата настилка са издигнати, е време да започнем да полагаме стоманобетонните армейпуси. За да се постигне това, по целия периметър на стените се инсталира дървен кофраж, където се монтира заварената арматура с диаметър 14 мм, след което се излива с бетонова смес. Съставът му е идентичен с основния бетон, а арпопоазите се поддържат в същите условия.

Проекти на къщи с приземен етаж, видео

заключение

Независимо от факта, че пяновите блокове нямат високи якостни характеристики, те могат да бъдат използвани за изграждане на топъл и надежден подземен под, основно е да се спазва конструктивната технология, когато е инсталирана. Сигурен съм, че в тази статия "подовата настилка от блокове от пяна" отговорих на всички ваши въпроси.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Определяне на размера на блокове от пенобетон за строителствотоОпределяне на размера на блокове от пенобетон за строителството
Изграждане на сутерен на блокове от пянаИзграждане на сутерен на блокове от пяна
Изчисляване на пяна блокове за къща калкулатор да помогне на частни разработчициИзчисляване на пяна блокове за къща калкулатор да помогне на частни разработчици
Цената на блоковете пяна на парче, ние оценяваме изграждането на стените на частна къщаЦената на блоковете пяна на парче, ние оценяваме изграждането на стените на частна къща
Стандартно тегло на пяната 600х300х200 в условия на естествена влажностСтандартно тегло на пяната 600х300х200 в условия на естествена влажност
Стандартни размери на блоковете пянаСтандартни размери на блоковете пяна
Топлопроводимост на пенобетонТоплопроводимост на пенобетон
Изграждане на къща от блокове от пянаИзграждане на къща от блокове от пяна
Изграждаме веранда от пенобетонИзграждаме веранда от пенобетон
Тегло на пенобетонаТегло на пенобетона
» » Сутерен от пенобетон
© 2021 BggeHat.com