Изграждане на сутерен на блокове от пяна

Преди издигането на къщата, на етапа на планиране, възниква въпросът: какъв материал да се направят стените му, включително. приземен етаж? Често се издига в нискоетажни сгради. Традиционно се смята, че е по-добре да не се изгражда сутерен на блокове от пяна, а да се използва за тази цел доказана тухла или бетон от векове. Но такава декларация е вярна?

Схемата на частта от къщата от клетъчен бетон

Схемата на частта от къщата, изработена от клетъчен бетон.

Няколко думи за самия пенобетон

Пяната от бетон, подобно на газобетон, е клетъчен бетон. Компонентите им са малко по-различни. Пяният бетон се състои от вода, пяна, пясък, цимент и различни добавки. Под налягане, смес от тези вещества се изпомпва в специална форма.

При пяна бетон, в сравнение с газобетон, топлинно-защитни и мразоустойчиви характеристики са по-високи. Също така има значително по-ниска пропускливост на парите.

Топлоизолационните свойства на пяната бетонна зидария с дебелина 30 см са подобни на тухлената стена с дебелина 1,7 м. Пяната от бетонна пяна не изисква допълнителна изолация. Освен това стойностите на клетъчния бетон върху звукоизолация надвишават стойностите на тухлите с коефициент 10. Когато се издига, трябва да се изясни: този участък от сградата е подложен на значителни ефекти от атмосферните валежи.

Схемата на къщата от пяна блокове: план на втория етаж (таван)

Схемата на къщата от пяна блокове: план на втория етаж (таван).

От предимствата на конструкцията, изградена от блокове от пяна бетон, е необходимо да се разпределят ниски разходи, в сравнение с една и съща socle от тухли.

Пяна бетон блок е не само силна и силна субстанция. Поради ниските си характеристики на топлопроводимост, той е един от енергоспестяващите материали. Тази способност позволява изграждането на мазета, в които ще има приемлива температура, дори и без нагряване.

Мазетата от блокове от пяна са построени в съответствие с всички необходими правила и технологии за защита на сградата. Това е много важно. Ако ги наблюдавате, основата ще бъде издигната многократно по-бързо, отколкото от тухла.

Пяният бетон е един от най-добрите строителни материали по отношение на цена, качество и експлоатация. Неговите свойства позволяват използването на този строителен материал за такова уязвимо място на сградата като приземен етаж.

Сутерен на подовата настилка

Схема - проект на вана от газобетон

Схема - проект на баня от газобетон.

Пяният бетон е нееластичен, порест материал с висока носеща способност, чупливост и ниска устойчивост на огъване.

При изпълнението на проекта да се изправи изграждане на къща от пяна блокове Най-трудният етап е изграждането на подовата настилка. Факт е, че тази част от сградата е предмет на основния товар. И трябва да се разпределят равномерно на крехки, в сравнение с такива като тухли, пяна бетон.

Обикновено за мазето, издигнато от него, е инсталирана лента. Неговата затворена верига дава възможност за създаване на стабилна, херметична и сравнително евтина структура.

Основата е изградена по следния начин. Първо, изкопана яма, съответстваща на размерите на бъдещата сграда според проекта. Изкопават се още окопи, които са необходими за полагане на основата на лентата. Нейната дълбочина е най-малко 70 см, а нейната ширина трябва да бъде по-голяма от бъдещата стена с 10 см.

Дъното на каната е покрито с пясък и е поставен дървен кофраж. Във вътрешността му задължително се поставя арматурата. За да го укрепите, свържете или заварете от стоманени пръти. Техният диаметър е 10-12 мм.

Кофражът е изпълнен с конкретен хоросан. Получената основа изсъхва около 4 седмици. За силата на материала трябва да се намали изпаряването на водата. За тази цел основата е покрита с полиетилен. Повърхността на бетона започва периодично да се навлажнява.

Хидроизолация на партерния етаж

Схема на стени, завършващи от блокове за газобливане

Схема на стени от блокове с газобетон.

Завършената основа е задължително изолирана. За да направите това, използвайте специален хидроизолационен материал или покривен материал. Ролките от материал се полагат на няколко слоя и се изсипват с цимент. В зависимост от местоположението на подземните води и типа на почвата, намиращ се на строителната площадка, процесът на хидроизолация се извършва на 2-3 етапа.

На първо място, получената структура е покрита с битумен мастик. В бъдеще, за хидроизолацията на получения дизайн, капитанът се съветва да опакова Bikrost SKP. Този ролков материал от икономичен клас е създаден на базата на стъклопласт или полиестерна основа на окислен битум. От двете страни се полагат защитни слоеве от груб прах и полимерен филм. Нанесете го чрез сливане, което използва пропан факел. Тази технология значително намалява наслояването на получения водонепропусклив килим. Този метод не само опростява процедурата, в сравнение с полагането на покривен материал, но и го прави по-безопасен и по-икономичен.

Процесът на полагане на блокове пяна

Преди да се монтира първият ред материал за блокиране на пяната, върху слоя на получената хидроизолация трябва да се положи слой цимент. Неговата цел е да формира връзка.

Поставянето на първия ред трябва да започне с ъглови блокове от пяна.

Схемата за изграждане на част от къщата от пяна блокове

Схемата за изграждане на част от къщата от блокове от пяна.

Има един нюанс. Циментовият разтвор може не само да захване сигурно, но и да се прикрепи качествено към строителния материал, долната част на блока от пяна е навлажнена с вода.

Подравняването на първия ред е възможно поради напрежението между ъгловите кабели. Подравнете ъглите както вертикално, така и хоризонтално. Всяко следващо подреждане на блокове се извършва с ориентация върху низ (или низ). За да нагласите блоковете от пяна, които са се отклонили от предвидената линия, използвайте гумен чук.

След като завършите инсталирането на първия ред, е необходимо да го предпазите от влага върху него. Ако това не бъде направено, изолационната ефективност на пенообразуващия бетон ще бъде значително намалена. Проникването на вода в него ще предотврати навреме инсталирането на хидроизолацията върху неговата повърхност. Прилага се в два или повече слоя. Веднага след като изсъхне, циментът се полага за втория ред.

Започвайки от втория ред, блоковете пяна се полагат със специално лепило. Тя е предназначена единствено за полагането на този конкретен материал и се купува заедно със строителния материал в склада за строителни материали или от производителя на пенобетон. Лепилото се разрежда с вода според инструкциите на опаковката в необходимия процент. След това сместа се размесва старателно, докато се получи хомогенна маса. Това решение може значително да подобри качеството на шевовете, като ги намали до 3 mm. Топлинната защита на стените на сградата в този случай е значително увеличена. Лепилото се нанася върху блоковете със специален инструмент, напомнящ на назъбена кофа. Благодарение на него, нанесеният слой се оказва много тънък.

Укрепен колан за сноуборд

Схема за монтаж на колони

Разположение на колонната основа.

След това, след завършване на конструкцията на стените за подовата настилка, започва монтажа на подсиления колан. Тя се различава от стандартното укрепване на блокове от пяна. Инсталирайте я директно на стената. Този колан е изработен от арматура, заварена по оста. В ставите такива пръчки се заваряват с помощта на ъгли.

Максималната якост на колана се осигурява чрез стоманена армировка. Получената конструкция е закрепена към носещите вертикални пръти, заварена и вкарана в отвори, предварително пробити с режещ инструмент в основата на сградата. Те се поставят на всеки 4 реда блокове. За да не се премества арматурата, тя е инсталирана на плоча и внимателно фиксирана.

След завършването на създаването на армопой, започва изграждането на трайно дърво от дърво. Той е изолиран с полиетилен. Дървените плоскости по едно и също време се прикован към баровете, монтирани в краищата. След това се излива бетонна смес, която в никакъв случай не трябва да се докосва, докато не бъде напълно иззета. Той е подложен на процеса на уплътняване на вибрациите. Кофражът след изсъхването на бетона не се отстранява и остава в конструкцията. Полученият дизайн се използва за монтиране на пода на сутеренния под.

Допълнителните работи по изграждането на стени се извършват съгласно стандартната схема. Сутеренът е хидроизолиран, след като зидарията е завършена. В бъдеще е облицована с плочки или фасадни панели.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво да изберем газов блок, пенобетон, газобетон или полистирол?Какво да изберем газов блок, пенобетон, газобетон или полистирол?
Изграждане на къща от блокове от пянаИзграждане на къща от блокове от пяна
Изграждане на таван от газови блоковеИзграждане на таван от газови блокове
Основната разлика между газобетон и пенобетонОсновната разлика между газобетон и пенобетон
Предимства и недостатъци на пенобетонаПредимства и недостатъци на пенобетона
Изграждане на дача от газови блоковеИзграждане на дача от газови блокове
Топлопроводимост на газови блоковеТоплопроводимост на газови блокове
Penoblock за шумоизолацияPenoblock за шумоизолация
Съвети за избор на материали за зидарияСъвети за избор на материали за зидария
Сортове светлинни стени блоковеСортове светлинни стени блокове
» » Изграждане на сутерен на блокове от пяна
© 2021 BggeHat.com