За да направите бормашините остър как да направите машина за шлайфане за собствените си ръце

За да подобрят качеството на работата си, майсторите често правят машина за шлайфане на тренировки със собствените си ръце. Когато използвате тренировки, трябва да обърнете внимание на тяхната острота и липсата на щети - това влияе върху качеството на сондажите. Преди това шлайфането се извършва ръчно, но днес можете да си купите специална машина или да я направите сами по индивидуални параметри.

Характеристики на процеса на пробиване, които влияят върху остротата на свредлата

Пробиването е повсеместно в дома и в производствената среда. В този процес режещите ръбове създават канали в повърхността по време на въртене. Техните възможности са достатъчни, за да работят върху повечето материали и дори върху метала. Наличието на спираловиден канал отстранява отпадъците от работа и прах, така че можете да тренирате без спиране. Но тези частици изтриват устройството на свредлото, което води до износването му. За да се предотврати това може да бъде периодично заточване.

Амортизацията на тренировка зависи пряко от продължителността на нейното използване.

Най-бързо настъпва повреда при работа с метал и дърво. Проблемът може да бъде забелязан, когато се установи специфичен шумен звук. В резултат на това качеството на сондирането не само се влошава, но и нагряването на инструмента също се увеличава, което може да го деактивира. Ако дражето се носи драстично, остротата може да се усети дори при докосване.

Пробиване на метал

Пробиване на метал

Видове заточване:

  • Единична самолет - използва се за големи тренировки. Това е силно заточване, способно да раздробява материала, така че трябва да внимавате. Частта трябва да се премества на кръгла повърхност, без да се премества положението, за да не се повреди повърхността.
  • Conical - използва се за големи тренировки. Те трябва да се държат с двете ръце, тъй като могат да се плъзгат, когато са изложени на част.
  • Завършването е крайният етап, който подравнява неравностите и смила повърхността.

Най-често използваните са спирални сплави, които имат укрепващи спойки. Има и плоски модели, за големи дупки. Независимо от параметрите и диаметъра, те се нуждаят от заточване, за да предотвратят износването.

Какво ще стане, за да се изгради машина за шлайфане на тренировки?

Не само смилането е отговорно за способността за рязане на свредлото, но и ъгъла на остриетата - колкото по-малка е, толкова по-добро пробиване. Оптималният ъгъл се счита за 90 °, за едно дърво се изисква 100 °, а пластмасата е подходяща за 30 °. Заточването подобрява ъгъла на режещия ръб и го центрира. Това се извършва чрез шлифоване, което се използва в специализирано оборудване или при ръчно заточване. Машините могат да бъдат промишлени или битови, което определя техния размер и мощност. Много майстори създават собствено оборудване за заточване - това е евтино решение, което често не е по-лошо от модела на производство.

Заточване на свредла най-добре изпълнявани на специални машини. Съвременният пазар предлага голям избор от такива устройства, но не винаги техните параметри отговарят на очакванията или цената е твърде висока. В този случай е възможно да се направи машина сама, това изисква само първоначални технически умения. Въпреки по-малкия капацитет на домашната машина, той има редица предимства в сравнение с индустриалните устройства:

  • използване на еднофазен ток на 220V;
  • индивидуална настройка на ефективността;
  • мобилност на оборудването при инсталиране на ограничена функционалност;
  • висока производителност за нужния тип тренировки;
  • простотата на ремонта и малките разходи за сглобяване.
Резервни части за металорежещи машини

Резервни части за металорежещи машини

Правилният подход към създаването на машината ще позволи да се получи ефективен апарат за смилане. За да го изградите, имате нужда от превключвател, капачка, шлифоващо колело, достатъчно мощен двигател, комплект кабели, стойка и ос. Важно е да спазвате предпазните мерки, затова е по-добре да покриете машината в защитна кутия, видима само като оставяте кръг за смилане и оста. За да работите с устройството, използвайте постоянна електрическа мрежа и батерия - за по-голяма мобилност.

Сглобяване на частите в едно устройство и подреждане на елементи за сигурност

Необходимо е да се осигури повърхност за закрепване на машината. За тази цел се използва метална маса, върху която са направени маркировки за болтове. След това трябва да вземете гранулиран диск, който е прикрепен към електрическия мотор на бъдещата машина. Ако диаметрите на вала и диска не съвпадат, те трябва да бъдат подравнени с инструменталните инструменти. Ако същата съвпада, шайбата се поставя на вала, след което диска и отново шайбата. На вала трябва първо да направите нишка. След това поставете закрепващата гайка и поставете дюзата върху люлеещия се кръг.

Повърхност за фиксиране на машината

Повърхност за фиксиране на машината

Можете да добавите втулка, ако диаметърът на вала е по-малък от камъка. Той прави дупка, която е прикрепена към вала, тъй като втулката подобрява фиксацията и ще се върти заедно с диска. Ако не можете правилно да изберете електрическия мотор, можете да използвате мотора от пералнята. Тъй като могат да бъдат инсталирани проводници, ако имат три контакта в подходящо състояние. След това намотката е свързана с фазовата линия на двата бутона, които са отговорни за изключването и включването на машината. По този начин устройството ще работи от командите на простите бутони.

Електрическият електродвигател не представлява опасност в открито състояние, но е необходимо да се осигури защита. Моторът може да бъде скрит в метална кутия, така че прахът да не се натрупва в него и влагата да не се придържа към него. Тъй като много чипове се освобождават при заточване на тренировки, това създава опасност. Трябва да построите защитен екран, изработен от стъкло, който ще защити очите ви. Разбира се, можете да използвате очила, но метални частици могат да летят в лицето. Желателно е също да се направи защитно покритие. За тази цел ще направи една гума, част от която ще покрие диска за смилане за трета.

Заточваме подробности за самостоятелно изработения инструмент

Ако няма начин да получите електромотор, можете да го направите с проста тренировка. Не е необходимо да купувате ново устройство, старото устройство, в което двигателят работи, ще направи. За да създадете машина, трябва да я поставите на повърхността и да поставите универсален диск (можете да я замените с шлифоване) или втулка в касетата. Когато включите сеялката, тя ще бъде подходяща за работа с тренировки. За да постигнете най-добрата ефективност, трябва да подхождате правилно към процеса на заточване. Тъй като в свредлата има две нишки, при обработката им е важно да се запазят същите размери, така че оста на въртене да съответства на центъра за пробиване.

Преди да започнете шлайфането, трябва да проверите надеждността на закрепването на диска и защитните елементи. Ще ви отнеме от половин час за качествен резултат. Всеки свредло има свои собствени характеристики на заточване и страна на въртене, които трябва да бъдат изучени преди работа. На настолната машина е инсталиран кант (абразивен диск или шмиргел) с най-грубия формат. Това ще изравни основните щети. След това трябва да отидете на фин абразив, който ще смила повърхността. Важно е да се придържате към един ъгъл на грила, въпреки че тренировката се движи в процеса. Ако това се пропусне, има риск от нараняване и нараняване.

Важно е да се избегне прегряването на свредлата. Това разрушава плочите им, така че е необходимо периодично да ги спускате във водата (това не може да се направи, ако тренировката вече е гореща). Останалото за заточване на тренировки е достатъчно просто умение. Спазването на процедурите и правилата за безопасност ще ви позволи бързо да заточите бормашините на импровизирана машина и да направите без скъпо оборудване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Необходимото средство за обработка на предмети е свредло за плочкиНеобходимото средство за обработка на предмети е свредло за плочки
Как правилно да пробиете метал Научете как да правите дупки с различни диаметриКак правилно да пробиете метал Научете как да правите дупки с различни диаметри
Как да изберем тренировка за къщата, която вземаме предвид всички функцииКак да изберем тренировка за къщата, която вземаме предвид всички функции
Технология за подово шлайфанеТехнология за подово шлайфане
Как да пробиете дупка в плочки и порцеланови плочки?Как да пробиете дупка в плочки и порцеланови плочки?
Избор на шлифовъчна машина за бетонИзбор на шлифовъчна машина за бетон
Технология на смилане на бетонТехнология на смилане на бетон
Как и какво да пробие порцеланови плочкиКак и какво да пробие порцеланови плочки
Пробийте какви са и как работятПробийте какви са и как работят
Колоездене паркет собствени ръцеКолоездене паркет собствени ръце
» » За да направите бормашините остър как да направите машина за шлайфане за собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com