Какво е включено в комплекта за монтаж на ламинат

Монтажен инструмент

Тъй като процесът на полагане на ламинат е доста прост, много домашно изработени занаятчии, опитващи се да спестят пари, решават да инсталират сами подовете. Всъщност този процес не е много труден, въпреки че са необходими някои умения. И по-стъпка по стъпка инструкция, която не е проблем да се намери в свободен достъп в Интернет. Ние в тази статия ще се интересуват от съвсем различна тема - комплект за полагане на ламинат. Каквото и да кажете, без инструменти, не може да се овладее процесът на изграждане и ремонт.

И така, какво е включено в комплекта за полагане на ламинат? Ако говорим за стандартната версия, тогава има само три неща ...

Спейсване на клинове

Те са изработени от пластмаса. Някои майстори използват дървени, създадени самостоятелно. Те са предназначени да показват разликата между стената и ламината.

За какво е това? Фактът, че ламинатът е поставен под формата на плаващ под, защото този материал с различна влажност и температура в стаята променя своя размер. И ако започне да се разширява, то непременно ще се придържа към стените, което ще доведе до изкривяване на ламинирания под.

Отбелязваме, че с помощта на разделителни клинове се създава пролука от 8-10 мм.

Падащ бар

Това е необходимо, за да се смекчи удара, с който панелите се задвижват един от друг от краищата.

Създайте лента от специална мека пластмаса, въпреки че често в комплекти има и дървени проби. Имайте предвид, че пластмасовата лента е по-добра. Той е по-мек, така че чиповете не се образуват в краищата на ламината.

Има точно същия инструмент в комплекта за паркет, но е малко по-голям. Добавяме, че лентата има много гладки краища, които пасват плътно към краищата на ламинатните панели. Ако инструментът не е точно плосък, то вече не го струва.

Специална скоба

Инструмент за стил

Метални скоби

Конзолата за полагане на ламинат се използва само, когато е необходимо да се вмъкне последният панел в предпоследния в един ред. Лентата не може да се побере тук и не можете да я завъртате с чук. Така че това е единственият начин да свържете два съседни панела помежду си.

Конзолата е изработена от метал. Един от крайните му точки се вмъква в края на последния панел, а другият край, насочен нагоре, се бива леко с чук. При тази ситуация подобен инструмент е забранен. Тук например, Фомка. С негова помощ можете да вмъкнете ламинат, но сто процента, че ръбовете на панела ще останат депресирани. Същото важи и за стени, изработени от меки материали. Например, от гипсокартон.



Ето инсталацията, която се използва за инсталиране на покритието. Разбира се, майсторът на дома, който щеше да спаси ремонтите, този инструмент за полагане на ламинат ще отнеме само един път. Затова препоръчваме да закупите най-евтиния вариант. Това е с ниско качество и след няколко седмици всички инструменти ще се провалят. Във всеки случай те няма да отговарят на изискванията.

Но ако искате професионално да ви препоръчваме да закупите набор от добро качество. Такива днес са издадени от различни компании, например "Лерой Мерлин". Този инструмент ще продължи много години с вяра и истина и няма да се притеснявате за неговото качество от дълго време. Спомнете си, че скобата за полагане на ламинат е изработена от метал. Така че тук използваме висококачествена стомана.

Но тук възниква въпросът: дали тези инструменти наистина са включени само в комплекта? Ако говорим за инструменти на рафтовете на магазините, тогава да. Но процесът ще бъде труден. Вече споменахме чука, въпреки че не е в комплекта. Следователно, описаните по-горе инструменти ще трябва да закупят допълнителни.

Допълнителни инструменти

Допълнителни инструменти

Инструменти за монтаж на ламинат

Какво друго е необходимо за работата, свързана с инсталирането на ламинирания под?

  • Hammer. Без него инсталационният процес не може да бъде извършен. И ако панелите по протежение на надлъжните ръбове са свързани с помощта на ключалката Кликнете, а след това - с заключването Lock. И без лек удар, зъбът в скобата в този случай не кара. За да направите това, имате нужда от чук, който натиска лапата. Между другото, за ламиниран монтаж е подходящ чук с тегло половин килограм, а за паркет трябва да удвоите теглото.
  • Електрически мозайката. С негова помощ ще бъде възможно да се отрежат ламинатните панели според необходимите размери и форми. Удобно нещо, което опростява работата. Ако не сте инсталиран ламинат и закупите инструмент за еднократна употреба, тогава ще ви е удобно устройство с малка мощност 400-500 W.

Между другото, препоръчваме да купите триони с марка T101B или T101AO. Някои майстори предпочитат да използват обикновена халва за метал. По принцип тук няма ограничения. Единственото нещо е, че кошарката оставя големи резета на резитбата, въпреки че те остават под рамката.

  • Обичайната пика. Използва се за отрязване на рамката на вратите, така че ламинираните подложки да могат да се поставят под нея. Пистолетът трябва да бъде с широко острие и малък зъб.
  • За маркиране под резитба ще е необходим молив и ъгъл на строителството.
  • Рулетка. На практика не се извършва процес на изграждане и ремонт без този инструмент. Препоръчваме да закупите рулетка с дължина най-малко 7,5 м.
  • Когато инсталирате первази, ще ви е необходим удар и стол. Между другото, по-добре е да закупите полупрофесионален перфоратор за този вид работа. Можете също да използвате ударна тренировка, но често ще трябва да сменяте тренировките, за да се уморите.

Полагането на ламинирания под е свързано и с подготвителната работа. Подготовката на подовата база включва изравняване на повърхността, укрепване и фиксиране на дефектите. Всичко може да се направи с една операция, ако подовете в дома ви са бетонна плоча или бетонен под, поставен на земята. Необходимо е просто да напълните пода със замазка от циментово-пясъчен разтвор или да използвате готов сух микс.

Какви инструменти са необходими за подготвителната фаза?

  • Инструмент за разбъркване на лепилото

    Смесител за лепило

    Капацитет, в който разтворът на замазката ще бъде разреден. Това може да е конвенционална кофа.

  • Смесител на сгради. Въпреки че можете да направите с обикновена тренировка, инсталирайте върху работното му тяло специален инструмент, с който да смесите строителните смеси.
  • Правилото е с дължина два метра, така че да е по-лесно да се изравнява подовото покритие.
  • Мистрия и мистрия. Тези два инструмента се използват днес рядко, но понякога не могат да бъдат избегнати. Например, когато подравнявате ъгъла на стаята, където трябва да донесете решението и да го подредите.

Ако подът е изравнен от подовите дъски, тогава арсенал от инструменти се увеличава. Тя добавя:

  • Отвертка за завинтване на самонарезни винтове при закрепване на шперплат;
  • мелницата, с която дъските се изравняват и се отстраняват някои дефекти;
  • четка или валяк за преработка шперплат - между другото, трябва да покрие шперплат с горещо ленено масло.

Както можете да видите, подготовката на повърхността за ламиниран паркет е сериозна и доста трудоемка задача. Следователно инструментите са просто необходими. Без тях работата ще бъде сложна и отнема много време. Например можете да полирате дървени подове и ръчно с помощта на ренде и шкурка. По този начин изравняването на пода ще продължи няколко дни, а с машината за шлифоване целият процес ще приключи след час.

Заключение по темата

И така, къде отиваме? Вие сами сте могли да се уверите, че има много инструменти за полагане на ламинат. Разбира се, много ще зависи от какъв етаж ще поставите този материал за подови настилки. Но ако говорим за стандартния комплект, който се продава в магазините, то не е толкова голям.

Отново бих искал да направя една важна забележка. Ако решите да поставите ламинирани подови настилки в къщата или апартамента със собствените си ръце, тогава имате нужда от комплект за полагане на ламинат с ниско качество и малка цена. Ако ще направите този бизнес от дълго време и професионално, тогава купете професионален комплект. Това, първо, лицето си пред клиента, и второ, подобен инструмент ще ви издържи дълго време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как се полага ламинатът със собствените ти ръце?Как се полага ламинатът със собствените ти ръце?
Полагане на ламинат върху дървен подПолагане на ламинат върху дървен под
Как правилно да се изгради ламинатКак правилно да се изгради ламинат
Как да инсталираме ламинат върху шперплатКак да инсталираме ламинат върху шперплат
Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?
Полагане на ламинат със собствените си ръцеПолагане на ламинат със собствените си ръце
Полагане на ламинат върху неравен подПолагане на ламинат върху неравен под
Необходимите инструменти за полагане на ламинатНеобходимите инструменти за полагане на ламинат
Как да сглобим ламинатКак да сглобим ламинат
Качествен ламиниран паркет на дървения подКачествен ламиниран паркет на дървения под
» » Какво е включено в комплекта за монтаж на ламинат
© 2021 BggeHat.com