Как се полага ламинатът със собствените ти ръце?

Полагаме ламината

Ламинатът като модерен външен материал се появи на пазара сравнително наскоро, но веднага спечели съчувствието на голям брой потребители. В радост имаше и майстори, които се занимаваха с инсталацията си. Както се оказа, полагането на ламинат - това е доста просто. В допълнение, той е собственик на отлични характеристики. Външният му вид, високите характеристики на здравината, както и някои качества, свързани с влажността, станаха "разговор за града".

Популярността на ламината е станала толкова висока, че някои традиционни материали за подови настилки са били избутани надолу на няколко позиции. Рейтингът на продажбите на ламинат нарасна бързо. Но тук, както показва живота, съществена роля играят не само качествата на материала, но и ниската цена, както и лекотата на инсталиране. Ето защо домашните майстори, които се опитват да ремонтират собствените си апартаменти и къщи със собствените си ръце, често задават въпроса - как правилно да внедрят процес като полагане на ламинат и да го направят бързо?

Етапи на полагане

Трябва веднага да се отбележи, че полагането на ламинат, както и всеки процес на изграждане и ремонт, изисква поетапно задържане. Това е последователността на операциите, която гарантира качеството на цялата работа. И, съответно, материалът, поставен на пода, ще служи дълго време. Какво винаги се изисква от ремонта като цяло.

Ние купуваме материали

Избор на материали

Необходими материали

Стъпка # 1 - закупуване на материали. Трябва да се отбележи, че не всички граждани налагат специално внимание на този процес. Мнозина смятат, че ламинатът - също е в Африка ламинат. И направи голяма грешка.

Първо, е необходимо да се определи в коя стая да се побере този материал. Факт е, че в апартамента или в къщата на стаята са различни проходимост. За какво говорим? Незабавно дайте пример. Ако сте готови с ламиниран паркет, в коридора, коридора или в кухнята, това е, където пропускливостта е голям, трябва да си купя ламиниран паркет клас 33. Този материал има траен повърхностен слой, и това ще продължи дълго време.

В спалнята и детската стая е по-добре да полагате материал от клас 32. За силата той е по-нисък от клас 33, но в тези помещения проходимостта не е толкова висока, затова тя ще служи не по-малко от предишния материал. Освен това, на цена, тя е явно по-ниска, така че нейният стил в тези стаи е напълно оправдан.

Това се отнася до самия ламинат. Сега подложката. Този специален материал, който се разпространява под ламината, като по този начин се крият някои дефекти и основните етаж самолетни люлки и играе ролята на амортисьор и топло и шумо изолатор. Така да се каже, две в едно.

Естествен субстрат

Корк субстрат

Съвременният пазар на строителни материали предлага два вида субстрати:

  • естествен;
  • Синтетичен.

Първата категория включва коркови субстрати, които са изработени от корк дърво. Това е естествен материал, екологосъобразен, но скъп. Вторият се отнася до полимерни субстрати (полистирен, полиетилен и др.). За днес това е най-евтиният и най-популярен материал, притежаващ всички необходими качества.

Между другото, за полагане на ламинат на бетонен под, експертите препоръчват да се поставят под него само синтетични субстрати.

Подготвителна работа

Подготовка на пода за ламинат

Подготовка на основния под

Етап номер 2 - подготовка на основния етаж. Как да провеждаме този процес и какво? Основният материал тук е материалът, от който е направен основният етаж. Но веднага отбелязваме, че основната задача на подготвителния процес е изравняването и укрепването на сексуалната основа.

Така че, ако основният под е направен от бетон, то тогава не го правете много трудно. За да направите това, можете да направите конвенционална замазка от смес циментов пясък или да налеете течни подове. Първият вариант е много по-евтин.

Ако подът е направен от дъски, първо ще трябва внимателно да инспектирате всички дъски, да ги разследвате за дефекти. Ако се намерят, част от таблата трябва да бъде заменена или ремонтирана.

Особено внимание трябва да се обърне на разликата в площта. Ако е така, тогава подът ще трябва да бъде обработен с мелница. И едва след това можете да поставите шперплат върху него като изравняващ и укрепващ материал.

Обърнете внимание, че шперплат е поставен в тип тухлена зидария, т.е. в беглец. За фиксиране можете да използвате два метода: нокти или лепило.

Какъв метод за закрепване да избере, решава капитана, полагане на ламинат. Но експертите казват, че ако се използва методът на лепило, шперплатът все още е прикован към ръбовете с малки нокти. Така да се каже, само за всеки случай. И малко бележка за шперплат база. Ако ламинатът е поставен върху него, тогава е най-добре да използвате субстрат, изработен от експандиран полиетилен.

Полагане на основата

Субстрат под ламинат

Полагане на основата под ламинат

Етап номер 3 - поставете основата. Тук всичко е просто. Този ролков материал се полага върху цялото подово покритие. Краищата на ролките се припокриват помежду си с 10-15 сантиметра. Ако подът е шперплат, след това подложката може да бъде прикрепена към основата на пода с метални скоби, като се използва сечерник. Ако подът е бетон, тогава няма нужда да го закрепвате.

Монтаж на ламинат

Етап номер 4 - полагане на ламинат. Монтирайте този материал за подови настилки, както е споменато по-горе, не е много трудно. Но преди да започнете процеса, трябва да определите точно как да го стекате. Например, по протежение на стаята или навсякъде, можете и по диагонал. Много креативни майстори предлагат да се оформят модели на пода под формата на квадратчета, елхи или други фигури.

Ако решите да извършите този процес сам, тогава не фантазирайте. Вземете стандартната класическа версия - покрай стаята. Първо, това е лесно. На второ място, този тип настилка решава проблема със ставите между ламината. Те не се виждат в дневната светлина, която пада от прозореца.

Полагане на ламинат по стената

Полагаме ламината

И така, откъде започва инсталацията? От монтирането на стените на специални разделителни клинове. Те могат да бъдат пластмасови или дървени. За какво са те? С помощта на тези клинове се създава малка пропаст само 1 сантиметър между стените и ламината. Тази разлика е необходима, тъй като ламинатът, подобно на много довършителни материали, променя параметрите си на размера, когато температурата и влажността в помещението се променят. Специалистите в разговора споменават, че той "диша". Клиновете са фиксирани на нивото на полагане на подовия материал.

Сега можете да продължите директно към инсталационния процес. Започнете от всеки далечен ъгъл на стаята. На първо място, е необходимо да се поставят първите два реда, т.е. първите два дъски. Както бе казано по-горе, полагането на ламинат е тухлена, така че панелът от втория ред трябва да бъде нарязан наполовина с инструмент за рязане или метална халка.

Защо е приет този тип зидария? Това решава проблема с равномерното разпределение на натоварването върху цялата област на гениталната основа.

Как се съединяват ламинатите?

Всичко зависи от това, какъв вид заключваща връзка е на ламината, който сте закупили. Има два вида брави:

  • Заключване;
  • Кликнете.
Тип на ключалката за ламинат

Кликнете върху Заключване за ламинат

Първият има хоризонтална структура. Това означава, че тази връзка е оребрена и двете части на бравата се намират една в друга в хоризонтална равнина. За целта първият панел на втория ред е инсталиран на първия панел на първия ред, след това с помощта на пръчка и чук, ударен по ръба, което води до съединяване на панели. Това е много просто.

Втората ключалка има по-сложна структура. За да свържете два панела, не е необходимо да използвате никакви инструменти. Трябва само да донесете панела от втория ред на панела на първия ред под ъгъл от 30-45 градуса, да вкарате точката в жлеба и да спуснете ламината към пода. Ще се чуе кликване, което означава, че връзката е настъпила.

Продължаваме инсталацията

Така че двата панела са свързани. След това втория панел се инсталира на първия ред и се закрепва към първия. Но вторият панел от втория ред трябва първо да бъде свързан към панела на първия ред и само след това да направи закрепването в неговия ред.

Обърнете внимание, че вторият ламинат от втория ред трябва да е неразделна част.

Мнозина може да мислят, че това е много трудно. Изглежда, че можете да се объркате с всички тези редове и панели. Но в действителност всичко е много просто. Трябва точно да следвате инструкциите и да запомните последователността на процеса.

Всички други части на ламината са инсталирани, използвайки една и съща технология. Проблемът може да бъде причинен от инсталирането на последните панели, тъй като няма достатъчно място за присъединяването им. Но тук идва за помощ специален инструмент, наречен скоба. Изглежда като лост, само от двете страни краищата са наклонени под прав ъгъл. Как да го използваме?

Ламиниран паркет

Готов ламинат

Последният панел е монтиран на място, а след това единият край на скобата е поставен върху ръба му, който се намира близо до стената, а на втория ръб е необходимо да се удари няколко пъти с чук. Не е необходимо да се бие силно. По този начин ламинатът се свързва със скоба.

Всичко, на този процес на полагане на ламинат е почти завършен. Сега трябва да отстраните разделителните клинове и да инсталирате первази. Сега това е всичко.

Трудно ли е? Всъщност не. Както казват - очите се страхуват, но ръцете им правят. Просто стартирате инсталацията, може да отнеме един час и половина, и вие, като много опитен майстор, вече oruduete инструменти и поместите материала на пода, толкова много, така че това качествено завист професионалист.

Фактът, че много производители на довършителни материали и ламинати, включително, се опитват да променят своите продукти, за да се намали цената им, по-добро качество, но в същото време увеличаване на показателите като лекота при инсталиране.

Всичко това се прави, за да се повиши популярността на материала, да се увеличат продажбите му и да се получи заслужена печалба. И за нас, потребителите, това е само на ръка, защото получаваме отличен продукт с оптималното съотношение "цена-качество".

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да лежите върху ламината на подаКак правилно да лежите върху ламината на пода
Как ламинатът се полага със собствените ти ръцеКак ламинатът се полага със собствените ти ръце
Как да изберем подходящия ламинат за кухнятаКак да изберем подходящия ламинат за кухнята
Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?
Как да изберем подходящия ламинат за апартаментКак да изберем подходящия ламинат за апартамент
Полагане на ламинат със собствените си ръцеПолагане на ламинат със собствените си ръце
Изборът на подходящия ламинатИзборът на подходящия ламинат
Как да сглобим ламинатКак да сглобим ламинат
Предимства и недостатъци на ламинатПредимства и недостатъци на ламинат
Ламинатни и ламинатни видовеЛаминатни и ламинатни видове
» » Как се полага ламинатът със собствените ти ръце?
© 2021 BggeHat.com