5 Съвета как да изберете линолеум

Кухненски интериор

По популярността на това покритие, вече каза много, но не всеки знае как да избере линолеум за апартамент. Когато дойдете в магазина, можете да се изгубите от непознати думи, които ще ви "пипнат" консултанта на продавача, говорейки за ползите и възможностите на този материал. За да не приличате на "гарван", тази статия ще даде 5 съвета, като вземете под внимание това, което ще изберете, от което се нуждаете.

Първият връх е структурата на покритието

В структурата материалът е разделен на хомогенни и хетерогенни. Ако обърнете внимание на първия вид, той се характеризира с малка дебелина на покритието (от 1,5 до 2 мм), а моделът се прилага с помощта на технология "от край до край". Това дава допълнителна защита срещу износване и неравномерно износване. Ето защо, в апартаментите и къщите се полагат в коридорите, хола и кухнята.

Хетерогенният линолеум се отнася до по-добро покритие. Тя има по-висока плътност от тази на хомогенна, а дебелината може да достигне до 6 мм.

Такъв линолеум има многопластова структура.

  • Субстрат от поливинилхлорид.
  • Фибростъкло, което изпълнява подсилваща функция.
  • След това има PVC слой с шаблон.
  • Завършва този "сандвич" лак с бактерицидно импрегниране и прилага декоративен модел.

Ако имате нужда от корица за балкон, баня или трапезария, изборът на линолеум е хомогенен.

Високото качество има смесени видове покрития. Това също е многопластова версия, основана на хомогенен линолеум. След това преминава PVC слой, полиуретанов филм или фибростъкло, който предпазва материала от механични влияния. Изборът на материал за всекидневната, обърнете внимание на този тип настилка.

Вторият връх е степента на натоварване

При производството на линолеум се дава определен клас на сила, като се има предвид, че тя се използва за подови настилки в някои области. За днес има три вида.

всекидневен

Най-евтиният тип линолеум. По-добре е да го поставите в помещенията, където не се обръща специално внимание на надеждността и характеристиките на устойчивостта на износване. Дебелината на тези покрития е малка, плътност - средна. Теглото на материала на един квадратен метър е 1,25 - 2,25 кг. Стойността на деформацията при наличие на товари може да достигне 2 mm. За да се стека, това е просто, не се пропуква при завъртане и има добри характеристики на абсорбиране на шума. Ако мислите за това как да изберете линолеум за спалня, тогава тази опция е за такива помещения.

Търговски линолеум

Обхват на покритията

Избор на материал

Този вид покритие ще струва повече от други, но изразходваните средства са оправдани от надеждността и увеличаването на якостта на различни товари и механични влияния. Такива параметри са особено често срещани в местата с общо предназначение с висока степен на проходимост.

Ако изберете качествен търговски линолеум, след това с подходящо опаковане и периодична грижа, той може да лежи до 25 години. Акустичните качества осигуряват звукоизолиращ ефект, а деформацията на материала не надвишава 1 мм, дори при увеличени натоварвания.

Търговското покритие е идеална възможност за магазини, офиси и други подобни помещения. Също така, никой не забранява поставянето му в жилищни сгради и апартаменти. Така че, ако решите кой линолеум да избирате и не ограничавате бюджета на покупката - вземете тази опция.

Полу-търговски линолеум

Въз основа на името можем да предположим, че това е нещо между домакинството и търговското покритие. Точно така. И трябва да кажа, че това е отлична възможност за детска стая, хол или зала. В производството му е бил надарен с необходимите качества, които заедно с малка цена го правят благоприятно придобиване.

Специализиран линолеум

Интериорни стаи

Етаж в стаята

Отразявайки как да изберете линолеум за къщата, можете да разгледате вариант на материала с подчертани характеристики. Такива покрития включват следните видове.

  • Акустичен линолеум. Покритие с мека структура, която има висок коефициент на звукопоглъщане. Идеален за спалня или детска стая.
  • Антистатик. Този вид материал практически не се използва в жилищни помещения. Характеристиката му - разпръскването на статично електричество, го прави необходим в помещения с голям брой инсталирани офис техника (компютърни класове, офиси).
  • Анти. Ако не знаете кой линолеум да изберете за баня или кухня, това е идеален вариант. Външното покритие съдържа смес от кварц или корунд. Това прави повърхността напълно нехлъзгаща.

Третият съвет е цветовата палитра

Не знам как да избера правилния линолеум в цвят? Няма нищо по-лесно. Правилно избраният диапазон от цветове има голямо влияние върху визуалното възприемане на декора. Разнообразие от нюанси и орнаменти позволява да се покаже творчеството при декорирането на всички помещения и да се създаде уникален интериор.

Имитация на ламинат

Оцветяване за естествено дърво

Изборът на линолеум в цвят, който трябва да направите, въз основа на следните параметри.

  • Цел на стаята, стая.
  • Интериорен дизайн.

Спалнята

В спалнята например топлите нюанси (бежово, кремаво или златисто) са по-подходящи и по-добре без допълнителни чертежи. Добро решение ще бъде материалът с имитация на естествено дърво или мрамор.

Всекидневна

Ако не знаете как да изберете подходящия материал за всекидневната, за да не грешите с цвета, дизайнерите препоръчват богат топъл тон. За да донесете жар на централната стая, ще позволите на материала с грациозен украшение или модел.

детска стая

Домакински балатум

Детска стая

Тук опитайте да избегнете използването на скучни и монотонни тонове. Стаята на бебето трябва да бъде доминирана от весели и сочни цветове. Изберете по-цветна палитра с малки картини. Можете да намерите версия на корицата с изображение на анимационни герои, тогава радостта на детето няма да бъде ограничението ..

Четвъртият съвет е изборът на производителя

Как да избера линолеум правилно и кой производител да даде предпочитание? Като препоръчвате определен клас материали или препоръчвате оцветяване, можете леко да опростите избора на материала. Но когато дойдат в магазина, много от тях се губят в разнообразието на фирмите доставчици на тези продукти.

Не е нужно да сте професионален дизайнер или строител, за да направите правилния избор. Дайте предимство на доказана фирма. Нека да бъде малко по-скъпо, но и качеството е подходящо. Изкупуването на евтина корица, рискувате да губите пари, защото характеристиките на евтините опции обикновено не съвпадат с обявените.

На вътрешния пазар се предлага линолеум - "Tarkett". Това е висококачествено покритие, при производството на което се използват само доказани материали и отговаря на всички хигиенни стандарти.

Петият съвет - не се убеждавайте от убеждаването

Структура на стандартен балатум

Слоеста схема

Като правило в магазините продавачите хвалят тези стоки, които никой не купува. За да ви наложат придобивка, те започват истории за това как да изберат правилния линолеум, и точно същото се крие в дома им. Но все пак, пристрастието, което те ще направят върху продукта, който трябва да продадат. Не бързайте да купите и отново погледнете по-отблизо.

  • В магазините ролковите материали не се разпространяват. Съхранявайте и заставайте на прозорците, те трябва да бъдат сигурно закрепени само в хоризонтално или вертикално положение. В противен случай те просто се деформират.
  • Не се плаши, мирис линолеум. Качествените продукти не трябва да произвеждат тежки миризми.
  • Поискайте хигиенния сертификат. Ако не е - това не е вашият продукт.
  • Огънете малка част от материала - бандата се появи? Това означава много липа. С течение на времето може да се появят бели петна.
  • Помолете продавача да разгърне ролката малко. Проверете дали има хълмове и пилинг на повърхността. Чертежът трябва да е еднакъв навсякъде и да е ясно видим от всеки ъгъл.

заключение

Сега знаете как да изберете подови настилки, наречени линолеум, за вашия апартамент или селска къща и какви характеристики трябва да имате предвид преди всичко. Не се страхувайте да задавате въпроси на продавача. От правилното покритие ще зависи от това колко е и как се вписва в интериора. Последната дума е твоя.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем линолеум за критериите за кухня за технически и естетически изборКак да изберем линолеум за критериите за кухня за технически и естетически избор
Избор на търговски линолеумИзбор на търговски линолеум
Кой линолеум е по-добре за един апартамент, разбираме въпроса, поставенКой линолеум е по-добре за един апартамент, разбираме въпроса, поставен
Избираме линолеум за кухнятаИзбираме линолеум за кухнята
Разбираме какъв вид линолеум е по-добър за апартаментРазбираме какъв вид линолеум е по-добър за апартамент
Как да изберем линолеумКак да изберем линолеум
Линолеум върху дървения подЛинолеум върху дървения под
Изборът на добро качество линолеум от ваша странаИзборът на добро качество линолеум от ваша страна
Практично решение за хомогенни линолеум на подаПрактично решение за хомогенни линолеум на пода
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
» » 5 Съвета как да изберете линолеум
© 2021 BggeHat.com