Линолеум върху дървения под

Поставяне на линолеум на пода на едно дърво не е трудно. За да направите това, трябва да научите подробно за всички нюанси на тази работа.

Защо линолеумът?

Линолеумът е покритие, изработено от естествени суровини: ленено масло, дървесен катран, юта, коркова брашна, варовиков прах.

Идеалното покритие за почти всяка стая е линолеумът. Тя може да се постави в кухнята или в райони с висок терен, например в коридора.

Тя има следните предимства:

  • водоустойчив;
  • сила;
  • гъвкавост;
  • Устойчивост на износване;
  • Лекота на грижите;
  • Относителна простота на полагане;
  • Широка гама от видове и цветове;
  • Приемлива цена.

Сортове линолеум

В зависимост от суровините, от които се произвежда балатумът, те се класифицират в различни типове:

1. Поливинилхлорид (PVC), който е направен от полимер: върху плат, пенопласт и топлоизолационна подструктура или без подложка.

  • Пяна - на линолеум от 4 слоя, с дебелина от 4 mm, където долният слой е винил пяна, след фибростъкло, PVC отгоре, и горния защитен слой - от прозрачен PVC. Такова покритие има по-добра звукоизолация или топлоизолация от неутралния линолеум. Прилага се независимо от степента на влажност във всяка стая. Също така има огромно количество цветове и модели на това покритие.
  • На тъканта основа тя има два слоя: долната е тъкан, а горната е защитна. Дебелината на това покритие е до 5 мм. Той има следните свойства: устойчивост на вода, гъвкавост и устойчивост на абразия. Има едноцветен балатум, многоцветен и с гладък образец.Сортове линолеум за всеки вкус.
  • Въз основа на топлина звукоизолация многослоен линолеум в дебелина от 1.2-3 мм: долният слой съдържа батерия от синтетичен пенообразен материал, армиран steklovoloknitom- горен слой е представена като два или три слоя филм от PVC. Има едноцветен чертеж, многоцветен, с релефно или гладко изображение.
  • Без подложка, това е линолеум, направен от един или повече слоеве, с дебелина до 3 мм. Той е монохромен и многоцветен, с отпечатан модел или с груба повърхност. Той е устойчив на огън, има високо електрическо съпротивление и висока устойчивост на абразия. Поради структурата на хомогенна покритие, в процеса на износване не се променя всяка текстура и цвят, така че линолеум поставен в райони с висок трафик и влажност на въздуха, като кухня, баня, басейн и др.

2. Алкидният линолеум, чиято дебелина варира от 2,5 до 5 мм, се състои от пигменти, минерални пълнители, алкидни смоли. Той е изработен от синтетични и естествени материали. Има едноцветни, многоцветни и с отпечатан модел. Той има високи топло- и звукоизолационни свойства, устойчив на абразия, но поради своята чупливост може да се счупи и да се счупи.

3. каучук линолеум или Relin представени като многослойни покрития с дебелина 3 mm: долния слой се състои от синтетичен каучук, или смес от битум и рециклирани нарязана гума облицовъчен слой - от каучук цвят. Разграничаване между монохромен и многоцветен. Има висока водоустойчивост и еластичност. Подходящ за промишлени и промишлени помещения.

4. Kolloksilovy линолеум, представени под формата на не-ядро покритие, направени от нитроцелулоза. Има блясък, еластичност, гъвкавост, устойчивост на влага и противопожарна безопасност.

Класификация на линолеума

В зависимост от износоустойчивостта, линолеумът е разделен на няколко вида. В съответствие производство на това покритие технология, изображението се прилага към субстрата на PVC, покрит със защитен слой, като линолеум носят изцяло зависи от дебелината на слоя, и зависи от цената на самото покритие.

  • В жилищните помещения се намира домакински балатум, но неговата издръжливост е много ниска.
  • Средната дълготрайност е характерна за полуобработения линолеум, така че се полага в офиси и помещения със среден кръст. Това покритие е по-добре да се полага и в жилищни помещения, например в кухнята и в коридора. Той е доста твърд и има висока износоустойчивост, така че не оставя никакви следи от тежки мебели и предмети.
  • Линолеумът има висока трайност, поради което се намира в промишлени помещения и на места с висока проходимост.

Но това са само общи препоръки. В стаята си можете да поставите всякакъв вид линолеум.

Можете да избирате всеки вид линолеум, който ви подхожда по вид.Необходимо е да изберете подходящия подови настилки, като вземете предвид целта и предстоящия товар, тъй като това е ключът към използването му. Такова покритие ще ви служи дълго.

Дървото се характеризира като естествен материал с добро предаване на студ и звуци, така че нов линолеум трябва да има високи звукови и топлоизолационни свойства.

Сега отидете директно за полагане на линолеум.

Процесът на подготовка на дървена повърхност за монтаж на линолеум

Линолеум само на равно основание. Колкото по-добре е подготвено, толкова по-дълго ще покрие това покритие.

Поради факта, че дървените дъски, за да се огъват по време на ходене и по този начин може да се повредят покритието трябва да бъде на борда лежеше листове от шперплат на пода на дървото и след това просто да постави линолеум.

Но по един или друг начин повърхността трябва да бъде добре подготвена.

  • Ако има стара боя на пода, този слой боя се отстранява със шпатула, с помощта на отопление със строителна сешоар.
  • Подът на дървото е прикрепен към гредите с помощта на ноктите. Те се задълбочават с чук и брада 5-7 мм. Ако на някои места дъските се преместват или се зашиват, те също се приковат към закъсненията.
  • Освен това те премахват кроковете или изтласкват подовете, за да направят равномерната повърхност. Такава работа се извършва с помощта на ръчна плоскост, но ще бъде по-лесно да се извърши този процес чрез шлифовъчна или електрическа машина за паркет.
  • Следващата стъпка е или почистване на капака, или шперплат с дебелина от 7-12 mm.


В случай, когато линолеумът е натрупан на старата основа, той трябва да бъде добре вакуумиран, измит и изсушен.

В друг случай се използва лепило за инсталиране на паркета или най-простия PVA, в който се добавя пълнител, за да се увеличи вискозитетът. Тази мастика ще покрие всички повърхностни нередности. Шперплатовите листове се залепват, като се вземе предвид отместването половин лист една спрямо друга.

Вече прилепеният шперплат е прикован в допълнение към подовите нокти. Слоеве, образувани между листата от шперплат, измазани с мастика и пясъчни фуги.

Сухият сух шперплат се импрегнира с горещо ленено масло и след като този слой се абсорбира, е възможно да се премине към подови настилки от линолеум.

Тази трудоемка работа ще направи вашия етаж красив и издръжлив.

Процесът на подготовка на линолеум за монтаж

Преди да полагате балатум трябва да се разшири и се разпространява, с умерена влажност и температура в тази стая. Също така, повърхността му трябва да е без бръчки и извивки.

Необходимо е да се изправите оформените гънки, затова тези места се притискат на пода с тежки предмети в подравняващо състояние.

В случаите, когато материалът е много сериозен, той трябва да бъде заменен с друга ролка, тъй като полагането на такъв линолеум ще отнеме много време и в резултат на това подът ще се обърне неравномерно.

Монтаж на линолеум

Инсталирайте линолеумът трябва да бъде в помещение, където температурата на въздуха не е по-малка от 16 градуса, а влажността е около 40.

Първо трябва да изчислите необходимото количество материал. За да направите това, трябва:

  • измерване на дължината и ширината на стаята и добавяне на още 10 см;
  • в случая, когато линолеума с модел, трябва да го вземе с марж за 1 шаблон модел във всяка посока.

Методи за инсталиране на линолеум:

  • Без залепване, което е най-бързият начин, но трябва да се използва в стаи с площ до 12 кв.м и ниска Лесен начин за инсталиране на балатум - двустранно шотче.способност за пребиваване. Това покритие с това полагане износва по-бързо. Съществува и риск от образуване на вълни.
  • Свързване на двустранно шотче, което много по-добре запазва линолеума от износване. Ако е необходимо, това покритие може лесно да се отстрани. Но също така се случва, че следите от шотландците все още остават на пода.
  • Лепило с лепило. Този метод няма недостатъците на първите две. В случаите, когато площта на стаята надвишава 20 квадратни метра, тя трябва задължително да се приложи. Поради това се увеличава експлоатационният живот на линолеума. Основният недостатък е трудолюбието на процеса.

Процесът на инсталиране на линолеум

  • Необходимо е да се оформят линолеума върху пода и да се оставят в цокъла склад от 5-10 см;
  • След това покритието се заглажда с ръце от средата до стената, а в ъглите се прави малък разрез, за ​​да се залепят гладко към стените.
  • В случая, когато линолеум се поставя без свързване, след това нарязани по цокли излишък с остър нож, при използване на метал-reyek праг го фиксира в врати.

В случай на залепване върху двустранна адхезивна лента, първо лентата се залепва по периметъра на цялата повърхност, като се вземе предвид защитният слой. Ролката трябва да бъде разположена и да се огъва половината от другата. Защитната хартия се отстранява от лентата, след което линолеума отново се смила и се заглажда от ръцете от центъра във всички посоки.

По същия начин правете с другата половина на линолеума. Излишно нарязване с нож по дъските. След това капакът е фиксиран във вратите.

Ако линолеумът е поставен върху лепилото, тогава трябва да огънете половината от него и да използвате ролка или шпатула, за да нанесете лепило на пода. След 20 минути сгънатата част на корицата е разчленена и изгладена от ръцете. По същия начин те правят с второто полувреме. Тогава излишният материал се отрязва и се закрепват бързите.

В случай на използване на няколко парчета линолеум, е необходимо да се присъедини към лентите:

  • ленти от линолеум трябва да бъдат поставени така, че един влиза в друг на 10 см;
  • Една лента трябва да се огъне, да се налее върху нея и след това да се слее на пода;
  • Също така идва с втората лента;
  • под владетеля, с остър нож на мястото на припокриване, два слоя линолеум са отрязани. След това издънките се отстраняват и двата ръба се залепват по такъв начин, че няма видима връзка;
  • след като лепилото се изсуши, като се използва специална течност за студено заваряване на шевовете, те се залепват. Но първо лепене на лентата на шева. Когато заваряването започне да се заварява след 2-3 часа, лентата се отстранява.

Ролков или ролков компактен плътно прилепнал линолеум. Докато покритието е напълно сухо, то не може да бъде атакувано.

След като прочетете тази статия, ние се надяваме, че процесът на полагане на линолеум на пода от дърво за вас сега е разрешима и не е трудна задача.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Линолеум за кухнятаЛинолеум за кухнята
Технология на полагане на линолеум на дървения подТехнология на полагане на линолеум на дървения под
Как да поставите линолеумКак да поставите линолеум
Изборът на добро качество линолеум от ваша странаИзборът на добро качество линолеум от ваша страна
Имам ли нужда от балатум подложка?Имам ли нужда от балатум подложка?
Как да изберем правилния линолеумКак да изберем правилния линолеум
Синтетични материали за подовеСинтетични материали за подове
Полагане на линолеум без лепилоПолагане на линолеум без лепило
Линолеум подходящ материал за подовата на кухнятаЛинолеум подходящ материал за подовата на кухнята
Полагане на линолеумПолагане на линолеум
» » Линолеум върху дървения под
© 2021 BggeHat.com