Практично решение за хомогенни линолеум на пода

Етаж в офиса

Желанието да се следи с времето и непрекъснато нарастващата конкуренция на пазара на строителни материали принуждава производителите да разширят продуктовата си линия и да подобрят вече започналата продукция. Потребителят, който влиза в магазина, може да бъде объркан от разнообразието от видове и имена на външен материал. Например, хомогенен линолеум. Много от тях не знаят нищо за това покритие.

Отличителни характеристики

Този линолеум се различава от "колегите" в еднопластова структура, където моделът се прилага по цялата му дебелина. Това го прави непринуден по отношение на неравномерното износване, тъй като загубата на цвят или модел е невъзможна.

Благодарение на това качество, покритието е намерило приложение в помещения с голям капацитет за крос-кънтри и евентуално поставяне на големи мебели на него.

От техническите характеристики могат да бъдат идентифицирани както следва.

  • Средното време на живот, заявено от производителя, е 25 години.
  • Като основа се използва екологичен PVC (поливинилхлорид).
  • Не поддържа изгаряне и не отделя токсични вещества.

Монолитната структура е резултат от съвременните технологии

За да визуализирате хомогенен линолеум, можете например да вземете обикновена гума за моливи. Не забравяйте, че след употреба тя само намалява малко, оставайки еднакво на цвят. Тук и в случай на хомогенно покритие се получава подобен ефект. Тези производители са постигнали благодарение на използването на съвременни технологии за работа с PVC материали. Ефективността на тази технология се доказва чрез практическо приложение и лабораторни изследвания.

Дебелината на покритието в традиционния дизайн е 1,5 - 3 мм. Съставът може да съдържа следните компоненти:

Примерно Tarkett

PRIMO PLUS

  • Lime.
  • Доломит.
  • Пластификатори.
  • Мел.
  • Поливинилхлорид.
  • Кварцов пясък.
  • Пигменти за оцветяване.

След като полага линолеум, повърхността му остава еластична, което придава приятни усещания при ходене. Тези качества са подходящи за домашните и детските институции.

 приложение

Хомогенните линолеуми са традиционно силни покрития и се използват в различни помещения. Това е улеснено от качество като трайност, както и малка цена.

Антистатичният оглед на хомогенното покритие е от значение за подреждането на подстанции и помещения, където се намират голям брой електротехнически съоръжения. Той премахва статистическите такси, сякаш ги взема в себе си. Очевидни и предимствата на топлоизолационните свойства на това покритие. Това осигурява търсенето му за довършване на различни пансиони и ваканционни жилища.

Повишената устойчивост на високи температури ви позволява да използвате този материал с всяка система от топли подове.

Кухня в кафенето

Хомогенният линолеум характеризира високи стойности на износоустойчивост, предназначени за интензивна работа. Средната продължителност на живота е 25 години. Материалите, проверени по време, са намерили приложение в следните помещения:

  • Училища, детски градини и болници. В тези институции по правило има повишени изисквания по отношение на хигиенните материали и тяхната противопожарна безопасност. Всичко това е в това покритие.
  • Банки, офиси, търговски обекти. Тук използването на този вид линолеум е оправдано от неговите декоративни характеристики, които позволяват да се постигне подобрение на големи помещения.
  • Търговски зали, верижни магазини, чакащи зони в летищата. В тези помещения е необходимо инсталиране на трайно покритие. Колички, инвалидни колички и просто тежки неща - всичко това ще има механични ефекти върху линолеума и хомогенен материал, който може да ги издържи.

Хетерогенно покритие



Той е "колега" от хомогенен материал. Разликата е в многопластовата структура и дебелината, която е общо 6 мм. Линолеумът от този тип има вид "скелет" от фибростъкло, играещ ролята на подсилваща клетка. На върха му се търкаля предната страна на PVC материала. Защитата на картината е допълнителен филм. Разнообразие от дизайн и модел се постига чрез включване в декоративния слой на метален прах или каменни трохи.

Структурата на хетерогенния материал

Хетерогенен линолеум

Положителните качества на хомогенните покрития:

  • Дълготрайност.
  • Висока здравина.
  • Голяма селекция от рисунки.
  • Неусложнена грижа.
  • Висока степен на запазване на топлината в помещението поради голямата дебелина.

Производствена технология

Изработен е хомогенен линолеум от PVC материал и добавки. Крайната смес се получава чрез многоетапно смесване на компонентите в специални миксери. След това има обработка в каландрите (машината преминава през определена междина между валовете), където се формира ширината и дебелината на бъдещото покритие. След това материалът се охлажда и нарязва на размерите.

Материал за подови настилки

Хомогенно покритие

В зависимост от технологията на производство моделът може да бъде от два типа:

  • Хаотично.
  • Режисьор.

И двете опции имат ограничения в оцветяването. По същество повърхността получава абстрактни изображения. Може да се добави, че в първия вариант, с хаотичен модел, мръсотията ще бъде по-малко видима на повърхността. За да се предпази от надраскване по време на производството, полиуретанов слой се нанася върху повърхността, което прави материала по-гладък и по-лесен за грижи.

пластификатори

За да се постигне еластичност, към материала се добавят специални пластификатори. Те намаляват способността на молекулите да привличат, давайки на покритието необходимата гъвкавост. Това са безвредни съединения, които осигуряват покритие с допълнителни функции:

  • Химична стабилност.
  • Ниска променливост.
  • Ниска хигроскопичност.
  • По-голяма точка на топене.
  • Устойчивост на ултравиолетови лъчи.
  • Без миризми.

Проблеми при избора

Декорация на хола

Tarkett Monolit

Единственото нещо, което може да причини неудобства при закупуването на хомогенен материал, е излишъкът от вар в състава му. Ако това е прекалено много, тогава с течение на времето, под влияние на механични натоварвания, на повърхността ще се появят бели петна или ивици. Този материал има едно отрицателно свойство - да абсорбира мръсотията и затова е необходимо тази повърхност да се почиства по-често. И ако започнете с почистване - ще трябва да закупите специални съединения. И понякога дори трябва да отстраните горния слой с мелница. Като допълнителна защита срещу замърсяване и механично натоварване се използват специални тестове, но процедурата за тяхното прилагане трябва да се повтаря на всеки шест месеца или на една четвърт.

За да не купувате материали с ниско качество, можете независимо да ги проверите в магазина. Огънете ъгъла на линолеума, появата на бялата лента ще ви разкаже за излишъка от вар и видимата пукнатина за високата му концентрация в състава на материала.

Висококачествените покрития по правило са по-евтини и фирмите, които нямат признание на пазара, ги произвеждат. Доказани производители не позволяват това, така че, когато избирате материали, обърнете специално внимание на избора на производителя на подови настилки.

От своя страна хетерогенният материал е по-малко взискателен. Не е необходимо да се търкат със специални съединения за допълнителна повърхностна защита. Трябва периодично да се избърсва с влажна кърпа. Но е по-скъпо хомогенен и ако е необходимо, изборът на материал за покриване на голяма площ от такива помещения като училище, болница, това оказва значително влияние върху разходите.

Изборът за полагане на линолеум от хетерогенен тип, можете да спечелите в дизайна, благодарение на разнообразието от нюанси и текстури от този материал. За това и нейните дизайнери обичат, той ви позволява да покажете максимално въображение и да симулирате практически всеки интериор.

заключение

Офис пространство

Като цяло хомогенният линолеум и неговият "колега" в магазина - хетерогенни, имат много положителни качества. Това им позволява да направят наистина сериозна конкуренция с други, не по-малко практични подови настилки. Ако поставите този материал в хола, можете да забравите за ремонта на пода дълго време и да се насладите на естетическите му качества.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избор на търговски линолеумИзбор на търговски линолеум
Как да изберем линолеум за плочкиКак да изберем линолеум за плочки
Избираме линолеум за кухнятаИзбираме линолеум за кухнята
Какво е добро за търговския линелиум tarkett?Какво е добро за търговския линелиум tarkett?
5 Съвета как да изберете линолеум5 Съвета как да изберете линолеум
Какво е индустриален линолеум?Какво е индустриален линолеум?
Технически характеристики на полуобработения балатумТехнически характеристики на полуобработения балатум
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Линолеум подходящ материал за подовата на кухнятаЛинолеум подходящ материал за подовата на кухнята
Какъв вид подова настилка трябва да избера?Какъв вид подова настилка трябва да избера?
» » Практично решение за хомогенни линолеум на пода
© 2021 BggeHat.com