Какво е добро за търговския линелиум tarkett?

Линолеум в офиса

Всеки, който поне веднъж се е сблъсквал с избора на материал за довършване на пода, знае какво е търговският линолеум на Tarkett. Това е най-добрият вариант за покритие, който с право заема водеща позиция в този сегмент, както се вижда от редица отзиви. Ако решите да изберете този материал, вероятно вече търсите информация за него. Така че тази статия е за вас.

За нас

Компанията започва своето съществуване през 1886 г. с предприятие, наречено Tarkett AB, което се намира в Швеция и произвежда най-добрите подови настилки в Европа. В продължение на близо сто години имаше сливане на много фирми - Swedish Match AB, Pegulan Werke AG, Sommer Allibert, Tarkett Sommer AG, както и много други, в резултат на което през 2003 г. на пазара на подови настилки Tarkett появи група. По-нататъшното нарастване на загрижеността се дължи на усвояването на английската компания Marley Floors, американския Johnsonite и сръбския Sintelon. По този начин, загрижеността на Tarkett улавя почти целия световен пазар на подови настилки.

Лидерите на загрижеността обръщат много внимание на безопасността на околната среда при производството на линолеум. Неговите продукти са с високо качество, което се потвърждава от европейските и световни стандарти за безопасност. В подовите настилки, произведени в заводите на Tarkett, формалдехидните смоли са 10 пъти по-малки от подобни покрития на други производители.

Сега в Русия има фабрики на тази загриженост, които произвеждат висококачествени подови настилки. Едно предприятие се намира в Otradnoye, Московска област. Линолеумът, който се произвежда тук, отговаря на всички санитарни и хигиенни стандарти и GOST на Руската федерация. В състава му няма пластификатор DOP, който има много негативен ефект върху човешкото здраве. В завода има учебен център, където се обучават стажанти.

Изберете материала: какво трябва да знаете

На руския пазар каталогът на марката Tarkett е представен от няколко колекции: Evolution, Discovery, Moda, Magia, Eruption, Европа, IdylleNova, Comfort, Force, Premium, SuperS. Подовите покрития се различават не само по отношение на дизайна, но и при изпълнението. Линолеумът на тази марка успешно съчетава характеристиките на силата и естетиката. Има добра издръжливост на механични влияния, ниски температури, а също и отличен звукоизолиращ материал.

Накратко за важното

Интериор в офиса

Етаж в тренировъчния център

  • Цената. Търговският линолеум Tarkett е конкурентен в сравнение с други представители на такова покритие. Чрез закупуването на този материал потребителят получава качествена подова настилка, чиято цена няма да бъде в ущърб на неговия портфейл.
  • Лесна инсталация. За да извършите правилното полагане, не е нужно да имате умения за професионално изграждане и специален инструмент. Просто трябва да знаете технологията на производството.
  • Екологични и безопасни. При производството на подови настилки се използват материали, които отговарят на хигиенните стандарти и норми. Следователно, тя е напълно безвредна за човешкото здраве.
  • Надеждност. Цялата продуктова линия на Tarkett има технически характеристики, които говорят за неговата способност да продължи дълго време без поправка. Това се дължи на използването на висококачествени суровини и компоненти, включени в декоративния слой, както и на наличието на специален субстрат.
  •  Продуктовата гама е представена в широк диапазон. Тя се различава не само по отношение на текстурата и цвета, но и по техническите характеристики, което позволява да се изберат покрития за всякакви помещения в зависимост от степента на натоварване, което се упражнява върху пода по време на работа.

В зависимост от устойчивостта на натоварване и степента на износване, всички продукти на марката Tarkett са разделени на три подгрупи.

  • Домакински настилки.
  • Полу-търговска.
  • Търговски линолеуми.

всекидневен

Интериорът на къщата

Tarkett за дома

Традиционно подово покритие на базата на PVC, състоящо се от няколко слоя, под високо налягане, пресовани в една структура.

Този тип покритие се използва в жилища и апартаменти. Той се поставя в кухнята, в детската стая, в спалнята или в коридора. Във всяка стая, тя ще изглежда елегантна, и благодарение на високите технически характеристики за дълго време запазва своя оригинален външен вид. Материалът е лесен за почистване и не се страхува от въздействието на препарати, които съдържат агресивни химикали. Най-важният компонент на линолеума от домашен тип е декоративността на горния слой. Цветовата гама е разнообразна, което позволява на дизайнерите да покажат повече въображение. Произвежда се от ролки, чиято широчина не е по-голяма от 2 метра.

Полу-търговска

Съдейки по обратната връзка от потребителите, подовата настилка в полуобработващите помещения (болнични камери, кафенета, малки офиси) е по-подходяща за линолеум, полуобработен tarkett. Също така, не е забранено да се използва в жилищни сгради. Този материал е непретенциозен при почистване и има по-мека структура в сравнение с обичайния вид линолеум.

Търговско покритие

Видове и цветове

Търговска палитра

Според някои експерти този тип линолеум при по-ниска цена е алтернатива дори на мраморна плоча. Това се потвърждава от техническите характеристики на всички продукти на компанията Tarkett, които имат дълъг експлоатационен живот и дизайнерска естетика. Материалната структура е по-твърда и устойчива на абразия. Където се използва този материал, повечето отзиви за него са само положителни. Препоръчва се да се използват в помещенията, където има висока степен на проходимост - станции, спортни и търговски центрове и други места с голям брой хора.



Търговската група от линолеум включва хомогенни и хетерогенни покрития, които се основават на поливинилхлорид. Разликата между тези материали е, че хомогенната структура е хомогенен слой. В същото време пигментът се разпространява по цялата дебелина на слоя, което позволява на материала да поддържа атрактивен външен вид по време на своята работа. Това означава, че дори когато е под напрежение, материалът не губи яркостта на цвета и ясни линии на картината.

В допълнение към характеристиките на здравината, този вид линолеум има увеличени свойства по отношение на хигиената и безопасността, така че често се използва като подови настилки в медицинските и детски институции.

Всичко, което се казва за хомогенен линолеум, може с право да се приложи към хетерогенния материал. Този тип покритие се различава от предходния само в своята конструкция, която се състои от компактна основа и горна PVC пласт с повишени защитни свойства.

Максималният живот на линолеум Tarkett от 10 до 30 години. Според този показател той може да се сравни до известна степен с такива подови настилки като мрамор и керемиди.

Малко за колекциите от линолеум

Оригинален модел

Тайфун Аладин 1

Производителят предлага разнообразна подова настилка, чиито експлоатационни и технически характеристики означават неговата функционалност.

Акцент минерал

Колекцията включва търговски линолеум tarkett с висока степен на износоустойчивост и разнообразие от цветни разтвори. Защитният слой на лентата е приблизително 0,7 мм, общата дебелина на материала, като се вземат предвид всички компоненти, е 2 мм.

Tarkett Force

Принуди Таркет

Силата на колекцията

Този полу-търговски линолеум tarkett. Най-често се използва в офис сгради и административни помещения с не много интензивно натоварване. Вкъщи той намери широко приложение. Техните технически характеристики позволяват "безболезнена" работа за 15 години. Силата на хетерогенния линолеум tarkett е с обща дебелина 2,5 мм, която включва слой защитно покритие с дебелина 0,6 мм.

Tarkett Dickovery

Каталог на тази продуктова линия, представена от голям брой цветове, изработени от естествено дърво. Правилно моделирани дизайна на стаята, можете да създадете илюзията за дървена обвивка. В същото време е лесно да се грижи за него. Широчината на ролката варира от 2.5 метра до 4. Посочените параметри на производителя позволяват на Tarkett Dickovery, подобно на повечето други видове линолеум, да работи за 15 години. Счита се за домакински материал, доказан не само в апартамента, но и в други помещения със средна степен на натоварване на покритието. И техническите данни на материала, гарантиращи повишена устойчивост на износване, не позволяват да се страхуваме, че на повърхността му ще има следи от краката на мебелите.

Tarkett модела

Мода от дърво Квебек 1

Мода Дърво Квебек 1

Полу-търговски тип линолеум. Защитен слой от 0,5 мм гарантира неговата надеждност и практичност. Ширината е стандартна - от 2,5 до 4 метра. Интересно в тази гама от покрития е, че с доста лоша цветова схема, тя може успешно да се впише в различни финиши и интериорни стилове. Подобно на повечето видове, линолеумът полуремаркета tarkett moda, има гарантиран живот от 15 години. Нейната акцент е антибактериалната добавка - санирани.

Tarkett Idyll

Тази колекция включва няколко типа линолеум, например "Танго" или "Нова". Техническите характеристики на тези модели са сходни. Дебелината на защитния субстрат е 0,5 мм, общата дебелина на покритието е 3-4 мм. Размерите на ролката са стандартни. Тази колекция включва и полукомаркетингови видове покритие, които се използват на места, където повърхността е натоварена със средна степен.

Всички типове полуобработени линолеум Tarkett имат подобни характеристики за устойчивост на износване и технически изисквания за употреба в някои помещения. Но едно нещо ги обединява - надеждност и качество.

заключение

Чистотата на суровия материал, използван при производството на покритието на Tarkett, ни позволява да го разглеждаме като един от обещаващите материали в продължение на много години. Каталогът предлага разнообразни видове подови настилки за проектиране на всяка стая в индивидуален стил, а немското качество ви позволява да не мислите за възможни проблеми в работата му.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем линолеумКак да изберем линолеум
Заслужава ли си да поставите ламарина в апартамента си?Заслужава ли си да поставите ламарина в апартамента си?
Как да изберем ламиниран паркетКак да изберем ламиниран паркет
Кой ламинат от клас 32 е по-добър от качествотоКой ламинат от клас 32 е по-добър от качеството
Арт-винилови настилкиАрт-винилови настилки
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Как да изберем линолеум за плочкиКак да изберем линолеум за плочки
Кой линолеум е по-добре за един апартамент, разбираме въпроса, поставенКой линолеум е по-добре за един апартамент, разбираме въпроса, поставен
Довършителни материали artvinyl за етажните предимства и недостатъциДовършителни материали artvinyl за етажните предимства и недостатъци
Линолеум под ламинат за какво да обърне внимание при изборЛинолеум под ламинат за какво да обърне внимание при избор
» » Какво е добро за търговския линелиум tarkett?
© 2021 BggeHat.com